haris_216 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Τα γιατί και πως είναι έτσι που είναι (αν είναι) οι διάφορες κοινότητες ελλήνων ανά την υφήλιο δεν έχει και πολύ σημασία, πέρα από κοινωνιολογική και λίγο βοηθάει κάποιον που σκέφτεται να μεταναστεύσει. Αρκεί απλά πριν ξεκινήσει να κάνει τον προγραμματισμό του έχοντας σαν δεδομένο ότι πάει "στα ξένα" και να μην περιμένει να στηριχτεί σε ΚΑΝΕΝΑ παρά μόνο στις δυνάμεις του και στον προγραμματισμό του. Τα "πατριωτάκια" ας τα κρατήσει για κάνα Σαββατόβραδο. 2 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μην έρθεις στη Γερμανία ανειδίκευτος Μην έρθεις στη Γερμανία ανειδίκευτος Μην έρθεις στη Γερμανία ανειδίκευτος Μην έρθεις στη Γερμανία ανειδίκευτος Μην έρθεις στη Γερμανία ανειδίκευτος Μην έρθεις στη Γερμανία ανειδίκευτος Μην έρθεις στη Γερμανία ανειδίκευτος Όχι, δε κόλλησε το πληκτρολόγιο. 6
777andreas777 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @madkid18 Mου κάνει εντύπωση πως γίνονται τέτοιες ερωτήσεις σε φόρουμ με αγνώστους, αλλά θα πω και εγώ την παπαριά μου. Κάθε ένας θα σου πει τι πιστεύει και ότι έχει ζήσει και όχι αυτό που ίσως περιμένεις. Το θέμα είναι ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ένας μπορεί και ανειδίκευτος να έχει κάποια κονέ και να βρει δουλειά, σπίτι Κτλ. Εγώ προσωπικά, έχω φίλο που ανειδίκευτος σε αυτήν την δουλειά που έχει τώρα, τα πάει μια χαρά και αρχικά δούλεψε σε ένα γνωστό με εστιατόριο εκεί. Όμως, ναι μεν ανειδίκευτος, αλλά με πτυχίο πανεπιστημίου σε άλλο τομέα, άριστη γνώση σε Αγγλικά και γενικά το έχει και με διάβασμα και με αντίληψη. Οπότε μετά από 1-2 χρόνια άλλαξε σε καλύτερη δουλειά. Μπορεί να φανεί, ρατσιστικό ή οτιδήποτε, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν κάνουν ούτε από την μάνα τους να φύγουν στο έξω κόσμο, αν και συνήθως αυτοί τα είχαν όλα έτοιμα και δεν πάλευαν όπως αναφέρεις εσύ. Τώρα αν κάποιος πάει εντελώς μόνος, χωρίς κάποια ειδικότητα, προφανώς είναι πολύ δύσκολο να έχει άνετη ζωή για 2-4 χρόνια, και ανάλογα τα προσόντα και ταλέντα του παραπάνω ή πιο λίγο, αλλά νομίζω ότι πιο πιθανό είναι μετά από αυτό το διάστημα να έχει μια κανονική ζωή στην Γερμανία από ότι στο Ελλαδιστάν εφόσον ψάχνεται, μαθαίνει την γλώσσα αν χρειάζεται, και δεν μένει στην ηλίθια νοοτροπία και στερεότυπα που έχουμε οι Έλληνες δουλοπάροικοι για όλους τους άλλους λαούς. Η άποψη μου είναι ότι αν είσαι κάτω των 30, να πας εφόσον μπορούν να σε βοηθήσουν αρχικά. Έτσι και αλλιώς πιστεύω και να μην σου πάει καλά, θα "ανοίξει" το μυαλό σου βλέποντας μια άλλη κοινωνία, που μπορεί να σε βοηθήσει για την επόμενη απόφαση σου. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από 777andreas777 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα