Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Καλά δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αντιγράψιμη, με 3 χρόνια συνεργασία σε πρότζεκτς και τελικά προσφορά. Ωράριο σχεδόν πάντα 40ωρο υπολόγισε, σπίτι ενοίκιο και μισθός, εξαρτάται από την πολη που μένεις και την εταιρία που εργάζεσαι... Δεν νομίζω ότι και να τα μοιραστεί ο φίλος μπορεί να βοηθήσουν κάποιον. Το σημαντικό είναι να καταλάβει κάποιος ότι από το μηδέν άμα πας κάπου, πρέπει να έχεις κεφάλαιο, η γνωριμίες. Άμα έχεις κάπου αξιόπιστα να μείνεις λίγους μήνες, μπορείς να το τολμήσεις. Άμα δεν έχεις λύσει το θέμα της διαμονής, ειναι αδύνατο χωρίς σοβαρό κεφάλαιο. 

θελω να δω αν καποιος με ολες τις περγαμηνές μπορει να τα καταφερει... και να ζει ανετα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, madkid18 είπε

Ο φιλος μου μου ειπε οτι δουλεια βρισκεις πανευκολα ειναι μια χωρα που εχει 4% ανεργια και ο κατωτατος μισθος ειναι στα 1300 ευρω.. Ενοικιο μαζι με εξοδα πες οτι ειναι 400 ενοικιο και αλλα 500 σου βαζω σουπερ μαρκετ και εξοδα γενικα.. Μενουν 400 ευρω ειτε να τα κρατήσεις ειτε να παρεις πραγματα που θες ρουχα κτλ.. Εχω χαρτι ηλεκτρονικου για συναγερμους αλλα ο φιλος μου μου λεει οτι μπορείς να βρεις πανευκολα δουλεια και 1300 ειναι ο κατώτατος αλλοι δινουν 1500 1600 αναλογα που θα πας

Ο κατωτατος ειναι 1300 το μηνα με πενθημερο 8ωρο και το σκ  μπορεις να εχεις και αλλη δουλεια και να ξεπερνας τα 1600 1700.. Εδω 6ημερο 700 ευρω που δε φτανουν ρε φιλε 250 ενοικιο και ειμαι τυχερος τα ενοικια ειναι στο θεο αν ψαξεις να δεις 400 ευρω ζητανε για 25 τμ. Δυστυχως αν δεν εχεις καποιον απο πισω να τσονταρει χρηματα γιατι οι περισοτεροι μιλανε εκ του ασφαλούς δεν βγαινει δεν γινεται να σκεφτεσαι να παρεις ενα καφε.. Διακοπες δε το συζηταω καν

Θα συμφωνήσω με τους άλλους. Ο φίλος σου σε τα λέει μάλλον ιδιαίτερα ιδανικά.

Το "πανεύκολα" είναι πάρα, μα πάρα πολύ σχετικό.
Με την δουλειά που θέλεις να βρεις και με το ποιος είσαι. 

Ιδίως με τα προσόντα που παραθέτεις (τίποτα προσωπικό πάντα). 
Από ανειδίκευτους (ή σχεδόν ανειδίκευτους) έχουν πολλούς πια στο ντοϊτσλαντ. 
Εάν πας εκεί και συναγωνίζεσαι τους ανατολικοευρωπαίους και λαθρομετανάστες για τον κατώτατο μισθό και μια "ζωή" σε γκέτο ώστε να την κουτσοβγάζεις, τότε ίσως είναι καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

Για το σπίτι, εάν με το καλό βρεις κάτι έξω από γκέτο, θα χρειαστεί κάποιος μήνες καπάρο.
Τουλάχιστον 2 και προσωπικά είχα δώσει 3 για ένα καλό. 
Επίσης θα σε περάσουν κόσκινο πριν στο δώσουν, εφόσον όπως είπα δεν είναι κάποιο άθλιο κοτέτσι.
400 ευρώ που υπολογίζεις για ενοίκιο είναι μάλλον προς το φτηνό, τέτοιες τιμές συνήθως δίνουν για σπίτι με συγκατοίκους εκτός και εάν ζήσεις εκτός πόλης.

Πέραν από αυτά το 4% ανεργία που δηλώνουν, μετράει και τα part-time που είναι "δουλειές" με 400 ευρώ. 
Έπειτα τα 1300 μοιάζουν πολλά για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά θα μείνεις Βαυαρία. Το πιο ακριβό κρατίδιο στην χώρα. 

|

|
Φιλική συμβουλή, κάνε και κάποιο καταπίστευμα για έξοδα μερικών μηνών (ή τουλάχιστον για το εισιτήριο επιστροφής) πριν πας. 
Πολλοί είχαν συγγενείς και οικογένεια εκεί (όχι μοναχά φίλους) και γύρισαν άπραγοι.
|

Καλή τύχη σε ότι και εάν κάνεις.

18 λεπτά πριν, OliverTwist1985 είπε

θελω να δω αν καποιος με ολες τις περγαμηνές μπορει να τα καταφερει... και να ζει ανετα 

"Περγαμηνές" = προσόντα ή χρήμα;
Πάντως εάν πας ως έμπειρος επαγγελματίας με σοβαρή πρόταση (ή ακόμη και συμβόλαιο) και ένα καλό ποσό για τα πρώτα έξοδα, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τα καταφέρεις. 
Επίσης σε γενικές γραμμές, ένας επαγγελματίας στο εξωτερικό ζει πιο άνετα από Ελλάδα. Πάντα μιλάμε για άτομο που στην Ελλάδα δεν ήταν χωμένος πουθενά και στο εξωτερικό έχει την ειδίκευση/εμπειρία που ζητά η εκεί αγορά. 

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, OliverTwist1985 είπε

Φυσικά κάποιος με όλες τις περγαμηνές μπορεί να καταφέρει και να ζει άνετα. Αλλά και φίλοι μου στην Ελλάδα τα καταφέρανε και ζούν άνετα. Απλά πρέπει να υπολογίσεις ότι θα χρειαστεί μια 5ετια θαρρώ, για να φτάσεις κάπου καλά. Μιλάμε για κάποιον με καλό πτυχίο αλλά χωρίς εμπειρία και χωρίς δυνατά γερμανικά. Από την πρώτη θέση θα ζεις, και άνετα ενδεχομένως, αλλά τις πρώτες ευκαιρίες θα στις δώσουν εταιρίες που θα πληρώνουν κάτω από μέσο όρο της αγοράς, και εργασιακές συνθήκες θα είναι ενδεχομένως απαιτητικές. Με τον καιρό, και φυσικά αμα έχεις τα προσόντα η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, OliverTwist1985 είπε

πες λιγα παραπανω για την περίπτωση σου, γιατι ακουγετε σαν success story..

μισθος, ωραρια, σπιτι-ενοικιο..

14 ώρες πριν, madkid18 είπε

Θελεις να μας πει λιγο μισθο εξοδα κτλ να καταλαβουμε? Επισης ειναι σημαντικο που θα πας να μεινεις και να εργαστεις.. Συγκεκριμενα augsburg 3 ατομα μου εχουν πει 1300 κατωτατος και δουλειες υπαρχουν φουλ ταιμ αρκετές.. Ειμαι ζιζανιο ελλαδα δεν εμεινα μερα ανεργος και οχι μονο αυτο ειμαι σε μια δουλεια που ειναι 700 ευρω μεν αλλα ειναι φουλ ενσιμα δωρα αργιες κλειστα ολα βαση νομου.. Αλλα δε φτανουν τα 700 αν μενεις μονος δυστυχως

14 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Καλά δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αντιγράψιμη, με 3 χρόνια συνεργασία σε πρότζεκτς και τελικά προσφορά. Ωράριο σχεδόν πάντα 40ωρο υπολόγισε, σπίτι ενοίκιο και μισθός, εξαρτάται από την πολη που μένεις και την εταιρία που εργάζεσαι... Δεν νομίζω ότι και να τα μοιραστεί ο φίλος μπορεί να βοηθήσουν κάποιον. Το σημαντικό είναι να καταλάβει κάποιος ότι από το μηδέν άμα πας κάπου, πρέπει να έχεις κεφάλαιο, η γνωριμίες. Άμα έχεις κάπου αξιόπιστα να μείνεις λίγους μήνες, μπορείς να το τολμήσεις. Άμα δεν έχεις λύσει το θέμα της διαμονής, ειναι αδύνατο χωρίς σοβαρό κεφάλαιο. 

Να δώσω κάποιες περισσότερες πληροφορίες αν και όπως σωστά ανέφερε ο Papakaliatis, δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο κανόνας αλλά μάλλον η εξαίρεση. Είχα μια πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα με έναν εξαιρετικό μισθό για τα δεδομένα και η πρόταση που μου έγινε ήταν εξαιρετική (πάνω από 3x από ότι έπαιρνα εδώ χωρίς να υπολογίζω τα beneftis (κινητά, αυτοκίνητο, ασφάλεια κτλ)). Επίσης έχω την τύχη να εργάζομαι σε έναν τομέα ο οποίος είναι hot σχεδόν παντού (ΙΤ/τηλεπικοινωνίες) και θα μπορούσα να βρω κάτι αντίστοιχο σε αρκετές χώρες οι οποίες δεν βρίσκονται σε κρίση. Δεν έστειλα βιογραφικό σε συγκεκριμένη θέση, η θέση άνοιξε και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για εμένα. Παρόλο που δούλευα μαζί τους για 3 χρόνια και με ήξεραν, προσέλαβαν εξωτερική εταιρία η οποία για 1 μήνα έλεγξε ότι έγραφα στο βιογραφικό μου πριν μου στείλουν το συμβόλαιο (Ακόμα ένα στοιχείο που δείχνει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Επίσης μου είπαν ότι η διαδικασία πήρε τόσο πολύ γιατί είμαι Έλληνας οπότε καταλαβαίνεται τι έχουν δει τα μάτια τους...). Οι συνθήκες εργασίας είναι άριστες (εργασία από το σπίτι ή από το γραφείο και πριν την πανδημία, ωράριο ελεύθερο αρκεί να βγαίνει η δουλειά. Σίγουρα λιγότερο από 8 ώρες Μ.Ο. Υπάρχουν μέρες που δουλεύω 10 ώρες αλλά και αρκετές μέρες που δουλεύω λιγότερο από 8 ώρες).  Το ενοίκιο τουλάχιστον στην περιοχή που βρίσκομαι εγώ (NRW) για ένα σπίτι με τα δικά μου στάνταρ είναι κοντά στα 1000 ευρώ τον μήνα και περιλαμβάνει τα πάντα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, Η Βαυαρία είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση καθώς είναι από τις πιο ακριβές περιοχές στη Γερμανία. Έχω πολλούς γνωστούς/συναδέλφους που ψάχνουν μήνες για σπίτι ακόμα και με εξαιρετικούς μισθούς/συστατικές. Ρίξε μια ματιά για το Schufa για να καταλάβεις πως δουλεύουν τα πράγματα κυρίως στις μεγάλες πόλεις. 

Επεξ/σία από TuXaKoS
  • Like 8
Δημοσ.
4 ώρες πριν, OliverTwist1985 είπε

Πρέπει να βρεις κάτι συγκρίσιμο για την περίπτωση σου...ότι κάποιος μπορεί να τα καταφέρει αν έχει περγαμηνές, μπορεί...οι κολλητοί μου από το διδακτορικό που έκανα στο Μόναχο είναι όλοι σε αυτοί την κατηγορία, αλλά είναι όλοι μηχανικοί με PhD, πολλές φορές και οι γυναίκες τους οπότε σπίτι μπαίνουν πάνω από 200Κ το χρόνο. Δεν πας γι'αυτό όμως. 

Εγώ έχοντας περάσει σχεδόν 6 χρόνια εκεί πιστεύω ότι αν η φάση σου στην Ελλάδα δεν είναι τραγική, δεν αξίζει. Θα είσαι πάνω κάτω στα ίδια και θα έχεις άλλα μειονεκτήματα, όπως το ότι θα είσαι μόνος σου σε μια ξένη χώρα που θα είναι δύσκολο να κάνεις φιλίες, κλπ. Από την άλλη μπορεί να μη σε ενδιαφέρουν αυτά, οπότε αυτό το ζυγίζεις εσύ. 

Δημοσ.

Εγώ είμαι της άποψης ότι αν φύγεις και δεν πάνε όλα καλά και επιστρέψεις θα βρεις εδώ πάλι δουλειά; αν ναι πάνε δοκίμασε την τύχη σου γιατί αν χειροτερέψουν τα πράγματα εδώ ή αν μείνουν στάσιμα θα λες γιατί δεν έφυγα και αυτό θα σε τρώει. Και αν μείνεις εκεί λίγα χρόνια και μάθεις τη γλώσσα κοίτα και άλλες χώρες π.χ. Ολλανδία Δανία. Άκουσα ότι είναι καλύτερη η ζωη.

Ξάδερφος πήγε σε φιλους. Μοίραζε εφημερίδες και καθάριζε γραφεία. Δύο χρόνια σχολείο γερμανικα και μετά πήγε σε σχολείο με αυτοματισμούς (ΙΕΚ) πήρε πτυχίο και τώρα δουλεύει στην ειδικότητα που πήρε με 2300 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, TuXaKoS said:

Να δώσω κάποιες περισσότερες πληροφορίες αν και όπως σωστά ανέφερε ο Papakaliatis, δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο κανόνας αλλά μάλλον η εξαίρεση. Είχα μια πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα με έναν εξαιρετικό μισθό για τα δεδομένα και η πρόταση που μου έγινε ήταν εξαιρετική (πάνω από 3x από ότι έπαιρνα εδώ χωρίς να υπολογίζω τα beneftis (κινητά, αυτοκίνητο, ασφάλεια κτλ)). Επίσης έχω την τύχη να εργάζομαι σε έναν τομέα ο οποίος είναι hot σχεδόν παντού (ΙΤ/τηλεπικοινωνίες) και θα μπορούσα να βρω κάτι αντίστοιχο σε αρκετές χώρες οι οποίες δεν βρίσκονται σε κρίση. Δεν έστειλα βιογραφικό σε συγκεκριμένη θέση, η θέση άνοιξε και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για εμένα. Παρόλο που δούλευα μαζί τους για 3 χρόνια και με ήξεραν, προσέλαβαν εξωτερική εταιρία η οποία για 1 μήνα έλεγξε ότι έγραφα στο βιογραφικό μου πριν μου στείλουν το συμβόλαιο (Ακόμα ένα στοιχείο που δείχνει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Επίσης μου είπαν ότι η διαδικασία πήρε τόσο πολύ γιατί είμαι Έλληνας οπότε καταλαβαίνεται τι έχουν δει τα μάτια τους...). Οι συνθήκες εργασίας είναι άριστες (εργασία από το σπίτι ή από το γραφείο και πριν την πανδημία, ωράριο ελεύθερο αρκεί να βγαίνει η δουλεία. Σίγουρα λιγότερο από 8 ώρες Μ.Ο. Υπάρχουν μέρες που δουλεύω 10 ώρες αλλά και αρκετές μέρες που δουλεύω λιγότερο από 8 ώρες).  Το ενοίκιο τουλάχιστον στην περιοχή που βρίσκομαι εγώ (NRW) για ένα σπίτι με τα δικά μου στάνταρ είναι κοντά στα 1000 ευρώ τον μήνα και περιλαμβάνει τα πάντα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, Η Βαυαρία είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση καθώς είναι από τις πιο ακριβές περιοχές στη Γερμανία. Έχω πολλούς γνωστούς/συναδέλφους που ψάχνουν μήνες για σπίτι ακόμα και με εξαιρετικούς μισθούς/συστατικές. Ρίξε μια ματιά για το Schufa για να καταλάβεις πως δουλεύουν τα πράγματα κυρίως στις μεγάλες πόλεις. 

Δεν ξέρω αν το γράφεις εσκεμμένα, αλλά αυτή η δουλεία μου χτυπάει άσχημα - αν και όλα τα υπόλοιπα που γράφεις φαίνονται κομπλέ.

Επεξ/σία από DrFreeman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Δεν ξέρω αν το γράφεις εσκεμμένα, αλλά αυτή η δουλεία μου χτυπάει άσχημα - αν και όλα τα υπόλοιπα που γράφεις φαίνονται κομπλέ.

Fixed! Όχι δεν το έγραψα επίτηδες.. Κάπως το διόρθωσε το Autocorrect και δεν το πρόσεξα 😊

Επεξ/σία από TuXaKoS
Δημοσ.

Έχει καταστραφεί κόσμος από αυτά που του είπαν "φίλοι" πριν πάνε σε μια χώρα. Από απλή εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας μέχρι το κλασσικό "έλα κι εγώ εδώ είμαι".

Η κοινή (ή τουλάχιστον η δική μου) λογική λέει ότι φεύγοντας για κάπου έχεις μαζί ένα ποσό που θα σου εξασφαλίσει επιβίωση για χ χρονικό διάστημα μέχρι να τακτοποιηθείς και φυσικά έχεις κάποιο επίπεδο στη γλώσσα της χώρας προορισμού. Διαφορετικά είσαι "δέσμιος" του όποιου "φίλου" ή "γνωστού" ο οποίος ακόμα και καλοπροαίρετος να είναι ίσως να μην το έχει σκεφτεί καλά και να κουραστεί εύκολα να "σε κουβαλάει στην πλάτη του" ακόμα και αν αυτό σημαίνει το να σου κάνει απλά το μεταφραστή.

ΥΓ Οι έλληνες, ειδικά της Γερμανίας (προφανώς δεν είναι όλοι έτσι), δεν έχουν πολύ καλό όνομα για το πως φέρονται στους νεοαφιχθέντες. Μάλιστα κάποιοι που δραστηριοποιούνται στον "κλασσικό" χώρο της εστίασης βολεύονται από "εξαρτημένους" έλληνες ανειδίκευτους μετανάστες.

• Like 6
Δημοσ.
14 ώρες πριν, OliverTwist1985 είπε

Τι ακριβώς ψάχνεις, δεν καταλαβαίνω... Ο άνθρωπος είπε... Είχα το συμβόλαιο μου πριν μπω στο αεροπλάνο. Αυτό είναι το κλασσικό σενάριο που φύγαμε από την Ελλάδα οι πιο πολλοί. Μιλάμε κυρίως για θέσεις εταιριων τεχνολογίας που συνήθως παντού μιλάνε αγγλικά.

Στα Αγγλικά υπάρχει μια εκφραση "pampered" (απο τις πάνες του μωρού) που κολλάει τέλεια εδώ. Όλες αυτες οι περιπτώσεις (βάζω και τον εαυτό μου μέσα, δεν το παιζω μάγκας) είναι "pampered" καταστάσεις, φτάνεις στη χώρα, έχεις δουλειά, έχεις ένα μισθό από μέτριο και πάνω, έχεις ένα γραφείο που ευγενικοί άνθρωποι σε βοηθάνε σε 2-3 βασικά πράγματα να βγάλεις insurance number, να νοικιάσεις ένα σπίτι κτλ και όλα κυλάνε σαφώς καλύτερα από την Ελλάδα. 

Ένας είναι μόνο ο τρόπος να μην τα καταφέρεις σε τέτοια σενάρια... Να σου λείπει τόσο ο ήλιος, ο φραπές, οι φίλοι σου Ελλάδα κτλ που να αυτοκαταστραφεις μόνος σου. Αλλά εκεί απλά δεν ήσουν έτοιμος να κάνεις το βήμα. 

• Like 8
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Έχει καταστραφεί κόσμος από αυτά που του είπαν "φίλοι" πριν πάνε σε μια χώρα. Από απλή εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας μέχρι το κλασσικό "έλα κι εγώ εδώ είμαι".

Η κοινή (ή τουλάχιστον η δική μου) λογική λέει ότι φεύγοντας για κάπου έχεις μαζί ένα ποσό που θα σου εξασφαλίσει επιβίωση για χ χρονικό διάστημα μέχρι να τακτοποιηθείς και φυσικά έχεις κάποιο επίπεδο στη γλώσσα της χώρας προορισμού. Διαφορετικά είσαι "δέσμιος" του όποιου "φίλου" ή "γνωστού" ο οποίος ακόμα και καλοπροαίρετος να είναι ίσως να μην το έχει σκεφτεί καλά και να κουραστεί εύκολα να "σε κουβαλάει στην πλάτη του" ακόμα και αν αυτό σημαίνει το να σου κάνει απλά το μεταφραστή.

ΥΓ Οι έλληνες, ειδικά της Γερμανίας (προφανώς δεν είναι όλοι έτσι), δεν έχουν πολύ καλό όνομα για το πως φέρονται στους νεοαφιχθέντες. Μάλιστα κάποιοι που δραστηριοποιούνται στον "κλασσικό" χώρο της εστίασης βολεύονται από "εξαρτημένους" έλληνες ανειδίκευτους μετανάστες.

+1000 σε αυτό. 
Η εκεί ΕΛ κοινότητα είναι απλά τοξική, όχι όλοι αλλά μεγάλο/σημαντικό μέρος. 
Αναφέρομαι κυρίως στα άτομα που πήγα πριν της κρίσης.
Οι της εστίασης είναι ένα ιδιαίτερα ειδεχθές μέρος μιας ήδη ιδιαίτερα κακής κοινότητας.
Πάμπολες οι ιστορίες καταπίεσης και εκμετάλλευσης από "πατριωτάκια στην άτιμη κσενιτιά" που δίνουν "ένα κομμάτι πσωμί στους αχάριστους συμπατριώτες". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, TuXaKoS said:

Fixed! Όχι δεν το έγραψα επίτηδες.. Κάπως το διόρθωσε το Autocorrect και δεν το πρόσεξα 😊

To έχω ακούσει να λέγεται και στον προφορικό λόγο, ακριβώς για να σχολιάσει την "αγγαρεία" της υπαλληλικής εργασίας, γι'αυτό το επισήμανα :)

Επεξ/σία από DrFreeman
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, LongTom είπε

Η εκεί ΕΛ κοινότητα είναι απλά τοξική, όχι όλοι αλλά μεγάλο/σημαντικό μέρος. 
Αναφέρομαι κυρίως στα άτομα που πήγα πριν της κρίσης.

Η ΕΛ κοινότητα είναι τοξική στις περισσότερες βορειοευρωπαϊκές ή δυτικοευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στο Αμέρικα (σε μεγάλο ποσοστό). Δεν έχω γνώση για Αυστραλία. 

Από ανθρώπους να (σύ)ζητάνε (στα σοβαρά) για ξεμάτιασμα στα σόσιαλ μύδια, μέχρι κλασικούς ΕΛ που παραβαίνουν κάθε κανόνα και υποστηριχτές της εγκληματικής οργάνωσης που είναι εναντίων των μεταναστών (ενώ εκείνοι είναι μετανάστες σε μία ξένη χώρα). 

Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είναι τόσο τοξική η ΕΛ κοινότητα. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Η ΕΛ κοινότητα είναι τοξική στις περισσότερες βορειοευρωπαϊκές ή δυτικοευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στο Αμέρικα (σε μεγάλο ποσοστό). Δεν έχω γνώση για Αυστραλία. 

Από ανθρώπους να (σύ)ζητάνε (στα σοβαρά) για ξεμάτιασμα στα σόσιαλ μύδια, μέχρι κλασικούς ΕΛ που παραβαίνουν κάθε κανόνα και υποστηριχτές της εγκληματικής οργάνωσης που είναι εναντίων των μεταναστών (ενώ εκείνοι είναι μετανάστες σε μία ξένη χώρα). 

Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είναι τόσο τοξική η ΕΛ κοινότητα. 

Δεν μπορώ να το αναλύσω με λεπτομέρειες, αλλά εξ' όσων αντιλαμβάνομαι, υπάρχει μια κακεντρεχεια που εκφράζεται ως " εγώ έφυγα και έφαγα όλα τα σκ.... να τακτοποιηθω οπότε φατα τώρα και εσύ ως νέος μετανάστης, που όχι μόνο θα βοηθήσω αλλά θα σου κάνω δυσκολότερη την ζωη είτε άμεσα είτε έμμεσα", αυτή η νοοτροπία δημιουργεί ένα δήθεν τουπέ ότι επειδή εγώ τακτοποιηθηκα είμαι καλύτερος από εσένα που ήρθες τώρα ενώ στην πραγματικότητα όλοι οι μετανάστες στο ίδιο καζάνι βράζουν, τέλος υπάρχει και ένας φόβος του ανταγωνισμού και ότι ο νέος συμπατριώτης θα πάρει την θέση και το ψωμί του παλαιού, πράγμα χαζό φυσικά καθώς ο ανταγωνισμός υφίσταται με όλους και όχι μόνο με Ελληνες, τα παραπάνω μπορεί να τα συναντησεις λιγο η πολυ και στην Ελλάδα σε παρόμοιες καταστάσεις πχ ως νέος και άπειρος σε έναν εργασιακό χώρο ή κάπου αλλού. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...