The_Judas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Εχω το λογισμικό της cardpresso για εκτύπωση ταυτοτήτων. Δυστυχώς αυτό το λογισμικό δουλεύει μόνο με την χρήση ενός usb dongle που έχει μέσα το serial key. Θα ήθελα όμως να μπλοκάρω τις usb σε όλους τους υπολογιστές για λόγους ασφάλειας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δουλέψει το usb dongle σε κάποια άλλη μορφή, π.χ σε virtual ενώ θα έχω αποκλείσει τις θύρες usb?
micos000 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο τότε τι θα σε απέτρεπε να μοιράσεις το πρόγραμμα και σε άλλους;
The_Judas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το πρόγραμμα σου επιτρέπει να το λειτουργείς σε οποιονδήποτε υπολογιστή βάζεις το usb. Δεν μπορεί όμως να δουλεύει σε περισσότερους από έναν υπολογιστές ταυτόχρονα. Δηλαδή ακόμη και αν το μοίραζα, δεν θα μπορούσε να το δουλέψει κανένας. κατά τ'άλλα δεν διαφωνώ, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να το δουλέψω εκτός προδιαγραφών, αλλά προσπαθώ να βρω μια λύση για το πρόβλημα μου. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από The_Judas
micos000 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Ναι, σε καταλαβαίνω αλλά θα μπορούσες να μοιράζεις κλώνους του image του usb. Οι απάντηση μου αυτή είναι ρητορική βέβαια και υποδηλώνει την χρησιμότητα του φυσικού usb (dongle) στην προστασία του προγράμματος. Οι μόνοι κατάλληλοι να απαντήσουν και ίσως να λύσουν το πρόβλημά σου είναι οι δημιουργοί του προγράμματος καθώς δε νομίζω να είναι εφικτή η ανάγνωση του usb σε μορφή εικόνας ώστε να ξεκλειδώσει το πρόγραμμα. Δεν ξέρω αν μπορούν να σου δώσουν το dongle σε κάποια άλλη φυσική μορφή όπως π.χ. για rs232 σύνδεση ή κάτι άλλο ή αν μπορούν να σε καθοδηγήσουν για το πως να κλειδώσεις τις usb για χρήση από το σύστημα αλλά ταυτόχρονα να μπορεί το πρόγραμμα να διαβάζει ότι χρειάζεται από το usb. Η επόμενη λύση είναι να το ψάξεις αν υπάρχει σπασμένο και να του περάσεις το crack (φυσικά με δική σου ευθύνη) και να κάνεις μετά ότι θέλεις με τις usb.
asmilon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Απο το να κοψεις τελειως τις USB (πως θα κουμπωνεις πχ πληκτρολογιο ποντικι;) γιατι δεν εφαρμοζεις ενα group policy που θα μπλοκαρει τα removable media; Θα πετυχεις το αποτελεσμα που θες και δε θα επηρεασει το usb dongle αν δεν φαινεται ως αφαιρουμενος δισκος.
The_Judas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Ναι αυτό εννούσα "να κόψω τις Usb". είτε με group policy είτε μέσω του anti-virus που έχει τέτοια επιλογή. Δυστυχώς , αν κατάλαβα καλά, φαίνεται ως usb storage. Θα κάνω μια δοκιμή για να το επιβεβαιώσω. Η εταιρεία που φτιάχνει το λογισμικό λέει ότι πρέπει να μπουν remotely για να ρυθμίσουν τον συγκεκριμένο για υπολογιστή να δουλεύει χωρίς το usb key ... αλλά δεν θα ήθελα να εμπιστευτώ ξένη πρόσβαση στο δίκτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα