Conan2046 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Κάνε την τροποποιητική με την ημερομηνία του συμβολαίου, στην καλύτερη θα στο εκκαθαρίσει αμέσως στην χειρότερη θα σου ζητήσει να υποβάλλεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι είναι ημιτελές για να σου εγκρίνουν την τροποποίηση και να εκκαθαριστεί εκ νέου η δήλωση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Κάνε την τροποποιητική με την ημερομηνία του συμβολαίου, στην καλύτερη θα στο εκκαθαρίσει αμέσως στην χειρότερη θα σου ζητήσει να υποβάλλεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι είναι ημιτελές για να σου εγκρίνουν την τροποποίηση και να εκκαθαριστεί εκ νέου η δήλωση. Αυτό που είπες σε ένα ποστ σου στη προηγουμενη σελίδα, για τα 100 ευρώ πρόστιμο σε συνολική μορφή, το ακούω πρώτη φορά. Γνωρίζω ότι είναι 100 ευρώ το έτος... Είσαι σίγουρος γι αυτό που είπες? Επίσης , ξέρεις αν υπάρχει πρόστιμο ή όχι?
Conan2046 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δες την εγκύκλιο: https://www.taxheaven.gr/circulars/30871/e-2082-2019 Για το πρόστιμο είναι ξεκάθαρο, δεν έχουν αναρτηθεί δεν έχει πρόστιμο: Δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των διαδικαστικών παραβάσεων του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 στις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, οι οποίες υποβάλλονται από την 25η Απριλίου 2019 και αφορούν τα έτη 2014 και επόμενα, μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Η ολοκλήρωση της ανάρτησης προκύπτει από Διαπιστωτική Πράξη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η οποία κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών. Για το αν το πρόστιμο είναι ανά έτος ή όχι και αυτό είναι ξεκάθαρο: Σε περίπτωση μη υποβολής, εκπρόθεσμης υποβολής ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης Ε9 για περισσότερα του ενός (1) έτη, επιβάλλεται ένα μόνο πρόστιμο, εφόσον στις δηλώσεις αυτές επαναλαμβάνονται οι ίδιες μεταβολές. Το πρόστιμο ορίζεται σε εκατό (100) ευρώ για κάθε δήλωση (παράγραφος 2 άρθρου 54 του ν. 4174/2013) και επιβάλλεται με την πράξη προσδιορισμού φόρου, η οποία εκδίδεται βάσει της δήλωσης Ε9. Με την μεταφορά εξασφαλίζεις ότι θα γίνει αντιληπτό ότι είναι μια δήλωση και δεν θα τρέχεις να σου σβήσουν τα πρόστιμα (όταν επανέλθουν) Για το γιατί δεν ήμουν απόλυτος ότι δεν έχει πρόστιμο είναι γιατί ξέρω την ανοργανωσιά όπως με πρόστιμα που βάλανε σε ΜΥΦ που είχε δωθεί άτυπη παράταση το 2014 και το ...ξέχασαν.
johnieXoX Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 55 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Κάνε την τροποποιητική με την ημερομηνία του συμβολαίου, στην καλύτερη θα στο εκκαθαρίσει αμέσως στην χειρότερη θα σου ζητήσει να υποβάλλεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι είναι ημιτελές για να σου εγκρίνουν την τροποποίηση και να εκκαθαριστεί εκ νέου η δήλωση. Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέρουμε αν η τροποποιητική έχει κόστος?
Conan2046 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Το είπα και πριν δεν έχει αυτήν την στιγμή πρόστιμα. Δεν έχει άλλο κόστος, γίνεται εκκαθάριση, αν είσαι χρεωστικός βγαίνει συμπληρωματική ταυτότητα οφειλής μπαίνουν οι προσαυξήσεις για όσους μήνες έχει καθυσερήσει η πληρωμή και αυτό ήταν, Αν είσαι πιστωτικός δεν διαγράφεται η οφειλή που έχεις .Πρέπει να γίνει συμψηφισμός από την εφορία. 1
johnieXoX Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Το είπα και πριν δεν έχει αυτήν την στιγμή πρόστιμα. Δεν έχει άλλο κόστος, γίνεται εκκαθάριση, αν είσαι χρεωστικός βγαίνει συμπληρωματική ταυτότητα οφειλής μπαίνουν οι προσαυξήσεις για όσους μήνες έχει καθυσερήσει η πληρωμή και αυτό ήταν, Αν είσαι πιστωτικός δεν διαγράφεται η οφειλή που έχεις .Πρέπει να γίνει συμψηφισμός από την εφορία. Ακόμα δεν έχω πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ που μου χει βγει. Ο συμψηφισμός στην περίπτωσή μου, που ο τροποποιημένος ΕΝΦΙΑ θα ναι μικρότερος από αυτόν που μου έχει βγει τώρα, θα ναι να πληρώσω όλο το ποσό και να πάω από κει να πάρω επιστροφή, ή θα πληρώσω κατ ευθείαν λιγότερο πόσο?
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 12 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Το είπα και πριν δεν έχει αυτήν την στιγμή πρόστιμα. Δεν έχει άλλο κόστος, γίνεται εκκαθάριση, αν είσαι χρεωστικός βγαίνει συμπληρωματική ταυτότητα οφειλής μπαίνουν οι προσαυξήσεις για όσους μήνες έχει καθυσερήσει η πληρωμή και αυτό ήταν, Αν είσαι πιστωτικός δεν διαγράφεται η οφειλή που έχεις .Πρέπει να γίνει συμψηφισμός από την εφορία. Δηλαδή εγώ που λόγω των αδήλωτων τετραγωνικών αλλά και λόγω του κτηματολογίου ( το οποιο εχει τελειωσει η προθεσμια και το εκανα), έκανα πριν 3 μηνες τροποποιητικές για τα έτη 2015-2019 και τα οριστικοποίησα, αλλά δεν πραγματοποίησα για το 2020, λόγω των διαδικασιών έλλειψης ενεργοποποιησης για τροποποιητική για το συγκκεριμένο έτος που είπε ο TS., μπορώ να ξαναπάω και να κάνω τροποποιητική για τα έτη 2015-2020, έτσι ώστε να γίνουν αυτόματες μεταφορές μέσω οριστικοποιήσεων και να φτάσει στο 2020 και το 2021 χωρίς πρόστιμο?
tasos41997 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Άνοιξε όντως η πλατφόρμα; βλέπω σε σαιτ και δεν λέτε τίποτα επίσημο. Μόνο άρθρα πριν καμιά βδομάδα βλέπω ότι περιμένουν να ανοίξει. Για πόσες μέρες θα είναι ανοιχτεί γνωρίζουμε;
johnieXoX Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Υπέβαλλα τροποποιητική δήλωση Ε9, σύμφωνα με τις οδηγίες του conan του βάρβαρου.. αποτέλεσμα, εκαθαρίστηκε και πετσοκόφτηκε ο ΕΝΦΙΑ από 285 € στα 108 €.. αφού από μ@λ@κί@ το είχα δηλώσει σαν ολοκληρωμένο και ηλεκτροδοτούμενο, ενώ ήταν ημιτελές, μη ηλεκτροδοτούμενο και κενό. Τώρα περιμένω να ενημερωθεί το ποσό στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxisnet? Πως γίνεται η δουλειά για να πληρώσω τα 108 €, αφού δεν έχω κωδικό πληρωμής?
GREGORYMO Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Υπέβαλλα τροποποιητική δήλωση Ε9, σύμφωνα με τις οδηγίες του conan του βάρβαρου.. αποτέλεσμα, εκαθαρίστηκε και πετσοκόφτηκε ο ΕΝΦΙΑ από 285 € στα 108 €.. αφού από μ@λ@κί@ το είχα δηλώσει σαν ολοκληρωμένο και ηλεκτροδοτούμενο, ενώ ήταν ημιτελές, μη ηλεκτροδοτούμενο και κενό. Τώρα περιμένω να ενημερωθεί το ποσό στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxisnet? Πως γίνεται η δουλειά για να πληρώσω τα 108 €, αφού δεν έχω κωδικό πληρωμής? Σε λίγες ημέρες θα ενημερώθει το σύστημα. Αναγκαστικά, θα περιμένεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα