BrocasHelm Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 15 ώρες πριν, neo80 είπε ρίξε και μια ματιά εδώ Να πω την αλήθεια, χάνομαι σε αυτό το site. Πολύ ενδιαφέρον ότι θα βγει σύντομα elementary 6 και μάλλον θα περιμένω να το δοκιμάσω μία πριν πάω για κανονική εγκατάσταση, πάντως για την ώρα το pop os με κερδίζει σε σχέση με όσα έχω δει (σε VMs, βαριέμαι να γράφω στικάκια για να τρέχω κανονικά live, οπότε τα γραφικά είναι περιορισμένα).
dancer_69 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για δοκιμές χωρίς κατέβασμα iso υπάρχει κι αυτό: https://distrotest.net/ Επίσης για την αποφυγή συνεχών διαμορφώσεων usb sticks υπάρχει η λύση της χρήσης της λειτουργίας φόρτωσης iso στον grub, που όμως χρειάζεται μια υπάρχουσα εγκατάσταση linux και κάποια προεργασία, αλλά υπάρχει επίσης και ευκολότερη λύση της χρήσης των multiboot usb εφαρμογών όπως τα: https://www.easy2boot.com/ https://www.ventoy.net/en/index.html όπου χρησιμοποιείς ένα(μεγάλης χωρητικότητας καλύτερα) usb και μετά την εγκατάσταση απλά αντιγράφεις το/α iso που θέλεις στον κατάλληλο φάκελο στο usb. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από dancer_69 3
ConstantineP Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 16/10/2020 στις 12:32 ΜΜ, BrocasHelm είπε αναρωτιέμαι αν αξίζουν όλα τα μικρά που βγαίνουν (elementary, pop κλπ). Σίγουρα το να υποστηρίζει τσαχπινιές out of the box και να μην το στήνω εγώ είναι καλοδεχούμενο (πχ αυτόματο tiling παραθύρων στα workspaces) αλλά το βασικό που με νοιάζει είναι το stability, το eye candy και να είναι user friendly και σε λιγότερο βαθμό οι κορυφαίες επιδόσεις (δεν έχω top μηχάνημα αλλά μια χαρά στέκεται, i5 4570, 32gb ram, gtx 1060). Έχει κανείς προτάσεις για το τι να δοκιμάσω από διανομές για να καταλήξω κάπου; Εδω και 2-3 μερες πειραματιζομαι με το elementary os σε ενα ξεχασμενο laptop 10ετιας 2/4 core/threads με 6GB ram ....ενα εχω να πω πολυ τιμιο, ομορφουτσικο, παραμετροποιησιμο δεν ειναι (επιβαλλεται νομιαζω να προσθεσεις τα tweaks του) ,εχει μια λογικη και λειτουργικοτα του IOS (απλες και λιγες ρυθμισεις, δεν ειναι φορτωμενο απο εφαρμογες το οποιο το εκτιμω προσωπικα σε μια διανομη), εχει φανταστικο multitasking view...και το σημαντικοτερο ειναι τερμα smooth, δεν ξερω πως το εχουν καταφερει και τι τρεχει απο κατω, αλλα η αποδοση του ακομα και στο ταπεινο μου μηχανημα ειναι απολαυστικο να το δουλευεις. Οποτε με βαση αυτα που ζητας εχουμε και λεμε: stability; Ναι βασιζεται σε LTS εκδοσεις του ubuntu eye candy: Ναι αρκετα User friendly: Βασικα ναι (απλα εχει μια αλα mac os λογικη, η οποιο ειναι αρκετα απλη) επιοδσεις: ΝΑΙ!!!! Ριξτου μια ματια, δεν χανεις κατι *τα ιcons τα εχω αλλαξει σε la-capitaine-icon-theme-master Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από ConstantineP 2
BrocasHelm Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Ευχαριστώ για όλες αυτές τις πληροφορίες. Το ventoy είναι πολύ χρήσιμο τελικά γιατί σίγουρα το live boot είναι πιο αντιπροσωπευτικό από το VM. Εν αναμονή elementary 6 για να το δω και να δω τι θα μπει στον σταθερό, στο μεταξύ έβαλα dual boot μαζί με τα windows 10 το 5.1 σε ένα κινέζικο windows 2in1 tablet/convertible που έχω (Cube i7) που πάει μια χαρά και τα περισσότερα τα βρήκε by default, συμπεριλαμβανομένου του touch screen, κι ας μου κάνει κάτι νερά σε λεπτομέρειες. Κλασσικά οι κινεζοκάμερες δεν έχουν drivers, και σαν tablet επίσης λείπουν πράγματα όπως tablet mode με on screen virtual keyboard που ψάχνω να βρω και να δουλεύει σωστά. Βέβαια αν θελήσω να το χρησιμοποιήσω ως tablet υπάρχουν και τα windows (ή αν χρειαστώ τις κάμερες).
dancer_69 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Με μια γρήγορη αναζήτηση(μιας και το elementary το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα και πριν μερικά χρόνια), βρήκα αυτό: https://elementaryos.stackexchange.com/questions/9682/is-there-any-way-to-enable-a-screen-keyboard-when-input-is-required ίσως βοηθήσει. 1
mphxths Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε Εν αναμονή elementary 6 για να το δω και να δω τι θα μπει στον σταθερό Κοιτα , η εκδοση 5.κατι , βγηκε ιουνιο και στηριζεται στο ubuntu 18.04 , οταν τον Απριλιο κυκλοφορησε το ubuntu 20.04. Αρα βλεπουμε μια σχετικη / αρκετη καθυστερηση του elementary να ακολουθησει τις εκδοσεις της "μαμας" διανομης. Με λιγα λογια αν θες elementary για κατι που προσφερει ΜΟΝΟ αυτο , εχει καλως , περιμενε το. Αλλιως υπαρχουν απειρες αλλες διανομες ( και ubuntu based ) να κανεις την δουλεια σου... EDIT : Δες εδω ενα early preview. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2020 από mphxths
BrocasHelm Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Απλά έβαλα στο tablet το elementary γιατί είναι πιο lightweight από pop os πχ λόγω default pantheon. Δεν είναι για τα πολλά πολλά αυτό άλλωστε, μιλάμε για ένα μικρό cpu και δεν είναι να το ζορίζω. Κατάφερα και το onboard keyboard να εμφανίζεται μόνο δεν είναι συνδεμένο πληκτρολόγιο μέσα από τις ρυθμίσεις, χωρίς να μπλέξω με tablet mode, acpid κλπ, για τις ελάχιστες φορές που θα το χρειαστώ να το δουλέψω (πρακτικά ποτέ, πιο πολύ ήθελα κάτι πιο γρήγορο από τα windows για όταν κάνω δουλειά με το πληκτρολόγιο. Μιλώντας για το elementary 6, η αναβάθμιση θα χρειάζεται format και εγκατάσταση from scratch ή θα είναι κάτι απλό του στυλ εντολές apt update, upgrade, dist-upgrade μόνο; 1
mphxths Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, BrocasHelm είπε Απλά έβαλα στο tablet Αυτα που εγραψα τα εγραψα γιατι μιλησες για το σταθερο σου. 2 ώρες πριν, BrocasHelm είπε Μιλώντας για το elementary 6, η αναβάθμιση θα χρειάζεται format και εγκατάσταση from scratch ή θα είναι κάτι απλό του στυλ εντολές apt update, upgrade, dist-upgrade μόνο; Αν μιλαμε για ubuntu-based τοτε θεωρω με κατι του στυλ "sudo dist-upgrade -d" θα βρει την νεα εκδοση οταν βγει και θα κανει την αναβαθμιση. Δεν ξερω αν εχει καποιο εξιδεικευμενο εργαλειο για τετοιες περιστασεις το elementary...
Hawk_K Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Για να μην ανοίγω νέο θέμα το γράφω εδώ. Ίσως ενδιαφέρει και τον ts. Έβγαλε το popOS έκδοση 20.10, και όπως βλέπεται στην παρακάτω εικόνα υπάρχιε από ότι καταλαβαίνω το εξής πρόβλημα. Εγώ χρησιμοποιώ wine, οπότε η ερώτηση είναι κάνω την αναβάθμιση ή περιμένω καλύτερα;;
mphxths Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 33 λεπτά πριν, Hawk_K είπε οπότε η ερώτηση είναι κάνω την αναβάθμιση ή περιμένω καλύτερα;; Λογικα η απαντηση ειναι στο "EDIT" του τυπου που γραφει. Αν εχεις πληρως ενημερωμενο pop_os 20.04 , τοτε το προβλημα δεν υφισταται και ενημερωνεις σε 20.10 χωρις φοβο και παθος. Κατι τετοιο καταλαβαινω απο αυτο που γραφει. 1
Hawk_K Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, mphxths είπε Λογικα η απαντηση ειναι στο "EDIT" του τυπου που γραφει. Αν εχεις πληρως ενημερωμενο pop_os 20.04 , τοτε το προβλημα δεν υφισταται και ενημερωνεις σε 20.10 χωρις φοβο και παθος. Κατι τετοιο καταλαβαινω απο αυτο που γραφει. To έκανα και όλα καλά. Το μόνο που με άγχωσε ήταν ότι δεν έπαιρνε τους drives από το wifi adapter και εν τέλει έπερεπε να διαγράψω εντελώς ότι είχε και να τους ξαναπεράσω από την αρχή.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Άν είσαι fan του Simple του απλού ..... ,προτείνω να δοκιμάσεις την διανομη xfce Simple Linux ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα