Προς το περιεχόμενο

Αγορά 55άρας τηλεόρασης για gaming (xsx - ps5) και ταινίες

stelaraspavl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Chaos3X είπε

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου. 

Βλέπω αποκλειστικά ταινίες, σειρές (Netflix), youtube, windows brosing και πολύ gaming, στην tv, σαν κύριο μόνιτορ, ποτέ δεν χρησιμοποιώ τις εφαρμογές της tv, επίσης, λόγω των streaming υπηρεσιών που ανέφερα, δεν βολεύει κάποιος player στα windows όπως kodi, vlc κλπ. Εμένα με ενδιαφέρει η όλη εμπειρία να είναι χρήση σαν μόνιτορ, όπως το έχω το HTPC, με αυτή την χρήση πάνω από 10 χρόνια. Και που να αρχίσω να μιλάω για το HDR, εκεί μπλέκονται κι άλλο τα πράγματα γιατί είναι η πρώτη tv που έχω με αυτό και τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα...

Αυτό που με ξενίζει είναι ότι τα χρώματα μου φαίνονται τόσο χάλια, ενώ σε όλες τις προηγούμενες tv που έχω αλλάξει, δεν αντιμετώπιζα τέτοιο θέμα... 

Ειδικά στην αρχή νόμιζα ότι κάτι έχει το panel. Ακόμα δεν είμαι σίγουρος. 

Καταρχάς τα app που έχει για Netflix και utube είναι μια χαρά. browsing και gaming κανε απο εκει .

Τώρα δεν την έχω σαν μόνιτορ. Μόνο όταν παίζω games και αυτό μόνο όταν ανοίξω το game. 

την έχω 4k , 60hz και 300%. Βαζω επιλογη gaming . 

Για ταινίες κάνε το htpc σου server kαι βάλε είτε Plex είτε emby .

Κατα την άποψη μου άλλαξε φιλοσοφία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις δοκίμασα τον player της TV και όντως είναι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα!

Γιατί όμως ποτέ δεν είχα θέμα, μόνο με αυτή την TV? Τώρα θέλω ακόμα περισσότερο να την φέρω στα μέτρα του pc. 

Γιατί φίλε μου να αλλάξω φιλοσοφία, το έχω στήσει έτσι  το pc στο σαλόνι για να μην παιδεύομαι μέσα το τηλεκοντρόλ κλπ. Είναι φοβερά πιο εύκολη και γρήγορη εμπειρία του HTPC.

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Το εκτιμώ. 

Υ.Γ: Γνωρίζει κανείς αν έχεις το HDR μόνιμα ενεργοποιημένο, αν καταστρεφεται το panel πολύ πιο γρήγορα; 

Επεξ/σία από Chaos3X

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Μόλις δοκίμασα τον player της TV και όντως είναι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα!

Γιατί όμως ποτέ δεν είχα θέμα, μόνο με αυτή την TV? Τώρα θέλω ακόμα περισσότερο να την φέρω στα μέτρα του pc. 

Γιατί φίλε μου να αλλάξω φιλοσοφία, το έχω στήσει έτσι  το pc στο σαλόνι για να μην παιδεύομαι μέσα το τηλεκοντρόλ κλπ. Είναι φοβερά πιο εύκολη και γρήγορη εμπειρία του HTPC.

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Το εκτιμώ. 

Υ.Γ: Γνωρίζει κανείς αν έχεις το HDR μόνιμα ενεργοποιημένο, αν καταστρεφεται το panel πολύ πιο γρήγορα; 

το HDR μόνιμα αναμενο δεν κάνει κακό. Αλλά δεν είναι και τόσο ωραίο όσο το SDR για surfing. 

Το είχα κάποτε έτσι όπως το έχεις και εσύ, Μόλις έστησα σέρβερ είδα την διαφορά 

Επεξ/σία από alexakos89

23 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

το HDR μόνιμα αναμενο δεν κάνει κακό. Αλλά δεν είναι και τόσο ωραίο όσο το SDR για surfing. 

Το είχα κάποτε έτσι όπως το έχεις και εσύ, Μόλις έστησα σέρβερ είδα την διαφορά 

Μπορείς να κάνεις, αν είναι εύκολο, να προσπαθήσεις να το χειρηστεις σαν μόνιτορ, browsing, Netflix και YouTube μέσω του Internet browser κλπ. Εφόσον έχεις και την εμπειρία της build in θέασης. Να δούμε αν και σε σένα είναι έτσι. 

Συγνώμη για το φόρτωμα και ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Καλό βράδυ. 

3 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Μπορείς να κάνεις, αν είναι εύκολο, να προσπαθήσεις να το χειρηστεις σαν μόνιτορ, browsing, Netflix και YouTube μέσω του Internet browser κλπ. Εφόσον έχεις και την εμπειρία της build in θέασης. Να δούμε αν και σε σένα είναι έτσι. 

Συγνώμη για το φόρτωμα και ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Καλό βράδυ. 

Να σε ρωτησω κατι? Οκ το θεμα του gaming πες οτι το καταλαβαινω γιατι να θες να το κανεις απο το pc. Το browsing/youtube γιατι? Τι περισσοτερο θα παρεις μεσα απο το pc οσο αφορα αυτα τα δυο?

5 ώρες πριν, Alex1971 είπε

Να σε ρωτησω κατι? Οκ το θεμα του gaming πες οτι το καταλαβαινω γιατι να θες να το κανεις απο το pc. Το browsing/youtube γιατι? Τι περισσοτερο θα παρεις μεσα απο το pc οσο αφορα αυτα τα δυο?

Όπως είπα και πριν, η εμπειρία, ευκολία, ταχύτητα, ποντίκι / πληκτρολόγιο δεν τα αλλάζω με τίποτα. Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα, εφόσον το έχεις δοκιμάσει και δεν σε ικανοποιεί, οκ. 

Ρε παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ πολύ πια η βασική διαφορα των Samsung q70t με τις q80t?????

Γιατί εγώ δεν έχω βρει κάποια μιας και και οι δυο έχουν μόνο μια hdmi 2.1 120hz.

7 ώρες πριν, Chaos3X είπε

Όπως είπα και πριν, η εμπειρία, ευκολία, ταχύτητα, ποντίκι / πληκτρολόγιο δεν τα αλλάζω με τίποτα. Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα, εφόσον το έχεις δοκιμάσει και δεν σε ικανοποιεί, οκ. 

Πληκτρολογιο και ποντικι περνει και η τηλεοραση ομως. Σωστα?

23 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Ρε παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ πολύ πια η βασική διαφορα των Samsung q70t με τις q80t?????

Γιατί εγώ δεν έχω βρει κάποια μιας και και οι δυο έχουν μόνο μια hdmi 2.1 120hz.

η βασικότερη διαφορά είναι ότι η 70 δεν έχει local dimming ή 80 έχει. (για πολλούς αυτό είναι και πλεονέκτημα αφού το local dimming φέρνει blooming)

δες και αυτό. https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q70t-vs-samsung-q80t/1818/1819?usage=11114&threshold=0.2

17 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Direct Full array , Q HDR έως 1500nits (↑ 55’’) και OTS & Q Symphoni

H Q80 εχει ανωτερα μαυρα λογω full array, ανωτερη φωτεινοτητα κατα 500nit και ανωτερο συστημα ηχου.

Σε πραγματικες συνθηκες η Q70 με την Q80 ειναι 2 διαφορετικες Tv με εμφανεστατη διαφορα..

Τώρα με φώτισες.

Μπορείς με απλά λόγια χωρίς πολλά νούμερα να μου εξηγήσεις τι διαφορά αν μια τηλεόραση έχει "local dimming"(q80t) από μια που δεν έχει(q70t)?

Θα δεις τρελή διαφορά?

Local dimming είναι σε ελεύθερη μετάφραση τοπική διαχείριση φωτεινότητας στο εύρος του πάνελ.δλδ εκεί που δεν χρειάζεται φως κ χρώμα οι λάμπες σβήνουν για να αποδώσουν καλύτερα το μαυρο.εξου και όσες περισσότερες ζώνες (dimming zones) τόσο το καλύτερο για την αντίθεση τη ζωντάνια κ τα χρωματα.full array σημαίνει ολο το πάνελ από πίσω έχει λάμπες κ όσο πιο πολλές τόσο καλύτερο σε γενικές γραμμές ανάλογα κ με το hardware αλλά κ το λογισμικό παντα. Τώρα για τις συγκεκριμένες η q80 ξέρω ότι είναι full array για την q70 δεν είμαι σίγουρος τι τεχνολογία διαθέτει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...