Προς το περιεχόμενο

Γυαλιά οράσεως ΕΟΠΥΥ

GlyfadaTech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.Δυστυχως σήμερα μου σπασαν τα γυαλια οράσεως(πεσανε κατω στο δρόμο και περνουσε αμαξι και τα πάτησε)

Και ήθελα να ρωτήσω(μιας και δικαιούμαι επιδότηση γυαλιών ορασεων επειδή τελευταια φορα είχα αγορασει γυαλια το 2015) υπάρχει καταστημα στην Κρήτη που να είναι συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ και να μην προπληρώνεις τα γυαλιά;

Επεξ/σία από JTRGamer
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

34 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Ολόκληρη Κρήτη και να μην έχει συμβεβλημένα οπτικά μαγαζιά; 

αλλο θελω να πω .Γινεται να μην προπληρώσω τα 100€ των γυαλιών ορασεων σε καποιο καταστημα?

8 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

αλλο θελω να πω .Γινεται να μην προπληρώσω τα 100€ των γυαλιών ορασεων σε καποιο καταστημα?

Πανελλαδικα δε νομιζω να υπαρχει καποιο..!

• Thanks 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 23/10/2021 στις 6:43 ΜΜ, JTRGamer είπε

Σαν διαδικασια δεν γίνεται, μονο αν εχεις καποιον οπτικό που πηγαινεις συχνά και μπορεί να σε περιμενει να πληρωθείς. Οπως στα συνεργεια με λεφτα της ασφαλιστικης. 

Εγω ήθελα να ρωτησω, εκανα αιτηση πριν 5-6 χρονια κ η διαδικασία ειχε ΠΟΛΥ τρεξιμο. Πηγαινες σε οφθαλμίατρο να σου βγαλει τους βαθμούς, μετα στο κατάστημα οπτικων, μετα στο ΙΚΑ να σφραγίσει το χαρτι ο οφθαλμίατρος εκει, πίσω στο κατάστημα των οπτικών και τελος κατάθεση τα χαρτιά στον εοπυ μαζι με αιτηση. 

Επειδη διάβασα τις οδηγίες, μπορει καποιος να επιβεβαιωσει ότι ειναι τοσο απλό πλεον? Πας σε οφθαλμίατρο, στο κατάστημα οπτικών να παραγγείλεις τα γυαλια και άμεσα υποβάλεις τα δικαιολογητικά? 

• Like 1

Η διαδικασία έχει απλοποιηθεί ηλεκτρονικά, στα δικαιολογητικά που αναφέρεις πρέπει να παραλάβεις τα γυαλιά από τον οπτικό για να ανεβάσεις και την απόδειξη πληρωμής. 

• Like 1

19 ώρες πριν, Manolo7 είπε

Σαν διαδικασια δεν γίνεται, μονο αν εχεις καποιον οπτικό που πηγαινεις συχνά και μπορεί να σε περιμενει να πληρωθείς. Οπως στα συνεργεια με λεφτα της ασφαλιστικης. 

Εγω ήθελα να ρωτησω, εκανα αιτηση πριν 5-6 χρονια κ η διαδικασία ειχε ΠΟΛΥ τρεξιμο. Πηγαινες σε οφθαλμίατρο να σου βγαλει τους βαθμούς, μετα στο κατάστημα οπτικων, μετα στο ΙΚΑ να σφραγίσει το χαρτι ο οφθαλμίατρος εκει, πίσω στο κατάστημα των οπτικών και τελος κατάθεση τα χαρτιά στον εοπυ μαζι με αιτηση. 

Επειδη διάβασα τις οδηγίες, μπορει καποιος να επιβεβαιωσει ότι ειναι τοσο απλό πλεον? Πας σε οφθαλμίατρο, στο κατάστημα οπτικών να παραγγείλεις τα γυαλια και άμεσα υποβάλεις τα δικαιολογητικά? 

Καλημερα

Πας σε γιατρο σε εξεταζει . Σου γραφει την συνταγη και γνωματευση.

Πας σε   οπτικα παραγγελνεις 

πληρωνεις ολο το ποσο

Παιρνεις αποδειξη και μια βεβαιωση που στην κανει  το καταστημα

Με ταυτότητα σου,  αποδειξη αγορας και βεβαιωση απο οπτικα , πρωτη σελιδα  απο λογαριασμο τραπεζης να φαινεσαι εσυ δικαιουχος και το iban ( εγω εκανα print screen απο εθνικη)

πΑς https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-ugeias/ethnikos-organismos-parokhes-uperesion-ugeias-eopuu/apozemiose-optikon

Ανεβαζεις τα χαρτιά ειτε με σκαν ειτε με φωτο  απο το κινητο και σε περιπου 1 με 1,5 μηνα τα βαζουν σε τραπεζα σου

• Like 1
  • Thanks 1

Καλησπέρα Μάγκες, εχω κάνει αίτηση για αποζημιωση οπτικων απο 15 Μαίου ξέρει κανεις τι παίζει γιατι δεν εχει εκκαθαριστει ακομα σε εμενα. εχει κανεις καμια παρόμοια περίπτωση?? 

image.png.7aad9ed1312fce642c90868e1cdfe672.png

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να κάνω την αίτηση για τη γυναίκα, αλλά όταν πάω να ανεβάσω τα δικαιολογητικά , δεν τα ανεβάζει με τίποτα, δοκίμασα και με διαφορετικούς browsers και με Linux και με Win10 , και pdf και jpg, εννοείται ότι τα αρχεία είναι μικρά(μικρότερα από MB), έτυχε σε κανέναν άλλον και αν ναι πως το έλυσε.

Έστειλα mail στην τεχνική υποστήριξη  και περιμένω και από αυτούς να με που, αν .

Έπαθα πλάκα, άμεση επίλυση του θέματος, τελικά ήταν δικό τους το πρόβλημα και το διόρθωσαν,  τελικά υπάρχουν ακόμη υπάλληλοι που σέβονται τα λεφτά που βγάζουν.

Επεξ/σία από lost2

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα μαγκες

παω να κανω την αιτηση και παταω το κουμπι για υποβολη ατομικου αιτηματος και εχω αυτο το μηνυμα

• Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη η υπηρεσία Υποβολής Ατομικού Αιτήματος.

ειναι συστημικο λαθος ή εγω κανω λαθος την διαδικασια και απαιτειται καποιο αλλο step?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...