Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,είμαι 18 χρονών και αποφάσισα μόλις μαζέψω τα πρώτα μου λεφτά να πάρω ένα αυτοκίνητο μικρό για να πηγαίνω στην σχολή και στην δουλειά γιατί έχω απόσταση από αυτά περίπου 30χλμ.Μου μπήκε στο μάτι το smart του τίτλου γιατί έτυχε να κάνω μάθημα οδήγησης με ένα ίδιο αλλά πετρέλαιο και μου άρεσε.Γνωριζει κάποιος να μου πει γνώμη αν είναι καλά;Σαν budget δεν θέλω να δώσω πάνω από 3000€.

Δημοσ.

Είναι καλό αλλά παλιώνει σιγά σιγά σαν αυτοκίνητο.Τα προβλήματα που βγάζει είναι λόγω παλαιότητας. Με τα χρήματα αυτά θα κοιτούσα κάτι άλλο πιο καινούργιο. Να μην είναι φορτωμένο με πολλά χιλιόμετρα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GioMak είπε

Είναι καλό αλλά παλιώνει σιγά σιγά σαν αυτοκίνητο.Τα προβλήματα που βγάζει είναι λόγω παλαιότητας. Με τα χρήματα αυτά θα κοιτούσα κάτι άλλο πιο καινούργιο. Να μην είναι φορτωμένο με πολλά χιλιόμετρα. 

Δηλαδή σαν ποιο άλλο;Ίσα ίσα μου φάνηκε από τα πιο "καινούργια" για αυτα τα λεφτά 😁

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, THE GG GAMER είπε

Δηλαδή σαν ποιο άλλο;Ίσα ίσα μου φάνηκε από τα πιο "καινούργια" για αυτα τα λεφτά 😁

Σαν πρώτο αυτοκίνητο να φανταστείς είχα πάρει ένα smart for two 2002 πετρέλαιο και ακόμα είναι μέλος της οικογένειας γιατί βγήκε σκυλί. 

Είναι και η χρήση που το κάνεις. 

Για 30 χιλιόμετρα την ημέρα είναι ότι πρέπει. Άσε από οικονομία. Θα ξεχνάς να βάζεις πετρέλαιο. Με τα λεφτά που ανέφερες τώρα παίρνεις πιο καινούργιο. Αν δεν βιάζεσαι κιόλας θα πέσουν και άλλο οι τιμές γιατί πλησιάζουν τέλη κυκλοφορίας, αν και τα συγκεκριμένα δεν έχουν και πολλά τέλη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, GioMak είπε

Σαν πρώτο αυτοκίνητο να φανταστείς είχα πάρει ένα smart for two 2002 πετρέλαιο και ακόμα είναι μέλος της οικογένειας γιατί βγήκε σκυλί. 

Είναι και η χρήση που το κάνεις. 

Για 30 χιλιόμετρα την ημέρα είναι ότι πρέπει. Άσε από οικονομία. Θα ξεχνάς να βάζεις πετρέλαιο. Με τα λεφτά που ανέφερες τώρα παίρνεις πιο καινούργιο. Αν δεν βιάζεσαι κιόλας θα πέσουν και άλλο οι τιμές γιατί πλησιάζουν τέλη κυκλοφορίας, αν και τα συγκεκριμένα δεν έχουν και πολλά τέλη. 

Αυτό που λέω είναι 1.100 βενζίνη περίπου του 2005 με 06.Και εγώ επειδή δεν θα παίρνω και τρέλα λεφτά θα κάνω κάθε μέρα 60χμλ πάνε έλα,αλλά επειδή είδα πως είναι και οικονομικά σαν καύσιμο για αυτό το θέλω,μου άρεσε και σαν καμπίνα δηλαδή άνετα βάζεις 4 άτομα,σε σύγκριση με ένα Toyota yaris με 3000€ βρίσκεις του 99 με καμία 250.000χλμ και βάλε,σε σύγκριση με ένα smart....

Επεξ/σία από THE GG GAMER
Δημοσ.

Μια χαρά είναι αν σου αρέσει. Απλά 1.1 με 75 άλογα δεν είναι για να βάζεις 4 άτομα για βόλτα. Θα σέρνεται σίγουρα. Ίσως να κοιτάξεις καλύτερα το 1.3

Δημοσ.

Πριν κάνεις κίνηση για smart ρίξε και μια ματιά να δείς πόσο έχουν πάει οι ασφάλειες και αν σε παίρνει. Μιλάμε για τρελή αύξηση λόγω των κλοπών

Δημοσ.

Το Smart Forfour δεν έχει σχέση με το Smart το μικρό. Είχε κυκλοφορήσει και ως Mitsubishi Colt.Ε χουμε στην οικογένεια το Colt σε 1.3 17 χρόνια τώρα, αλλά χωρίς πολλά χιλιόμετρα. Πολύ ευχάριστο στο δρόμο και με καλό κράτημα. Το μόνο που παρουσίασε είναι αντλία καυσίμου και μοτέρ υποβοήθησης τιμονιού. Κινητήρας - σαζμάν είναι Mercedes A-class. Κοίτα και το Mitsubishi λοιπόν αν σου αρέσει σαν εμφάνιση.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jimzak είπε

Το 1.1 και το 1.3 έχει κινητήρα της mitsubishi αν δεν κάνω λάθος, το πετρέλαιο ήταν της mercedes.

Mercedes είναι, από το 2004 που παρουσιάστηκε εκείνη η γενιά.

Όπως και το Smart Forfour.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, costis ni είπε

Mercedes είναι, από το 2004 που παρουσιάστηκε εκείνη η γενιά.

Όπως και το Smart Forfour.

Το αρχικό Smart Forfour κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο NedCar στην Ολλανδία, σε συνεργασία με την Mitsubishi Motors και, για λόγους μείωσης του κόστους παραγωγής, μοιραζόταν σασί, ανάρτηση και βενζινοκινητήρες με το Mitsubishi Colt του 2003. Για την ακρίβεια, οι κινητήρες βενζίνης του Forfour ήταν ένας 3-κύλινδρος 1.1 λίτρων και δύο 4-κύλινδροι 1.3 και 1.5 λίτρων. Αντιθέτως, ο κινητήρας ντίζελ ήταν ένας 3-κύλινδρος 1.5 λίτρων turbodiesel με common direct injection (cdi), ο οποίος είχε προέλθει από έναν 4-κύλινδρο κινητήρα της Mercedes-Benz A-Class W168 (την πρώτη γενιά της Mercedes-Benz A-Class), με αφαίρεση ενός κυλίνδρου.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, jimzak είπε

Το αρχικό Smart Forfour κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο NedCar στην Ολλανδία, σε συνεργασία με την Mitsubishi Motors και, για λόγους μείωσης του κόστους παραγωγής, μοιραζόταν σασί, ανάρτηση και βενζινοκινητήρες με το Mitsubishi Colt του 2003. Για την ακρίβεια, οι κινητήρες βενζίνης του Forfour ήταν ένας 3-κύλινδρος 1.1 λίτρων και δύο 4-κύλινδροι 1.3 και 1.5 λίτρων. Αντιθέτως, ο κινητήρας ντίζελ ήταν ένας 3-κύλινδρος 1.5 λίτρων turbodiesel με common direct injection (cdi), ο οποίος είχε προέλθει από έναν 4-κύλινδρο κινητήρα της Mercedes-Benz A-Class W168 (την πρώτη γενιά της Mercedes-Benz A-Class), με αφαίρεση ενός κυλίνδρου.

τι να σε πω, έτσι μου είπαν στο συνεργείο που πηγαίνω. Εμένα λογικό μου φαίνεται ενα smart να ειναι Mercedes, αλλά ποιός ξέρει πια όλα ανακατεμένα είναι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, costis ni είπε

τι να σε πω, έτσι μου είπαν στο συνεργείο που πηγαίνω. Εμένα λογικό μου φαίνεται ενα smart να ειναι Mercedes, αλλά ποιός ξέρει πια όλα ανακατεμένα είναι.

Είχε ένα φιλαράκι μου το 1.3 , και όντως είχε κινητήρα της mitsubishi, εδώ η mercedes ακόμη και στα δικά της πετρελαιοκίνητα μέχρι κάποια κυβικά κινητήρα της Renault φοράει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, costis ni είπε

Το συγκεκριμένο δεν ήταν. Βασίστηκε στο Colt και απέτυχε κιολας. Το νέο ForFour βασίζεται στο Twingo...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...