Lighter122 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας. Αποφασισα να αναβαθμισω σιγα σιγα το 8ετιας pc μου, μεσα στον επομενο μηνα. Ξερω οτι δεν ειναι η καλυτερη περιοδος τωρα, οποτε θα ηθελα την γνωμη σας. Τον χρησιμοποιω για παιχνιδια και youtube, ταινιες κτλ. Τα παιχνιδια δεν με ενδιαφερει να παιζουν σε ultra settings, απλα να τα τρεχει απροβληματιστα στην 27αρα 1080 οθονη μου. Μιλαω κυριως για MMO. Τα ΑΑΑ εχω και την επιλογη να τα παιξω σε μια κονσολα. Θελω να στησω ενα pc που να με κρατησει για 4-5 χρονια απροβληματιστο. Σκοπος ειναι μεσα στο επομενο ετος, να αγορασω 1) Καλυτερη οθονη 2) Καλυτερο επεξεργαστη, μαλλον zen 3 3) Μια 3070 ή 3080 ή καποια αντιστοιχη αναλογα τις τιμες εκεινη την περιοδο Μεχρι τοτε ομως εχω διαλεξει την παρακατω συνθεση, και θα ηθελα να μου πειτε αν θα μπορω να κανω αυτες τις αλλαγες στο μελλον, και αν οχι, τι να αλλαξω στην συνθεση. Περισσοτερο με προβληματιζει η επιλογη μητρικης. Επισης μηπως η gpu ειναι υπερβολικη, δεδομενου οτι θα την αλλαξω μετα? Ποια θα ηταν μια καλη φθηνοτερη λυση βασει των απαιτησεων και της οθονης που εχω? Επισης αν κρατηθω μεχρι το νεο ετος, και βαλω κανα 200-300αρι παραπανω, τι θα ηταν καλυτερο να παρω πρωτα? Τον zen 3 ή την gpu? Η οθονη θα ερθει μετα απο αυτα τα δυο ετσι κι αλλιως. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από Lighter122 1
niko13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Lighter122 είπε Καλησπερα σας. Αποφασισα να αναβαθμισω σιγα σιγα το 8ετιας pc μου, μεσα στον επομενο μηνα. Ξερω οτι δεν ειναι η καλυτερη περιοδος τωρα, οποτε θα ηθελα την γνωμη σας. Τον χρησιμοποιω για παιχνιδια και youtube, ταινιες κτλ. Τα παιχνιδια δεν με ενδιαφερει να παιζουν σε ultra settings, απλα να τα τρεχει απροβληματιστα στην 27αρα 1080 οθονη μου. Μιλαω κυριως για MMO. Τα ΑΑΑ εχω και την επιλογη να τα παιξω σε μια κονσολα. Θελω να στησω ενα pc που να με κρατησει για 4-5 χρονια απροβληματιστο. Σκοπος ειναι μεσα στο επομενο ετος, να αγορασω 1) Καλυτερη οθονη 2) Καλυτερο επεξεργαστη, μαλλον zen 3 3) Μια 3070 ή 3080 ή καποια αντιστοιχη αναλογα τις τιμες εκεινη την περιοδο Μεχρι τοτε ομως εχω διαλεξει την παρακατω συνθεση, και θα ηθελα να μου πειτε αν θα μπορω να κανω αυτες τις αλλαγες στο μελλον, και αν οχι, τι να αλλαξω στην συνθεση. Περισσοτερο με προβληματιζει η επιλογη μητρικης. Επισης μηπως η gpu ειναι υπερβολικη, δεδομενου οτι θα την αλλαξω μετα? Ποια θα ηταν μια καλη φθηνοτερη λυση βασει των απαιτησεων και της οθονης που εχω? Επισης αν κρατηθω μεχρι το νεο ετος, και βαλω κανα 200-300αρι παραπανω, τι θα ηταν καλυτερο να παρω πρωτα? Τον zen 3 ή την gpu? Η οθονη θα ερθει μετα απο αυτα τα δυο ετσι κι αλλιως. Μια χαρα θα παιρνει μελλοντικες gpu to συστημα που εχεις στο μυαλο σου (ειναι pcie 4.0 η b550) αλλα καπου μου φαινεται λιγο περιεργη η στρατηγικη σου. Θα βαλεις τωρα 3600 xt με σκοπο να τον αλλαξεις συντομα στο μελλον.? Γιατι οχι ενα 3100 να κανεις τη δουλεια σου προσωρινα η κατευθειαν εναν 3700χ κ ξεχνα τον zen 3.Παλι καλυμενος θα εισαι για τουλαχιστον μια πενταετια που θες. Αν θες τη γνωμη μου η σειρα που εχεις στο μυαλο σου παει αναποδα οταν σχεδιαζεις ενα pc build.. Ξεκινας απο μονιτορ που αυτο με τη σειρα του καθοριζει ποια gpu θα χρειαστεις για να το δουλεψει στο full κ μετα αναλογα τι εχει μεινει απο το budget βλεπεις το μεγιστο σε cpu που σε παιρνει να χωρεσεις.. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από niko13 2
