nikolaspantelakakis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Ενδειαφέρομαι να αγοράσω το Iphone 12 Pro ωστόσο στην Ελλάδα θα αργήσει να έρθει(τελος Νοεμβριου) και εγώ το θέλω άμεσα.Εδω η τιμή πώλησης του είναι 1229 ευρω και με εκδοση τιμολογιου θα ηταν 990 ευρω.Υπαρχει τροπος να το παρω απο καποιο καταστημα της Γερμανιας τωρα στις 23 του μηνα που βγαινει και να γλυτωσω το φπα μεσω εκδοσης τιμολογιου οπως θα εκανα και στην ελλαδα.Η τιμη εκει ειναι στα 1120 αλλα δεν ειναι αρκετα χαμηλη ωστε να μην μπορω να περιμενω ελλαδα.Ωστοσο αν μπορω να απαλλαγω απο το ΦΠΑ στην Γερμανια με καποιον τροπο η με εκδοση τιμολογιου και να πληρωσω λιγοτερο οπως και στην Ελλαδα μπορω να παρω μια φτηνη πτηση να το παρω εκει και να γυρισω.Εκτιμω τις γρηγορες απαντησεις γιατι το θεμα επιγει και πρεπει να το κανονισω.Ευχαριστω εκ των προτερων. 1
onelonelystar Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) κάνε την επείγουσα δουλειά σου με το 11 Pro. https://www.istorm.gr/iphone/iphone-11-pro.html Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από onelonelystar
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Ό,τι κι αν έχω αγοράσει με τιμολόγιο από ΕΕ (software, υπηρεσίες) δεν έχω πληρώσει ΦΠΑ — φαντάζομαι και για ένα iPhone θα ισχύει το ίδιο. Αν βρεις μαγαζί που στέλνει Ελλάδα και κάνεις checkout με το VAT number της εταιρίας σου δεν θα πληρώσεις καθόλου ΦΠΑ. Μίλα με τον λογιστή σου για τα επόμενα βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις ψωνίζοντας από ΕΕ.
nikolaspantelakakis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 On 16/10/2020 at 22:00, p8denu said: Amazon.de οκ θα το κοιταξω On 16/10/2020 at 22:12, onelonelystar said: κάνε την επείγουσα δουλειά σου με το 11 Pro. https://www.istorm.gr/iphone/iphone-11-pro.html Δεν θελω το 11 Pro ευχαριστω παντως. On 16/10/2020 at 22:51, SeaLion said: Ό,τι κι αν έχω αγοράσει με τιμολόγιο από ΕΕ (software, υπηρεσίες) δεν έχω πληρώσει ΦΠΑ — φαντάζομαι και για ένα iPhone θα ισχύει το ίδιο. Αν βρεις μαγαζί που στέλνει Ελλάδα και κάνεις checkout με το VAT number της εταιρίας σου δεν θα πληρώσεις καθόλου ΦΠΑ. Μίλα με τον λογιστή σου για τα επόμενα βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις ψωνίζοντας από ΕΕ. Ευχαριστω πολυ.Ειναι η πρωτη φορα που σκοπευω να παρω κατι με τιμολογιο απο χωρα του εξωτερικου.Μια διευκρινηση αν γινεται.Οι αγορες που λετε ειναι με παρουσια σε φυσικό καταστημα η και online η δεν παιζει ρολο.Δηλαδη ας πουμε το Iphone 12 Pro που στην Γερμανια κανει 1120 ευρω το παρω με τιμολογιο κανοντας checkout με το VAT ΝUMBER μου θα αφαιρεθούν 150 περιπου που ειναι το ΦΠΑ εκει (16%);
CheOnWeb Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 On 17/10/2020 at 01:33, nikolaspantelakakis said: οκ θα το κοιταξω Δεν θελω το 11 Pro ευχαριστω παντως. Ευχαριστω πολυ.Ειναι η πρωτη φορα που σκοπευω να παρω κατι με τιμολογιο απο χωρα του εξωτερικου.Μια διευκρινηση αν γινεται.Οι αγορες που λετε ειναι με παρουσια σε φυσικό καταστημα η και online η δεν παιζει ρολο.Δηλαδη ας πουμε το Iphone 12 Pro που στην Γερμανια κανει 1120 ευρω το παρω με τιμολογιο κανοντας checkout με το VAT ΝUMBER μου θα αφαιρεθούν 150 περιπου που ειναι το ΦΠΑ εκει (16%); Και online γίνεται, αρκεί η επιχείρηση που θα κοπεί το τιμολόγιο να ασκεί Ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Στο Taxis, στο Μητρώο>Στοιχεία επιχείρησης το γράφει. Αν γράφει "Δεν ασκεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές", δεν νομίζω ότι μπορείς να απαλλαγείς του VAT.
nikolaspantelakakis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Και online γίνεται, αρκεί η επιχείρηση που θα κοπεί το τιμολόγιο να ασκεί Ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Στο Taxis, στο Μητρώο>Στοιχεία επιχείρησης το γράφει. Αν γράφει "Δεν ασκεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές", δεν νομίζω ότι μπορείς να απαλλαγείς του VAT. Ωραια θα το δω ευχαριστω πολυ
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 19 ώρες πριν, nikolaspantelakakis είπε Ειναι η πρωτη φορα που σκοπευω να παρω κατι με τιμολογιο απο χωρα του εξωτερικου.Μια διευκρινηση αν γινεται.Οι αγορες που λετε ειναι με παρουσια σε φυσικό καταστημα η και online η δεν παιζει ρολο.Δηλαδη ας πουμε το Iphone 12 Pro που στην Γερμανια κανει 1120 ευρω το παρω με τιμολογιο κανοντας checkout με το VAT ΝUMBER μου θα αφαιρεθούν 150 περιπου που ειναι το ΦΠΑ εκει (16%); Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές είναι χωρίς ΦΠΑ, αυτό μπορώ να σου πω. Πρέπει να τις έχεις ενεργοποιημένες για το ΑΦΜ σου και μετά να δηλώσεις όποιο τιμολόγιο κοπεί ως έξοδο (μίλα με λογιστή) Το αν ένα κατάστημα στέλνει με τιμολόγιο σε ελληνικό ΑΦΜ θα το δεις στο checkout, αν δεν το δεις, ρώτα τους. Δεν έχω ψωνίσει ποτέ physical προϊόν από έξω, μόνο software και services και δεν είχα ποτέ πρόβλημα, απλά δεν πλήρωνα το ΦΠΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα