crom251 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 18/11/2020 στις 10:19 ΠΜ, niktac είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου , σχετικά με τια άδειες από το κεπυελ για λιμάσματα και πολλαπλασιαστικό υλικό έχεις υπόψιν σου εάν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός στο ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό . Δηλαδή εάν τα προϊόντα λιπασης και τα φυτα για ερασιτεχνική χρήση δεν χεριάζετε άδεια κτλ. Ρε φιλε sorry τωρα ειναι σοβαρη ερωτηση αυτη? Θελεις να ανοιξεις γεωπονικο καταστημα και με ρωτας αν μπορεις να αποφυγεις τα 800 ευρω βαζοντας μεσα ...λιπασματα του κιλου μονο? Ακομα και να γινοταν, αν ειναι να πας με αυτη την νοοτροπια αστο μην το ανοιγεις καθολου... Γεωπονικο καταστημα πας να ανοιξεις ...οχι ανθοπωλειο. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2020 από crom251 1
DanteAK7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Λοιπόν παιδια επειδή εγώ άνοιξα προσφατα θα σας πω το εξής. Από άποψη κεφαλαίου η πραγματικοτητα ειναι πως απλά για να ανοίξεις με βασικά πραγματα δε θες κάτι τραγικό. Οι προμηθευτές εμένα μου κάναν 6μηνες πιστωσεις τον πρωτο καιρό (φάρμακα και σπόρους), τα λιπάσματα είναι άλλη ιστορία. Είναι δουλειά που θέλει παρα πολυ τρέξιμο αρχικά για να πεις ότι θα βγάλεις τα λεφτά της επένδυσης ειδικά αν ξεκινήσεις με πολυ μικρό κεφάλαιο όπως έκανα εγώ. Με το που ανοίξεις και το μάθουν οι εταιρείες θα έχεις κάθε μέρα πωλητες να σε παρακαλάνε να τους κάνεις τοποθέτηση. Τα λιπάσματα εν έτη 2022 έχουν δυσκολία στην αγορά μιας και αν δε δουλέψεις με παραγγελίες και πεις να παρεις κάποια βασικά για το κατάστημα απλά δεν συμφέρει οικονομικά με τα μεταφορικά και στην τελική δεν έχει κανένα νόημα. Το κέρδος εξαρτάται κατά βάση από τον ανταγωνισμό. Σε ερασιτεχνικά είδη επειδή στην περιοχή μου δεν έχει άλλο δε με κοντράρει κανένας συνεπώς έχω όλη τη δουλειά δική μου, τους επαγγελματίες όμως δε τους ενδιαφέρει που έχεις έδρα και αν είσαι 10 ή 50 χιλιόμετρα μακριά. Οι (λίγοι) επαγγελματιες οι δικοί μου πληρώνουν συνήθως είτε μετρητά είτε με προκαταβολη και τα υπόλοιπα στο τέλος και αυτό γιατί δε ρίχνουν παρα πολλα σε σχέση με άλλους.Τέλος να πω ότι ακόμα και σπόρους που θα παρω για τα σιτηρά που βάζουν εδώ τον Οκτώβριο η εταιρεία που συνεργάζομαι μιας και θα έχω αρκετή δουλειά έχει δεχθεί να δουλέψουμε με προκαταβολη και εξόφληση όταν πληρωθω (τέλος σεζόν προφανως). Για να μην πολυλογω χωρίς λόγο σε επαρχιακές περιοχες όπως η δική μου η δουλειά δεν έχει καμία σχέση με ένα αντίστοιχο κατάστημα σε κέντρο μιας πολης. Αλλά προϊόντα δίνω εγώ καθημερινά και αλλά ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (εχω συνάδελφο με μαγαζί σε πολη). Ελπίζω να βοήθησα καθώς τα πραγματα έχουν αλλάξει στο σήμερα καλώς ή κακώς. 1
ElFuego Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, DanteAK7 είπε Λοιπόν παιδια επειδή εγώ άνοιξα προσφατα θα σας πω το εξής. Από άποψη κεφαλαίου η πραγματικοτητα ειναι πως απλά για να ανοίξεις με βασικά πραγματα δε θες κάτι τραγικό. Οι προμηθευτές εμένα μου κάναν 6μηνες πιστωσεις τον πρωτο καιρό (φάρμακα και σπόρους), τα λιπάσματα είναι άλλη ιστορία. Είναι δουλειά που θέλει παρα πολυ τρέξιμο αρχικά για να πεις ότι θα βγάλεις τα λεφτά της επένδυσης ειδικά αν ξεκινήσεις με πολυ μικρό κεφάλαιο όπως έκανα εγώ. Με το που ανοίξεις και το μάθουν οι εταιρείες θα έχεις κάθε μέρα πωλητες να σε παρακαλάνε να τους κάνεις τοποθέτηση. Τα λιπάσματα εν έτη 2022 έχουν δυσκολία στην αγορά μιας και αν δε δουλέψεις με παραγγελίες και πεις να παρεις κάποια βασικά για το κατάστημα απλά δεν συμφέρει οικονομικά με τα μεταφορικά και στην τελική δεν έχει κανένα νόημα. Το κέρδος εξαρτάται κατά βάση από τον ανταγωνισμό. Σε ερασιτεχνικά είδη επειδή στην περιοχή μου δεν έχει άλλο δε με κοντράρει κανένας συνεπώς έχω όλη τη δουλειά δική μου, τους επαγγελματίες όμως δε τους ενδιαφέρει που έχεις έδρα και αν είσαι 10 ή 50 χιλιόμετρα μακριά. Οι (λίγοι) επαγγελματιες οι δικοί μου πληρώνουν συνήθως είτε μετρητά είτε με προκαταβολη και τα υπόλοιπα στο τέλος και αυτό γιατί δε ρίχνουν παρα πολλα σε σχέση με άλλους.Τέλος να πω ότι ακόμα και σπόρους που θα παρω για τα σιτηρά που βάζουν εδώ τον Οκτώβριο η εταιρεία που συνεργάζομαι μιας και θα έχω αρκετή δουλειά έχει δεχθεί να δουλέψουμε με προκαταβολη και εξόφληση όταν πληρωθω (τέλος σεζόν προφανως). Για να μην πολυλογω χωρίς λόγο σε επαρχιακές περιοχες όπως η δική μου η δουλειά δεν έχει καμία σχέση με ένα αντίστοιχο κατάστημα σε κέντρο μιας πολης. Αλλά προϊόντα δίνω εγώ καθημερινά και αλλά ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (εχω συνάδελφο με μαγαζί σε πολη). Ελπίζω να βοήθησα καθώς τα πραγματα έχουν αλλάξει στο σήμερα καλώς ή κακώς. Καλημέρα Ντάντε, μπορείς να μιλήσεις λίγο με νούμερα, γιατί και εγώ ψάχνομαι να ανοίξω μαγαζί σε επαρχιακή περιοχή και προσπαθώ να βγάλω ενα μπατζετ για να ξέρω πανω κατω τι μου γίνεται. Για την ιστορία να πω ότι εμείς ειμαστε ηδη αγρότες (μικρής κλίμακας) κάνουμε δηλαδη καθε ετος 10.000€ περιπου εξοδα σε γεωπόνο αλλα θέλουμε να ανεβασουμε την παραγωγη μαζι με τον αδερφο μου οποτε ένας λογος ειναι και αυτος. Επισης τελευταια όλο και περισσότεροι με ρωτούν (συμβουλές κτλπ) στο χωριό και βλεπω πως αν ανοίξω σίγουρα θα έρθουν για να δοκιμάσουν, έτσι σκεφτομαι το βήμα. Σε γενικές γραμμές συμφοιτητές που έχουν μαγαζιά που λενε πως με την λιανική (σποροφυτα, κατσαριδοκτονα κτλπ) βγάζεις περισσότερα απ οτι με επαγγελματίες αγρότες (χονδρική). Εσυ πως τα ειδες τα πράγματα;
DanteAK7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, ElFuego είπε Καλημέρα Ντάντε, μπορείς να μιλήσεις λίγο με νούμερα, γιατί και εγώ ψάχνομαι να ανοίξω μαγαζί σε επαρχιακή περιοχή και προσπαθώ να βγάλω ενα μπατζετ για να ξέρω πανω κατω τι μου γίνεται. Για την ιστορία να πω ότι εμείς ειμαστε ηδη αγρότες (μικρής κλίμακας) κάνουμε δηλαδη καθε ετος 10.000€ περιπου εξοδα σε γεωπόνο αλλα θέλουμε να ανεβασουμε την παραγωγη μαζι με τον αδερφο μου οποτε ένας λογος ειναι και αυτος. Επισης τελευταια όλο και περισσότεροι με ρωτούν (συμβουλές κτλπ) στο χωριό και βλεπω πως αν ανοίξω σίγουρα θα έρθουν για να δοκιμάσουν, έτσι σκεφτομαι το βήμα. Σε γενικές γραμμές συμφοιτητές που έχουν μαγαζιά που λενε πως με την λιανική (σποροφυτα, κατσαριδοκτονα κτλπ) βγάζεις περισσότερα απ οτι με επαγγελματίες αγρότες (χονδρική). Εσυ πως τα ειδες τα πράγματα; Καλημέρα Fuego. Εγώ ξεκίνησα με 15.000€ κεφάλαιο (σου βάζω μέσα και ένα μικρό δάνειο που πηρα αναγκαστικά). Στο μαγαζί έριξα σαν χώρο όσο λιγότερα μπόρεσα έτσι κ αλλιώς δεν πας να ανοίξεις καφετέρια που θες όλα να είναι στην τρίχα. Από κει και περα για εμένα λουλούδια, σποράκια, γλάστρες, ερασιτεχνικά φάρμακα βγάζουν τουλάχιστον τα παγια έξοδα του μαγαζιού δηλαδή ενοίκιο, ΔΕΗ, ΤΕΒΕ κλπ. Αυτό που σου ανέφεραν οι συνάδελφοι σου άρα ισχύει έως ένα σημείο τουλάχιστον. Τους επαγγελματιες τους θες όμως για να κάνεις το βήμα παραπανω χρηματικά. Όπως είπα και πριν είναι δουλειά δυσκολη και με άγχος. Έκανα μια παραγγελία λιπάσματα για έναν που έχει 7000 δέντρα (ελιές) και μέχρι να πληρωθω δε κοιμόμουν τα βράδια. Το μόνο θετικό σε μένα ήταν πως είχα άνθρωπο που είναι χρόνια στο χώρο να με συστήσει στις εταιρίες και είχα και έχω ακόμα μια ελαστικότητα όσων αφορά και τις τιμές που αγοράζω και τις πληρωμές. Είμαι 8 μήνες μόνο ανοιχτός οπότε πληρη εικόνα δεν έχω σχηματίσει ακόμα καλώς ή κακώς, παντως θέλει στομάχι και πολυ υπομονή και αν κρίνω σωστά μακροπρόθεσμα έχει και καλά λεφτά. Τέλος το κεφάλαιο που τόσο πολυ συζητιέται είναι τελείως υποκειμενικό. Ανοίγεις και με 10 και με 20 και με 30 χιλιάρικα, το θέμα είναι όσο πιο πολλά έχεις καβάτζα τόσο πιο ευκολα είναι τα πράγματα και θα αγχώνεσαι και λιγότερο με τις πιστωσεις. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από DanteAK7
Chrisostomos2001 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Βρε παιδιά καλησπέρα. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο. Τι ποσοστό κέρδους έχει το τσουβάλι με λίπασμα. Πχ από ενα σακί 25 κιλών σύνθετο της yara, entec κτλ που ο αγρότης το αγοράζει από τον γεωπόνο περίπου 25 ευρώ, ποσα χρήματα θα κερδίσει ο συνάδελφος γεωπόνος;
panos0121 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Στις 7/4/2023 στις 1:19 ΠΜ, Chrisostomos2001 είπε Βρε παιδιά καλησπέρα. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο. Τι ποσοστό κέρδους έχει το τσουβάλι με λίπασμα. Πχ από ενα σακί 25 κιλών σύνθετο της yara, entec κτλ που ο αγρότης το αγοράζει από τον γεωπόνο περίπου 25 ευρώ, ποσα χρήματα θα κερδίσει ο συνάδελφος γεωπόνος; περιπου 2 ευρω να υπολογιζεις..εχει να κανει με τις ποσοτητες που δουλευεις..αλλη τιμη θα σου δωσει η εταιρεια αν παρεις μια παλετα..αλλη αν θα παρεις πληρες φορτιο..επισης αλλη τιμη θα σε χρεωσει η μεταφορικη αν θα παρεις μια παλετα παλι αλλη αν θα παρεις ενα φορτιο
DanteAK7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Στις 7/4/2023 στις 1:19 ΠΜ, Chrisostomos2001 είπε Βρε παιδιά καλησπέρα. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο. Τι ποσοστό κέρδους έχει το τσουβάλι με λίπασμα. Πχ από ενα σακί 25 κιλών σύνθετο της yara, entec κτλ που ο αγρότης το αγοράζει από τον γεωπόνο περίπου 25 ευρώ, ποσα χρήματα θα κερδίσει ο συνάδελφος γεωπόνος; Υπολογίζεις 15 με 20% αναλογα τον πελάτη πάντα. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Επίσης άλλη τιμή έχει το cash άλλη τιμή αν κάνεις να πληρωθείς κανα 3μηνο (ΠΡΟΣΟΧΗ στις πιστώσεις έπαθα και έμαθα). Αυτά είναι φυσιολογικά πλαίσια, τώρα αν μιλάμε για ποσότητα 3-4 φορτηγά πχ σε βαμβάκια, σιτάρια κλπ εκεί θα πας με <10%....
Avogadro Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Στις 29/6/2022 στις 4:13 ΜΜ, DanteAK7 είπε Λοιπόν παιδια επειδή εγώ άνοιξα προσφατα θα σας πω το εξής. Από άποψη κεφαλαίου η πραγματικοτητα ειναι πως απλά για να ανοίξεις με βασικά πραγματα δε θες κάτι τραγικό. Οι προμηθευτές εμένα μου κάναν 6μηνες πιστωσεις τον πρωτο καιρό (φάρμακα και σπόρους), τα λιπάσματα είναι άλλη ιστορία. Είναι δουλειά που θέλει παρα πολυ τρέξιμο αρχικά για να πεις ότι θα βγάλεις τα λεφτά της επένδυσης ειδικά αν ξεκινήσεις με πολυ μικρό κεφάλαιο όπως έκανα εγώ. Με το που ανοίξεις και το μάθουν οι εταιρείες θα έχεις κάθε μέρα πωλητες να σε παρακαλάνε να τους κάνεις τοποθέτηση. Τα λιπάσματα εν έτη 2022 έχουν δυσκολία στην αγορά μιας και αν δε δουλέψεις με παραγγελίες και πεις να παρεις κάποια βασικά για το κατάστημα απλά δεν συμφέρει οικονομικά με τα μεταφορικά και στην τελική δεν έχει κανένα νόημα. Το κέρδος εξαρτάται κατά βάση από τον ανταγωνισμό. Σε ερασιτεχνικά είδη επειδή στην περιοχή μου δεν έχει άλλο δε με κοντράρει κανένας συνεπώς έχω όλη τη δουλειά δική μου, τους επαγγελματίες όμως δε τους ενδιαφέρει που έχεις έδρα και αν είσαι 10 ή 50 χιλιόμετρα μακριά. Οι (λίγοι) επαγγελματιες οι δικοί μου πληρώνουν συνήθως είτε μετρητά είτε με προκαταβολη και τα υπόλοιπα στο τέλος και αυτό γιατί δε ρίχνουν παρα πολλα σε σχέση με άλλους.Τέλος να πω ότι ακόμα και σπόρους που θα παρω για τα σιτηρά που βάζουν εδώ τον Οκτώβριο η εταιρεία που συνεργάζομαι μιας και θα έχω αρκετή δουλειά έχει δεχθεί να δουλέψουμε με προκαταβολη και εξόφληση όταν πληρωθω (τέλος σεζόν προφανως). Για να μην πολυλογω χωρίς λόγο σε επαρχιακές περιοχες όπως η δική μου η δουλειά δεν έχει καμία σχέση με ένα αντίστοιχο κατάστημα σε κέντρο μιας πολης. Αλλά προϊόντα δίνω εγώ καθημερινά και αλλά ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (εχω συνάδελφο με μαγαζί σε πολη). Ελπίζω να βοήθησα καθώς τα πραγματα έχουν αλλάξει στο σήμερα καλώς ή κακώς. Καλησπέρα αδερφέ, είμαι γεωπόνος ΓΠΑ , έχω εργαστεί ανά καιρούς σε δουλειές κυρίως στον τομέα του pestcontrol και στα τρόφιμα άλλα η αλήθεια είναι πως πάντα μου άρεσε ο κλάδος των γεωργικών εφοδίων και ήθελα να ασχοληθώ με κάποιον τρόπο, έτσι τελευταία έχω βάλει κάτω για το πως μπορώ να στήσω το δικό μου κατάστημα, γι' αυτό θέλω να σε ρωτήσω περί του θέματος. Εγώ είμαι από Αθήνα και δεν έχω σκοπό να μεταφερθώ επαρχία οπότε το μαγαζί θέλω να το εγκαταστήσω εδώ , κατά προτίμηση προς την μεριά της Γλυφάδας που θα είναι ίσως πιο εύκολη η πρόσβαση και για επαγγελματίες πελάτες από την Ανατολική Αττική. Κατάλαβα αυτά που συζητήθηκαν σχετικά με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στα ερασιτεχνικά προϊόντα , εγώ σίγουρα θα ξεκινήσω με τέτοιου τύπου σκευάσματα οπότε θέλω αν γίνεται να μας πεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φύση ενός τέτοιου καταστήματος , τι πουλιέται πιο πολύ, τι τύπου πελάτες έρχονται, πως δουλεύεις, είναι "καλύτερα" ή "χειρότερα" τελικά από επαγγελματικό κτλ μιας και ανέφερες ότι γνωρίζεις από κάποιον συνάδελφο. Επίσης, θα ήθελα να ασχοληθώ και σε πωλήσεις πιο εξειδικευμένων σκευασμάτων θρέψης όπως ειδικά λιπάσματα, βιοδιεγερτες κτλ αλλά και να ανοίξω κάποιο e-shop πέρα απ όλα για να τα προωθήσω περισσότερο, γι αυτό σε ρωτάω αν θα υπήρχε τέτοια δυνατότητα ανάπτυξης κατά την γνώμη σου Τέλος, θέλω να σε ρωτήσω, αν επιτρέπεται, εν τέλη μέσα σε αυτούς τους 8 μήνες που δουλεύεις το καθαρό σου μηνιαίο κέρδος που κυμαίνεται περίπου; είναι δηλαδή της τάξης των 800ευρώ ; διότι με τους βασικούς μισθούς που δίνουν συνήθως στους γεωπόνους, για αρχή δεν είναι άσχημα, με την προϋπόθεση ότι είσαι τουλάχιστον και κυρίαρχος του εαυτού σου. Ευχαριστώ για τον χρόνο
DanteAK7 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Στις 5/10/2023 στις 5:26 ΜΜ, Avogadro είπε Καλησπέρα αδερφέ, είμαι γεωπόνος ΓΠΑ , έχω εργαστεί ανά καιρούς σε δουλειές κυρίως στον τομέα του pestcontrol και στα τρόφιμα άλλα η αλήθεια είναι πως πάντα μου άρεσε ο κλάδος των γεωργικών εφοδίων και ήθελα να ασχοληθώ με κάποιον τρόπο, έτσι τελευταία έχω βάλει κάτω για το πως μπορώ να στήσω το δικό μου κατάστημα, γι' αυτό θέλω να σε ρωτήσω περί του θέματος. Εγώ είμαι από Αθήνα και δεν έχω σκοπό να μεταφερθώ επαρχία οπότε το μαγαζί θέλω να το εγκαταστήσω εδώ , κατά προτίμηση προς την μεριά της Γλυφάδας που θα είναι ίσως πιο εύκολη η πρόσβαση και για επαγγελματίες πελάτες από την Ανατολική Αττική. Κατάλαβα αυτά που συζητήθηκαν σχετικά με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στα ερασιτεχνικά προϊόντα , εγώ σίγουρα θα ξεκινήσω με τέτοιου τύπου σκευάσματα οπότε θέλω αν γίνεται να μας πεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φύση ενός τέτοιου καταστήματος , τι πουλιέται πιο πολύ, τι τύπου πελάτες έρχονται, πως δουλεύεις, είναι "καλύτερα" ή "χειρότερα" τελικά από επαγγελματικό κτλ μιας και ανέφερες ότι γνωρίζεις από κάποιον συνάδελφο. Επίσης, θα ήθελα να ασχοληθώ και σε πωλήσεις πιο εξειδικευμένων σκευασμάτων θρέψης όπως ειδικά λιπάσματα, βιοδιεγερτες κτλ αλλά και να ανοίξω κάποιο e-shop πέρα απ όλα για να τα προωθήσω περισσότερο, γι αυτό σε ρωτάω αν θα υπήρχε τέτοια δυνατότητα ανάπτυξης κατά την γνώμη σου Τέλος, θέλω να σε ρωτήσω, αν επιτρέπεται, εν τέλη μέσα σε αυτούς τους 8 μήνες που δουλεύεις το καθαρό σου μηνιαίο κέρδος που κυμαίνεται περίπου; είναι δηλαδή της τάξης των 800ευρώ ; διότι με τους βασικούς μισθούς που δίνουν συνήθως στους γεωπόνους, για αρχή δεν είναι άσχημα, με την προϋπόθεση ότι είσαι τουλάχιστον και κυρίαρχος του εαυτού σου. Ευχαριστώ για τον χρόνο Αδερφέ καλησπέρα. Λοιπόν κοίτα να δεις. Εγώ είμαι σε μια περιοχη που κυρίως δουλεύουμε δέντρα κατά 80% (ελιά - αμυγδαλα και λίγα αμπέλια) και μετά σιτηρά. Τα υγειονομικής σημασίας έχουν κερδοφορία καλή αλλά πρέπει να ξεσκίζεσαι στη δουλειά για να πεις ότι θα ζήσεις με αυτό. Να σου φέρω παραδειγμα τα ποντικοφάρμακο των 150gr τα αγοραζεις Μαξ 1,20 και πουλας 2μιση με 3. Προϊόντα όμως όπως fendona, dobol, pankill και λοιπά δε γίνεται να πουλας με 100% κερδοφορία... Εγώ χρήματα καλά βλέπω απ τα διαφυλλικα που ρίχνουν ακόμα και οι ερασιτέχνες αρκετά και πλέον έχω πολυ καλή εικόνα του τι μου αφήνει λεφτά. Στα φάρμακα τα επαγγελματικά πλεον με τις τιμές που έχουν άστο καλυτερα μη την πιάσουμε τη συζήτηση. Θα φας γενικά πολυ γκρίνια ειδικά για τις τιμές προφανώς χωρίς να φταίς εσυ. Όσο για τον μισθό ξέχνα τον για τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο. Θα "είσαι μέσα" σχεδόν κάθε μήνα μέχρι να μαζεψεις πελατεια και να σε μάθουν. Θεωρώ μια 3ετια τουλάχιστον για να δεις λεφτά σωστά στην τσέπη σου και δε κάνω πλακα. Ελπίζω να μη σε απογοήτευσω εγώ παρά τις δυσκολίες και τα κανόνια δε μετανιώνω που άνοιξα. Αν θες κάτι πολυ συγκεκριμένο ρωτά.
FnticAngler96 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 5/10/2023 στις 5:26 ΜΜ, Avogadro είπε Καλησπέρα αδερφέ, είμαι γεωπόνος ΓΠΑ , έχω εργαστεί ανά καιρούς σε δουλειές κυρίως στον τομέα του pestcontrol και στα τρόφιμα άλλα η αλήθεια είναι πως πάντα μου άρεσε ο κλάδος των γεωργικών εφοδίων και ήθελα να ασχοληθώ με κάποιον τρόπο, έτσι τελευταία έχω βάλει κάτω για το πως μπορώ να στήσω το δικό μου κατάστημα, γι' αυτό θέλω να σε ρωτήσω περί του θέματος. Εγώ είμαι από Αθήνα και δεν έχω σκοπό να μεταφερθώ επαρχία οπότε το μαγαζί θέλω να το εγκαταστήσω εδώ , κατά προτίμηση προς την μεριά της Γλυφάδας που θα είναι ίσως πιο εύκολη η πρόσβαση και για επαγγελματίες πελάτες από την Ανατολική Αττική. Κατάλαβα αυτά που συζητήθηκαν σχετικά με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στα ερασιτεχνικά προϊόντα , εγώ σίγουρα θα ξεκινήσω με τέτοιου τύπου σκευάσματα οπότε θέλω αν γίνεται να μας πεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φύση ενός τέτοιου καταστήματος , τι πουλιέται πιο πολύ, τι τύπου πελάτες έρχονται, πως δουλεύεις, είναι "καλύτερα" ή "χειρότερα" τελικά από επαγγελματικό κτλ μιας και ανέφερες ότι γνωρίζεις από κάποιον συνάδελφο. Επίσης, θα ήθελα να ασχοληθώ και σε πωλήσεις πιο εξειδικευμένων σκευασμάτων θρέψης όπως ειδικά λιπάσματα, βιοδιεγερτες κτλ αλλά και να ανοίξω κάποιο e-shop πέρα απ όλα για να τα προωθήσω περισσότερο, γι αυτό σε ρωτάω αν θα υπήρχε τέτοια δυνατότητα ανάπτυξης κατά την γνώμη σου Τέλος, θέλω να σε ρωτήσω, αν επιτρέπεται, εν τέλη μέσα σε αυτούς τους 8 μήνες που δουλεύεις το καθαρό σου μηνιαίο κέρδος που κυμαίνεται περίπου; είναι δηλαδή της τάξης των 800ευρώ ; διότι με τους βασικούς μισθούς που δίνουν συνήθως στους γεωπόνους, για αρχή δεν είναι άσχημα, με την προϋπόθεση ότι είσαι τουλάχιστον και κυρίαρχος του εαυτού σου. Ευχαριστώ για τον χρόνο Φίλτατε καλησπέρα. Σε γενικές γραμμές αυτά που είπε ο Dante είναι σωστά απλά απάντησε λίγο πιο γενικά. Εγώ έχω αντίστοιχο μαγαζί με το δικό του (επαρχεία δηλαδή) στην πόλη και μάλιστα στην Αθήνα δεν έχω ιδέα τι προοπτική έχει και τι κόσμο θα μαζέψεις. Για τα υγειονομικής ισχύει ότι είπε ο Dante το επιβεβαιώνω και γω πως στα τέρμα ερασιτεχνικά έχει κέρδος ενώ σε πιο "βαριά" πάλι έχει απλά όχι τόσο πολύ. Αυτό ισχύει σε όλα τα ερασιτεχνικά αρκεί να βρεις σωστές εταιρίες φυσικά. Στα ερασιτεχνικά την κερδοφορία σου να την υπολογίζεις από 40% στα πιο ακριβά μέχρι και 100% στα πολύ πολύ φτηνά προϊόντα. Εγώ έχω μαγαζί 3μίση χρόνια τώρα και να σου πω την αλήθεια κεφάλι σήκωσα πρόσφατα... Κι αυτό γιατί ο κόσμος έχει μάθει να χρωστάει, συνήθεια που τους καλομάθανε έτσι οι παλιοί γεωπόνοι και άντε να τους το κόψεις. Μισθό τα πρώτα χρόνια μη το σκέφτεσαι καν κοίτα να πληρώνεις προμυθευτές (θα δεις άλλη συμπεριφορά και τιμές αν είσαι συνεπείς) και τα πάγια σου (προσωπικά και κατάστημα) και θα είσαι άρχοντας. Τώρα ο κόσμος που θα κεντρίσεις έχει να κάνει με τον τύπο καταστήματος το πως θα στηθείς και τον τόπο που θα εγκατασταθείς. Για το e-shop που αναφέρεις δεν έχω γνώμη, δεν είχα ποτέ ούτε σκοπεύω μιας και απαιτεί πολλά και δε νομίζω σε μένα να κάνει τη διαφορά. Το αμιγώς ερασιτεχνικό μαγαζί για μένα είναι η καλύτερη επιλογή. Οι ερασιτέχνες κατά πλειοψηφία πληρώνουν μετρητοίς και σου δίνουν ρευστό για να έχεις να κινείσαι ενώ οι επαγγελματίες είναι 50-50 στις πληρωμές. Για μένα που ήθελα να στήσω καθαρά επαγγελματικό μαγαζί όταν ξεκίνησα να ναι καλά ο πατέρας μου που με φώναζε να ασχοληθώ με το ερασιτεχνικό φίλε πραγματικά, θα είχα κλείσει και δε θα είχα καταλάβει καν τι μου έγινε. Ερασιτεχνικό μαγαζί καθαρά ίσως στην Αθήνα να πιάσει ρε φίλε γιατί έχετε πολύ κόσμο. Εμείς εδώ είμαστε 5.500 δε θα μπορούσα να ζήσω μόνο μ' αυτό. Την τελευταία 2ετία να φανταστείς πουλάω από σκυλοτροφές μέχρι φύραμα (θέλει άδεια μάλιστα αυτό), μελισσοτροφές και δε συμμαζεύεται. Όσο βάζεις καινούρια πράγματα μέσα θα βλέπεις τον τζίρο να ανεβαίνει. Όπως και να χει στις μέρες μας είναι δύσκολο το μαγαζί φίλε, αν ήταν εύκολο και έβγαζες 800ε απ' το ξεκίνημα όλοι οι γεωπόνοι θα είχαν μαγαζί και ο κλάδος θα ήταν για τα σκουπίδια. Γερό στομάχι, ατελείωτη υπομονή και πολύ διάθεση αν το κάνεις από μένα. Και κάτι τελευταίο πολύ προσοχή στα ανοίγματα που θα κάνεις να μη σου μείνουν πολλά. Εκεί την πατάνε οι περισσότεροι, θα κοιτάς το στόκ σου να είναι σε λογικά πλαίσια και να μην κάνεις υπερβολές. 2-3 χιλιάρικα να πετάξεις τα πρώτα χρόνια θα ζοριστείς πάρα πολύ να ορθοποδήσεις. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2023 από FnticAngler96
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα