404error Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, Έχω παρατηρήσει ότι βρίσκω Windows 10 Pro με 30 ευρώ και σε άλλα site με 150 ευρώ. Υπάρχει κάποια διαφορά?
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι. Φυσικά και υπάρχει. Η διαφορά είναι ότι τα ακριβά είναι τα official και αντιπροσωπεύουν την πραγματική τους τιμή ενώ τα φθηνά είναι μοιρασμένες άδειες, δηλαδή κάποιος που δουλεύει σε μεγάλη εταιρία και έχει πρόσβαση π.χ. σε 200 corporate άδειες χρήσης, τις παίρνει και τις βγάζει στο ebay μοιράζοντας τις άδειες σε αρκετά άτομα ανά serial. Λειτουργικά είναι τα ίδια ακριβώς windows, μόνο που τις φθηνές δεν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε εταιρικό περιβάλλον και να τις δικαιολογήσεις σε έλεγχο της εφορίας, επίσης δεν μπορείς να ζητήσεις τα "ρέστα" αν κάποια στιγμή κλειδώσει η άδεια χρήσης. Φίλος πήρε φθηνή άδεια office από ebay και επειδή είχε κάποια TB στο one drive είχε την φαεινή ιδέα (ενάντια στην προσπάθεια αποτροπής από μέρους μου) να ανεβάσει όλες τις φωτογραφίες του και της κόρης του στο one drive. Έξι μήνες μετά και ενώ είχε ανεβάσει πολλά GB φώτο και βίντεο, ξαφνικά κλείδωσε ο λογαριασμός του, οπότε... μεγειά. Ο πωλητής στο ebay του έδωσε βέβαια άλλη άδεια χρήσης αλλά για ότι ανέβασε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από micos000 2
dpolal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 59 λεπτά πριν, 404error είπε Καλησπέρα σε όλους, Έχω παρατηρήσει ότι βρίσκω Windows 10 Pro με 30 ευρώ και σε άλλα site με 150 ευρώ. Υπάρχει κάποια διαφορά? Ότι είπε ο πρηγούμενος συν το ότι πολλές από αυτές τις φθηνές άδειες δεν είναι καν Windows 10 αλλά από Windows 7 και 8 οι οποίες αναβαθμίζονται ακόμα κανονικά σε 10. (τα «καταστήματα»αυτά σου στέλνουν μόνο το κλειδί ηλεκτρονικά). 2
404error Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 42 λεπτά πριν, micos000 είπε Ναι. Φυσικά και υπάρχει. Η διαφορά είναι ότι τα ακριβά είναι τα official και αντιπροσωπεύουν την πραγματική τους τιμή ενώ τα φθηνά είναι μοιρασμένες άδειες, δηλαδή κάποιος που δουλεύει σε μεγάλη εταιρία και έχει πρόσβαση π.χ. σε 200 corporate άδειες χρήσης, τις παίρνει και τις βγάζει στο ebay μοιράζοντας τις άδειες σε αρκετά άτομα ανά serial. Λειτουργικά είναι τα ίδια ακριβώς windows, μόνο που τις φθηνές δεν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε εταιρικό περιβάλλον και να τις δικαιολογήσεις σε έλεγχο της εφορίας, επίσης δεν μπορείς να ζητήσεις τα "ρέστα" αν κάποια στιγμή κλειδώσει η άδεια χρήσης. Φίλος πήρε φθηνή άδεια office από ebay και επειδή είχε κάποια TB στο one drive είχε την φαεινή ιδέα (ενάντια στην προσπάθεια αποτροπής από μέρους μου) να ανεβάσει όλες τις φωτογραφίες του και της κόρης του στο one drive. Έξι μήνες μετά και ενώ είχε ανεβάσει πολλά GB φώτο και βίντεο, ξαφνικά κλείδωσε ο λογαριασμός του, οπότε... μεγειά. Ο πωλητής στο ebay του έδωσε βέβαια άλλη άδεια χρήσης αλλά για ότι ανέβασε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αχαααα τώρα εξηγούνται οι τρελά οικονομικές τιμές. Να υποθέσω πως το ίδιο ισχύει και με office?
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι, το ίδιο. Σου έδωσα και περίπτωση που την έζησα. Στα 10 όμως δεν κλειδώνει τόσο εύκολα η άδεια και αν κλειδώσει και πάρεις άλλη απλά τα ξαναενεργοποιείς. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από micos000
chios Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Έχω πάρει από ebay άδειες Windows 10 για διάφορα pc 2-3€ και λειτουργούν χρόνια. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά.
404error Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Στις 15/10/2020 στις 3:38 ΜΜ, chios είπε Έχω πάρει από ebay άδειες Windows 10 για διάφορα pc 2-3€ και λειτουργούν χρόνια. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά. Καλημέρα, Ναι απλά το θέμα είναι ότι για μια εταιρία πρέπει να δώσει παραπάνω χρήματα. Γιατίσε περίπτωση ελέγχου δεν νομίζω να την γλυτωσει
chios Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 ναι φίλε δε μιλάω για εταιρία για προσωπική χρήση μόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα