Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ποσό που διαθέτουμε : 6000

Χρήση υπολογιστή : unity game development τα κάνω όλα, programming 2d, 3d, animation, cinematic, post εκτος απο 'ηχο και sfx

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: απαιτητικά προγράμματα 2d kai 3d

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. δεν χρειαζομαστε οθονη

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? διαφορετικα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θελω καποιον να μου το συναρμολογήσει

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . win 10 pro

Κοίταξα corsair και θέλω κατι τετοιο πανω κατω. Ερχεται στα 7κ δολάρια και ευρω ειναι 5,9κ:

Case : Corsair 500D
Exterior Color : Black
Current Special Offer : FREE US Ground Shipping*
Processors : Intel Core i9 10900K 10-Core 3.7GHz (5.3GHz TurboBoost)
Motherboard : MSI MEG Z490 ACE
Memory : 64GB CORSAIR DOMINATOR PLATINUM 3466MHz (4x16GB)
System Cooling : Hydro XD3 Stage l Hardline
Liquid Color : CORSAIR XL5 - Clear
System Fans : CORSAIR QL iCUE RGB controlled by iCUE software
Graphics Cards : NVIDIA 24GB GeForce RTX 3090
GPU : 1
Operating System : MS Windows 10 Professional
Operating System Drive : 2TB Samsung 970 EVO Plus PCIe NVMe
RAID : No RAID
Power Supply : CORSAIR AX1600i ATX PLATINUM
Power Supply Sleeved Cable : No Sleeved Cable
Audio : Integrated High-Definition Audio
Networking : ASUS PCE AX3000
The ORIGIN Difference : The Best Gaming Experience Guaranteed
ORIGIN Maximum Protection Shipping Process : ORIGIN Wooden Crate Armor
24/7 U.S Based Warranty : 1 Year Part Replacement with 45 Day Free Shipping
Free ORIGIN PC Gear : ORIGIN PC T-Shirt
Size : Medium
Free ORIGIN PC Gear : ORIGIN PC Mousepad

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΝΕΑ.

Και το μπρικι που εχω κανει δουλεια αλλα την κανει πολυ αργα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο skroutz μου βγαινουν τα παραπάνω 5κ. Τι λετε?

Με case https://www.skroutz.gr/s/14478471/Thermaltake-View-91-Tempered-Glass-RGB-Edition.html

και υδρόψυξη https://www.skroutz.gr/s/16152876/Thermaltake-Pacific-M360-Plus-D5-Hard-Tube-Water-Cooling-Kit.html

και τεχνικο αστερι που τον ξερω να μου το δεσει βγαίνει 5,6κ

μου μενουν λεφτά και για UPS

Επεξ/σία από roblox
Δημοσ.

Δίνεις πολλά λεφτά για το hardware που παίρνεις τελικά. Εννοείται ότι περιμένεις την καινούργια σειρά επεξεργαστών από AMD. 

Μπορείς να φτιάξεις καλύτερο σύστημα με αρκετά λιγότερα χρήματα.

Πες λιγάκι το workflow που ακολουθείς αν θέλεις για να δούμε τις απαιτήσεις.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, pnick είπε

Δίνεις πολλά λεφτά για το hardware που παίρνεις τελικά. Εννοείται ότι περιμένεις την καινούργια σειρά επεξεργαστών από AMD. 

Μπορείς να φτιάξεις καλύτερο σύστημα με αρκετά λιγότερα χρήματα.

Πες λιγάκι το workflow που ακολουθείς αν θέλεις για να δούμε τις απαιτήσεις.

Modeling,sculpting,rigging, skinning, animations spasmena apo diafora paixnidia, διορθώσεις animation μεσα στη unity me Umotion pro.

2d tabletop στυλ χιλιάδες tiles (εκεί κι αν σφυγγεται το pc), vectors και καρο frames sto Ανιματε.

Cinematics και vfx, AE MOTION GRAPHICS.

Από αποψη χώρου, μονο Visual Studio πιάνει 120 GB.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία. Θα σου πω πώς κατά την γνώμη μου πρέπει να κινηθείς. Βασικό και κύριο, περιμένεις να βγούν οι νέοι Zen επεξεργαστές, και επικεντρώνεις στον 5950Χ. Θα έχεις κορυφαία STP και μπόλικους πυρήνες για baking κ.λπ. Υπολόγισε τα εξής κομμάτια (όταν με το καλό κυκλοφορήσουν οι νέοι επεξεργαστές, δηλαδή σε 1 μήνα περίπου):

1. 5950Χ (σίγουρα πάνω από 800€ τον πρώτο καιρό, 850-900€ υπολόγισε)

2. Μια καλή Χ570 μητρική, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/19383336/Asus-ROG-Crosshair-VIII-Hero.html (400€)

3. Μνήμη ξεκίνα με 2x32gb, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/24389419/Crucial-Ballistix-Black-64GB-DDR4-3600MHz-BL2K32G36C16U4B.html (300€). Προσθέτεις, αν χρειαστεί, άλλα τόσα αργότερα.

4. Κάρτα γραφικών για Unity θα σε κάλυπτε και μια 3080, αλλά επειδή θα χρησιμοποιείς και άλλες εφαρμογές για sculpting, texturing κ.λπ. χωράει άνετα η 3090 και θα είσαι άνετος για κάμποσα χρόνια με τόση μνήμη Vram, άρα https://www.skroutz.gr/s/25223084/Asus-GeForce-RTX-3090-24GB-TUF-Gaming-OC-90YV0FD1-M0NM00.html (1860€)

5. Τροφοδοτικό, σε καλύπτει άνετα ένα καλό 1000άρι platinum και με αέρα, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/11452904/Corsair-HX-Series-HX1000.html (220€)

6. Για ψύξη του επεξεργαστή θα πήγαινα σε αέρα, σε μια από τις κορυφαίες όπως https://www.skroutz.gr/s/21166169/Noctua-NH-D15-Black.html (100€). Αν θέλεις ΑΙΟ δες την ΝΖΧΤ Χ73

7. Για κουτί πάρε ένα ποιοτικό με καλό airflow. Θα σου έλεγα με κλειστά τα μάτια το Phanteks P500A, αλλά δεν έρχεται Ελλάδα πλέον. Δες το https://www.skroutz.gr/s/19978160/Phanteks-Eclipse-P600S-Black.html (155€)

8. Για OS drive δες αυτόν https://www.bestprice.gr/item/2156301306/samsung-980-pro-m2-1tb.html?qid=3psMu9e1s0I_61015&seq=1&qo=980&from=cat (260€)

9. Για fast storage https://www.skroutz.gr/s/16313582/Corsair-Force-MP510-1-9TB.html 280€

Με όλα αυτά τα κορυφαία κομμάτια μόλις που πλησίασα τα 4500€, και φυσικά μπορείς να πέσεις και πιό κάτω, κοντά στα 4000€ με κάποιες παραχωρήσεις. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2
Δημοσ.

Για τέτοια χρήση και budget δεν θα μπορούσε να δει και τους Threadripper που υποτίθεται ότι είναι για τέτοιες βαριές δουλειές και αποτελούν τα πιο ισχυρά cpu σε multithreaded workloads;

Βλέπω πχ τον Threadripper 3970Χ , 32 core/64 thread αρχιτεκτονικής Zen 2 για 1800-1900€. Επίσης υπάρχει και ο 24/48 Threadripper-3960X στα 1350€.

Και εδώ συμβατές μητρικές με Socket TRX40 από 400€ μέχρι 900€ για να μπει.

Εδώ το link από το site της AMD για τους Threadripper για μια γεύση, και τα reviews από Gamers Nexus & Hardware Unboxed.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, raul7 είπε

Για τέτοια χρήση και budget δεν θα μπορούσε να δει και τους Threadripper που υποτίθεται ότι είναι για τέτοιες βαριές δουλειές και αποτελούν τα πιο ισχυρά cpu σε multithreaded workloads;

Για την συγκεκριμένη χρήση είναι πολύ σημαντικότερη η απόδοση σε 1Τ. Οι 16 πυρήνες του 5950Χ που πρότεινα είναι και με το παραπάνω αρκετοί για όσες, λίγες, διεργασίες κλιμακώνονται σε πολλούς πυρήνες στο game development. Οι gam devs μέχρι τώρα πήγαιναν στον 10900Κ για αυτό τον λόγο. Οπότε, οι Threadripper δεν ταιριάζουν εδώ. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pnick είπε

Για την συγκεκριμένη χρήση είναι πολύ σημαντικότερη η απόδοση σε 1Τ. Οι 16 πυρήνες του 5950Χ που πρότεινα είναι και με το παραπάνω αρκετοί για όσες, λίγες, διεργασίες κλιμακώνονται σε πολλούς πυρήνες στο game development. Οι gam devs μέχρι τώρα πήγαιναν στον 10900Κ για αυτό τον λόγο. Οπότε, οι Threadripper δεν ταιριάζουν εδώ. 

Τότε ναι, η καλύτερη επιλογή overall είναι ο 5950X.. Το παραπάνω το έγραψα σε περίπτωση που είχαν "ξεχαστεί" οι threadripper και ταίριαζαν σε αυτά τα workloads (χωρίς να ξέρω τι απαιτούν), μιας και στα συστήματα που προτείνονται στο forum σπάνια αναφέρονται ή χρειάζονται ή είναι μέσα στο budget. Αφού δεν χρειάζονται τόσα threads κομπλέ.

• Like 2
Δημοσ.

STP χρειαζομαι που δουλεύω πολλες single-core εφαρμογες. Μulti-core είναι το ΖΒrush. Απο cinematics ειμαι κομπλε με τη 3090 και Octane renderer.
ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΊΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 1 ΜΗΝΑ.

• Like 2
Δημοσ.

Οτι λεει ο pnick. Απλα εγω θα επαιρνα πιο οικονομικο κουτι και θα δουλευα case open all sides. Με τετοια gpu κ εναν 5950x στο 100% θα ζεματαει ο τοπος εκει μεσα. Και 10 fan να εχει το case θα δουλευουν τεζα και θα σου ερχεται να πεταξεις το pc απο το παραθυρο, και δεν ξερω που θα εισαι να περιμενω απ εξω να το καβατζωσω :p. Εννοειται αν το pc δουλευει κ solo χωρις επιβλεψη πας σε noctua d15/drp4 με 2 fan για αξιοπιστια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@roblox Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με το build που προτείνει ο @pnick, υπάρχουν όμως μερικές λεπτομέρειες που ίσως θέλουν περισσότερη σκέψη.

Πρώτον γιατί να μπει ο Corsair MP510 που έχει πρόβλημα στα writes με το τρέχον firmware και γιατί να πληρώσει κάποιος τον 980 Pro (τα πλεονεκτήματα του οποίου φαίνονται περισσότερο σε web servers κλπ.). Δύο 970 Evo Plus ή ακόμα και Adata SX8200 Pro είναι μια χαρά, τα υπόλοιπα για τέτοια χρήση είναι μάλλον πλεονασμός.

Δεύτερον γιατί το P600S και όχι το Phanteks Enthoo Pro II (από το Amazon UK), σαφώς καλύτερο σε όλα για τέτοια χρήση.

Τρίτον θα έβαζα από την αρχή παραπάνω RAM, 128GB είναι καλό μέγεθος αφού υπάρχει το budget.

Spoiler

*Έχω προσωπική εμπειρία για όσα προτείνω, πχ έχω το P600S,  η εταιρεία που συνεργάζομαι χρησιμοποιεί 980 970 Pro και έχω δει σε παρόμοια workloads (video editing) πόσο βοηθάνε τα 128GB.

Για κάτι καλύτερο θα έβαζα ή μία δεύτερη κάρτα γραφικών για πιο γρήγορο GPU render ή αν χρειάζεται ποιο γρήγορο CPU render (δεν ξέρω ακριβώς τις απαιτήσεις της δουλειάς) θα έφτιαχνα ένα δύο node ακόμα με 3900X (ώστε να μην μπει threadripper και πέσει το ST και ανέβει ο θόρυβος).

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, elpenor είπε

Πρώτον γιατί να μπει ο Corsair MP510 που έχει πρόβλημα στα writes με το τρέχον firmware και γιατί να πληρώσει κάποιος τον 980 Pro

Καλημέρα. Δεν γνώριζα για το πρόβλημα του MP510. Ξέρω ότι είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό drive γενικά. Προφανώς και μπορεί να μπει καποιο άλλο εφάμιλλο, δεν διαφωνώ εννοείται. Το σύστημα που πρότεινα εξάλλου είναι μια βάση συζήτησης και μπορεί να βελτιωθεί.

Όσο για τον Samsung 980 pro, ειλικρινά με τέτοιο budget τον βάζεις απλά γιατί μπορείς. Αν ήταν δικό μου το build αυτό θα έκανα. Δεν είναι απλά τα sequential που ούτως ή άλλως στους nvme είναι μεγάλα. Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι τα μεγάλα random reads/writes, που σε χρήση με φόρτωμα πολλών μικρών αρχείων κάνει την ζωή πιο εύκολη και το σύστημα πολύ πιο σβέλτο. Και για την συγκεκριμένη χρήση έχει νόημα αυτό γιατί τα προγράμματα αυτά καλούν συνέχεια μικρά αρχεία όσο τρέχουν.

Όσο για το phanteks p600s, αν θέλεις βάλε με λίγο στην λογική σου, μιας και το έχεις. Θεωρείς ότι υστερεί κάπου; Ειλικρινά ρωτάω απλά για να μάθω, γιατί έχω σχηματίσει καλή εικόνα από άλλους χρήστες.

Να πω επίσης ότι για την συγκεκριμένη χρήση δεν θα ψήνεται το σύστημα συνέχεια από πλευράς θερμοκρασιών. Τα load θα είναι σε συγκεκριμένες φάσεις και ξεχωριστά. Δηλαδή, δεν θα συμβαίνει συχνά ο επεξεργαστής να δουλεύει φουλ σε πολλούς ή όλους τους πυρήνες ταυτόχρονα με την κάρτα, αυτό θέλω να πω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, pnick είπε

Καλημέρα. Δεν γνώριζα για το πρόβλημα του MP510. Ξέρω ότι είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό drive γενικά. Προφανώς και μπορεί να μπει καποιο άλλο εφάμιλλο, δεν διαφωνώ εννοείται. Το σύστημα που πρότεινα εξάλλου είναι μια βάση συζήτησης και μπορεί να βελτιωθεί.

Όσο για τον Samsung 980 pro, ειλικρινά με τέτοιο budget τον βάζεις απλά γιατί μπορείς. Αν ήταν δικό μου το build αυτό θα έκανα. Δεν είναι απλά τα sequential που ούτως ή άλλως στους nvme είναι μεγάλα. Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι τα μεγάλα random reads/writes, που σε χρήση με φόρτωμα πολλών μικρών αρχείων κάνει την ζωή πιο εύκολη και το σύστημα πολύ πιο σβέλτο. Και για την συγκεκριμένη χρήση έχει νόημα αυτό γιατί τα προγράμματα αυτά καλούν συνέχεια μικρά αρχεία όσο τρέχουν.

Όσο για το phanteks p600s, αν θέλεις βάλε με λίγο στην λογική σου, μιας και το έχεις. Θεωρείς ότι υστερεί κάπου; Ειλικρινά ρωτάω απλά για να μάθω, γιατί έχω σχηματίσει καλή εικόνα από άλλους χρήστες.

Να πω επίσης ότι για την συγκεκριμένη χρήση δεν θα ψήνεται το σύστημα συνέχεια από πλευράς θερμοκρασιών. Τα load θα είναι σε συγκεκριμένες φάσεις και ξεχωριστά. Δηλαδή, δεν θα συμβαίνει συχνά ο επεξεργαστής να δουλεύει φουλ σε πολλούς ή όλους τους πυρήνες ταυτόχρονα με την κάρτα, αυτό θέλω να πω.

Και εγώ πρόσφατα έμαθα για το πρόβλημα του MP510 με το firmware 12.3, μου το είπε ένας φίλος και μετά είδα ότι είναι γεμάτο posts το forum της Corsair και απάντηση δεν τους δίνουν.

Όσο αφορά τον 980 Pro έκανα λάθος και τον μπέρδεψα με τον 970 Pro. Έβλεπα τώρα τα διάφορα review του 980 Pro και πλέον που έγινε και αυτός TLC οι διαφορές του σε Random 4K Q1T1 είναι μικρές, είναι overall 5%-10% καλύτερος από τον ανταγωνισμό και λόγο PCI 4 αρκετά καλύτερος στο seq σε σχέση με τους PCI 3 NVME. Ίσως να έχεις δίκιο και να είναι η καλύτερη επιλογή για ένα τέτοιο build, ίσως και να είναι λίγο overpriced και αυτά που προσφέρει να μην δικαιολογούν την σχεδόν διπλή τιμή ( ένα TLC drive είναι πλέον όπως τα άλλα). Όλα είναι σχετικά, δεν ξέρω ακριβώς πόση σημασία έχουν τα πλεονεκτήματα του στα συγκεκριμένα workloads.

To P600S είναι Hybrid κουτί, συνδυάζει το αθόρυβο με το airflow με τα μαγνητικά του καπάκια κλπ αλλά δεν ξεχωρίζει σε κάτι (δεν είναι ούτε το πιο αθόρυβο ούτε αυτό με την καλύτερη ψύξη). To Enthoo Pro II έχει ένα βελτιωμένο layout που του επιτρέπει να ψύχει τη GPU καλύτερα από τα περισσότερα κουτιά, διάβασε αν θέλεις στο gamersnexus τα συγκριτικά, είναι ένα κουτί που δεν μπορεί να γίνει αθόρυβο αλλά μπορεί να ψύξει καλύτερα. Εγώ όταν χρειάστηκε το καλοκαίρι να "ζορίσω" το P600S με workloads που έκαναν το σύστημα να δουλεύει πολλές ώρες στο 100% αποφάσισα στο μέλλον να πάρω ένα κουτί που να έχει χώρο και για πλαϊνά ανεμιστηράκια/ψυγείο και να είναι λίγο μεγαλύτερο, στη συνέχεια είδα το Pro II που προσφέρει ακριβώς αυτά και έχει και βελτιωμένο layout. Τώρα αν όπως λες δεν δουλεύει στο 100% πολύ ώρα μπορεί να έχεις δίκιο και να μην το χρειάζεται αλλά από την άλλη όταν παίρνεις 3090 δεν είναι καλύτερα να πάρεις ένα κουτί που θα της προσφέρει τη μέγιστη ψύξη;

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tower

Monitor

Συνολο: 6084-6334

Με τετοιο budget προφανως παραγγελνεις τα πιο φθηνα.

Περιμενεις για Ryzen 5000, DDR4-4000Mhz σε λογικες τιμες και 32" 4K 144hz.

Επεξ/σία από redmedusa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...