jgeorgiou Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) να βάλεις τον καινούριο R5600X να μειώσεις από τροφοδοτικό (600αρι είναι υπερβολικό στην περίπτωση σου) να βάλεις NVIDIA 1660super στα ίδια λεφτά Το ακριβό SSD που έβαλες βοηθάει λίγο σε loading και σε μεγάλες μεταφορές αρχείων αλλά εντός παιχνιδιού ένας ακριβός SSD έχει τις ίδιες επιδόσεις με έναν φθηνιάρικο SSD. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από jgeorgiou 1
Lighter122 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, niko13 είπε Μια χαρα θα παιρνει μελλοντικες gpu to συστημα που εχεις στο μυαλο σου (ειναι pcie 4.0 η b550) αλλα καπου μου φαινεται λιγο περιεργη η στρατηγικη σου. Θα βαλεις τωρα 3600 xt με σκοπο να τον αλλαξεις συντομα στο μελλον.? Γιατι οχι ενα 3100 να κανεις τη δουλεια σου προσωρινα η κατευθειαν εναν 3700χ κ ξεχνα τον zen 3.Παλι καλυμενος θα εισαι για τουλαχιστον μια πενταετια που θες. Αν θες τη γνωμη μου η σειρα που εχεις στο μυαλο σου παει αναποδα οταν σχεδιαζεις ενα pc build.. Ξεκινας απο μονιτορ που αυτο με τη σειρα του καθοριζει ποια gpu θα χρειαστεις για να το δουλεψει στο full κ μετα αναλογα τι εχει μεινει απο το budget βλεπεις το μεγιστο σε cpu που σε παιρνει να χωρεσεις.. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Θα αγοραζα απο τωρα το μονιτορ, αλλα θα επρεπε να κοψω απο το υπολοιπο συστημα. Οποτε τα κανω αναποδα, για να εχω pc να ασχολουμαι μεχρι τοτε. Ετσι κι αλλιως οι επιδοσεις δεν με ενδιαφερουν τοσο πολυ, απο την αποψη οτι προτιμω να τα βλεπω για καποιους μηνες σε 1080, αλλα το μηχανημα να πεταει και να μην κολαει πουθενα, παρα να χαροπαλευει σε ενα ακριβο 4k μονιτορ, μεχρι να αναβαθμισω καρτα και επεξεργαστη. Απλα το τωρινο συστημα εφτασε στο σημειο να σερνεται στο WoW με ολα στο low, και να μην παιζει καν το Fall Guys για παραδειγμα. Για την στρατηγικη που λες, δεν καιγομαι να παιξω καποιον AAA τιτλο με ultra γραφικα και raytracing. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με νορμαλ settings αρκει να ειναι smooth το παιχνιδι. Θελω ομως να δωσω καποια λεφτα τωρα και μεσα στον επομενο χρονο, και να μπορω να παιζω εστω και με medium settings τα παιχνιδια που θα βγουν τα επομενα 4-5 χρονια. Δεν ειμαι απο αυτους που θα αλλαξουν καθε 1-2 χρονια καρτα για να εχουν την καλυτερη δυνατη επιδοση. Απλα θελω να τον κανω οσο πιο τουμπανο μου επιτρεπουν οι υποχρεωσεις μου τωρα, για να μου κρατησει αρκετα χρονια, οπως και αυτος που εχω αυτην την στιγμη. Οποτε λες να παω σε ακομα φθηνοτερο επεξεργαστη, για ενα διαστημα? Επισης δεν θα βγουν καινουριες μητρικες για zen 3 σιγα σιγα? Μηπως αξιζει να παρω καποια απο αυτες που θα τις φτιαξουν καθαρα για αυτην την γενια ή δεν εχει σημασια? 47 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε να βάλεις τον καινούριο R5600X να μειώσεις από τροφοδοτικό (600αρι είναι υπερβολικό στην περίπτωση σου) να βάλεις NVIDIA 1660super στα ίδια λεφτά Το ακριβό SSD που έβαλες βοηθάει λίγο σε loading και σε μεγάλες μεταφορές αρχείων αλλά εντός παιχνιδιού ένας ακριβός SSD έχει τις ίδιες επιδόσεις με έναν φθηνιάρικο SSD. Δεν θα παει χαμενη μια ακομα καλυτερη καρτα γραφικων, αφου σκοπευω να την αλλαξω σε λιγους μηνες? Βασικα εψαχνα για καμια προταση για φθηνοτερη, απλα για να κανω την δουλεια μου για κανα εξαμηνο Μαλλον για τον 5800X θα παω, εκτος αν η διαφορα για την χρηση που τον θελώ ειναι μικρη. Αυτο για τον ssd δεν το ηξερα. Ισως παω σε κατι φθηνοτερο με λιγο μικροτερες ταχυτητες Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από Lighter122
jgeorgiou Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 https://www.youtube.com/watch?v=4DKLA7w9eeA&t=470s 1
niko13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 47 λεπτά πριν, Lighter122 είπε Σε ευχαριστω για την απαντηση. Θα αγοραζα απο τωρα το μονιτορ, αλλα θα επρεπε να κοψω απο το υπολοιπο συστημα. Οποτε τα κανω αναποδα, για να εχω pc να ασχολουμαι μεχρι τοτε. Ετσι κι αλλιως οι επιδοσεις δεν με ενδιαφερουν τοσο πολυ, απο την αποψη οτι προτιμω να τα βλεπω για καποιους μηνες σε 1080, αλλα το μηχανημα να πεταει και να μην κολαει πουθενα, παρα να χαροπαλευει σε ενα ακριβο 4k μονιτορ, μεχρι να αναβαθμισω καρτα και επεξεργαστη. Απλα το τωρινο συστημα εφτασε στο σημειο να σερνεται στο WoW με ολα στο low, και να μην παιζει καν το Fall Guys για παραδειγμα. Για την στρατηγικη που λες, δεν καιγομαι να παιξω καποιον AAA τιτλο με ultra γραφικα και raytracing. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με νορμαλ settings αρκει να ειναι smooth το παιχνιδι. Θελω ομως να δωσω καποια λεφτα τωρα και μεσα στον επομενο χρονο, και να μπορω να παιζω εστω και με medium settings τα παιχνιδια που θα βγουν τα επομενα 4-5 χρονια. Δεν ειμαι απο αυτους που θα αλλαξουν καθε 1-2 χρονια καρτα για να εχουν την καλυτερη δυνατη επιδοση. Απλα θελω να τον κανω οσο πιο τουμπανο μου επιτρεπουν οι υποχρεωσεις μου τωρα, για να μου κρατησει αρκετα χρονια, οπως και αυτος που εχω αυτην την στιγμη. Οποτε λες να παω σε ακομα φθηνοτερο επεξεργαστη, για ενα διαστημα? Επισης δεν θα βγουν καινουριες μητρικες για zen 3 σιγα σιγα? Μηπως αξιζει να παρω καποια απο αυτες που θα τις φτιαξουν καθαρα για αυτην την γενια ή δεν εχει σημασια? Δεν θα παει χαμενη μια ακομα καλυτερη καρτα γραφικων, αφου σκοπευω να την αλλαξω σε λιγους μηνες? Βασικα εψαχνα για καμια προταση για φθηνοτερη, απλα για να κανω την δουλεια μου για κανα εξαμηνο Μαλλον για τον 5800X θα παω, εκτος αν η διαφορα για την χρηση που τον θελώ ειναι μικρη. Αυτο για τον ssd δεν το ηξερα. Ισως παω σε κατι φθηνοτερο με λιγο μικροτερες ταχυτητες Εγω επειδη ειμαι λιγο ψυχαναγκαστικος προτιμω τους nvme γιατι γλιτωνω μερικα καλωδια. Εχει δικιο ομως ο φιλος μεγαλη διαφορα δεν θα δεις.Καινουργιες mobo δεν υπαρχουν στον οριζοντα για τους ryzen 5000 οποτε με b550 /x570 εισαι ανακαστικα. Επισης οι νεοι ryzen 5000 ειναι φαρμακειο σε τιμη. O 5800x θα ειναι 450 στην καλυτερη και ο 3700x τωρα ειναι στα 270 κ λογικα θα πεσει κ αλλο μολις βγουν οι καινουργιοι. Κ οι δυο 8cores 16 thread. Δεν νομιζω πως αξιζει η διαφορα τιμης εκτος κι αν εισαι hardcore gamer σε 1080p πολλα fps. Εχε υποψην πως οσο ανεβαινεις αναλυση τοσο το φορτιο στον cpu μειωνεται κ μεταφερεται στην καρτα γραφικων. Οταν παρεις το καινουργιο μονιτορ λοιπον ο επεξεργαστης σου δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι το bottleneck αλλα η καρτα γραφικων. Στη θεση σου θα εβαζα εναν 3700χ και θα εριχνα τα υπολοιπα σε καρτα γραφικων κ monitor.Ουτε μελλοντικες αλλαγες cpu, oυτε τιποτα. Η διαφορα τιμης δεν δικαιολογει το μικρο performance boost που θα δεις.Απο gpu μην πας πιο κατω απο εκει που κοιτας τωρα. Παρε πολλα watt τροφοδοτικο για τη μελλοντικη gpu αναβαθμιση γιατι οι νεες καρτες ρουφανε πολυ😁 1
jgeorgiou Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, niko13 είπε Εχε υποψην πως οσο ανεβαινεις αναλυση τοσο το φορτιο στον cpu μειωνεται κ μεταφερεται στην καρτα γραφικων. Αυτό είναι αστικός μύθος , απλά παλιότερα οι gpu ζορίζονταν πολύ με τις υψηλές αναλύσεις και δεν είχαν τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων έτοιμο να στείλουν στην cpu. Με την σειρά 3ΧΧΧΧ της NVΙDIA και μάλλον την καινούρια της ATI ακόμη και η 2560χ1440 ανάλυση θα είναι cpu-intensive όπως ήταν η 1080. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από jgeorgiou
niko13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Αυτό είναι αστικός μύθος , απλά παλιότερα οι gpu ζορίζονταν πολύ με τις υψηλές αναλύσεις και δεν είχαν τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων έτοιμο να στείλουν στην cpu. Με την σειρά 3ΧΧΧΧ της NVΙDIA και μάλλον την καινούρια της ATI ακόμη και η 2560χ1440 ανάλυση θα είναι cpu-intensive όπως ήταν η 1080. Θα παει 4k o φιλος αδερφε.. Και τι αστικος μυθος? Αφου βλεπω απο το rivatuner πως οταν βαλω 4κ ο cpu μου δουλευει λιγοτερο απο οτι σε 1080 p.. . Χανω κατι? Η εννοεις πως το 1440 p to εκαναν το νεο 1080 p οι νεες gpu? Αλλο ομως αυτο Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από niko13 1
jgeorgiou Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, niko13 είπε Θα παει 4k o φιλος αδερφε.. Και τι αστικος μυθος? Αφου βλεπω απο το rivatuner πως οταν βαλω 4κ ο cpu μου δουλευει λιγοτερο απο οτι σε 1080 p.. . Χανω κατι? ΑΑΑΑ , δεν το πρόσεξα ότι θα παίζει 4Κ. Μάλλον θα το πρόσεξες εσύ καλύτερα. Καλά το έβλεπες (cpu load) απλά δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει. Οσο ποιο καλή gpu έχεις , τόσο ανεβαίνει και το CPU-load. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από jgeorgiou
niko13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε ΑΑΑΑ , δεν το πρόσεξα ότι θα παίζει 4Κ. Μάλλον θα το πρόσεξες εσύ καλύτερα. Καλά το έβλεπες (cpu load) απλά δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει. Δεν καταλαβαινω γιατι μου την πεφτεις αλλα οκ.. Αν οι νεες καρτες μπορουν να ξερνανε πολλα fps σε 1080p k 1440p οποτε ζοριζουν κ τον cpu ανεξαρτητα αναλυσης αυτο δεν αλλαζει το γενικο κανονα πως οσο ανεβαινεις resolution εστω κ λιγο το φορτιο του επεξεργαστη πεφτει. To 4k μονιτορ το αναφερει ο φιλος στα λεγομενα του για το μελλον αν σε πειραξε αυτο. 1 ώρα πριν, Lighter122 είπε για καποιους μηνες σε 1080, αλλα το μηχανημα να πεταει και να μην κολαει πουθενα, παρα να χαροπαλευει σε ενα ακριβο 4k μονιτορ, με Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από niko13 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα