Προς το περιεχόμενο

Αγορά 55άρας τηλεόρασης για gaming (xsx - ps5) και ταινίες

stelaraspavl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Kekro88 είπε

Local dimming είναι σε ελεύθερη μετάφραση τοπική διαχείριση φωτεινότητας στο εύρος του πάνελ.δλδ εκεί που δεν χρειάζεται φως κ χρώμα οι λάμπες σβήνουν για να αποδώσουν καλύτερα το μαυρο.εξου και όσες περισσότερες ζώνες (dimming zones) τόσο το καλύτερο για την αντίθεση τη ζωντάνια κ τα χρωματα.full array σημαίνει ολο το πάνελ από πίσω έχει λάμπες κ όσο πιο πολλές τόσο καλύτερο σε γενικές γραμμές ανάλογα κ με το hardware αλλά κ το λογισμικό παντα. Τώρα για τις συγκεκριμένες η q80 ξέρω ότι είναι full array για την q70 δεν είμαι σίγουρος τι τεχνολογία διαθέτει 

Edge 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 ώρες πριν, graphist83 είπε

Direct Full array , Q HDR έως 1500nits (↑ 55’’) και OTS & Q Symphoni

H Q80 εχει ανωτερα μαυρα λογω full array, ανωτερη φωτεινοτητα κατα 500nit και ανωτερο συστημα ηχου.

Σε πραγματικες συνθηκες η Q70 με την Q80 ειναι 2 διαφορετικες Tv με εμφανεστατη διαφορα..

Αυτες και οι δυο εχουν 120αρια πανελ η 100αρια και πιανουν τα 120 με καποια τεχνολογια ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, darkman είπε

Αυτες και οι δυο εχουν 120αρια πανελ η 100αρια και πιανουν τα 120 με καποια τεχνολογια ? 

100/120 ειναι ολες. Ευρωπη παιζει το 100

Edit: Ολες εννοω οσες εχουν τετοιο πανελ. Το ιδιο συμβαινει και με τα πανελ που λενε 50/60. Ουσιαστικα 50αρια ειναι. 

Επεξ/σία από Alex1971

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Alex1971 είπε

100/120 ειναι ολες. Ευρωπη παιζει το 100

Edit: Ολες εννοω οσες εχουν τετοιο πανελ. Το ιδιο συμβαινει και με τα πανελ που λενε 50/60. Ουσιαστικα 50αρια ειναι. 

Όταν λες 100/120 ; εμένα πχ η Sony λέει 100.

Επεξ/σία από darkman

Μόλις τώρα, darkman είπε

Όταν λες 100/120 ; εμένα πχ η Sony λέει 100 ;.

κομπλε εισαι τοτε. Τα μοντελα που ερχονται ευρωπη, ελλαδα συγκεκριμενα ειναι 100Hz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Alex1971 είπε

κομπλε εισαι τοτε. Τα μοντελα που ερχονται ευρωπη, ελλαδα συγκεκριμενα ειναι 100Hz

Το ξέρω την έψαξα πριν την πάρω απλά δεν καταλαβαίνω το 120 πχ της lg είναι εγγενές πάνελ τον 120 η είναι 100 σαν το δικό μου και με τίποτα κόλπα πχ BFI πιάνει 120 ;;; :) το 100/120 νομίζω έχει να κάνει με το pal/ntsc .....

Επεξ/σία από darkman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σημειο αναφορας ειναι μια OLED.Δεδομενου οτι η LG κυριως φτιαxνει τετοια πανελ κ πουλαει σε αλλους τα περσινα της (px philips),καλυτερα αγορασε το φετινο στο δικο της μοντελο πχ CX.

Μη χαθεις στα σπεκς κ οτι η C9 ταχα ειναι καλυτερη..Η φετινη C10 η αλλιως CX εχει καλυτερη διαχειρηση κινησης κ ενδιαμεσων τονων μαυρου καλυτερο upscale κ νεο επεξεργαστη..απο κει γινεται το καλο καλυτερο κ αυτα θα τα βλεπεις καθε μερα..ενω ειναι ηδη καινουριο μοντελο σε σχεση με την C9 πουχει παρει καποια update.To 10bit hdmi vs 12 της C9 δε θα το δεις ποτε στη πραξη.. 

Απο κει κ επειτα αρχιζουν οι εκπτωσεις στην εικονα κ στην τιμη αντιστοιχα κ τι θελει ο καθενας να διαθεσει.Η αντιθετη τεχνολογια ετεροφωτου πανελ (LCD IPS Nanocell Qled κλπ) μπορει να δωσει πολυ μεγαλες τιμες φωτεινοτητας αλλα το μαυρο στο ιδιο πλανο θα ειναι απο μετριο εως για γελια (η κλαμματα διαλεγετε) κ αυτο εξαρταται απο τον τυπο του local dimming..Ενω ταυτοχρονα καποια πληροφορια θα παει περιπατο..Ψαξτε πχ για το βιντεο του  καραφλα που σφαζει κινητα με το λεπιδι που δειχνει μια C9 διπλα σε μια samsung Qled του 1500ρικου..κ παιζουν βιντεο με αστερια..Το 70% των αστεριων στη samsung απλα εχουν εξαφανιστει..λογω φυσης του πανελ..δε μπορει να σβησει το φως του πισω.οσο καλη διαχειρηση κ ναχει..

Τo dolby vision ειναι proprietary hdr.κ γενικα το hdr ειναι ενας τροπος για σπεκς εντυπωσιασμου..Ακομα κ η oled τα καταφερνει..δεν ειναι σουπερ ντουπερ φωτεινη..αλλα ακ αν εχεις μια σουπερ φωτεινη τιβι..που την πηρες για να βλεπεις ταινιες ας πουμε η κ παιχνιδια..Ποση σημασια εχει το φως αν δε μπορει να ελεχθει κ να σβησει?Εκτος κ αν ζεις σε εκθεση τηλεορασεων με τερμα φωτα αναμενα η πολυ φωτεινο σαλονι..Γιατι προσωπικα δε με εκνευριζει κατι παρααπανω απο μαυρες μπαρες σε ταινια που αναβοσβηνουν με τους υποτιτλους..

Οσο για το burn in..ακομα κ στο τεστ του rtingns που τεντωνουν τις ιδιες 6 τηλεορασεις για εναμιση χρονο τωρα με την ιδια "βλακωδη" χρηση τα πανελ εχουν μια μετρια ως αρκετη φθορα.Δε νομιζω οτι με λογικη συνετη χρηση θα εχει προβλημα καποιος,εκτος κ αν η τηλεοραση εκτελει χρεη πορτατιφ για ωρες κ δειχει αποτελεσματα κινο σε προπατζιδικο,ενω παραλληλα υπαρχει feedback κ τα πανελ χρονο με το χρονο αλλαζουν κ βελτιωνονται εξαλειφοντας παθογενειες πχ οι παλιες B6 κ Β7 το κοκκινο subpixel τεντωνοταν για να ισοφαρισει τη κρυα θερμοκρασια του λευκου κ καποια στιγμη την ακουγε..κ τελος..Στα μετεπειτα πανελ πχ c9 απλα μεγαλωσε.

Επεξ/σία από magicnumbers
  • Like 1

1 ώρα πριν, darkman είπε

Το ξέρω την έψαξα πριν την πάρω απλά δεν καταλαβαίνω το 120 πχ της lg είναι εγγενές πάνελ τον 120 η είναι 100 σαν το δικό μου και με τίποτα κόλπα πχ BFI πιάνει 120 ;;; :) το 100/120 νομίζω έχει να κάνει με το pal/ntsc .....

100αρι ειναι και της LG. Στην αμερικη παιζει μονο το 60/120 λογο διαφορας στο ηλεκτρικο δικτυο. Ελλαδα παιζει 50/10

1 λεπτό πριν, Alex1971 είπε

100αρι ειναι και της LG. Στην αμερικη παιζει μονο το 60/120 λογο διαφορας στο ηλεκτρικο δικτυο. Ελλαδα παιζει 50/10

Μια χαρά το πάμε μέχρι τώρα :) το 120 που λένε για το ps5 πως βγαίνει ;; :) πάνελ 120hz pal ? 

1 λεπτό πριν, darkman είπε

Μια χαρά το πάμε μέχρι τώρα :) το 120 που λένε για το ps5 πως βγαίνει ;; :) πάνελ 120hz pal ? 

Εχεις χασει λιγο την μπαλιτσα νομιζω. 😉

Για το PS5 ο ντορος γινεται για τα FPS(Frame Per Second)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Alex1971 είπε

Εχεις χασει λιγο την μπαλιτσα νομιζω. 😉

Για το PS5 ο ντορος γινεται για τα FPS(Frame Per Second)

Ίσως για αυτό προσπαθώ να το βρω :) το ps5 λέει 4K120hz δεν λέει 120fps σωστά ; και λέει ότι θέλει Tv hdmi 2.1 που αυτό υποστηρίζει 4K120hz vvr κτλ κτλ  εσυ τι λες ότι βγάζει 120fps και η tv 100hz ? 

Επεξ/σία από darkman

Μόλις τώρα, darkman είπε

Ίσως για αυτό προσπαθώ βα το βρω το ps5 λέει 4K120hz δεν λέει 120fps σωστά ; και λέει ότι θέλει Tv hdmi 2.1 που αυτό υποστηρίζει 4K120hz vvr κτλ κτλ  εσυ τι λες ότι βγάζει 120fps και η tv 100; 

Εξακολουθω να πιστευω οτι τα εχεις μπερδεψει λιγο στο μυαλο σου. To cut the long story short που λενε και στο χωριο μου, το PS5 και για τις τηλεορασεις που υποστηριζουν HDMI 2.1  ναι θα μπορουν να εχουν VRR(Variable Refresh Rate) στη δικη μας περιπτωση νομιζω παντως 4Κ/100Hz.

6 λεπτά πριν, Alex1971 είπε

Εξακολουθω να πιστευω οτι τα εχεις μπερδεψει λιγο στο μυαλο σου. To cut the long story short που λενε και στο χωριο μου, το PS5 και για τις τηλεορασεις που υποστηριζουν HDMI 2.1  ναι θα μπορουν να εχουν VRR(Variable Refresh Rate) στη δικη μας περιπτωση νομιζω παντως 4Κ/100Hz.

Ok δεν αντιλέγω άρα έτσι όπως τα λέμε εμείς είμαστε από θέμα tv στα  4Κ100hz  στο ps5 σωστά ;  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...