Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι επαγγελματιες αγροτες καλλιεργουν (οχι αποκλειστικα βεβαια) βαμβακι και σιταρι.Ας μεινουμε στο βαμβακι που εχει και τις πιο πολλες ποικιλιες.Εχω κολλητο γεωπονο και αλλους 5 κολλητους επαγγελματιες αγροτες με 200 στρ καλλιεργια ο καθενας.Τεσπα,δεν μπορεις να στοκαρεις σπορο και λιπασμα,καθε χρονια ειναι διαφορετικη.Πολλοι λιγοι ειναι αυτοι που βαζουν τα ιδια σπορια καθε χρονο οποτε δεν στοκαρει τιποτε.Ο φιλος μου δουλευει ως εξης,πανε οι αγροτες καποιες μερες πριν ξεκινησουν την σπορα και παραγγελνουν τα σπορια (ποσοτητα και ποικιλια) καθως και τα λιπασματα (οσοι ριχνουν κατα την σπορα).Ο φιλος μου στην συνεχεια τα παραγγελνει στις εταιριες (Greenco,Σπυρου,Deltapine,Bayer κτλ).Τωρα οσον αφορα την πληρωμη,απ οτι μου εχει πει,στις αρχες ειχε κανει συμφωνια με τις εταιριες και εβαζε μια προκαταβολη.Τωρα πλεον μιας και εχει το μαγαζι 6 χρονια περιπου και εχει χρημα,τα πληρωνει ολα.Απο τους αγροτες πληρωνεται αναλογα τον καθενα,στα μπατακια δεν δινει πιστωση και τους εχει αναγκασει να βγαλουν καρτες και τα πληρωνουν αμεσως.Οσοι ειναι καλοπληρωτες τους κανει πιστωση μεχρι τελος του χρονου,οτι χρωσταει ο καθενας μεχρι τελος του χρονου πρεπει να εχει εξοφληθει.

Αυτα γινονται τον Απριλιο που ξεκιναει η σπορα του βαμβακιου,μετα κατα τον Μαιο που ξεκινανε και ριχνουν λιπασματα,αρχιζει και παραγγελνει ο καθε αγροτης τα λιπασματα που θελει να ριξει.Αλλος θελει βασικο,αλλος θελει ουρια,αλλος νιτρικη κτλ.Αλλος θελει να ριξει 30 κιλα το στρ,αλλος 50,αλλος 10.Αρα στοκ στο μαγαζι δεν κραταει καθολου,παραγγελνεις,τα φερνει και τα παιρνεις.Οσο προχωραει ο καιρος,Ιουνιο,Ιουλιο και Αυγουστο,παραγγελνει ο καθενας τι θελει,ορμονες,διαφυλλικα κτλ και οσο πλησιαζει ο Αυγουστος παραγγελνουν και τα Pix,FINISH,Ethrel κτλ.Ετσι το δουλευει,νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να στοκαρεις τα συγκεκριμενα προιοντα διοτι η σπορα,η λιπανση και οι ψεκασμοι γινονται στανταρ εποχες του χρονου οποτε ποιος ο λογος να εχεις στοκ,παραγγελνεις και ερχονται.Αλλος λογος ειναι οτι δεν ξερεις τι ποσοτητα σκοπευει να παρει ο καθενας,ο αλλος μπορει να θελει μια παλλετα λιπασμα,γιατι να στοκαρεις 5?Ειναι χρηματιστηριο τα εφοδια,μπορει να τα παρεις τωρα χ τιμη ( αν στοκαρεις δλδ) και μετα απο καποιους μηνες να πεσουν (μπορει και να ανεβουν βεβαια) οποτε δεν συμφερει πιστευω.

Ενα ρεαλιστικο ποσο για κεφαλαιο οσον αφορα τα αγροτικα εφοδια θα ελεγα οτι ειναι τα 30 χιλιαρικα για να ξεκινησεις.Τα σπορια και οι γλαστρες δεν κοστιζουν τπτ σε σχεση με αυτα οποτε δεν τα βαζω μεσα καθολου.Με 30 χιλιαρικα ξεκινας ανετα,τα 200 χιλιαρικα που γραφτηκαν ειναι υπερβολικο ποσο.Η γνωμη μου ειναι οτι οποιος παει να ανοιξει μαγαζι και πριν καν το ανοιξει,κανονιζει και υπαλληλο,θα το κλεισει χωρις να το καταλαβει.Ανοιγεις και βλεπεις,αν χρειαστεις υπαλληλο θα τον βρεις,επεισης δεν μπορεις να ανοιξεις μαγαζι και με την μια να στοκαρεις απο φυλλοχωμα μεχρι αλυσοπριονα και συστηματα αρδευσης.Ξεκινας με τα βασικα και αναλογα την ζητηση προχωρας.Κατι τελευταιο,αν ασχοληθει καποιος με αγροτες που καλλιεργουν βαμβακι,απο Μαιο μεχρι Σεπτεμβριο σπανια θα καθεται στο μαγαζι.Θα τρεχει στα χωραφια τους ολη μερα οποτε το να βαλεις σπορακια και λουλουδια ειναι καπως ατοπο γιατι θες και υπαλληλο να ειναι στο μαγαζι.Αμα ειναι να παρεις υπαλληλο με ΙΚΑ και τα συναφη για να πουλαει σπορακια,κλαφτα χαραλαμπε.Και κατι τελευταιο,θα χρειαστεις οποσδηποτε κλαρκ και καποιον να το δουλευει,εκτος αν ξερεις εσυ.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/11/2020 στις 10:41 ΜΜ, xrist0s4 είπε

Ρε παιδιά για να ανοίξεις τέτοιο κατάστημα πρέπει να έχεις πτυχίο γεωπονίας και όχι απλά ένα υπάλληλο γεωπόνο.Αλλιως ανοιγεις φυτοριο αλλά δεν μπορείς να πουλάς φάρμακα λιπάσματα κτλ. 

όχι φίλε, το ΦΕΚ λέει ξεκάθαρα ότι αν δεν έχεις πτυχίο πρέπει να προσλάβεις ως υπευθυνο επιστήμονα γεωπόνο ή  τεχνολόγο γεωπόνο φυτικής παραγωγής ή θερμοκηπιακων καλλιεργειων κι ανθοκομίας. Μιλάμε πάντα για σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα. 

15 ώρες πριν, crom251 είπε

Αν δεν παρερμηνευσα κατι και εννοεις πως χρειαζονται 90000 ευρω (μονο για φυτοφαρμακα, λιπασματα, σπορους μαλιστα!) ωστε να μπεις στο μαγαζι και να αρχισεις να λειτουργεις, απλα δεν εχει ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ επαφη με την πραγματικοτητα. Πραγματικα απορω πως εβγαλες τετοια νουμερα ... Εκτος και αν υπολογισες στοκαρισμα 6-7 φορτηγων με  λιπασμα  ...ετσι για να υπαρχουν, χωρις να εχεις κανενα πελατη!

Για τις σκεψεις σου για υπαλληλο πριν ανοιξεις το μαγαζι και δεις προς τα που παει, απλα ....ασχολιαστο!

Υπάλληλο θα χρειαζόμουν σίγουρα καποιον να φορτώνει και να κάνει τις βαριες δουλειές. Στην περιοχή που είμαι το 95% είναι επαγγελματίες αγρότες, οπότε για να έχω όλα τα απαραίτητα έβγαινε κάπου εκεί. μεγάλο κόστος είχαν οι σπόροι καλλιέργειας. για μικρο καταστημα ίσως βγαίνει λιγοτερο

Επεξ/σία από velociraptoras
Δημοσ.

Επίσης επειδη καποιοι κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε, ενα μαγαζι δεν σου δίνει κέρδος από την πρώτη μερα λειτουργίας, και με παραγγελίες να δουλευεις θα πρέπει να τις πληρωσεις στον προμηθευτη αν όχι άμεσα εντος λίγων μηνών. με τη λογική θελω 30.000 να ανοιξω και μετα αλλα 10.000 καθε βδομάδα ναι βγαινει ότι δε χρειαζεσαι κεφάλαιο αλλά ελα μωρέ, να ανοιξουμε, να χρεωθούμε, να χρωσταμε παντού και μετά να κλείσουμε. καπως έτσι σκεφτεται κι ενα μεγάλο ποσοστό ελλήνων επιχειρηματιών  και μετά από 2-3 χρόνια κλείνει. 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, crom251 είπε

