Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω...

φτιάχνω ένα σύστημα και ήδη έχω ...
x470 taichi ultimate,2700x ,32gb ram kai 1660super.

θα αγοράσω στο προσεχές μέλλον μια οθόνη 27 ίντσες 2κ.

τώρα το ερώτημα μου είναι το εξής....

θέλω να αγοράσω και μια rx580 και μαζι με την 1660 super να τις έχω συνδεδεμένες και της 2 στην ίδια οθόνη.
η μια με displayport και η άλλη με hdmi.

επειδή θα έχω 2 λειτουργικά σε 2 ξεχωριστούς δίσκους και κάθε φορά το λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιώ εκείνη την στιγμή θα αναγνωρίζει και της 2 κάρτες γραφικών.πώς θα ξέρω ποια από τις 2 χρησιμοποιώ σε καθε λειτουργικο;;;;υπάρχει τρόπος να διαλέγω στο λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιώ κάθε φορά κάποια σαν προεπιλεγμένη χρήση;;; και αν θέλω να την αλλάζω να την αλλάζω με κάποιον τρόπο;;

επισεις θα υπαρχει κινδυνος μηπως δεν μπορουν να λειτουργησουν μαζι λογο διαφορετικων API;;;(directx 12 kai vulcan εννοω.)

με λιγα λογια μπορω να χρησιμοποιω και nvidia kai amd radeon ταυτοχρονα σε ενα pc;;;;
και οπως ειπα θα μπορω να διαλεγω ποια θα λειτουργει σαν προεπιλεγμενη στο εκάστοτε λειτουργικο και να αλλαζω επιτοπου την προεπιλεγμενη, η απλα θα αλλαζω την πηγη της οθονης;
δηλαδη παραδειγμα οταν θα επιλεγω display port θα δειχνει εικονα απο την nvidia και οταν θα επιλεγω hdmi θα  δειχνει εικονα απο την amd radeon.

τα έγραψα λίγο μπερδεμένα αλλά ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ.
και δεν ξερω αν το εχει κανει και καποιος αλλος που σκέφτετε τοσο τρελα οσο εγω αλλα μου εχει κολλησει στο μυαλο.
ευχαριστώ για την απάντηση σας προκαταβολικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, blackm76 είπε

με λιγα λογια μπορω να χρησιμοποιω και nvidia kai amd radeon ταυτοχρονα σε ενα pc;;;;

OXI

δες τα 5-6 πρώτα videos να δεις τι μπορείς να κάνεις να πλησιάζει.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, d3v4st4tor είπε

Γιατί χρειάζεσαι να αλλάζεις κάρτες γραφικών; 

θα πω κάτι εντός εισαγωγικών παράνομο...🙂

θα έχω 3 σκληρούς δίσκους.
ο ενας θα εχει windows οποτε η 1660 super με καλυπτει και δεν χρειαζομαι δευτερη καρτα γραφικων.
ο δευτερος θα εχει linux οποτε παλι εκει δεν θα εχω προβλημα με την καρτα γραφικων και με καλυπτει η 1660 super.
o τριτος ομως θελω να δοκιμασω να εγκαταστησω macintosh αλλα συμβατες καρτες γραφικων ειναι μονο της amd.

ολος ο προβληματισμός μου και ο ντορος για αυτο γινετε.
και για αυτο ρωταω.γίνετε να εχω 2 καρτες γραφικων και αν ειναι οκ me to macintosh μηπως υπαρχει προβλημα με τα υπολοιπα λειτουργικα; θα λειτουργουν ταυτοχρονα;;;

7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

OXI

τι εννοεις φιλε μου;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, blackm76 είπε

θα πω κάτι εντός εισαγωγικών παράνομο...🙂

θα έχω 3 σκληρούς δίσκους.
ο ενας θα εχει windows οποτε η 1660 super με καλυπτει και δεν χρειαζομαι δευτερη καρτα γραφικων.
ο δευτερος θα εχει linux οποτε παλι εκει δεν θα εχω προβλημα με την καρτα γραφικων και με καλυπτει η 1660 super.
o τριτος ομως θελω να δοκιμασω να εγκαταστησω macintosh αλλα συμβατες καρτες γραφικων ειναι μονο της amd.

ολος ο προβληματισμός μου και ο ντορος για αυτο γινετε.
και για αυτο ρωταω.γίνετε να εχω 2 καρτες γραφικων και αν ειναι οκ me to macintosh μηπως υπαρχει προβλημα με τα υπολοιπα λειτουργικα; θα λειτουργουν ταυτοχρονα;;;

τι εννοεις φιλε μου;;;

Η απλούστερη λύση θα ήταν να βρεις μια κάργα γραφικών να παίζει και με τα 3 λειτουργικά και απλά στην εκκίνηση να διαλέγεις λειτουργικό!

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Η απλούστερη λύση θα ήταν να βρεις μια κάργα γραφικών να παίζει και με τα 3 λειτουργικά και απλά στην εκκίνηση να διαλέγεις λειτουργικό!

Η 5600xt  κανει για ολα αλλα επειδη ηταν 100 ευρω ποιο ακριβή δεν την πηρα.
επισεις η rx580 κανει αλλα επειδη η 1660 super ειναι ποιο δυνατη αγορασα την 1660 super αλλα μετα καταλαβα οτι δεν ειναι συμβατη με macintosh.

και σκεφτηκα αν μπορεσω καποια στιγμη να παρω μια radeon και να τις εχω και τις 2 ταυτοχρονα.γιατι την λυπαμε την 1660 super να την πουλησω.ειναι ολοκαινουρια.

47 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

OXI

γιατι οχι;;; και ποια 5-6 βιντεο εννοεις φιλε μου;;;

28 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

φιλε μου το ειδα το βιντεο αλλα οι καρτες γραφικων που λεει πχ. 780 ή 980 ειναι παλιες καρτες και δεν υπαρχουν να αγορασω καινουριες.
επισεις ειναι για συγκεκριμενες εκδοσεις του macos και δεν θα παρουν αναβαθμιση αργοτερα.
για αυτο ειπα οτι μονο οι radeon ειναι μονοδρομος.

αλλα γιατι λετε οτι αν εχω και nvidia kai radeon μαζι δεν θα δουλεψουν;;;;

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

σε αυτο το βιντεο δειχνουν να δουλευουν κανονικα ταυτοχρονα.
αλλα οπως βλεπω επρεπε να παρω την rx 5600xt απο την αρχει αλλα σκεφτηκα τα 100 ευρω διαφορα.δεν θα ειχα μπερδεμα τωρα.
ουφφφ καταμπερδευτηκα.
πραγματικα δεν ξερω τι να κανω,ποια η γνωμη σας;;;

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

Πιο ακριβά θα σου βγουν gtx1660+Rx580 . Πούλησε την gtx1660 και πάρε μια 5600xt και ξεμπέρδεψες. 

Οι σημερινές μητρικες είναι για πέταμα για τέτοιες καταστάσεις. Παλιότερα έκανες τέτοιες μοντεμιες γιατί υπήρχαν μητρικες και chipset με καρύδια.  Τώρα έχουμε τις γκαγκουροαρτζιμπι λατέρνες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, panoskatos είπε

Πιο ακριβά θα σου βγουν gtx1660+Rx580 . Πούλησε την gtx1660 και πάρε μια 5600xt και ξεμπέρδεψες. 

Οι σημερινές μητρικες είναι για πέταμα για τέτοιες καταστάσεις. Παλιότερα έκανες τέτοιες μοντεμιες γιατί υπήρχαν μητρικες και chipset με καρύδια.  Τώρα έχουμε τις γκαγκουροαρτζιμπι λατέρνες. 

Που; θα δεχτεί κάποιος να την πάρει όσο την πήρα; η κάρτα είναι καινούρια. Ήρθε την άνοιξα και την είδα αλλά δεν την χρησιμοποίησα καθόλου γιατί δεν έχω οθόνη ακόμα.ειναι του κουτιού η κάρτα άθικτη. Με αποδείξει.

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Που; θα δεχτεί κάποιος να την πάρει όσο την πήρα; η κάρτα είναι καινούρια. Ήρθε την άνοιξα και την είδα αλλά δεν την χρησιμοποίησα καθόλου γιατί δεν έχω οθόνη ακόμα.ειναι του κουτιού η κάρτα άθικτη. Με αποδείξει.

Δεν θα την πουλήσεις όσο την πήρες αδερφέ , αν είναι έτσι οπως τα λές του κουτιού και καινούργια πούλησέ την μειον 20€ . Πες οτι βγήκες και ηπίες 3 ποτά και σου έφυγαν 20€ . Απο το να έχεις 2 κάρτες καλύτερα είναι να χάσεις 20€ απο την κάρτα που πήρες πάρα να αγοράσεις άλλη μια κάρτα !

Απλά είναι τα πράγματα , στην τελική η 5600xt είναι κατά πολύ δυνατότερη απο την 1660

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panoskatos είπε

Δεν θα την πουλήσεις όσο την πήρες αδερφέ , αν είναι έτσι οπως τα λές του κουτιού και καινούργια πούλησέ την μειον 20€ . Πες οτι βγήκες και ηπίες 3 ποτά και σου έφυγαν 20€ . Απο το να έχεις 2 κάρτες καλύτερα είναι να χάσεις 20€ απο την κάρτα που πήρες πάρα να αγοράσεις άλλη μια κάρτα !

Απλά είναι τα πράγματα , στην τελική η 5600xt είναι κατά πολύ δυνατότερη απο την 1660

Καταλαβα φίλε μου ευχαριστώ

Δημοσ.
20 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

OXI

Βασικα μπορεις, αν θες να αξιοποιησεις το physx acceleration (ή ισχυε πριν χρονια 😛 )

Αλλα οχι για τον τροπο που θελει να τις αξιοποιησει ο op

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικα μπορεις, αν θες να αξιοποιησεις το physx acceleration (ή ισχυε πριν χρονια 😛 )

Αλλα οχι για τον τροπο που θελει να τις αξιοποιησει ο op

τι εννοεις φιλε μου;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...