new_member_new_account Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Χαιρετώ σας. Είμαι Ελληνίδα υπήκοος, 31 ετών με μια κόρη 4 ετών. Ο μπαμπάς της κόρης μου , Αιγύπτιος πολίτης διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα (καθηγητής αραβικών) και μένουμε όλοι μαζί. Εγώ είμαι υποψήφια διδάκτωρ εδώ , με μικρή εμπειρία στο αντικείμενο (τομέας Πολιτισμού: μουσεία ,βιβλιοθήκες). Έχει κάποιος εμπειρία για το αν θα άξιζε (και να θα ήταν εφικτή) μετανάστευση για τους 3 μας στις ΗΠΑ; Από άποψη οικονομικών, καλύτερα καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου ή απο το 0 στις ΗΠΑ;
Papakaliati Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δεν έχει σημασία αμα αξίζει, δεν γίνεται. Δεν είναι οι ΗΠΑ Ευρώπη, δεν μπορείς να πας, εκτός και αμα έχεις κάνα 100Κ+ να κανεις κανένα μεταπτυχιακό, ώστε να έχεις μετά λίγο καλύτερες πιθανότητες, η εκτός αμα είσαι κορυφή στον τομέα σου, η αμα η εταιρία σου έχει HUB στις ΗΠΑ. Φαντάζομαι δεν υσχυει τίποτα από τα τρία στην περίπτωση σου.
new_member_new_account Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Στις 18/10/2020 στις 9:35 ΠΜ, Papakaliati είπε Δεν έχει σημασία αμα αξίζει, δεν γίνεται. Δεν είναι οι ΗΠΑ Ευρώπη, δεν μπορείς να πας, εκτός και αμα έχεις κάνα 100Κ+ να κανεις κανένα μεταπτυχιακό, ώστε να έχεις μετά λίγο καλύτερες πιθανότητες, η εκτός αμα είσαι κορυφή στον τομέα σου, η αμα η εταιρία σου έχει HUB στις ΗΠΑ. Φαντάζομαι δεν υσχυει τίποτα από τα τρία στην περίπτωση σου. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι οτι το γνωστικό αντικείμενο που ερευνώ παρουσιάζει ενδιαφέρον στις ΗΠΑ , είχα συζητήσει με μια ερευνήτρια που ήρθε απο ΗΠΑ για τις ανάγκες ενός σεμιναρίου...εκείνη μας ανέφερε οτι υπάρχουν δυνατότητες και ενδιαφέρον για έρευνα εκεί μέσω των υποτροφιών Fullbright... με δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας... χρήματα πάντως όχι δεν έχω...
Mvpgr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν βρεις Πανεπιστήμιο να πας ως ερευνήτρια μετά το διδακτορικό σου, το Πανεπιστήμιο ίσως μπορέσει να σου δώσει J1 Visa. Αυτόματα ο σύζυγός σου παίρνει J2 Visa με την οποία μπορεί να δουλέψει. Ωστόσο η J1/J2 δεν είναι μεταναστευτική Visa και πρέπει να φύγεις μόλις τελειώσει η συνεργασία σου με το πανεπιστήμιο που θα σε δεχτεί. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από Mvpgr ορθογραφία
Ψιτ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Πως είσαι σίγουρη ότι θα γίνεις καθηγήτρια ελληνικού πανεπιστημίου; Όσον αφορά την ερώτηση σου, αν μπορείς να πάρεις Fulbright, να την πάρεις. Και να μη μείνεις στις ΗΠΑ μετά το τέλος της, είναι κάτι που θα σου ανοίξει πόρτες.
new_member_new_account Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, Mvpgr είπε Αν βρεις Πανεπιστήμιο να πας ως ερευνήτρια μετά το διδακτορικό σου, το Πανεπιστήμιο ίσως μπορέσει να σου δώσει J1 Visa. Αυτόματα ο σύζυγός σου παίρνει J2 Visa με την οποία μπορεί να δουλέψει. Ωστόσο η J1/J2 δεν είναι μεταναστευτική Visa και πρέπει να φύγεις μόλις τελειώσει η συνεργασία σου με το πανεπιστήμιο που θα σε δεχτεί. Αλήθεια; Δεν το γνώριζα οτι δικαιούται J2 βάσει της J1! Ναι, σωστά και μάλιστα έχει περιορισμό οτι δεν μπορείς να αιτηθείς μακροχρόνια παραμονή για τα επόμενα 2 έτη.... 1 ώρα πριν, Ψιτ είπε Πως είσαι σίγουρη ότι θα γίνεις καθηγήτρια ελληνικού πανεπιστημίου; Όσον αφορά την ερώτηση σου, αν μπορείς να πάρεις Fulbright, να την πάρεις. Και να μη μείνεις στις ΗΠΑ μετά το τέλος της, είναι κάτι που θα σου ανοίξει πόρτες. Φυσικά δεν είμαι σίγουρη, απλώς το επιδιώκω και είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μου. Σχετικά με την Fulbright , έχω την ίδια γνώμη οτι ανοίγει πόρτες...
Ψιτ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 15 minutes ago, new_member_new_account said: Αλήθεια; Δεν το γνώριζα οτι δικαιούται J2 βάσει της J1! Ναι, σωστά και μάλιστα έχει περιορισμό οτι δεν μπορείς να αιτηθείς μακροχρόνια παραμονή για τα επόμενα 2 έτη.... Φυσικά δεν είμαι σίγουρη, απλώς το επιδιώκω και είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μου. Σχετικά με την Fulbright , έχω την ίδια γνώμη οτι ανοίγει πόρτες... Καλή τύχη ότι και αν αποφασίσετε, έχω γράψει κάποιες πληροφορίες εδώ για μεταναστευση με διδακτορικό στις ΗΠΑ: 1
new_member_new_account Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, Ψιτ είπε Καλή τύχη ότι και αν αποφασίσετε, έχω γράψει κάποιες πληροφορίες εδώ για μεταναστευση με διδακτορικό στις ΗΠΑ: Ευχαριστώ πολύ θα το δω...
Sazerac Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 κάντε και μια αίτηση στην λοταρία, ίσως οι καλύτερες, πολύ μικρές βέβαια, πιθανότητες που έχετε 1
new_member_new_account Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 49 λεπτά πριν, Sazerac είπε κάντε και μια αίτηση στην λοταρία, ίσως οι καλύτερες, πολύ μικρές βέβαια, πιθανότητες που έχετε Ωραία ιδέα ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα