Προς το περιεχόμενο

S20 FE 5G VS Iphone 12/PRO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Aνάμεσα σε Samsung Galaxy S20 FE 5G (SD 865) και Iphone 12 - 12 Pro, πιστεύετε ότι αξίζει η 300-400+ διαφορά στα χρήματα για το Iphone ενώ με το S20 FE έχεις και SD 865 (δόξασι) και 120hz οθόνη και (μάλλον) καλή μπαταρία. Από κάμερες πιστεύετε έχουν τεράστια διαφορά;

Ψάχνω κάτι σε High end smartphone αλλά αν μπορείς να γλυτώσεις κάποια χρήματα χωρίς σημαντική επίπτωση στις επιδόσεις, γιατί όχι.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ.

Καποτε τα συγκρινα και εγω. Μετα απο καιρο καταλαβα οτι δεν ειναι συγκρισιμα. Το μονο κοινο που εχουν ειναι η δυνατοτητα για κλησεις. Αλλες φιλοσοφιες. Επισης απευθυνονται σε αλλους ανθρωπους (κατηγοριες). 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Καλησπέρα,

Aνάμεσα σε Samsung Galaxy S20 FE 5G (SD 865) και Iphone 12 - 12 Pro, πιστεύετε ότι αξίζει η 300-400+ διαφορά στα χρήματα για το Iphone ενώ με το S20 FE έχεις και SD 865 (δόξασι) και 120hz οθόνη και (μάλλον) καλή μπαταρία. Από κάμερες πιστεύετε έχουν τεράστια διαφορά;

Ψάχνω κάτι σε High end smartphone αλλά αν μπορείς να γλυτώσεις κάποια χρήματα χωρίς σημαντική επίπτωση στις επιδόσεις, γιατί όχι.

Ευχαριστώ

Δεν συγκρίνονται οι συσκευές γιατί δεν συγκρίνεται το λειτουργικό τους και άρα η τελική εμπειρία χρήσης. Καταρχάς δεν συγκρίνονται κανονικά και σαν κατηγορία μιας και το FE θα πρέπει να το συγκρίνεις με το 12 mini ή το πολύ πολύ το 12 και όχι το Pro. Το iPhone ειναι ίσως κορυφαία συσκευή (θα υπάρξουν ενστάσεις σε αυτό σιγουρ) και το FE είναι μια πιο  Light έκδοση ναυαρχίδας. Η πλαστική πλάτη πάντως δεν μου αρέσει αν και με τις θήκες κανένας δεν βλέπει πια τις πλάτες.

Το ότι δίνετε 1000 ευρώ και ψαχνετε να βρείτε διάφορες σε κάμερες flagship συσκευών με ξεπερνάει πάντως. Ας πούμε ότι έχουν μια διαφορά 5%. Πες ακόμη και 10%. Που θα την δεις αυτή? Σε καθημερινές φωτογραφήσεις snapshots? Με τίποτε. Θα την δεις σε χέρια έμπειρου φωτογράφου που θα πάρει το κοντά 100% από την μηχανή.

Εάν σου κάθεται το iOS τότε δεν νομίζω να ρωτούσες καν. Δεν θα είχες ασχοληθεί με το FE. Μιας και είσαι λογικά πιο του Android μάλλον πήγαινε στο FE. 

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε Αndroid fan, πόσο μάλλον Samsung fan που ειπώθηκε, δεν είμαι. Βέβαια, μέχρι τώρα μόνο Android έχω δουλέψει (LG & Huawei),  ωστόσο δεν έχω πρόβλημα να μεταβώ σε iOS να γνωρίσω και αυτό το περιβάλλον. Απλά θέτω αυτόν το προβληματισμό, διότι οι τιμές στις ναυαρχίδες έχουν ξεφύγει (άνω των 1000 ευρώ) και ουσιαστικά προσφέρουν features που για απλούς χρήστες είναι απλά αμελητέα.

Έτσι, κάθεσαι και σκέφτεσαι αν αξίζει τελικά να δώσεις τόσα λεφτά, ενώ μπορείς με αρκετά λιγότερα, εδώ έρχεται το S20 FE με τον SD 865,  να πάρεις κάτι εξίσου καλό που θα σου προσφέρει μια αξιόλογη εμπειρία χρήσης.

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Ούτε Αndroid fan, πόσο μάλλον Samsung fan που ειπώθηκε, δεν είμαι. Βέβαια, μέχρι τώρα μόνο Android έχω δουλέψει (LG & Huawei),  ωστόσο δεν έχω πρόβλημα να μεταβώ σε IOS να γνωρίσω και αυτό το περιβάλλον. Απλά θέτω αυτόν το προβληματισμό, διότι οι τιμές στις ναυαρχίδες έχουν ξεφύγει (άνω των 1000 ευρώ) και ουσιαστικά προσφέρουν features που για απλούς χρήστες είναι απλά αμελητέα.

Έτσι, κάθεσαι και σκέφτεσαι αν αξίζει τελικά να δώσεις τόσα λεφτά, ενώ μπορείς με αρκετά λιγότερα, εδώ έρχεται το S20 FE με τον SD 865,  να πάρεις κάτι εξίσου καλό που θα σου προσφέρει μια αξιόλογη εμπειρία χρήσης.

Παρτο αλλιώς.

Απολυτα καλά κάνεις την δουλεια σου σήμερα και παίρνεις και πολύ αξιόλογες φωτογραφίες με συσκευές των 200-300€. Αυτή είναι η αλήθεια.

Από εκεί και μετά ότι θέλεις να πληρώσεις παραπάνω είναι απλά luxury και δεν δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα του.

Οπότε για το luxury του θέματος τι να πει κανείς? Όποιος θέλει και του περισσευουν ας τα δώσει και μπράβο του.

Προσωπικα έχω βασική συσκευη iPhone από το 3 μεχρι και σήμερα με ένα 7. Δεν αλλάζω την εμπειρία χρήσης του ουτε και αλλάζω συσκευή εάν δεν τα έχει φτύσει ή συνήθως την έχω καταστρέψει (λόγω εργοτάξιο). Δεν δίνω όμως με τίποτε πάνω από 400€ για οποιοδήποτε τηλεφωνο κι αν μου πεις. Για εμένα είναι πεταμένα λεφτά. Οπότε προτιμώ να παρω παλιότερο μοντέλο μεταχειρισμένο. Είναι μια επιλογή μου και αξιολόγηση των αναγκών μου και πως αυτές καλύπτονται.

Έχω για την οικογένεια οπως και για δεύτερη συσκευή λόγω εεργασίας (δεύτερο νούμερο) Android. Πάνω από 300€ δεν έχω δώσει και για αυτά. Ένα Nova 5t πχ και πλήρως την δουλεια του κάνει και δυνατό επεξεργαστή για αλλά 3 χρόνια έχει και κάμερες καλές και 250€ κοστίζει.

Θα ήθελα για εμένα ένα  Samsung Note. Για το πενάκι και μόνο γιατί μου είναι χρήσιμο στην δουλειά μου. Αλλά δεν θα δώσω 1000€. Θα κάνω την δουλεια μου με μολυβι και χαρτί και φώτο των σημειώσεων. Αν βγαζω 7-8 χιλιάρικα τον μήνα ίσως σκεφτώ να το αγοράσω. Αλλά ειδικά ένα μισθό (ή και μισό) σε τηλέφωνο δεν θα δώσω ποτέ.

Κανένα τηλεφωνο δεν αξίζει πραγματικά να σκάσεις 600-1200€.

Προσωπικές απόψεις πάντα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Φίλε μου εφόσον ως τώρα έχεις android το πραγματικό ερώτημα είναι αν θέλω να μεταβω σε ios ή  όχι. Άρα τοπίο σωστό που θα σου πρότεινα θα ήταν να πάρεις ένα μεταχειρισμένο iphone με πιο λίγα λεφτά (iphone 11 με 500€) και να δοκιμάσεις αν σου αρέσει. Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να μείνεις στο ios, σε ένα χρόνο το πουλάς και πας στο 12 αν θέλεις κάτι πιο premium.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...