Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 18 λεπτά πριν, vikos1908 είπε Εχθές η γυναίκα μου πήγε στο λογιστή με το Ε9 της γιαγιάς και της έφτιαξε το Ε9 το δικό της με "ενωμενη" πλέον επικαρπία και ψιλή κυριότητα. Η γιαγιά πέθανε τον Ιούλιο, αλλά την Τετάρτη προχθές έγινε η δήλωση θανάτου στην εφορία για να μπορεί ο λογιστής να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Με δικηγόρο έχει μιλήσει από την επομένη του θανάτου. Η περιγραφή του νοικάρη είναι ακριβής όσον αφορά τα εξής: Α. Τα χρόνια που βάζει τα λεφτά στην τράπεζα, γιατί συνδικαιούχος είναι η πεθερά μου στο λογαριασμό και το κοιτάξαμε. Β. Την αδυναμία επικοινωνίας της γιαγιάς λόγω προβλημάτων υγείας, καθότι τα γνωρίζαμε. Γ. Σχετικά με το νέο συμβόλαιο, του είπαμε να γίνει αλλά με την υποσημείωση ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ συμφωνηθεί η αντιπαροχή θα έχει 3 με 6 μήνες να βρει άλλο χώρο. Δεν του είπαμε δηλαδή να φύγει τώρα. Όμως ρωτάω λεπτομέρειες για τις διαδικασίες, μήπως και μας αναγκάσει, μέσω της απαίτησης για να συμμετάσχει στο συμβόλαιο με τον κατασκευαστή, να μπούμε σε αυτό το λούκι, το οποίο δεν θέλω. Δ. Γνωρίζουμε ότι μέχρι το 2015 ήταν άλλος νοικάρης μέσα, οπότε δεν είναι με τον παλιό νόμο ούτε ανανέωση. Ε. ΔΕΝ υπάρχει κάτι να κληρονομήσει. Ένα σπίτι και ένα μαγαζί ήταν και είχαν γίνει δωρεά το '85. Αυτό με τα πρόστιμα ξεκαθαρίστηκε από προηγούμενο ποστ, ότι τα πήρε μαζί της η μακαρίτισσα. Αυτά... Ούφ.... Άλλα έλεγες πριν και άλλα λες τώρα... πριν είπες πως το ακίνητο πέρασε χτες στο όνομα της γυναίκας σου ενώ τώρα λες ότι η γιαγιά πέθανε τον Ιούλιο... Όχι, το ακίνητο δεν πέρασε χτες στο όνομα της γυναίκας σου, την ημέρα του Ιουλίου που πέθανε η γιαγιά έγινε αυτό, το πότε έγινε η διόρθωση στο Ε9 της είναι αδιάφορο. Κανένας δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει αν τα στοιχεία που του δίνεις είναι άλλα αντί άλλων. Επίσης η διόρθωση στο Ε9 της συζύγου μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μετά το θάνατο, δεν χρειαζόταν να δηλωθεί στην εφορία πρώτα, που κακώς δηλώθηκε μετά από τόσο καιρό. Όσο για τον νοικάρη, θα έπρεπε να τον είχατε ενημερώσει επισήμως από τον Ιούλιο ήδη δίνοντας του αντίγραφο και από τη συμβολαιογραφική πράξη της μεταβίβασης, αντίγραφο από το πιστοποιητικό θανάτου, αλλά αριθμό λογαριασμού της γυναίκας σου ώστε να καταθέτει εκεί το ενοίκιο από Αύγουστο και μετά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφήσατε τα πράγματα τόσο καιρό στην τύχη τους. Όσο για το νέο συμβόλαιο που του προτείνατε, βλέπω πως δεν έχεις καμία διάθεση να καταλάβεις ούτε καν τα πιο απλά. Σου εξήγησα πριν ότι ο νόμος ορίζει πως η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι 3 έτη ακόμα και αν συμφωνηθεί λιγότερο, και εσύ μου απαντάς ότι θα μπει όρος για λιγότερο υπό προϋποθέσεις... Αυτή τη στιγμή μπορείς να ξεκινήσεις διαδικασίες για έξωση μια και το μισθωτήριο έχει λήξει (αν έχει λήξει, που μάλλον δεν θα το μάθεις ποτέ αν συνεχίσεις να επιμένεις να μην θες να το δεις), αν κάνεις νέο τότε δεν θα μπορείς να ξεκινήσεις καν διαδικασίες έξωσης για 3 χρόνια, ότι και αν λέει μέσα... Όσο για το συμβόλαιο με τον κατασκευαστή, ο νοικάρης δεν έχει καμία απολύτως δουλειά με αυτό. Όσο για το "ΔΕΝ υπάρχει κάτι να κληρονομήσει" μάθε πως δεν κληρονομείται μόνο το ενεργητικό αλλά και το παθητικό, κληρονομούνται και τα χρέη/βάρη, οι μακαρίτες δεν τα παίρνουν μαζί τους. Η σύζυγος είναι απαλλαγμένη από όλα αυτά μόνο στην περίπτωση που έχει ήδη κάνει έγκαιρα αποποίηση κληρονομιάς.
29gk Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δικο μου συμπερασμα, απο τα εως τωρα και οντως θολα, περιγραφομενα. Ο ιδιοκτητης δεν ειναι σιγουρος ακομα του τι εχει και δεν εχει. Δεν ειναι σαφες δηλαδη το εαν το ακινητο, οι συμβατικες υποχρεωσεις ως προς τον ενοικιαστη οπως και τα φορολογικα - νομικα και τυπικα θεματα, ΟΛΑ τα θεματα, ειναι τακτοποιημενα σαφη και ξεκαθαρα. Επιπλεον στα προηγουμενα ηδη εχει ξεκινησει να σκεφτεται τροπους αξιοποιησης της περιουσιας του, επαναλαμβανω χωρις ακιμα να ειναι ξεκαθαρο σε αυτον του τι εχει κι τι υπολειπεται, εχοντας παραλληλα την μαλλον απαιτηση ο ενοικιαστης κι επαγγελματιας να δεχτει μια ασαφη κατασταση ως προς το μελλον της επιχειρησης του και χωρις αυτος να κερδιζει κατι. Και πως ενω δεν εχουν ξεκαθαριστει τα περιουσιακα, οι πληρωμες και η ισχυς του τρεχοντος συμβολαιου κι ενω εχουν εμπλακει δικηγοροι και λογιστες ΚΑΙ απο τις δυο πλευρες και μαλιστα εχουν συζητηθει και ποσα χρηματων ως αποζημιωσεις κι ασφαλειες οπως και νεα συμφωνητικα, εξακολουθουν οι ερωτησεις του ts; Ειναι παραξενο ολο αυτο ή εμενα μου φαινεται; Ενω το πραμα ειναι απλο. Εαν ο νεος ιδιοκτητης, θελει το παρον ενοικιο και τον ενοικιαστη, κανει τα οποια διαδικαστικα και αρχιζει να το εισπρατει. Αναλαμβανοντας φυσικα και τις υποχρεωσεις εναντι του ενοικιαστη. Εαν θελει να αξιοποιησει το ακινητο του, να το πουλησει, γκρεμισει, ανοικοδομησει ή να αλλαξει για τον οποιο λογο τον ενοικιαστη ή τους ορους του συμφωνητικου, τοτε προχωρα στη λυση της μισθωσης, δικαστικα προφανως και με κενο το ακινητο κανει οτι νομιζει. Αλλα το να ανοικοδομω, γκρεμιζω, καταστρεφω και χτιζω ενω ταυτοχρονα καποιος θα συνεχισει να υπαρχει, να εργαζεται και να με πληρωνει μαλιστα εκει, δεν γινεται !!! 3
Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, 29gk είπε Ειναι παραξενο ολο αυτο ή εμενα μου φαινεται; Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο, με μια λέξη... yolo!
vikos1908 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Άλλα έλεγες πριν και άλλα λες τώρα... πριν είπες πως το ακίνητο πέρασε χτες στο όνομα της γυναίκας σου ενώ τώρα λες ότι η γιαγιά πέθανε τον Ιούλιο... Όχι, το ακίνητο δεν πέρασε χτες στο όνομα της γυναίκας σου, την ημέρα του Ιουλίου που πέθανε η γιαγιά έγινε αυτό, το πότε έγινε η διόρθωση στο Ε9 της είναι αδιάφορο. Κανένας δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει αν τα στοιχεία που του δίνεις είναι άλλα αντί άλλων. Επίσης η διόρθωση στο Ε9 της συζύγου μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μετά το θάνατο, δεν χρειαζόταν να δηλωθεί στην εφορία πρώτα, που κακώς δηλώθηκε μετά από τόσο καιρό. Όσο για τον νοικάρη, θα έπρεπε να τον είχατε ενημερώσει επισήμως από τον Ιούλιο ήδη δίνοντας του αντίγραφο και από τη συμβολαιογραφική πράξη της μεταβίβασης, αντίγραφο από το πιστοποιητικό θανάτου, αλλά αριθμό λογαριασμού της γυναίκας σου ώστε να καταθέτει εκεί το ενοίκιο από Αύγουστο και μετά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφήσατε τα πράγματα τόσο καιρό στην τύχη τους. Όσο για το νέο συμβόλαιο που του προτείνατε, βλέπω πως δεν έχεις καμία διάθεση να καταλάβεις ούτε καν τα πιο απλά. Σου εξήγησα πριν ότι ο νόμος ορίζει πως η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι 3 έτη ακόμα και αν συμφωνηθεί λιγότερο, και εσύ μου απαντάς ότι θα μπει όρος για λιγότερο υπό προϋποθέσεις... Αυτή τη στιγμή μπορείς να ξεκινήσεις διαδικασίες για έξωση μια και το μισθωτήριο έχει λήξει (αν έχει λήξει, που μάλλον δεν θα το μάθεις ποτέ αν συνεχίσεις να επιμένεις να μην θες να το δεις), αν κάνεις νέο τότε δεν θα μπορείς να ξεκινήσεις καν διαδικασίες έξωσης για 3 χρόνια, ότι και αν λέει μέσα... Όσο για το συμβόλαιο με τον κατασκευαστή, ο νοικάρης δεν έχει καμία απολύτως δουλειά με αυτό. Όσο για το "ΔΕΝ υπάρχει κάτι να κληρονομήσει" μάθε πως δεν κληρονομείται μόνο το ενεργητικό αλλά και το παθητικό, κληρονομούνται και τα χρέη/βάρη, οι μακαρίτες δεν τα παίρνουν μαζί τους. Η σύζυγος είναι απαλλαγμένη από όλα αυτά μόνο στην περίπτωση που έχει ήδη κάνει έγκαιρα αποποίηση κληρονομιάς. Εχθές πέρασε και επίσημα στο Ε9, ίσως να μην το εξέφρασα σωστά. Η δήλωση θανάτου δεν έγινε γιατί μέσα σε ένα μήνα έφυγε και ο πεθερός μου και δε μπορούσα να βρω άκρη ούτε με τη γυναίκα μου ούτε με την πεθερά μου, λόγω πένθους. Έπρεπε να γίνει γιατί με το νέο νόμο και τη διαδικασία για τα έξοδα κηδείας, το σύστημα αυτόματα κλειδώνει το TAXIS του θανόντος και δεν σε αφήνει να μπεις και να εκτυπώσεις τίποτα. Η εφορία μας είπε τηλεφωνικά ότι μπορούμε να το δηλώσουμε έως το τέλος του έτους. Λόγω κορονοϊού το να πας στην εφορία και να μπεις είναι θέμα τύχης, τώρα το κάνουν και μόνο μέσω ραντεβού (το ίδιο και στο ΙΚΑ παρεμπιπτόντως), οπότε εν μέσω διπλού πένθους και κορονοϊού πήγαν όλα πίσω. Μη βιάζεστε να κρίνετε. Το νοικάρη τον ενημερώσαμε τον Ιούλιο και μας παρέπεμψε στη δικηγόρο του, η οποία αρνείται κατηγορηματικά να αλλάξει το συμφωνητικό γιατί λέει δεν υπάρχει λόγος, ενώ ο λογιστής λέει ότι είναι παράνομο. Δεν δέχτηκε οτιδήποτε από αυτά που λες, με τη δικαιολογία "ότι σας λέει η δικηγόρος μου"!!! Δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να το αλλάξουμε. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του, ξαναλέω στο μετρό του δυνατού, εν μέσω ενός κι εν συνεχεία δύο θανάτων στην οικογένεια. Δεν επιμένω εγώ να μην το δω, αυτός ενώ το έχουμε ζητήσει, δεν το εμφανίζει. Γνωρίζω σχετικά με το παθητικό, έχουμε προ διετίας και το θάνατο του ανηψιού της γιαγιάς για τα οποία έτρεχα πάλι εγώ γιατί όλοι θρηνούσαν!!! Έκανα εγώ τις αποποιησεις όλων μας, γιατί ο ανηψιος χρωστούσε σε όποιον τον είχε δει στα μάτια του... Το μόνο που υπάρχει είναι 300-350€ λόγω του ότι η γιαγιά δεν πλήρωνε τα τελευταία χρόνια ΟΥΤΕ τον ΕΝΦΙΑ!!! Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί, νομίζω. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με. Για αυτό άλλωστε έγραψα εδώ κι όχι για να με κράξουν. Για να ΜΆΘΩ. Το γράφω και στο αρχικό μήνυμα. Θεωρείς ότι εφόσον δεν επηρεάζεται η δωρεά, έχει νόημα να κάνει αποποίηση μήπως βρεθούν κι άλλα χρέη; Στην εφορία πάντως δεν έχει τίποτα άλλο, μας το είπε ο λογιστής.
SabotazNic Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Όσο για το νέο συμβόλαιο που του προτείνατε, βλέπω πως δεν έχεις καμία διάθεση να καταλάβεις ούτε καν τα πιο απλά. Σου εξήγησα πριν ότι ο νόμος ορίζει πως η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι 3 έτη ακόμα και αν συμφωνηθεί λιγότερο, Αυτο ισχυει για τα σπιτια, για επαγγελματικη μισθωση ισχυουν αλλα απο το Μαρτιου του 14 και μετα tldr: πριν τον Μαρτιο του 14 ελαχιστη 12χρονη μισθωση με δυνατοτητα αποχωρησης με 3μηνη ειδοποιηση. Μετα οσο χρονο οριζει το συμβολαιο Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2020 από SabotazNic 1
vikos1908 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Αυτο ισχυει για τα σπιτια, για επαγγελματικη μισθωση ισχυουν αλλα απο το Μαρτιου του 14 και μετα tldr: πριν τον Μαρτιο του 14 ελαχιστη 12χρονη μισθωση με δυνατοτητα αποχωρησης με 3μηνη ειδοποιηση. Μετα οσο χρονο οριζει το συμβολαιο Αυτό το διάβασα κι εγώ μεταξύ διαφόρων site και με μπέρδεψε λιγάκι. Αν ισχύει αυτό, σωστά δεν το σκέφτομαι και παρουσιάζω στον ενοικιαστή;
SabotazNic Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, vikos1908 είπε Αυτό το διάβασα κι εγώ μεταξύ διαφόρων site και με μπέρδεψε λιγάκι. Αν ισχύει αυτό, σωστά δεν το σκέφτομαι και παρουσιάζω στον ενοικιαστή; Μπορειτε απλα να τον αφησετε ως εχει και να του δωσετε εναν αριθμο λογαριασμου. Εχει παρελθει ο χρονςο του συμβολαιου, οποτε οταν γινει η αντιπαροχη, τον πετατε εξω. Του δωσατε επιλογη να υπογραψει κατι που θα τον ασφαλιζε σε περιπτωση που γινει, ωστε να εχει χρονο να βρει κατι αλλο. Τωρα μπορειτε και αυριο αν θελετε. Το οτι εχει κανει εργασιες στο μαγαζι (λογικα) δεν σας αφορα. Εχεις το συμβολαιο στα χερια σου? Λεει τιποτα σχετικα με τις οποιες εργασιες ή να παραδωθει το ακινητο στην μορφη που ηταν κτλ?
vikos1908 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, 29gk είπε Δικο μου συμπερασμα, απο τα εως τωρα και οντως θολα, περιγραφομενα. Ο ιδιοκτητης δεν ειναι σιγουρος ακομα του τι εχει και δεν εχει. Δεν ειναι σαφες δηλαδη το εαν το ακινητο, οι συμβατικες υποχρεωσεις ως προς τον ενοικιαστη οπως και τα φορολογικα - νομικα και τυπικα θεματα, ΟΛΑ τα θεματα, ειναι τακτοποιημενα σαφη και ξεκαθαρα. Επιπλεον στα προηγουμενα ηδη εχει ξεκινησει να σκεφτεται τροπους αξιοποιησης της περιουσιας του, επαναλαμβανω χωρις ακιμα να ειναι ξεκαθαρο σε αυτον του τι εχει κι τι υπολειπεται, εχοντας παραλληλα την μαλλον απαιτηση ο ενοικιαστης κι επαγγελματιας να δεχτει μια ασαφη κατασταση ως προς το μελλον της επιχειρησης του και χωρις αυτος να κερδιζει κατι. Και πως ενω δεν εχουν ξεκαθαριστει τα περιουσιακα, οι πληρωμες και η ισχυς του τρεχοντος συμβολαιου κι ενω εχουν εμπλακει δικηγοροι και λογιστες ΚΑΙ απο τις δυο πλευρες και μαλιστα εχουν συζητηθει και ποσα χρηματων ως αποζημιωσεις κι ασφαλειες οπως και νεα συμφωνητικα, εξακολουθουν οι ερωτησεις του ts; Ειναι παραξενο ολο αυτο ή εμενα μου φαινεται; Ενω το πραμα ειναι απλο. Εαν ο νεος ιδιοκτητης, θελει το παρον ενοικιο και τον ενοικιαστη, κανει τα οποια διαδικαστικα και αρχιζει να το εισπρατει. Αναλαμβανοντας φυσικα και τις υποχρεωσεις εναντι του ενοικιαστη. Εαν θελει να αξιοποιησει το ακινητο του, να το πουλησει, γκρεμισει, ανοικοδομησει ή να αλλαξει για τον οποιο λογο τον ενοικιαστη ή τους ορους του συμφωνητικου, τοτε προχωρα στη λυση της μισθωσης, δικαστικα προφανως και με κενο το ακινητο κανει οτι νομιζει. Αλλα το να ανοικοδομω, γκρεμιζω, καταστρεφω και χτιζω ενω ταυτοχρονα καποιος θα συνεχισει να υπαρχει, να εργαζεται και να με πληρωνει μαλιστα εκει, δεν γινεται !!! Τα περιουσιακά είναι ξεκαθαρισμένα, ανήκουν όλα στη γυναίκα μου. Ξέρω τι έχω, και δεν θέλω να διώξω τον άνθρωπο ενώ δεν υπάρχει συμφωνία. Οι κατασκευαστές με τους οποίους έχουμε συζητήσει μας ενημέρωσαν ότι η διαδικασία έκδοσης αδειών κτλ μπορεί να πάρει από 3-6 μήνες. Δεν έχουμε συμφωνήσει με κάποιον, περιμένουμε απαντήσεις. Του είπαμε λοιπόν να κάνουμε συμφωνητικό το οποίο να αναφέρει ακριβώς αυτό και ας είναι και εξάμηνης διάρκειας, αν το προτιμά αυτός, επαναλαμβανόμενο για να καλύπτει και τους δύο. Έχω την εντύπωση, και θα εξακολουθήσω να λέω ότι αν κάνω λάθος διόρθωσε με, ότι ο ιδιοκτήτης έχει το ρίσκο του να βρει στο ακίνητο του έναν κρατήρα όταν αποχωρήσει ένας ενοικιαστής (κάτι το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωση μας) και ο ενοικιαστής έχει το ρίσκο ότι αν ρίξει ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΈΝΑ χρήματα στο ακίνητο, όταν και όποτε αποχωρήσει με απαίτηση του ιδιοκτήτη δυστυχώς τα χάνει. Έχω λάθος; Υ.Γ. τι είναι το ts;
SabotazNic Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, vikos1908 είπε ο ενοικιαστής έχει το ρίσκο ότι αν ρίξει ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΈΝΑ χρήματα στο ακίνητο, όταν και όποτε αποχωρήσει με απαίτηση του ιδιοκτήτη δυστυχώς τα χάνει. Έχω λάθος; Υ.Γ. τι είναι το ts; Οχι δεν εχεις λαθος. Τα χανει. Αν το συμβολαιο λεει να παραδοθει στην μορφη που ηταν, τοτε αν πχ εχει κανει υποστεγο, εχει την υποχρεωση να το ριξει (εκτος αν πχ μιλησετε μαζι του και το αφησει μετα απο εκπτωση καποιου ενοικιου μιας και κοστιζει αν το γκρεμισει). ts = thread starter (δλδ εσυ)
vikos1908 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Μπορειτε απλα να τον αφησετε ως εχει και να του δωσετε εναν αριθμο λογαριασμου. Εχει παρελθει ο χρονςο του συμβολαιου, οποτε οταν γινει η αντιπαροχη, τον πετατε εξω. Του δωσατε επιλογη να υπογραψει κατι που θα τον ασφαλιζε σε περιπτωση που γινει, ωστε να εχει χρονο να βρει κατι αλλο. Τωρα μπορειτε και αυριο αν θελετε. Το οτι εχει κανει εργασιες στο μαγαζι (λογικα) δεν σας αφορα. Εχεις το συμβολαιο στα χερια σου? Λεει τιποτα σχετικα με τις οποιες εργασιες ή να παραδωθει το ακινητο στην μορφη που ηταν κτλ? Του δώσαμε αριθμό λογαριασμού και δεν το δέχθηκε γιατί το συνδέει (δεν ξέρω λάθος ή σωστά) με την ανανέωση του μισθωτηριου. Δεν θέλω να τον πετάξω έξω, όσο απλά και σκληρά ακούγεται. Προσπαθούμε να συζητήσουμε,ώστε να καλυφθούν όλοι σύμφωνα με το νόμο. Δεν θέλω να τον ρίξω, αν κάτι του αναλογεί βάσει νόμου... Δεν έχω το συμβόλαιο στα χέρια μου. Το ζητήσαμε και δεν το έχει παρουσιάσει. Ίσως να πρέπει να γίνει μέσω δικηγόρου. Αν πρέπει να το παραδώσει στη μορφή που ήταν, πρέπει να το ξηλώσει όλο, γιατί έχει βάλει γυψοσανίδες και έχει μικρύνει το χώρο για να ζεσταίνεται πιο εύκολα. Κάτι που εμάς δε μας ενδιαφέρει, γιατί για να τον διώξουμε θα σημαίνει ότι θα γκρεμιστεί. Μόλις τώρα, SabotazNic είπε ts = thread starter (δλδ εσυ) Ευχαριστώ πολύ. Δεν το γνώριζα.
SabotazNic Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, vikos1908 είπε Του δώσαμε αριθμό λογαριασμού και δεν το δέχθηκε γιατί το συνδέει (δεν ξέρω λάθος ή σωστά) με την ανανέωση του μισθωτηριου. Δεν θέλω να τον πετάξω έξω, όσο απλά και σκληρά ακούγεται. Προσπαθούμε να συζητήσουμε,ώστε να καλυφθούν όλοι σύμφωνα με το νόμο. Δεν θέλω να τον ρίξω, αν κάτι του αναλογεί βάσει νόμου... Δεν έχω το συμβόλαιο στα χέρια μου. Το ζητήσαμε και δεν το έχει παρουσιάσει. Ίσως να πρέπει να γίνει μέσω δικηγόρου. Αν πρέπει να το παραδώσει στη μορφή που ήταν, πρέπει να το ξηλώσει όλο, γιατί έχει βάλει γυψοσανίδες και έχει μικρύνει το χώρο για να ζεσταίνεται πιο εύκολα. Κάτι που εμάς δε μας ενδιαφέρει, γιατί για να τον διώξουμε θα σημαίνει ότι θα γκρεμιστεί. Λαθος το συνδεει με την ανανεωση του συμβολαιου. Εσεις ειστε καλυμμενοι απο τον νομο, αυτος δεν εχει απο πουθενα καλυψη με το συμβολαιο το οποιο εχει παρελθει. Αφου δεν καταλαβαινει και βαζει και δικηγορους κτλ, δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να συνεχισεις να σκεφτεσαι το τι θα γινει αν τελικα γινει η αντιπαροχη. Απλα τον ενημερωνεται οτι εχει χ χρονο που βολευει εσας (μεχρι να βγει η αδεια) και τελος. Το συμβολαιο ισως υπαρχει στο taxis της γιαγιας. Οκ απο μερια σας, για να μην μπει σε εξτρα κσοτος του προτεινεται να το αφησει ως εχει. Ετσι και αλλιως θα γκρεμιστει, δεν εγινε κατι για 5 γυψοσανιδες παραπανω (εκτος αν υπαρχει δυνατοτητα να τα ξανα χρησιμοποιησει μετα)
vikos1908 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Λαθος το συνδεει με την ανανεωση του συμβολαιου. Εσεις ειστε καλυμμενοι απο τον νομο, αυτος δεν εχει απο πουθενα καλυψη με το συμβολαιο το οποιο εχει παρελθει. Αφου δεν καταλαβαινει και βαζει και δικηγορους κτλ, δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να συνεχισεις να σκεφτεσαι το τι θα γινει αν τελικα γινει η αντιπαροχη. Απλα τον ενημερωνεται οτι εχει χ χρονο που βολευει εσας (μεχρι να βγει η αδεια) και τελος. Το συμβολαιο ισως υπαρχει στο taxis της γιαγιας. Οκ απο μερια σας, για να μην μπει σε εξτρα κσοτος του προτεινεται να το αφησει ως εχει. Ετσι και αλλιως θα γκρεμιστει, δεν εγινε κατι για 5 γυψοσανιδες παραπανω (εκτος αν υπαρχει δυνατοτητα να τα ξανα χρησιμοποιησει μετα) Το σκέφτομαι γιατί δεν γνωρίζω και για αυτό ρωτάω εδώ. Θα ρωτήσω τον λογιστή για το συμβόλαιο στο TAXIS της γιαγιάς. Δεν προλάβαμε να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, που ας κάνει ότι θέλει, δεδομένων των συνθηκών ας πάρει και τους τοίχους, no problem. Αλλά μας πήρε από μούτρα, κι όλο μας έλεγε βγάλτε με και βγάλτε με. Σα να κρατάει κάποιον άσο. Τον ρώτησα τι εννοεί με αυτό και δεν απάντησε... Απλά βγάλτε με... Δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει...
SabotazNic Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το μονο που θα μπορουσε να κραταει, ειναι καποια συνομιλια με την γιαγια περι των νομιμων και μαυρων χρηματων. Με αυτην την λογικη εχετε και εσεις "ασο" μιας και αν το υποδειξετε αυτο το γεγονος, δεν μπορει να δικαιολογησει τα παραπανω χρηματα που εβαζε στον λογαριασμο. Αλλα πραγματικα εσας δεν σας αφορα τι συμφωνια ειχε κανει με τον προηγουμενο. Μπορειτε να του πειτε απλα να βαζει στην τραπεζα αυτα που λεει το συμβολαιο για να ειναι οκ η γυναικα σου. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2020 από SabotazNic
GREGORYMO Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 57 λεπτά πριν, vikos1908 είπε Το σκέφτομαι γιατί δεν γνωρίζω και για αυτό ρωτάω εδώ. Θα ρωτήσω τον λογιστή για το συμβόλαιο στο TAXIS της γιαγιάς. Δεν προλάβαμε να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, που ας κάνει ότι θέλει, δεδομένων των συνθηκών ας πάρει και τους τοίχους, no problem. Αλλά μας πήρε από μούτρα, κι όλο μας έλεγε βγάλτε με και βγάλτε με. Σα να κρατάει κάποιον άσο. Τον ρώτησα τι εννοεί με αυτό και δεν απάντησε... Απλά βγάλτε με... Δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει... Ο μόνος άσος και λέει βγάλτε με είναι ότι μπορεί μέσω δικαστήριων να σας καθυστέρησει αρκετά. Τίποτε άλλο. Ούτε λεφτά δικαιούται για τυχόν έξοδα, ούτε ΤΙΠΟΤΑ.
Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 45 λεπτά πριν, vikos1908 είπε Εχθές πέρασε και επίσημα στο Ε9, ίσως να μην το εξέφρασα σωστά. Η δήλωση θανάτου δεν έγινε γιατί μέσα σε ένα μήνα έφυγε και ο πεθερός μου και δε μπορούσα να βρω άκρη ούτε με τη γυναίκα μου ούτε με την πεθερά μου, λόγω πένθους. Έπρεπε να γίνει γιατί με το νέο νόμο και τη διαδικασία για τα έξοδα κηδείας, το σύστημα αυτόματα κλειδώνει το TAXIS του θανόντος και δεν σε αφήνει να μπεις και να εκτυπώσεις τίποτα. Η εφορία μας είπε τηλεφωνικά ότι μπορούμε να το δηλώσουμε έως το τέλος του έτους. Λόγω κορονοϊού το να πας στην εφορία και να μπεις είναι θέμα τύχης, τώρα το κάνουν και μόνο μέσω ραντεβού (το ίδιο και στο ΙΚΑ παρεμπιπτόντως), οπότε εν μέσω διπλού πένθους και κορονοϊού πήγαν όλα πίσω. Μη βιάζεστε να κρίνετε. Το νοικάρη τον ενημερώσαμε τον Ιούλιο και μας παρέπεμψε στη δικηγόρο του, η οποία αρνείται κατηγορηματικά να αλλάξει το συμφωνητικό γιατί λέει δεν υπάρχει λόγος, ενώ ο λογιστής λέει ότι είναι παράνομο. Δεν δέχτηκε οτιδήποτε από αυτά που λες, με τη δικαιολογία "ότι σας λέει η δικηγόρος μου"!!! Δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να το αλλάξουμε. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του, ξαναλέω στο μετρό του δυνατού, εν μέσω ενός κι εν συνεχεία δύο θανάτων στην οικογένεια. Σίγουρα δεν το εξέφρασες σωστά, άλλο εννοούσες και άλλο είχες γράψει. Ίσως αυτό φταίει που σε συμβούλεψαν έτσι ο δικηγόρος και ο λογιστής σου (δλδ το ότι άλλα λες και άλλα εννοείς), δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετοι. Να το προσέξεις αυτό. Επίσης δεν βιάστηκα να κρίνω, όταν έγραψα πως αφήσατε τα πράγματα τόσο καιρό στην τύχη τους δεν εννοούσα την δήλωση θανάτου στην εφορία, εννοούσα την ενημέρωση του ενοικιαστή για τον θάνατο της γιαγιάς, το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν κανονίσατε λεπτομέρειες για την πληρωμή στον νέο ιδιοκτήτη. Που από όσα περιγράφεις ακόμα δεν έχει γίνει, ακόμα δεν του έχετε δώσει επισήμως αντίγραφα από τα χαρτιά, ακόμα το ενοίκιο το βάζει σε λογαριασμό που η σύζυγος δεν είναι συνδικαιούχος. Και για να γίνει αυτό δεν χρειαζόταν να είχε δηλωθεί πρώτα ο θάνατος στην εφορία, δεν χρειαζόταν καν ληξιαρχική πράξη θανάτου, το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου αρκούσε. Επίσης από όσα είπες για αυτόν και την δικηγόρο του βγάζω το συμπέρασμα πως δεν έκανες επίσημη ενημέρωση για αυτά που έγραψα παραπάνω, αλλά απλά ζήτησες να κάνετε νέο μισθωτήριο, καμία σχέση το ένα με το άλλο. 1 ώρα πριν, vikos1908 είπε Δεν επιμένω εγώ να μην το δω, αυτός ενώ το έχουμε ζητήσει, δεν το εμφανίζει. Αυτό δεν σε βάζει σε υποψίες? Εμένα τουλάχιστον μου δείχνει πως κάτι προσπαθεί να κρύψει. 1 ώρα πριν, vikos1908 είπε Γνωρίζω σχετικά με το παθητικό, έχουμε προ διετίας και το θάνατο του ανηψιού της γιαγιάς για τα οποία έτρεχα πάλι εγώ γιατί όλοι θρηνούσαν!!! Έκανα εγώ τις αποποιησεις όλων μας, γιατί ο ανηψιος χρωστούσε σε όποιον τον είχε δει στα μάτια του... Το μόνο που υπάρχει είναι 300-350€ λόγω του ότι η γιαγιά δεν πλήρωνε τα τελευταία χρόνια ΟΥΤΕ τον ΕΝΦΙΑ!!! Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί, νομίζω. Από όσα είχες γράψει στα προηγούμενα μηνύματα έβγαινε το συμπέρασμα ότι δεν γνωρίζεις σχετικά. Αλήθεια το σημαντικότερο δεν το διευκρίνησες, η σύζυγος έχει κάνει αποποίηση? Αν όχι τότε δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή να κυνηγάνε αυτή για τα απλήρωτα ΕΝΦΙΑ, για πρόστιμα της γιαγιάς επειδή άλλα εισέπραττε και άλλα δήλωνε κτλ. 1 ώρα πριν, vikos1908 είπε Αν κάνω λάθος διόρθωσε με. Για αυτό άλλωστε έγραψα εδώ κι όχι για να με κράξουν. Για να ΜΆΘΩ. Το γράφω και στο αρχικό μήνυμα. Αυτό ακριβώς κάνω, μόνο που διαπιστώνω πως δεν δέχεσαι διορθώσεις, επιμένεις πως όλα τα έχετε κάνει σωστά. 1 ώρα πριν, vikos1908 είπε Θεωρείς ότι εφόσον δεν επηρεάζεται η δωρεά, έχει νόημα να κάνει αποποίηση μήπως βρεθούν κι άλλα χρέη; Στην εφορία πάντως δεν έχει τίποτα άλλο, μας το είπε ο λογιστής. Αν μου εξηγήσεις για ποια δωρεά μιλάς, τότε θα σου απαντήσω. Πάντως ναι, όπως έγραψα και παραπάνω έχει νόημα να κάνει αποποίηση όχι μόνο μήπως βρεθούν χρέη που δεν γνωρίζετε, αλλά πρώτα από όλα για αυτά που ήδη γνωρίζετε. 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όσο για το νέο συμβόλαιο που του προτείνατε, βλέπω πως δεν έχεις καμία διάθεση να καταλάβεις ούτε καν τα πιο απλά. Σου εξήγησα πριν ότι ο νόμος ορίζει πως η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι 3 έτη ακόμα και αν συμφωνηθεί λιγότερο, Αυτο ισχυει για τα σπιτια, για επαγγελματικη μισθωση ισχυουν αλλα απο το Μαρτιου του 14 και μετα tldr: πριν τον Μαρτιο του 14 ελαχιστη 12χρονη μισθωση με δυνατοτητα αποχωρησης με 3μηνη ειδοποιηση. Μετα οσο χρονο οριζει το συμβολαιο Μάλλον δεν έδωσες και πολύ βάση σε όσα είχα γράψει και έκανες παράθεση, έγραψα για το νέο συμβόλαιο που του πρότεινε να φτιάξουν χτες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το τι ίσχυε πριν από τον Μάρτιο του 2014, 2020 έχουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα