Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Στο macbook της κοπέλας μου έχει κολλήσει και στην οθόνη του boot, γεμίζει όλη η μπάρα και μένει εκεί όσες ώρες και να το άφησα.

Εδώ και αρκετό καιρό έβγαζε μήνυμα για τον χώρο ότι πρέπει να το αδειάσει κάτι τέτοιο και ότι πρέπει να κάνει time machine backup. Προφανώς και τίποτα από τα δύο δεν έγινε και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα.

Δεν κάνει boot σε safe mode παρά μόνο σε recovery, time machine δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο για να γίνει επαναφορά και reinstall δεν μπορεί να γίνει γιατί ο δίσκος έχει μόνο 3GB διαθέσιμα.

Το ερώτημα μου είναι εάν υπάρχει τρόπος με θήκη να κουμπώσω τον ssd στο δικό μου windows laptop και να έχω πρόσβαση στα αρχεία ώστε να τα ξεσκαρτάρει στο δικό μου laptop και μετά να γίνει επανεγκατάσταση του λειτουργικού στον ssd για να δουλέψει και πάλι το macbook.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από GiannisSma
Δημοσ.

Δοκίμασε να μπεις σε single user mode. Λογικά μπορείς. Μόλις μπεις, μπορείς να ξεκινήσεις να σβήνεις ό,τι θες. 

Πρόσεχε όμως, γιατί ό,τι εντολή δώσεις σε single user mode, δεν θα έχει ερώτηση επιβεβαίωσης, π.χ. "Θες να σβήσεις αυτό το αρχείο;". Έδωσες την εντολή, έγινε. 

Για το πως να μπεις σε single user mode, δες εδώ: https://osxdaily.com/2018/10/29/boot-single-user-mode-mac/

ή απλά ψάξε στο google "single user mode macOS". 

1 ώρα πριν, GiannisSma είπε

Καλημέρα,

Στο macbook της κοπέλας μου έχει κολλήσει και στην οθόνη του boot, γεμίζει όλη η μπάρα και μένει εκεί όσες ώρες και να το άφησα.

Εδώ και αρκετό καιρό έβγαζε μήνυμα για τον χώρο ότι πρέπει να το αδειάσει κάτι τέτοιο και ότι πρέπει να κάνει time machine backup. Προφανώς και τίποτα από τα δύο δεν έγινε και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα.

Δεν κάνει boot σε safe mode παρά μόνο σε recovery, time machine δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο για να γίνει επαναφορά και reinstall δεν μπορεί να γίνει γιατί ο δίσκος έχει μόνο 3GB διαθέσιμα.

Το ερώτημα μου είναι εάν υπάρχει τρόπος με θήκη να κουμπώσω τον ssd στο δικό μου windows laptop και να έχω πρόσβαση στα αρχεία ώστε να τα ξεσκαρτάρει στο δικό μου laptop και μετά να γίνει επανεγκατάσταση του λειτουργικού στον ssd για να δουλέψει και πάλι το macbook.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Δοκίμασε να μπεις σε single user mode. Λογικά μπορείς. Μόλις μπεις, μπορείς να ξεκινήσεις να σβήνεις ό,τι θες. 

Πρόσεχε όμως, γιατί ό,τι εντολή δώσεις σε single user mode, δεν θα έχει ερώτηση επιβεβαίωσης, π.χ. "Θες να σβήσεις αυτό το αρχείο;". Έδωσες την εντολή, έγινε. 

Για το πως να μπεις σε single user mode, δες εδώ: https://osxdaily.com/2018/10/29/boot-single-user-mode-mac/

ή απλά ψάξε στο google "single user mode macOS". 

Πολύ ωραία αυτό σαν λύση δεν το είχα βρει στο google από όσο θυμάμαι, σε ευχαριστώ.

Σχετικά με αυτό που ρώτησα αρχικά, υπάρχει τρόπος να γίνει ή δεν είναι εφικτό λόγω ασυμβατότητας;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GiannisSma είπε

Πολύ ωραία αυτό σαν λύση δεν το είχα βρει στο google από όσο θυμάμαι, σε ευχαριστώ.

Σχετικά με αυτό που ρώτησα αρχικά, υπάρχει τρόπος να γίνει ή δεν είναι εφικτό λόγω ασυμβατότητας;

Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα πάρεις τον SSD από το MacBook, αλλά έστω ότι τον πήρες και έστω ότι μπορείς να τον κάνεις power και να τον λειτουργήσεις. 

Το Windows δεν θα μπορεί να τον διαβάσει χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο επιπλέον λογισμικό. Όμως, δεν πιστεύω ότι κάποιος δεν θα το έχει κάνει. Π.χ., μπορείς να δοκιμάσεις να ψάξεις "read and write MacOS SSD in Windows" Κάτι θα γυρίσει το Google, σίγουρα. 

Όμως, θαρρώ πως δεν είναι η καλύτερη λύση. Προσωπικά, θα είχα την παρακάτω λίστα επιλογών, σε σειρά προτεραιότητας:

1. Boot σε single user mode. 
  2. Να κάνω τον MacBook ως network drive για άλλο Η/Υ (π.χ. δες εδώ: https://medium.com/@mralexmackie/how-to-use-your-old-macbook-as-fast-wireless-network-attached-storage-9c1817a3fb05)
  3. Εξαγωγή του SSD και επεξεργασία σε άλλον Η/Υ
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα πάρεις τον SSD από το MacBook, αλλά έστω ότι τον πήρες και έστω ότι μπορείς να τον κάνεις power και να τον λειτουργήσεις. 

Το Windows δεν θα μπορεί να τον διαβάσει χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο επιπλέον λογισμικό. Όμως, δεν πιστεύω ότι κάποιος δεν θα το έχει κάνει. Π.χ., μπορείς να δοκιμάσεις να ψάξεις "read and write MacOS SSD in Windows" Κάτι θα γυρίσει το Google, σίγουρα. 

Όμως, θαρρώ πως δεν είναι η καλύτερη λύση. Προσωπικά, θα είχα την παρακάτω λίστα επιλογών, σε σειρά προτεραιότητας:

1. Boot σε single user mode. 
  2. Να κάνω τον MacBook ως network drive για άλλο Η/Υ (π.χ. δες εδώ: https://medium.com/@mralexmackie/how-to-use-your-old-macbook-as-fast-wireless-network-attached-storage-9c1817a3fb05)
  3. Εξαγωγή του SSD και επεξεργασία σε άλλον Η/Υ

Τον δίσκο τον βγάζω από την μητρική και τον βάζω σε μια θήκη για M2 to USB.

Καλό αυτό που προτείνεις σαν 2η λύση όμως εφόσον δεν κάνει boot παρά μόνο σε recovery πως θα το κάνω; Θυμάμαι ότι βγάζει κάποιες επιλογές στην μπάρα εργασιών αλλά δεν θυμάμαι καθόλου αν δίνει αυτήν την επιλογή που δίνει ο οδηγός. Επίσης λέει μέσα ότι θέλει άλλο mac, δεν υπάρχει άλλο υπάρχουν windows laptop αλλά φαντάζομαι η διαδικασία θα είναι η κλασσική μέσα από το δίκτυο όπως όταν μπαίνεις και σε windows shared folder.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Δυστυχώς. 

Κρίμα θα ήταν καλή λύση αυτή..

Οπότε δοκιμάζω το απόγευμα με ότι βρω στο google για read and write macos ssd in windows αν δεν δουλέψει το sigle user mode και ενημερώνω εδώ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2020 στις 11:56 ΠΜ, GiannisSma είπε

Κρίμα θα ήταν καλή λύση αυτή..

Οπότε δοκιμάζω το απόγευμα με ότι βρω στο google για read and write macos ssd in windows αν δεν δουλέψει το sigle user mode και ενημερώνω εδώ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

O ssd δεν είναι m2 . Αν κατάλαβα καλά μιλάς για MacBook Pro με blade  ssd . Όποτε τζάμπα η θήκη που γράφεις. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι είναι να μπεις σε recovery mode και μέσο disk utility να φτιάξεις image σε ένα εξωτερικό σκληρό τα περιεχόμενα του εσωτερικού σκληρού, αν διαβάζονται,γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τα έχει παιξει ο σκληρός.

https://support.apple.com/el-gr/guide/disk-utility/dskutl11888/mac

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορούσα με τίποτα να κάνω image σε κανέναν εξωτερικό δίσκο ότι φορμάτ και να του έβαζα έβγαζε error. Ούτε reinstall γινόταν σε εξωτερικό δίσκο επίσης έβγαζε erroe. Τελικάμπήκα με internet recovery έκανα update και άνοιξε κανονικά χωρίς τίποτα. Για τον δίσκο δεν βγάζει καμία ένδειξη για damaged λέει πως είναι εντάξει αλλά τώρα γίνεται το backup για ευνόητους λόγους.

Ακόμα στο 1ο start up είναι δεν έχω δοκιμάσει να κάνω reboot μη δεν ανοίξει πάλι και τρέχουμε.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις.

Επεξ/σία από GiannisSma
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...