Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι βιντεοκλήσεις πλέον στο Zoom και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές αναμένονται να είναι αναβαθμισμένες σε ποιότητα εικόνας.

Η Sony κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση του λογισμικού Imaging Edge Webcam για Mac, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν μία σχετικά πρόσφατη κάμερα Sony και να τη χρησιμοποιήσουν ως κάμερα υψηλής ποιότητας για κλήσεις Zoom ή Skype στον υπολογιστή τους.

Η εταιρία είχε ήδη κυκλοφορήσει μια έκδοση λογισμικού για Windows τον Αύγουστο, αλλά η νέα έκδοση σημαίνει ότι οι χρήστες Mac μπορούν επίσης να συνδέσουν τη δική τους κάμερα και να έχουν ευκρινείς και υψηλής ποιότητας βιντεοκλήσεις.

sony-lista-kameron-imaging-edge-webcam-mac.jpg.d701e0743f6819167f2cc29a406b11b3.jpg

Το νέο λογισμικό λειτουργεί με 36 από τις κάμερες της Sony, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατων φωτογραφικών μηχανών από τις E-mount και A-mount σειρές, όπως οι A9 II, A9, A7S III, A7R IV, A7R III, A7R II, A7S II, A7S, A7 III, A7 II, A6600, A6500, A6400, A6100 καθώς και οι φωτογραφικές με ένα μη εναλλάξιμο φακό όπως οι RX100VII, RX100 VI, RX0 II, RX0 και η ZV-1 η οποία εστιάζει κυρίως στο vlogging.

Παλαιότερες φωτογραφικές μηχανές, όπως η A7 και η A6000, δεν υποστηρίζονται, αν και οι χρήστες μπορούν ακόμη να τις συνδέσουν ως webcams χρησιμοποιώντας περιφερειακά όπως HDMI capture cards.

Η Sony είναι μία από τις τελευταίες εταιρίες φωτογραφικών μηχανών που προσφέρουν λύση λογισμικού για χρήση των καμερών τους ως webcam. Οι Canon, Olympus, Panasonic, Fujifilm και GoPro έχουν ήδη προσφέρει αντίστοιχο λογισμικό για τις δικές τους κάμερες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

H Canon το έχει μόνο για USA. Με την 250D που δοκίμασα δεν γίνεται.

Όπως και να έχει, είναι overkill να έχεις φωτογραφική για webcam εκτός και αν βγαίνεις σε δελτία ειδήσεων καλεσμένος κάθε βράδυ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, k_dinos είπε

H Canon το έχει μόνο για USA. Με την 250D που δοκίμασα δεν γίνεται.

Όπως και να έχει, είναι overkill να έχεις φωτογραφική για webcam εκτός και αν βγαίνεις σε δελτία ειδήσεων καλεσμένος κάθε βράδυ

Σίγουρα ειναι overkill να αγορασεις καμερα για το σκοπο αυτο, όμως εαν εχει ηδη μια σονυ καμερα όπως εσύ δεν είναι καθόλου άσχημη αυτή η δυνατότητα.

Are you ok, Apple? Πραγματικά κάτι που δεν περίμενα ποτέ απο αυτή την εταιρεία με τις αποφάσεις που παίρνει τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Δημοσ.

την α6000 που (έχουν το θράσος και) την πουλάνε ακόμα 😛 δεν την έχουν στη λίστα.. 😠 

Πέταξαν το μισό πληθυσμό κατόχων της sony εκτός.. Εγώ νταξ έχω Nex 3n δεν περίμενα να είμαι μέσα.. 

Επί της ουσίας ως δυνατότητα δεν είναι κακό να υπάρχει για μια πλειάδα από λόγους. Ακόμα και αν σε κάποιους φαντάζει "υπερβολικό" να λειτουργείς μία κάμερα 1000+ ευρώ ως webcam ή σωστή αντιμετώπιση είναι "γιατί όχι"..

• Like 4
Δημοσ.

καλή κίνηση , αν έχεις μία  απο τις κάμερες που αναφέρονται γιατί να μην την αξιοποιήσεις και για webcam , χρειάζεσαι μόνο ένα τρίποδα και ενα εξωτερικό μικρόφωνο , τωρα τελευταία άρχισε και εδώ ο κόσμος να προσέχει την ποιότητα της εικόνας τον ήχο και τα fps .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν έτη 2020, την στιγμή που η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που όλα να μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους, το βρίσκω εξωφρενικό και απαράδεκτο το ότι δεν μπορώ να βρω μια κάμερα που να μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή μου και στο κινητό μου. 

Επεξ/σία από peterako
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, peterako είπε

Εν έτη 2020, την στιγμή που η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που όλα να μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους, το βρίσκω εξωφρενικό και απαράδεκτο το ότι δεν μπορώ να βρω μια κάμερα που να μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή μου και στο κινητό μου. 

αν έχει κάποιος εμπειρία απο wifi webcam να μας έλεγε την γνώμη του , αξίζουν ? 

Δημοσ.

Ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε και πως δουλεύει στη πράξη με την μέσο όρο ταχύτητα ίντερνετ στην Ελλάδα...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, judgevag είπε

Are you ok, Apple? Πραγματικά κάτι που δεν περίμενα ποτέ απο αυτή την εταιρεία με τις αποφάσεις που παίρνει τα τελευταία 5-6 χρόνια.

H Apple τι σχέση έχει με όλο αυτό;

Δημοσ.

Άλλη μία φορά που το αυτονόητο γίνεται είδηση. Όπως είπε και παρακάτω ένας φίλος, 2020 πιάσαμε. Αλλά θα πρέπει και κάπως αυτές τοι εταιρείες, μεγαθήρια κατά τα άλλα, να μας παρουσιάζουν κατά καιρούς κάποια "εξέλιξη", να μην δείχνουν στάσιμες για διάφορους λόγους. Αμφιβάλετε πως αν ήθελαν να μας παρουσιάσουν έξυπνη χέστρα με έλεγχο ροής νερού κτλ δεν θα μπορούσαν; Απλά αν μας τα δώσουν όλα με τη μια και τ αγοράσουμε, δεν θα έχουν να μας παρουσιάσουν κάτι νέο μετά οπότε δεν θα έχουν και λόγο ύπαρξης. Αλλά όχι θα πρέπει να έχουμε 10.000 διαφορετικά μοντέλα κινητών, ένα με ροζ χρώμα, ένα με άσπρο, άλλο με λίγο παραπάνω άσπρο, ένα με 12 μεγκαπίξελ, ένα με 12,1 μεγκαπίξελ, ένα 12,2 μεγακπίξελ κτλ. Αντί για ένα ας πούμε με 5 χιλιάρικα στολισμένο με στρασάκια και σβαρόφσκι να το κυκλοφοράει κάθε ψωνισμένη γκόμενα σελέμπριτι, κάνα δυο έτσι για κάμερα ξέρω γω και γκέιμινγκ γιας μας τους λαϊκούς και ένα-δυο φθηνά απ αυτά με πακιστανικό αριθμό για να κάνει τη δουλειά του ο Μαρινάκης κι ο κάθε Μαρινάκης.

Δημοσ.

προφανως και ειναι πολυ καλο το οτι δινουν αυτο το functionality. να μη πω οτι επρεπε να ητανε το default αλλα καπως πρεπει να πουλήσουν και οι webcamerάδες θα μου πεις...

τεσπα.....εγω που εχω μια α6300, εδω και 1 βδομαδα ψαχνω webcam να παρω για το desktop και τώρα διαβάζοντας μένω μλκς...

προφανως με τοσο καλη "webcam" το Limitation μετα μεταφαίρεται στο εκάστε pc, αν μπορει να αντεξει να streamάρει καλες ποιότητες με πολλά mbps αν κ 1ο ρόλο τον έχουν μάλλον οι εφαρμογες, zoom, skype, viber κτλ...και το video streaming επιτρέπουν αυτες. σιγουρα οπως και να χει η λογική λέει πως ενα απλο 720p/1080 σε λογικό bitrate video steraming απο την sony a6300 θα ειναι σιγουρα πολυ καλύτερο απο μιας webcam των 40-50€....

θα τη δοκιμάσω σε viber/skype να δουμε.

Δημοσ.

Μια χαρά!! Έχω την οθόνη κλειστή συνδεδεμένη με εξωτερική οθόνη και πληκτρολόγιο, και κάθε φορά που έχουμε meeting πρέπει να ανοίγω, να αλλάζουν θέση τα παράθυρα κτλ κτλ. Τώρα απλά θα στήσω την camera και θα το παίζω και παρουσιαστής με lavalier microphone στο πέτο :D

Δημοσ.

Ο αισθητήρας δεν ταλαιπωρείται? 

Κάποιες mirror less έχουν όριο στην εγγραφή βίντεο γιατί υπερθερμαινονται.

Αν θες να κάνεις ένα 2ωρο meeting τη μέρα δεν είναι κρίμα? Χώρια η φθορά της μπαταρίας.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...