Kyros_G Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, μόλις πρόσφατα ένα νέο Dell Windows 10 λάπτοπ. Πρώτο βήμα, όπως είχα κάνει και με το 8ετίας Toshiba μου (windows 7), να δημιουργήσω recovery media. Αλλά έχω μπερδευτεί λίγο και χρειάζομαι τα φώτα σας. Αφενός Googlάρωντας βρήκα αυτό: https://www.dell.com/support/article/el-gr/sln297924/create-windows-10-recovery-media-for-your-dell-computer?lang=en όπου χρησιμοποιώ την λειτουργία Create Recovery Drive των Windows και χρειάζομαι ένα USB stick 32GB τουλάχιστον. Βρήκα όμως επίσης και αυτή την μέθοδο: https://medium.com/@davidagood/how-to-reformat-a-dell-and-start-with-a-clean-install-of-windows-3fdf00eb56b3 όπου κατεβάζω το "Windows 10 Install Tool" για να δημιουργήσω το installation usb stick. Η απορία μου είναι: ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δύο μεθόδους, ποια είναι καλύτερη και γιατί; Ευχαριστώ Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από Kyros_G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Το 2ο είναι για να κάνεις καθαρή εγκατάσταση τα 10άρια από τα iso της microsoft ενώ το 1ο είναι για να πάρεις ένα πλήρες image του λειτουργικού μαζί με τα (χρήσιμα/άχρηστα) προγράμματα που έχει εγκατεστημένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyros_G Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, micos000 είπε Το 2ο είναι για να κάνεις καθαρή εγκατάσταση τα 10άρια από τα iso της microsoft ενώ το 1ο είναι για να πάρεις ένα πλήρες image του λειτουργικού μαζί με τα (χρήσιμα/άχρηστα) προγράμματα που έχει εγκατεστημένα. OK, αρχίζει και ξεκαθαρίζει το πράγμα. Επίσης να υποθέσω ότι στην 1η περίπτωση (Image ) περιλαβάνονται και όλοι οι drivers του laptop, ενώ στην καθαρή εγκατάσταση όχι; Και πως τους βρίσκω στο σενάριο της καθαρής εγκατάστασης; Ευχαριστώ Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από Kyros_G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Κατά 90% θα στηθούν όλα αυτόματα μόλις συνδεθείς στο internet. Σε περίπτωση που κάτι δεν μπει, πας στη σελίδα support της dell και αφού βρεις το ακριβές μοντέλο, είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, κατεβάζεις ότι drivers δεν έχουν στηθεί. Συνήθως όμως όλα μπαίνουν μόνα τους στα 10άρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyros_G Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, micos000 είπε Κατά 90% θα στηθούν όλα αυτόματα μόλις συνδεθείς στο internet. Σε περίπτωση που κάτι δεν μπει, πας στη σελίδα support της dell και αφού βρεις το ακριβές μοντέλο, είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, κατεβάζεις ότι drivers δεν έχουν στηθεί. Συνήθως όμως όλα μπαίνουν μόνα τους στα 10άρια. Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις, με βοήθησες πολύ. Μια τελευταία απορία που μόλις σκέφτηκα (και δεν το αναφέρουν στον οδηγό) και νομίζω κλείσαμε : Στην καθαρή εγκατάσταση, θα πρέπει να έχω και το serial number των Windows που έχω εγκατεστημένα; Και πως το βρίσκω; Στο image φαντάζομαι το "κουβαλάει" μαζί του έτσι κι αλλιώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Το κλειδι υπαρχει στο bios. Εσυ απλα βρισκεις ενα καθαρο iso των windows και οταν κανεις εγκατασταση θα σου βαλει τη εκδοση που αντιστοιχει στο συγκεκριμενο κλειδι και θα στα ενεργοποιησει κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Ότι είπε ο jim. Αν θέλεις σώνει και καλά να δεις το κλειδί που έχεις, το βρίσκεις με κάποιο keyfinder π.χ. https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyros_G Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, με καλύψατε και με το παραπάνω! Καλό Σαββατοκύριακο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα