runner800 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, έχω μια αρκετα μεγαλη λίστα με διευθύνσεις γραμμένες στα Ελληνικά σε αρχείο excel. Υπάρχει ανάγκη οι διευθύνσεις αυτές να μετατραπούν από Ελληνικά σε Greeklish. H διεύθυνση για παράδειγμα "Λεωφόρος Ποσειδωνος" να γίνει "Leoforos Poseidonos" υπάρχει κάποια formula που μπορώ να τρέξω στο excel ή αλλη εφαρμογη με υπολογιστικά φύλλα όπως το librecalc για να γίνει η μετατροπή που περιέγραψα αυτόματα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Turbani Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δεν υπαρχει ευρεση και αντικατασταση οπως στο word?Θα κανεις 1-1 τα γραμματα απο ελληνικα σε αγγλικα(Find & replace σε ολο το κειμενο δηλαδη για καθε γραμμα στο γραμμα που αντιστοιχει.) Μπορει ο τροπος να μην ειναι ο καλυτερος,αλλα θα δουλεψει 😜
micos000 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει και Online μετατροπεα Απλά κάνεις copy τις διευθύνσεις και επικόλληση στο πλαίσιο https://greeklishconverter.com/ Από κάτω έχει και κάποιες επιλογές για μετατροπή δίφθογγων και γραμμάτων όπως τα ψ, χ κτλ.. Βρήκα και μια vba συνάρτηση Function Greeklish(keimeno As String) As String Application.Volatile True Dim Varr As Variant Dim inchar As Variant Dim exchar As Variant Dim pl As Integer, gr As Integer, lu As Integer Dim gramma As String pl = Len(keimeno) inchar = Array("Α", "Β", "Γ", "Δ", "Ε", "Ζ", "Η", "Θ", "Ι", "Κ", "Λ", _ "Μ", "Ν", "Ξ", "Ο", "Π", "Ρ", "Σ", "Τ", "Υ", "Φ", "Χ", "Ψ", "Ω", _ "Ά", "Έ", "Ή", "Ί", "Ό", "Ύ", "Ώ", "Ϊ", "Ϋ", "ΐ", "ΰ", "ς") exchar = Array("A", "B", "G", "D", "E", "Z", "H", "8", "I", "K", "L", _ "M", "N", "KS", "O", "P", "R", "S", "T", "Y", "F", "X", "PS", "W", _ "A", "E", "H", "I", "O", "Y", "W", "I", "Y", "I", "Y", "S") ReDim Varr(pl - 1) For gr = 1 To pl gramma = Mid(keimeno, gr, 1) For lu = LBound(inchar) To UBound(inchar) If UCase(gramma) = inchar(lu) Then gramma = exchar(lu): Exit For Next Varr(gr - 1) = gramma Next Greeklish = Join(Varr, "") End Function Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2020 από micos000
MastroGiannis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Και μια πιο αποδοτική της έκδοση: Option Explicit Const strcAB As String = "ΑΒΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩΆΈΉΊΌΎΏΪΫΐΰς" Function ToGreeklish(keimeno As String) As String Application.Volatile True Dim i As Integer Dim intPos As Integer Dim intLen As Integer Dim strGr As String Dim strC As String Dim exchar As Variant intLen = Len(keimeno) If intLen > 0 Then exchar = Array("", "A", "B", "G", "D", "E", "Z", "H", "8", "I", "K", "L", _ "M", "N", "KS", "O", "P", "R", "S", "T", "Y", "F", "X", "PS", "W", _ "A", "E", "H", "I", "O", "Y", "W", "I", "Y", "I", "Y", "S") For i = 1 To intLen strC = Mid$(keimeno, i, 1) intPos = InStr(1, strcAB, UCase(strC)) If intPos > 0 Then strC = exchar(intPos) End If strGr = strGr & strC Next i End If ToGreeklish = strGr End Function 1
Lanike71 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Θα ρωτήσω κάτι, ίσως και βλακεία, αλλά υπάρχουν κανόνες στα greeklish; Παράδειγμα, το "ευχαριστώ" θα γραφτεί eyxaristo? eyxaristw? Το "πηγαίνω" θα γίνει pigainw, pigenw, ή κάπως αλλιώς;
accipio Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Όπως θέλει ο καθένας, δεν νομίζω να υπάρχουν "επίσημοι" κανόνες. Εγώ π.χ. όποτε χρειαστεί να γράψω σε greeklish, τα ο, ω τα γράφω o και τα η, ι, υ τα γράφω i.
flik Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Κι όμως υπάρχει προτυποποίηση. ΕΛΟΤ 743 - ISO 843 https://el.wikipedia.org/wiki/ISO_843 http://www.passport.gov.gr/passports/GrElotConverter/GrElotConverter.html 1
D___G Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Τι μου θυμίσατε τώρα… Τα παλιά χρόνια που δημοσιεύονταν σε περιοδικά λίστες προγραμματισμού και τις αντιγράφαμε για να παίξουμε παιχνίδια…
micos000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 43 λεπτά πριν, D___G είπε Τι μου θυμίσατε τώρα… Τα παλιά χρόνια που δημοσιεύονταν σε περιοδικά λίστες προγραμματισμού και τις αντιγράφαμε για να παίξουμε παιχνίδια… PIXEL...! Για να βγάλω το space invaders μου είχαν βγει τα μάτια να γράψω δεκαεξαδικό και να κάνω αποσφαλμάτωση. Πάλι καλά που έβαζαν και το hash σε κάθε γραμμή γιατί αλλιώς ακόμα θα έψαχνα που έβαλα 3Ε αντί 8F. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα