Προς το περιεχόμενο

Γυαλιά οράσεως ΕΟΠΥΥ

GlyfadaTech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες.

Έχω συνταγή γιατρού και λέω να πάρω γυαλιά αυτά με το clip on καλοκαιράκι και λέω να αποφύγω φακούς.

Βλέπω αυτό το alensa.gr και διαβάζω γενικά καλά σχόλια.

1- Με την απόδειξη από αυτούς θα πάρω τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ?

2- Είναι γενικά της προκοπής? Δεν σκοπεύω να βάλω κάτι "έξτρα" φίλτρα λέπτυνση κτλ την ποιο απλή έκδοση λέω να πάρω.

Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 7/3/2022 στις 9:29 ΠΜ, alexisss13 είπε

Στις 4/6/2021 στις 12:54 ΜΜ, tasos41997 είπε

Δικαιουμαι γυαλια ορασεως ως ανασφαλιστος αλλα εχοντας ασφαλεια με τον νομο Νόμος 4368/2016 Αρθρο 33; Ειναι ο νομος του 2016 που ειχε βγει και δικαιουμαι γενικως δωρεαν φαρμακα αλλα δεν γνωριζω αν δικαιουμαι και γυαλια ορασεος

Γνωρίζει μήπως κάποιος επί αυτού?

Στις 28/6/2022 στις 12:36 ΠΜ, limplixos είπε

Γνωρίζει μήπως κάποιος επί αυτού?

Πηγα στο ΙΚΑ με εξετασε ο οφθαλμιατρος και μου τυπωσε το χαρτι για να παω να παρω γυαλια απο τα οπτικα. Αν δεν εχει αλλαξει κατι λογικα θα δικαιουσαι, δεν ξερω βεβαια με εξωτερικους οφθαλμιατρους τι γινεται.

Στις 16/10/2020 στις 10:49 ΜΜ, dtzgr είπε

Στο eopyy.gov.gr υπάρχει η ηλεκτρονική υπηρεσία "φάκελος ασφάλισης υγείας". Μπαίνεις με κωδικούς τάξις και το ΑΜΚΑ σου.

Εκεί τα βλέπεις όλα. Στα ατομικά αιτήματα θα δεις πότε έκανες αίτημα αποζημίωσης για γυαλιά ή οποιοδήποτε άλλο λόγο στο παρελθόν, καθώς και πότε αποζημιώθηκες και πόσο.

σε ευχαριστω! ουτε που ειχα ιδεα οτι υπαρχει τετοια υπηρεσια!!!

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Έκανα το αίτημα και έλαβα πίσω το εξής μήνυμα

Σε συνέχεια του ατομικού αιτήματος *** που υποβάλλατε μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι έγινε επιστροφή δικαιολογητικών ως ελλιπή/μη αποδεκτά και αιτιολογία:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Π.Χ. ΕΚΚΑΘ.Ε1,ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΚΟ 

Η αίτηση έγινε στη ΠΕΔΙ ΑΘΗΝΩΝ που μένω τώρα. 

Ηρακλειο εμφανίζεται στο σύστημα γιατί σαν φοιτητής εμένα εκεί και είχα κάνει το προηγούμενο αίτημα για γυαλιά πριν 5 χρονια

κατα την αίτηση δεν μπορώ να ανεβάσω κάποιο έξτρα συνημμένο για να βάλω την φορολογική (που εκεί αναφέρεται η διεύθυνση το πατρικού μου) 

Καποια ιδέα; Για την ώρα ξανά υπέβαλα το αίτημα στην ΠΕΔΙ της μόνιμης κατοικίας μου με τα κλασσικά δικαιολογητικά που με αφήνει να ανεβάσω 

• 1 μήνα μετά...
Στις 29/6/2022 στις 11:46 ΜΜ, tasos41997 είπε

Πηγα στο ΙΚΑ με εξετασε ο οφθαλμιατρος και μου τυπωσε το χαρτι για να παω να παρω γυαλια απο τα οπτικα. Αν δεν εχει αλλαξει κατι λογικα θα δικαιουσαι, δεν ξερω βεβαια με εξωτερικους οφθαλμιατρους τι γινεται.

Καλησπέρα υπάρχει κανείς που το έχει κάνει πρόσφατα και ξέρει ότι ισχύει ακόμα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/6/2022 στις 11:46 ΜΜ, tasos41997 είπε

23 ώρες πριν, Savvas765 είπε

Καλησπέρα υπάρχει κανείς που το έχει κάνει πρόσφατα και ξέρει ότι ισχύει ακόμα; 

Ως ανασφάλιστος δεν δικαιούσαι παροχή από τον ΕΟΠΥΥ, μόνο περίθαλψη. Έτσι μου είχαν πει τηλεφωνικά. Ο γιατρός μπορεί να έδωσε χαρτί (λανθασμένα) αλλά όταν έρθει η ώρα της πίστωσης θα απορριφθεί. Έχει αναφερθεί και δω παλαιότερα.
Ας μας πει ο @tasos41997 τι έγινε τελικά στην δική του περίπτωση.

Επεξ/σία από wallace9

• 4 μήνες μετά...

Μου επέστρεψαν τα δικαιολογητικά μετά από 2 μήνες επειδή η απόδειξη έλεγε ''επί πιστώσει'' αντί για ''εξοφλητική''. Εμείς βέβαια εξαρχής είχαμε πληρώσει με χρεωστική κάρτα.

Φαίνεται πως ο κηφήνας που ανέλαβε την αίτηση μου, είχε όρεξη να ταλαιπωρήσει τον κόσμο.

Όσο για το κατάστημα με τα οπτικά, υποτίθεται ότι πρόσφατα άλλαξε το σύστημα ο ΕΟΠΥΥ, αν και είμαι βέβαιος ότι και αυτοί έχουν μερίδιο ευθύνης.

Άντε πάλι να γίνεται νέα αίτηση. 😡

• Sad 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα,προσπαθω να μπω στο site του εοπυυ για να υποβαλω τα δικαιολογητικα και τις αποδειξεις προς δαπανη,ομως απο το σημειο που βαζω το αμκα μου και μετα δεν ανοιγει καμια σελιδα,σα να κολλαει εκει.Βαζω τους κωδικους ταξις,ομως αμεσως μετα στη σελιδα που γραφω το αμκα κολλαει.Εχουν θεμα οι υπηρεσιες η εγω?

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα! Να ρωτησω κατι, εγραψα γυαλια και το χαρτι ισχυει για ενα μηνα. Εαν μεσα σε αυτον τον μηνα δεν παρω γυαλια, μπορω να ξαναγράψω μετα απο λιγους μηνες εφοσον δεν χρησιμοποίησα την επιδοτηση; 

13 ώρες πριν, margarita2 είπε

Καλησπερα! Να ρωτησω κατι, εγραψα γυαλια και το χαρτι ισχυει για ενα μηνα. Εαν μεσα σε αυτον τον μηνα δεν παρω γυαλια, μπορω να ξαναγράψω μετα απο λιγους μηνες εφοσον δεν χρησιμοποίησα την επιδοτηση; 

Ναι.

• Like 1

Καλησπέρα . Έχω κάνει και εγώ αίτηση για την επιδοτηση οπτικών . Αγόρασα τα γυαλιά στις 12/2 την επόμενη έκανα την αίτηση (13/2) 20/3 βγήκε η εγκριτική αλλά μέχρι και σήμερα το ποσό δεν έχει μπει . Ξερει κανείς ποσό καιρό κάνουν να μπουν ; 

Μια ερωτηση, εχουν περασει 4 χρονια απο την τελευταια αιτηση αλλα η ημερομηνια πρωτοκολου ειναι 04/04/19 και η ημερομηνια αποφασης 30/05/19.

Απο ποια ημερομηνια και μετα θα μπορω να ξανακανω αιτηση?

• Thanks 1

4 ώρες πριν, katerina1993a είπε

Καλησπέρα . Έχω κάνει και εγώ αίτηση για την επιδοτηση οπτικών . Αγόρασα τα γυαλιά στις 12/2 την επόμενη έκανα την αίτηση (13/2) 20/3 βγήκε η εγκριτική αλλά μέχρι και σήμερα το ποσό δεν έχει μπει . Ξερει κανείς ποσό καιρό κάνουν να μπουν ; 

Σελίδες 10-11.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...