Positive Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, Διαχειρίζομαι ένα φωτοτυπάδικο στα βόρεια προάστια και θα ήθελα την γνώμη σας, ειδικά εκείνων που εκτυπώνουν/φωτοτυπούν συχνά, σχετικά με την κοστολόγηση. Οι τιμές για τις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις ξεκινούν από τα 0.10€ για πράγματα όπως π.χ. μία ή δύο φωτοτυπίες ταυτότητας ή διαβατηρίου. Για μία εκτύπωση της τάξεως των περίπου 150 σελίδων, το κόστος ανά σελίδα το χρεώνω γύρω στο 0.05/0.04€ ανά σελίδα μέχρι σήμερα. Για ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές, συνήθως χρεώνω 0.035€ ή 0.03€ ανά σελίδα. Όσον αφορά τις έγχρωμες, το κόστος αρχίζει από τα 0.25€ πάλι για πολύ μικρές ποσότητες, ενώ σχετικά γρήγορα κατεβαίνει στα 0.20 και 0.15 ανά σελίδα. Πόσο "γρήγορα" θεωρείτε ότι πρέπει να μειώνεται το κόστος ανά σελίδα από 0.10 σε 0.03, χωρίς να καταλήγω να βγάζω μία φωτοτυπία ταυτότητας για 0.03 και χωρίς να χρεώνω υπέρογκα ποσα τον πελάτη όταν θέλει να τυπώσει ένα .pdf περίπου των 150-250 σελίδων; Και αν μείνουμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα, πόσο θα θεωρούσατε ότι θα ήταν μία λογική τιμή για 150-250 σελίδες Α4 ασπρόμαυρες; Προσπαθώ να φτίαξω μία "σκάλα" από τιμές έτσι ώστε το κόστος ανά σελίδα να μειώνεται αναλογικά με τον όγκο των εκτυπώσεων. Ωστόσο δεν είναι και τόσο απλό για να πώ π.χ. 0.10 λεπτά και 1-2 φωτοτυπίες π.χ. ταυτότητας και από εκεί και πάνω 0.03, λόγω της ραγδαίας μεταβολής στο κόστος. Για σαρώσεις, χρεώνω 0.05 ανά σελίδα (χωρίς κλιμάκωση) + την ελάχιστη χρέωση του ενός ευρού, με την οποία σκαννάρω μέχρι 15 σελίδες και τις αποστέλλω στο email ή τις αποθηκεύω στο USB του πελάτη. Τέλος, τι "'έξτρα" υπηρεσίες θα θέλατε να έχει το φωτοτυπάδικο το οποίο επισκέπτεστε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους διαβάσαν μέχρι εδώ και εκείνους που θα απαντήσουν με την γνώμη τους για το θέμα.
zio10 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Κάποια αντίστοιχα μαγαζιά έχουν τιμές για φοιτητές, 2-3 λεπτά τη σελίδα. Δες αν μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο. Για τις έξτρα παροχές που λες, εκτός από το wifi καλό θα ήταν να υπάρχουν και κοινόχρηστα laptop. Καλές δουλειές!
Positive Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, zio10 είπε Κάποια αντίστοιχα μαγαζιά έχουν τιμές για φοιτητές, 2-3 λεπτά τη σελίδα. Δες αν μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο. Για τις έξτρα παροχές που λες, εκτός από το wifi καλό θα ήταν να υπάρχουν και κοινόχρηστα laptop. Καλές δουλειές! Ευχαριστώ! Όπως ανέφερα, το χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα και στο δικό μου μαγαζί ανέρχεται στα 3 λεπτά ανά σελίδα. Το πρόβλημα μου είναι η αντιστοίχηση εκτυπωτικού όγκου και κόστους ανά σελίδα, έτσι ώστε να μην καταλήγω να χρεώνω πολλά για όγκους των 150-200 σελίδων για παράδειγμα, που δεν ισχύει το καθεστώς των 3 λεπτών ανά σελίδα. Αρχίζω από τα 10 λεπτά τη σελίδα για παράδειγμα για μία φωτοτυπία ταυτότητας, και σκέφτομαι το κόστος να πηγαίνει από 0.10 σε 0.08, 0.06, 0.05, 0.04, 0.03, με το 0.10-0.06 να είναι περίπου άντε μέχρι 50-100 σελίδες, ενώ στις 500 περίπου σελίδες να φτάνει στα 0.03 ανά σελίδα. Θα ήθελα ακόμη για παράδειγμα να υποβάλλω τους φοιτητές σε χαμηλότερο καθεστώς τιμών από ότι αντιστοιχεί για την δουλεία που μου φέραν με επίδειξη πάσου για παράδειγμα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εφαρμόσιμο κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από Positive
DrLo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 21 λεπτά πριν, Positive είπε Καλησπέρα, Διαχειρίζομαι ένα φωτοτυπάδικο στα βόρεια προάστια και θα ήθελα την γνώμη σας, ειδικά εκείνων που εκτυπώνουν/φωτοτυπούν συχνά, σχετικά με την κοστολόγηση. Οι τιμές για τις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις ξεκινούν από τα 0.10€ για πράγματα όπως π.χ. μία ή δύο φωτοτυπίες ταυτότητας ή διαβατηρίου. Για μία εκτύπωση της τάξεως των περίπου 150 σελίδων, το κόστος ανά σελίδα το χρεώνω γύρω στο 0.05/0.04€ ανά σελίδα μέχρι σήμερα. Για ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές, συνήθως χρεώνω 0.035€ ή 0.03€ ανά σελίδα. Όσον αφορά τις έγχρωμες, το κόστος αρχίζει από τα 0.25€ πάλι για πολύ μικρές ποσότητες, ενώ σχετικά γρήγορα κατεβαίνει στα 0.20 και 0.15 ανά σελίδα. Πόσο "γρήγορα" θεωρείτε ότι πρέπει να μειώνεται το κόστος ανά σελίδα από 0.10 σε 0.03, χωρίς να καταλήγω να βγάζω μία φωτοτυπία ταυτότητας για 0.03 και χωρίς να χρεώνω υπέρογκα ποσα τον πελάτη όταν θέλει να τυπώσει ένα .pdf περίπου των 150-250 σελίδων; Και αν μείνουμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα, πόσο θα θεωρούσατε ότι θα ήταν μία λογική τιμή για 150-250 σελίδες Α4 ασπρόμαυρες; Προσπαθώ να φτίαξω μία "σκάλα" από τιμές έτσι ώστε το κόστος ανά σελίδα να μειώνεται αναλογικά με τον όγκο των εκτυπώσεων. Ωστόσο δεν είναι και τόσο απλό για να πώ π.χ. 0.10 λεπτά και 1-2 φωτοτυπίες π.χ. ταυτότητας και από εκεί και πάνω 0.03, λόγω της ραγδαίας μεταβολής στο κόστος. Για σαρώσεις, χρεώνω 0.05 ανά σελίδα (χωρίς κλιμάκωση) + την ελάχιστη χρέωση του ενός ευρού, με την οποία σκαννάρω μέχρι 15 σελίδες και τις αποστέλλω στο email ή τις αποθηκεύω στο USB του πελάτη. Τέλος, τι "'έξτρα" υπηρεσίες θα θέλατε να έχει το φωτοτυπάδικο το οποίο επισκέπτεστε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους διαβάσαν μέχρι εδώ και εκείνους που θα απαντήσουν με την γνώμη τους για το θέμα. Παρότι έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι δε θα ξαναέχω ποτέ στη ζωή μου εκτυπωτή και δε θα τυπώνω πλέον αν είναι δυνατο τίποτα ... το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι θα μου άρεσε ως "έξτρα υπηρεσία" είναι να ανεβάζω το αρχείο μου για τυπωμα μέσω internet και να μου έρχεται email ή κάποια ειδοποίηση να περάσω να το πάρω.
Positive Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Παρότι έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι δε θα ξαναέχω ποτέ στη ζωή μου εκτυπωτή και δε θα τυπώνω πλέον αν είναι δυνατο τίποτα ... το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι θα μου άρεσε ως "έξτρα υπηρεσία" είναι να ανεβάζω το αρχείο μου για τυπωμα μέσω internet και να μου έρχεται email ή κάποια ειδοποίηση να περάσω να το πάρω. Υπάρχουν αντίστοιχες υπηρεσίες στο εξωτερικό για αυτό ακριβώς που λες, όπου ανεβάζεις το αρχείο/αρχεία σου και σου βγάζουν το κόστος, τις διαθέσιμες επιλογές βιβλιοδεσίας, κ.λπ.. Κάτι τέτοιο δύσκολο να μπορέσω να το υλοποιήσω σαν μικρή επιχείρηση, ωστόσο ενθαρρύνω τους πελάτες μου αν θέλουν να μου στείλουν τα αρχεία με το e-mail και να τους τα εκτυπώσω και να περάσουν όταν αυτά είναι έτοιμα. Θα μπορούσα να ανεβάσω ένα google forms στο site μου για αυτή τη δουλεία, αλλά δεν το θεωρώ πολύ "επαγγελματικό" και οτι προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του να μου στείλει απλώς κάποιος ένα e-mail με τα αρχεία του.
stelios_2809 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Καλές δουλειές!!! Νομίζω η online υπηρεσία είναι κάτι πολύ θετικό , αλλά ίσως σε βάλει σε τερτίπια προσωπικών δεδομένων. Όποτε θες τη γνωμοδότηση κάποιου πάνω σε αυτό ώστε να μετρηθεί και να γίνει σωστά αν υπάρξει πρόθεση για επένδυση.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Μπορείς να βγάλεις κουπόνια των 2 ευρώ ή των 5 ευρώ , ώστε να κρατήσεις τον πελάτη και ο πελάτης καλύτερη τιμή , εννοείται ότι εξτρά υπηρεσία είναι καλή
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οι τιμές που θα διαμορφώσεις εξαρτώνται από το κόστος λειτουργίας και τα έξοδα της επιχείρησης σου, δεν μπορούμε να σου πούμε σε τι κόστος θα έχεις τις υπηρεσίες που παρέχεις στους πελάτες σου. Η λογική που ανεφερες στην αρχή είναι σωστη, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μην χρεώνονται πολλά όσοι βγάζουν από 1 έως λίγες σελίδες ώστε να τους κάνεις να ξανάρθουν στο μαγαζί σου, αλλά το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν 100-150 σελίδες και παραπάνω. Μια πρόταση που έχω για το τι παραπάνω θα μπορούσες να έχεις, ψάξε αν μπορείς να αναλάβεις εκτύπωση ιατρικών εξετάσεων από ηλεκτρονική μορφή σε κανονικό φιλμ σαν να ήταν από το νοσοκομείο πχ ακτινογραφιες αξονικες μαγνητικες. Ενα τέτοιο μαγαζί θα χρειαστώ επειδή πρέπει να περάσω από ΚΕΠΑ και θέλουν όλες τις ακτινολογικες εξετάσεις εκτυπωμενες σε φιλμ δεν τις δέχονται σε CD, στους Αμπελόκηπους βρίσκεις πολλα τέτοια επειδή είναι πολλα νοσοκομεία και διαγνωστικά εκεί. Μια άλλη υπηρεσία που κάνει φωτοτυπαδικο της περιοχής είναι η παραγγελία και συναρμολογηση υπολογιστών, τέλος δες για κατασκευή ελαστικών σφραγιδων, δεν είναι κάτι δύσκολο να το κάνεις εγώ φτιάχνω μόνος μου στο σπίτι. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από Βασίλης_29
Positive Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 9 ώρες πριν, stelios_2809 είπε Καλές δουλειές!!! Νομίζω η online υπηρεσία είναι κάτι πολύ θετικό , αλλά ίσως σε βάλει σε τερτίπια προσωπικών δεδομένων. Όποτε θες τη γνωμοδότηση κάποιου πάνω σε αυτό ώστε να μετρηθεί και να γίνει σωστά αν υπάρξει πρόθεση για επένδυση. Ευχαριστώ! Διαχειρίζομαι τον ιστότοπο της επιχείρησης μου μέσω γνωστής πλατφόρμας, και γενικώς έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για αυτό και θα ήθελα να συνεχίσω να έχω τον πλήρη έλεγχο του, παρά να είμαι "κλειδωμένος" και να εξαρτόμαι από κάποιο άτομο ή κάποια εταιρεία, από τις πιο μικρές έως τις πιο μεγάλες αλλαγές που κάνω (και το επεξεργάζομαι συχνά). Πιστεύω πως οι υπηρεσίες που προσφέρω έχουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα τυχον αρχικά development costs και της συντήρησης του. Για παράδειγμα, γιατί κάποιος να παραγγείλει εκτυπώσεις από εμένα, ενώ ζει σε διαφορετική πόλη και θα χρειαστεί ενδεχομένως να πληρώσει και courier; Και είναι και ο επιπλέον "πονοκέφαλος" που λες με τα προσωπικά δεδομένα. Είχα ψάξει για εναλλακτικές που μπορώ να στήσω μόνος μου με βέβαια κάποιο μηνιαίο κόστος, αλλά αυτό δεν επαρκεί καθώς δεν μπορεί π.χ. να κάνει κάποιος upload ενα .pdf και να καταμετρηθούν οι σελίδες, και ανάλογα με τις επιλογές του χρήστη, να υπολογισθεί το κόστος κ.λπ. Δεν πιστεύετε ότι είναι αρκετό π.χ. με μία τηλεφωνική συννενόηση ή μέσω e-mail να αποστείλλετε κάτι προς εκτύπωση και να περάσετε να το παραλάβετε μόλις σας ειδοποιήσουν; 1 ώρα πριν, SchinasN είπε Μπορείς να βγάλεις κουπόνια των 2 ευρώ ή των 5 ευρώ , ώστε να κρατήσεις τον πελάτη και ο πελάτης καλύτερη τιμή , εννοείται ότι εξτρά υπηρεσία είναι καλή Ωραία ιδέα αυτή. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρω είναι η βιβλιοδεσία με μεταλλικό σπιράλ (έχω και πλαστικό αλλά το κόστος για εμένα είναι περίπου το ίδιο για τα μικρά και λίγο λιγότερο για τα μεγαλύτερα μεγέθη, αλλά δεν το προωθώ και πολύ εκτός αν κάποιος μου το ζητήσει συγκεκριμένα, καθώς το μεταλλικό είναι ανώτερο από όλες τις πλευρές και η τελική τιμή είναι η ίδια για τον πελάτη), έχω ανάγλυφα χαρτονάκια σε διάφορα χρώματα και διαφανή πλαστικά εξώφυλλα τα οποία προσθέτω στην ίδια τιμή. Έχω και θερμοκολλητικά εξώφυλλα και μπορώ να κάνω όλα τα διαφορετικά δεσίματα με συρραπτικό. Τέλος, σκαναρίσματα, fax, εκτυπώσεις σε ειδικά χαρτιά (έχω στοκ με μερικά διαφορετικά ειδικά χαρτιά σε διάφορα μεγέθη και βάρη) και σε χάρτινα χαραγμένα αυτοκόλλητα. Έχω wifi μόνο για τους πελάτες (ξεχωριστό δίκτυο) και τώρα θα προσθέσω και ένα λαπτοπ για κοινόχρηστη χρήση. 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Οι τιμές που θα διαμορφώσεις εξαρτώνται από το κόστος λειτουργίας και τα έξοδα της επιχείρησης σου, δεν μπορούμε να σου πούμε σε τι κόστος θα έχεις τις υπηρεσίες που παρέχεις στους πελάτες σου. Η λογική που ανεφερες στην αρχή είναι σωστη, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μην χρεώνονται πολλά όσοι βγάζουν από 1 έως λίγες σελίδες ώστε να τους κάνεις να ξανάρθουν στο μαγαζί σου, αλλά το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν 100-150 σελίδες και παραπάνω. Μια πρόταση που έχω για το τι παραπάνω θα μπορούσες να έχεις, ψάξε αν μπορείς να αναλάβεις εκτύπωση ιατρικών εξετάσεων από ηλεκτρονική μορφή σε κανονικό φιλμ σαν να ήταν από το νοσοκομείο πχ ακτινογραφιες αξονικες μαγνητικες. Ενα τέτοιο μαγαζί θα χρειαστώ επειδή πρέπει να περάσω από ΚΕΠΑ και θέλουν όλες τις ακτινολογικες εξετάσεις εκτυπωμενες σε φιλμ δεν τις δέχονται σε CD, στους Αμπελόκηπους βρίσκεις πολλα τέτοια επειδή είναι πολλα νοσοκομεία και διαγνωστικά εκεί. Μια άλλη υπηρεσία που κάνει φωτοτυπαδικο της περιοχής είναι η παραγγελία και συναρμολογηση υπολογιστών, τέλος δες για κατασκευή ελαστικών σφραγιδων, δεν είναι κάτι δύσκολο να το κάνεις εγώ φτιάχνω μόνος μου στο σπίτι. Για την εκτύπωση ιατρικών φιλμ υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν μόνο αυτή τη δουλεία. Ωστόσο, στην περιοχή μου δεν υπάρχει κοντά κάποιο νοσοκομείο ή κάτι παρόμοιο (υπάρχει στον παραδίπλα δήμο) και το κόστος αγοράς ενός τέτοιου μηχανήματος + την συντηρησή του και αν βάλεις μέσα ότι υπάρχουν τα 2-3 γνωστά μαγαζιά που πάει όλος ο κόσμος για αυτή τη δουλειά τα οποία είναι ήδη κοντά στα νοσοκομεία, απλώς θα πετάξω τα λεφτά μου. Ήδη φτιάχνω σφραγίδες από καιρό, το μαγαζί απλώς επεκτάθηκε από παρεμφερή κλάδο στις σφραγίδες και τώρα στις φωτοτυπίες. Για το μέλλον θα ήθελα ακόμη να προσθέσω τη δυνατότητα εκτύπωσης/φωτοτυπίας σχεδίων και γενικότερα large format printing με υδατοδιαλυτά μελάνια σε χαρτί και laser cutting. Έχω την τεχνογνωσία για όλα αυτά, απλώς το κεφάλαιο είναι το πρόβλημα. Ειδικά όταν έχεις το ελληνικό δημόσιο συναίτερο στην επιχείρησή σου.
AntonisV013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Αναβιώνω το thread, συγνώμη. Αλλά έχω μία απορία, επηρεάζετε η τιμή απο το gr του χαρτιού? Θέλω να εκτυπώσω 60 ασπρόμαυρες σελίδες σε χαρτ Α4 200gr/m², επηρεάζετε η τιμή? Αν ναί, πόσο?
Leonidaria Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Στις 14/10/2020 στις 9:58 ΜΜ, Positive είπε Καλησπέρα, Διαχειρίζομαι ένα φωτοτυπάδικο στα βόρεια προάστια και θα ήθελα την γνώμη σας, ειδικά εκείνων που εκτυπώνουν/φωτοτυπούν συχνά, σχετικά με την κοστολόγηση. Οι τιμές για τις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις ξεκινούν από τα 0.10€ για πράγματα όπως π.χ. μία ή δύο φωτοτυπίες ταυτότητας ή διαβατηρίου. Για μία εκτύπωση της τάξεως των περίπου 150 σελίδων, το κόστος ανά σελίδα το χρεώνω γύρω στο 0.05/0.04€ ανά σελίδα μέχρι σήμερα. Για ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές, συνήθως χρεώνω 0.035€ ή 0.03€ ανά σελίδα. Όσον αφορά τις έγχρωμες, το κόστος αρχίζει από τα 0.25€ πάλι για πολύ μικρές ποσότητες, ενώ σχετικά γρήγορα κατεβαίνει στα 0.20 και 0.15 ανά σελίδα. Πόσο "γρήγορα" θεωρείτε ότι πρέπει να μειώνεται το κόστος ανά σελίδα από 0.10 σε 0.03, χωρίς να καταλήγω να βγάζω μία φωτοτυπία ταυτότητας για 0.03 και χωρίς να χρεώνω υπέρογκα ποσα τον πελάτη όταν θέλει να τυπώσει ένα .pdf περίπου των 150-250 σελίδων; Και αν μείνουμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα, πόσο θα θεωρούσατε ότι θα ήταν μία λογική τιμή για 150-250 σελίδες Α4 ασπρόμαυρες; Προσπαθώ να φτίαξω μία "σκάλα" από τιμές έτσι ώστε το κόστος ανά σελίδα να μειώνεται αναλογικά με τον όγκο των εκτυπώσεων. Ωστόσο δεν είναι και τόσο απλό για να πώ π.χ. 0.10 λεπτά και 1-2 φωτοτυπίες π.χ. ταυτότητας και από εκεί και πάνω 0.03, λόγω της ραγδαίας μεταβολής στο κόστος. Για σαρώσεις, χρεώνω 0.05 ανά σελίδα (χωρίς κλιμάκωση) + την ελάχιστη χρέωση του ενός ευρού, με την οποία σκαννάρω μέχρι 15 σελίδες και τις αποστέλλω στο email ή τις αποθηκεύω στο USB του πελάτη. Τέλος, τι "'έξτρα" υπηρεσίες θα θέλατε να έχει το φωτοτυπάδικο το οποίο επισκέπτεστε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους διαβάσαν μέχρι εδώ και εκείνους που θα απαντήσουν με την γνώμη τους για το θέμα. αυτες οι τιμες ισχυουν και για 2023? πριν λιγες μερες παρελαβα το φωτοτυπικο και ψαχνομαι για τις τιμες.
lector Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 12 ώρες πριν, Leonidaria είπε αυτες οι τιμες ισχυουν και για 2023? πριν λιγες μερες παρελαβα το φωτοτυπικο και ψαχνομαι για τις τιμες. Εννοεις οτι εχεις επιχειρηση διαφορετικου αντικειμενου στην οποια απλα θα προσθεσεις την παροχη υπηρεσιας φωτοτυπικου;
Leonidaria Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 22 ώρες πριν, lector είπε Εννοεις οτι εχεις επιχειρηση διαφορετικου αντικειμενου στην οποια απλα θα προσθεσεις την παροχη υπηρεσιας φωτοτυπικου; φωτογραφειο εχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα