Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ

antonis_1995

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα το προβλημα μου ειναι το εξης ειχα 24αρα απο νοβα με σταθερο ολα καλα....πηγα σε wind 100αρα αλαξα ρουτερ της εταιριας εχω ιντενρνετ κανονικα δεν εχω τηλεφωνο το ρουτερ ειναι σε δωματιο  και το σταθερο στο σαλονι σε διαφορετικες πριζες,δοκιμασα το φιλτρακι οπως ηταν στην 24αρα δεν δουλευει δοκιμασα απευθειας στο πριζακι χωρις φιλτρο ριχνει το ιντερνετ μολις παιρνω τηλ αλλα παλι δεν λειτουργει υπαρχει καποια λυση εκτος απο την μετακινηση του ρουτερ στο σαλονι και συνδεση του σταθερου πανω σε αυτο το οποιο ξερω οτι θα δουλεψει ετσι,ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τηλέφωνο πρέπει να συνδεθεί στην υποδοχή που έχει το ρούτερ, γιατί έχει μετατραπεί σε Voip. Αν θέλεις μπορείς απο εκεί να πάρεις και να βάλεις προέκταση και να το πας όπου θέλεις.

2 ώρες πριν, antonis_1995 είπε

καλησπερα το προβλημα μου ειναι το εξης ειχα 24αρα απο νοβα με σταθερο ολα καλα....πηγα σε wind 100αρα αλαξα ρουτερ της εταιριας εχω ιντενρνετ κανονικα δεν εχω τηλεφωνο το ρουτερ ειναι σε δωματιο  και το σταθερο στο σαλονι σε διαφορετικες πριζες,δοκιμασα το φιλτρακι οπως ηταν στην 24αρα δεν δουλευει δοκιμασα απευθειας στο πριζακι χωρις φιλτρο ριχνει το ιντερνετ μολις παιρνω τηλ αλλα παλι δεν λειτουργει υπαρχει καποια λυση εκτος απο την μετακινηση του ρουτερ στο σαλονι και συνδεση του σταθερου πανω σε αυτο το οποιο ξερω οτι θα δουλεψει ετσι,ευχαριστω

δες το βιντεο εδω 

επισης μπορεις να μπεις εδω https://www.wind.gr/gr/wind/upostirixi/suskeues/upostirixi-statheri-internet/all-routers/ και να αναλογα με το ρουτερ σου να δεις τις οδηγιες.  

2 ώρες πριν, randomas777 είπε

Το τηλέφωνο πρέπει να συνδεθεί στην υποδοχή που έχει το ρούτερ, γιατί έχει μετατραπεί σε Voip. Αν θέλεις μπορείς απο εκεί να πάρεις και να βάλεις προέκταση και να το πας όπου θέλεις.

Αυτο οπως ειπα το γνωριζω υπαρχει καποιος αλλος τροπος ομως?δεν ξερω αμα πηγαινα το ρουτερ μεσα στο σαλονι ωστε να συνδεθει το σταθερο και επερνα καινουργιο ρουυτερ για να το συνδεσω μεσω λαν θα γινοταν κατι τετοιο με 2 ρουτερ στο δωματιο ?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Βάζεις το ρούτερ στο σαλόνι και μπορείς να συνδεθείς με wifi. Αυτός είναι και ο πιο απλός τρόπος. Αν δεν θέλεις με wifi, μπορείς να τραβήξεις καλώδιο δικτύου απο το ρούτερ μέχρι τον υπολογιστή σου (lan). Μπορείς να κάνεις δίκτυο με κάτι συσκευές που τις βάζεις στην πρίζα του ρεύματος για να μην έχεις καλώδια που περνάνε εξωτερικά. Μπορείς να βάλεις το ρούτερ στο δωμάτιο που θέλεις, να συνδέσεις την πρίζα της γραμμής στο ρούτερ, να πάρεις την έξοδο μετά απο το ρουτέρ που είναι για το τηλέφωνο, να την στείλεις μέσα απο κάποιο ελεύθερο ζεύγος στο σαλόνι. Αν και το τελευταίο θέλει ηλεκτρολόγο.

14 ώρες πριν, randomas777 είπε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Βάζεις το ρούτερ στο σαλόνι και μπορείς να συνδεθείς με wifi. Αυτός είναι και ο πιο απλός τρόπος. Αν δεν θέλεις με wifi, μπορείς να τραβήξεις καλώδιο δικτύου απο το ρούτερ μέχρι τον υπολογιστή σου (lan). Μπορείς να κάνεις δίκτυο με κάτι συσκευές που τις βάζεις στην πρίζα του ρεύματος για να μην έχεις καλώδια που περνάνε εξωτερικά. Μπορείς να βάλεις το ρούτερ στο δωμάτιο που θέλεις, να συνδέσεις την πρίζα της γραμμής στο ρούτερ, να πάρεις την έξοδο μετά απο το ρουτέρ που είναι για το τηλέφωνο, να την στείλεις μέσα απο κάποιο ελεύθερο ζεύγος στο σαλόνι. Αν και το τελευταίο θέλει ηλεκτρολόγο.

προφανως και δεν θελω να τραβαω καλωδια μεσα στο σπιτι αλλα τελικως θα κανω αυτο με το ζευγος η αληθεια ειναι δεν το ειχα σκευτει και ειναι η πιο καθαρη και ευκολη λυση,ευχαριστω

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, antonis_1995 είπε

προφανως και δεν θελω να τραβαω καλωδια μεσα στο σπιτι αλλα τελικως θα κανω αυτο με το ζευγος η αληθεια ειναι δεν το ειχα σκευτει και ειναι η πιο καθαρη και ευκολη λυση,ευχαριστω

αυτο με το ζευγος θα πρεπει να δεις στις αλλες μπριζες που συνδεεται δηλαδη θα χρειαστεις 2 ethernet clips μια μπρεσα των καλωδιων ethernet  για να βαλεις τα clips στα ζευγη. και μετα  το ιδιο θα κανεις και στην αλλη μπριζα. Πιο συγκεκριμενα νομιζω οτι ειναι καλυτερο να κανεις το εξης να αγορασεις 2 μπριζες που θα εχουνε 2 υποδοχες μια τηλεφωνου και μια ethernet .Στην μπριζα που ειναι το ρουτερ θα βαλεις την μπριζα θα συνδεσεις το τηλεφωνο κανονικα και τα βρεις 4 ή 6 καλωδια που πανε στην αλλη μπριζα ( προσεχε τα χρωματα ) και με 4 χρωματα μπορεις να κανεις δουλεια θα τα συνδεσεις στην μπριζα του ethernet και θα βαλεις στην θυρα αυτην ενα καλωδιο ethernet και θα το συνδεσεις σε μια θυρα lan του ρουτερ απο οχι στην lan4.

μετα θα πας στον αλλον χωρο και θα κανεις το ιδιο προσεχε τα χρωματα και την σειρα τις συνδεσης. και μετα θα βαλεις ενα καλωδιο ethernet και θα το συνδεσεις  με το ρουτερ σου . 

Αυτο που εγραψα πριν να βαλεις τα καλωδια να κανεις ethernet με την πρεσα δεν θα δουλεψει διοτι δεν θα φτασει στο ρουτερ και θα χρειαστεις ethernet hub και στα 2 δωματια οποτε καλυτερα να αγορασεις την μπριζα τηλεφωνου & ethernet μαζι. 

Επισης αμα δεν θελεις να ασχοληθεις μετα καλωδια , μπορεις να παρεις ενα powerline εγω εχω αυτο εδω https://www.skroutz.gr/c/913/network-plc/m/650/Devolo/f/1075812/Duo-Kit.html?order_by=pricevat&order_dir=asc  βαζεις ενα ethernet απο μια θυρα lan στο ενα powerline το βαζεις στην μπριζα και μετα πας στο αλλο δωματιο και βαζεις το αλλο powerline στην μπριζα και ειτε αμα παρεις με wifi συνδεεσαι ασυρματα ειτε βαζεις ethernet απο κατω και συνδεεσαι με καλωδιο. 

Εγω γενικα επειδη στο χωρο μου εχω τριφασικο ρευμα ναι μεν δουλευει αλλα καποιες φορες χανει την συνδεση .Αλλα μου ειπανε οτι αυτο το μοντελο δουλευει με τον ουδετερο και οχι με την γειωση. Οποτε θα σου προτεινα να παρεις ενα που να χρησιμοποιει την γειωση για την μεταφορα του ιντερνετ . Παντως και με tiplink που ειχα δουλεψει παλια χωρις wifi δεν μου δουλεψε διοτι ητανε τριφασικο το ρευμα μου και το πουλησα σε εναν γνωστο μου που το δουλευει ακομα εννοειται οτι θα πρεπει ο χωρος να ανηκει στο ιδιο ρολόι της δεη. . Επισης πολυ καλο για σημα wifi ειναι να παρεις ενα wifi extender με συνδεση ethernet και εχουνε βγει κατι που εχουνε μεσα επεξεργαστη και δινουνε περισσοτερο καλυψη πατωντας ενα κουμπι μεσα ειναι της tenda απο το εξωτερικο το ειχα παρει εγω. Και ετσι θα εχεις wifi σε ολο το σπιτι χωρις καλωδια και αλλα κοστη. Εσυ ξερεις τι μπορει να σε εξυπηρετησει. Ισως καλυτερα με wifi για να μπορει να μπαινει και το κινητο σου στο ιντερνετ . 

Επεξ/σία από johnmegarythmos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...