Πραγνματικα οτι ναναι εχει γραφτει εδω. Απο το οτι θα χρειαστει ενα γεωπονικο καταστημα ψυγεια για βαζει τον πατατοσπορο 😆, ως οτι τα γεωπονικα καταστηματα δουλευουν με μεγαλο περιθωριο κερδους 😆😆 (υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις βεβαια που ισχυει π.χ. σε σπορακια για ερασιτεχνες) οταν υπαρχουν προιοντα που τα πουλας με 10% κερδος ή και λιγοτερα σε καποιες περιπτωσεις και ο μεσος ορος του μαγαζιου ειναι χονδρικα γυρω στο 20-35% αναλογως βεβαια και την φυση του καταστηματος, που απευθύνεται και τον ανταγωνισμο.

Καταρχην για να πουλαει μια επιχειρηση φαρμακα, λιπασματα και πολλαπλασιαστικο υλικο χρειαζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να απασχολει γεωπονο. Αλλο τι γινεται πολλες φορες στην πραξη και  πουλαει πολλαπλασιαστικό υλικο κυριως (παρανομως βεβαια)  και ...η κουτση Μαρια.

Τωρα οσον αφορα το ερωτημα του φιλου. Εξαρταται απο πολλα πραγματα φιλε μου και κυριως απο το ποσους επαγγελματιες αγροτες θα εχεις.

Επισης το εμπορευμα δεν θα το αγορασεις ...μια και εξω αλλα σταδιακα και επομενως θα τζιραρεις ταυτοχρονα.

Αν υποθεσουμε πως αρχικα δεν θα εχεις λογικα πολλους επαγγελματιες αγροτες, θα ελεγα για να γεμισεις το μαγαζι με το απαραιτητο εμπορευμα με 30000 εισαι κομπλε. Προσεξε δεν εννοω πως θα βγαλεις ολη την χρονια με αυτο το κεφαλαιο. Σταδιακα θα αγορασεις και αλλα πραγματα, αλλα ταυτοχρονα θα τζιραρεις κιολας. Και επισης σιγουρα θα πρεπει να εχει και μια ...καβατζα χρηματων για οτι μπορει να προκυψει.

Τωρα αν εχεις γνωστους ή συντρεχουν αλλοι λογοι (π.χ. καλη τοποθεσια με μακρυα τον ανταγωνισμο) και σου σκασουν με το που ανοιξεις το μαγαζι ...2000 στρεμματα επαγελματιων αγροτων αλλαζει το πραγμα.

Προφανως θα χρειαστουν επιπλεον και αλλα εξοδα, αναλογα με την φυση του μαγαζιου και που απευθύνεται, οπως π.χ. κλαρκ ή χωρος αποθηκευσης των λιπασματων εφοσον πας για επαγγελματιες

Αν δεν παρερμηνευσα κατι και εννοεις πως χρειαζονται 90000 ευρω (μονο για φυτοφαρμακα, λιπασματα, σπορους μαλιστα!) ωστε να μπεις στο μαγαζι και να αρχισεις να λειτουργεις, απλα δεν εχει ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ επαφη με την πραγματικοτητα. Πραγματικα απορω πως εβγαλες τετοια νουμερα ... Εκτος και αν υπολογισες στοκαρισμα 6-7 φορτηγων με  λιπασμα  ...ετσι για να υπαρχουν, χωρις να εχεις κανενα πελατη!

Για τις σκεψεις σου για υπαλληλο πριν ανοιξεις το μαγαζι και δεις προς τα που παει, απλα ....ασχολιαστο!

Όλα τα προϊόντα που αναφέρονται σε ερασιτέχνες έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους, φυτά, γλάστρες, σπόρια παρελκόμενα, ερασιτεχνικά φάρμακα και προϊόντα απολύμανσης- ακόμα και ερασιτεχνικές συσκευασίες από λιπάσματα (που δεν έχουν περιθώριο τα επαγγελματικά). Το γελάκι που ακριβώς κολλάει; Μήπως μάθαμε να κλαιγόμαστε μια ζωή και πρέπει να το κάνουμε και εδώ στο forum από συνήθεια; Μη δουλεύουμε τον κόσμο, όταν αγοράζεις από μαγαζί ως ερασιτέχνης υπάρχει μεγάλο καπέλο και χωράει έκπτωση (και δυνατή μάλιστα). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, afantos είπε

Όλα τα προϊόντα που αναφέρονται σε ερασιτέχνες έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους, φυτά, γλάστρες, σπόρια παρελκόμενα, ερασιτεχνικά φάρμακα και προϊόντα απολύμανσης- ακόμα και ερασιτεχνικές συσκευασίες από λιπάσματα (που δεν έχουν περιθώριο τα επαγγελματικά). Το γελάκι που ακριβώς κολλάει; Μήπως μάθαμε να κλαιγόμαστε μια ζωή και πρέπει να το κάνουμε και εδώ στο forum από συνήθεια; Μη δουλεύουμε τον κόσμο, όταν αγοράζεις από μαγαζί ως ερασιτέχνης υπάρχει μεγάλο καπέλο και χωράει έκπτωση (και δυνατή μάλιστα). 

Εχεις δουλεψει σε τετοιο καταστημα και ξερεις τις τιμες? Ή απλα υποθετεις?

Υπαρχουν καποια προοντα φυσικα που εχουν κερδος οπως π.χ. τα σπορακια που τα συσκευαζει ο καταστηματαρχης το ειπα αυτο.

Ολα τα αλλα που λες δεν ισχυουν. Φυσικα στους ερασιτεχνες δεν δουλευονται με το πολυ μικρο κερδος που δουλευονται στους επαγγελματιες δεν ειπα αυτο. Αλλο αυτο ομως και αλλο να ισχυριζεσαι πως υπαρχουν τεραστια περιθωρια κερδους και σηκωνει βαρβατες εκπτωσεις. Και αν θες σου φερνω και παραδειγματα.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Υπάλληλο θα χρειαζόμουν σίγουρα καποιον να φορτώνει και να κάνει τις βαριες δουλειές. Στην περιοχή που είμαι το 95% είναι επαγγελματίες αγρότες, οπότε για να έχω όλα τα απαραίτητα έβγαινε κάπου εκεί. μεγάλο κόστος είχαν οι σπόροι καλλιέργειας. για μικρο καταστημα ίσως βγαίνει λιγοτερο

Κοιτα αν πας αποκλειστικα στο επαγγελματικο κομματι αλλαζουν τα πραγματα. Οχι γιατι χρειαζεσαι τοσα χρηματα οσα λες για να ανοιξεις. Με πολυ λιγοτερα μπορεις να το ανοιξεις το μαγαζι και να αρχισεις να λειτουργεις. Απλα εκει υπαρχει η ιδιαιτεροτητα της πιστωσης. Δηλαδη θα πουλας χωρις να πληρωνεσαι και μετα πρεπει να ξαναγορασεις, επομενως το κεφαλαιο που πρεπει να εχεις καβατζα ανεβαινει πολυ.

Και αν ειναι ετσι τα πραγματα και απευθυνοσουν αποκλειστικα σε τετοιους πελατες ισως και να εκανες καλα και δεν το ανοιξες. Εχει πολυ ρισκο η υποθεση και θελει αντοχη στο πορτοφολι για να μπεις αποκλειστικα σε επαγγελματιες και να ανταγωνιστεις αλλα μαγαζια που ηδη λειτουργουν και να τους παρεις πελατες ουσιαστικα.

Ωστοσο ο φιλος δεν θελει να ανοιξει ακριβως το ιδιο.  Ενα μαγαζι ''ερασιτεχνικου'' ή ''ημιεπαγγελματικου'' τυπου που θα εχει και καποιους επαγγελματιες δεν χρειαζεται τετοιο κεφαλαιο για να ανοιξει με τιποτα!

Τελος για τον υπαλληλο νομιζω πως παλι κανεις λαθος. Δεν ανοιγεις μαγαζι που δεν ξερεις πως θα παει και σκεφτεσαι να παρεις υπαλληλο. Εκτος αν ειχες στο μυαλο σου να ανοιξεις καμια ...αυτοκρατορια οποτε θα επρεπε να εχεις και το αναλογο κεφαλαιο και τζαμπα συζηταμε. Ολοι τα πρωτα χρονια πλατη βαζαμε και λιπασματα φορτωναμε κλπ. μεχρι να αυξηθει η δουλεια και να μπορεσεις να αντεξεις τον υπαλληλο.

11 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Επίσης επειδη καποιοι κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε, ενα μαγαζι δεν σου δίνει κέρδος από την πρώτη μερα λειτουργίας, και με παραγγελίες να δουλευεις θα πρέπει να τις πληρωσεις στον προμηθευτη αν όχι άμεσα εντος λίγων μηνών. με τη λογική θελω 30.000 να ανοιξω και μετα αλλα 10.000 καθε βδομάδα ναι βγαινει ότι δε χρειαζεσαι κεφάλαιο αλλά ελα μωρέ, να ανοιξουμε, να χρεωθούμε, να χρωσταμε παντού και μετά να κλείσουμε. καπως έτσι σκεφτεται κι ενα μεγάλο ποσοστό ελλήνων επιχειρηματιών  και μετά από 2-3 χρόνια κλείνει. 

Μπερδευεσαι γιατι εχεις στο μυαλο σου ακρως και αμιγως ''επαγγελματικο'' μαγαζι. Σε αλλου τυπου μαγαζια αυτα που λες δεν ισχυουν. Και δεν στο λεω στα κουτουρου αλλα γιατι το εχω κανει.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, crom251 είπε

Εχεις δουλεψει σε τετοιο καταστημα και ξερεις τις τιμες? Ή απλα υποθετεις?

Υπαρχουν καποια προοντα φυσικα που εχουν κερδος οπως π.χ. τα σπορακια που τα συσκευαζει ο καταστηματαρχης το ειπα αυτο.

Ολα τα αλλα που λες δεν ισχυουν. Φυσικα στους ερασιτεχνες δεν δουλευονται με το πολυ μικρο κερδος που δουλευονται στους επαγγελματιες δεν ειπα αυτο. Αλλο αυτο ομως και αλλο να ισχυριζεσαι πως υπαρχουν τεραστια περιθωρια κερδους και σηκωνει βαρβατες εκπτωσεις. Και αν θες σου φερνω και παραδειγματα.

Ναι έχω δουλέψει σε ένα από τα μεγαλύτερα μαγαζιά στην Αττική, ξέρω πολύ καλά τι μου γίνεται. Δεν χρειάζομαι παραδείγματα και μαθήματα, μετά από 20 χρόνια στον κλάδο έχω μαζέψει πια αρκετές εικόνες, ξέρω τι μου γίνεται. Αν σε κάτι που αγοράζεις 2,5 και το πουλάς 7+++ δεν έχεις περιθώριο για έκπτωση τι να πω... (το 100% κέρδος στα ερασιτεχνικά είναι το minimum σε όλα τα μαγαζιά, είπα μη δουλευόμαστε μεταξύ μας ), (όσο για τα φυτά σε γλάστρα..... άστο μη πω καλύτερα). Όσο για τα σποράκια, ακόμα και αν πάρεις από εταιρία, κάτω από 25-30 λεπτά αγροάζεις, 80 λεπτά με 1 ευρώ πουλάς.  Επίσης λιγότερο επώνυμα σκευάσματα αφήνουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος, γι' αυτό ζητάς ένα σκεύασμα bayer και σου δίνουν το "σπασμένο" με την κινέζικη δραστική που είναι πιο "δυνατό". Όταν πάω σε γεωπονικό μαγαζί ή λέω ότι είμαι γεωπόνος (και μου δίνουν πάντα αμέσως 10-15% έκπτωση χωρίς να με έχουν ξαναδεί) ή δεν λέω τίποτα για να σπάσω πλάκα με αυτά που ακούω.

Επεξ/σία από afantos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, afantos είπε

Ναι έχω δουλέψει σε ένα από τα μεγαλύτερα μαγαζιά στην Αττική, ξέρω πολύ καλά τι μου γίνεται. Δεν χρειάζομαι παραδείγματα και μαθήματα, μετά από 20 χρόνια στον κλάδο έχω μαζέψει πια αρκετές εικόνες, ξέρω τι μου γίνεται. Αν σε κάτι που αγοράζεις 2,5 και το πουλάς 7+++ δεν έχεις περιθώριο για έκπτωση τι να πω... (το 100% κέρδος στα ερασιτεχνικά είναι το minimum σε όλα τα μαγαζιά, είπα μη δουλευόμαστε μεταξύ μας ), (όσο για τα φυτά σε γλάστρα..... άστο μη πω καλύτερα). Όσο για τα σποράκια, ακόμα και αν πάρεις από εταιρία, κάτω από 25-30 λεπτά αγροάζεις, 80 λεπτά με 1 ευρώ πουλάς.  

Καταρχην το γεγονος οτι δουλευες οπως λες σε ενα απο τα μεγαλυτερα μαγαζια της Αττικης, ισως να στρεβλωνει λιγο το τι επικρατει στο καθε μικρομεσαιο μαγαζι. Αν μας τα λες καλα και δεν τα κατεβαζεις στο περιπου απο το κεφαλι σου. Γιατι στην μονη τιμη που αναφερεις (0,25 σε φακελακι σπορο) εγω,  εδω και 6 χρονια που εχω καταστημα συν 4 που δουλευα σε αλλα καταστηματα δεν εχω πετυχει.

Τι αγοραζεις με 2,5 και πουλας 7+++? Παραδειγμα συγκεκριμενο, οχι αερολογιες

Ή ας πουμε ποσο αγοραζεις maxforce quantum και ποσο πουλιεται?

Ή ας πουμε ποσο αγοραζεις και ποσο πουλας ενα λαστιχο ποτισματος?

Ή ας πουμε ποσο αγοραζεις και ποσο πουλας ενα παπουτσι εργασιας?

Και μπορω να συνεχισω μεχρι αυριο...

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

Εγώ που δεν έχω πτυχίο γεωπονίας, ούτε έχω υπάλληλο που να έχει σχετικό δίπλωμα και δεν προβλέπεται να προλάβω συντομα αλλά θέλω να μπω στο χώρο σιγά σιγά παράλληλα με άλλες δραστηριότητες του καταστήματος, καταλαβαίνω ότι μπορώ να φέρω σπόρους αδρευτικα συνδέσμους κτλ.. Λίπασμα όμως μπορώ να φέρω; μπορώ να φέρω μόνο συγκεκριμένους ερασιτεχνικους κωδικους; μικρές συσκευασίες; φέρνω τα πάντα από λιπασμα; καθολου; μπορεί κάποιος να μου πει με σιγουριά; αναφέρεται κάπου επίσημα τι ισχύει..; Σας ευχαριστώ πολύ.. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, panos0121 είπε

Εγώ που δεν έχω πτυχίο γεωπονίας, ούτε έχω υπάλληλο που να έχει σχετικό δίπλωμα και δεν προβλέπεται να προλάβω συντομα αλλά θέλω να μπω στο χώρο σιγά σιγά παράλληλα με άλλες δραστηριότητες του καταστήματος, καταλαβαίνω ότι μπορώ να φέρω σπόρους αδρευτικα συνδέσμους κτλ.. Λίπασμα όμως μπορώ να φέρω; μπορώ να φέρω μόνο συγκεκριμένους ερασιτεχνικους κωδικους; μικρές συσκευασίες; φέρνω τα πάντα από λιπασμα; καθολου; μπορεί κάποιος να μου πει με σιγουριά; αναφέρεται κάπου επίσημα τι ισχύει..; Σας ευχαριστώ πολύ.. 

Καλημέρα.

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Lipasmata/Ethniki_Nomothesia/egkyklios5026_2014_.pdf

Δες εδώ για τα λιπάσματα, είναι ο νόμος του κράτους. 

Όσον αφορά τον crom251, δεν χρειάζεται να το πεδεύουμε άλλο, με κούρασε το ζήτημα αφού πουλάς με 10% περιθώριο, μπράβο σου, πες μου που είσαι να έρθω να ψωνίσω. Πάντως μου φέρνεις παράδειγμα από προϊόν Bayer, δες τι λεω πιο πάνω, αν παω σε κάποιο μαγαζί dobol θα μου πλασάρουν και το max force θα πρέπει να το ζητήσω για να το πάρω, πτυχίο του 2000 είμαι και κάνω από τότε μόνο αυτή τη δουλειά, κάτι ξέρω και εγώ. Άστο λοιπόν να μείνουμε εδώ, η αλήθεια σου και η αλήθεια μου.  

Δημοσ.
Στις 14/10/2020 στις 10:12 ΜΜ, afantos είπε

-Μάθε τις βασικές ασθένειες των φυτών και δώσε λύσεις για τις καλλιέργειες ή τα καλλωπιστικά (στις πόλεις). Αυτό είναι το πιο δύσκολο γιατί λύση θέλουν, τώρα τη θέλουν και να είναι και σωστή.

Τι "λογική" είναι πάλι αυτή; Φυσικά λύση θέλουν τώρα τη θέλουν. Αυτή είναι η δουλειά του και γι αυτό θα πληρώνεται.

Αν ρώταγε δηλαδή για να ανοίξει εστιατώριο θα είχε νόημα το "μάθε να μαγειρέυεις, αλλά είναι το πιο δύσκολο γιατί αυτοί που θα έρχονται, φαγητό θα θέλουν, τώρα θα το θέλουν και να είναι και νόστιμο"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, afantos είπε

Όσον αφορά τον crom251, δεν χρειάζεται να το πεδεύουμε άλλο, με κούρασε το ζήτημα αφού πουλάς με 10% περιθώριο, μπράβο σου, πες μου που είσαι να έρθω να ψωνίσω. Πάντως μου φέρνεις παράδειγμα από προϊόν Bayer, δες τι λεω πιο πάνω, αν παω σε κάποιο μαγαζί dobol θα μου πλασάρουν και το max force θα πρέπει να το ζητήσω για να το πάρω, πτυχίο του 2000 είμαι και κάνω από τότε μόνο αυτή τη δουλειά, κάτι ξέρω και εγώ. Άστο λοιπόν να μείνουμε εδώ, η αλήθεια σου και η αλήθεια μου.  

Δεν ειπα ποτε πως πουλαω στους ερασιτεχνες με 10%, μην λες οτι να ναι για να ξεφυγεις.

Μετα στο 2ο σκελος. Καταρχην ομοειδες προιον με το maxforce quantum, απο την εν λογω εταιρεια που αναφερεις, δεν ειναι το dobol αλλα το ecogel.

Ποσο αγοραζεις και ποσο πουλας ecogel τοτε... Να δουμε τι περιθωριο για ....βαρβατη εκπτωση εχεις.

Βασικα περιμενω να μου πεις κατι συγκεκριμενο γιατι μεχρι τωρα το μονο που εχουμε ακουσει ειναι αερολογιες.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

αποτι καταλαβαίνωνω  crom251 εχεις τέτοιο  μαγαζί!  Πες μου σε παρακαλώ η διαδικασία με τις άδειες πως πάει? Καταρχήν εκτός από την άδεια φυτοπροστατευτικων (φαρμάκων) η οποία κοστίζει 700€ ανα 5 χρόνια, θέλεις και άλλες άδειες για πολλαπλασιαστικό υλικό και λιπάσματα? Πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία? Και επίσης  με τους ελέγχους από το υπουργείο και την πυροσβεστική για τον χώρο τι παίζει? Αν επιτρέπετε σε πια περιοχή είσαι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, niktac είπε

αποτι καταλαβαίνωνω  crom251 εχεις τέτοιο  μαγαζί!  Πες μου σε παρακαλώ η διαδικασία με τις άδειες πως πάει? Καταρχήν εκτός από την άδεια φυτοπροστατευτικων (φαρμάκων) η οποία κοστίζει 700€ ανα 5 χρόνια, θέλεις και άλλες άδειες για πολλαπλασιαστικό υλικό και λιπάσματα? Πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία? Και επίσης  με τους ελέγχους από το υπουργείο και την πυροσβεστική για τον χώρο τι παίζει? Αν επιτρέπετε σε πια περιοχή είσαι?

Εχουν περασει καποια χρονια, αλλα οτι θυμαμαι θα σου πω.

Οπως σωστα ειπες θες αδεια για τα φαρμακα με κοστος 700 ευρω περιπου. Χρειαζεται επισης αδεια για λιπασματα και πολλαπλασιαστικο υλικο που βγαινει απο τα κατα τοπους ΚΕΠΠΥΕΛ. Το κοστος και για τα 2 ειναι γυρω στα 800 ευρω.

Θελει επισης και χαρτι απο την πυροσβεστικη. Θα χρειαστει και μελετη απο μηχανικο ωστε να παρεις την υπογραφη απο πυροσβεστικη. Εγω τουλαχιστον ειχα κανει ωστε να παρω την τζιφρα... Ουσιαστικα βεβαια το χαρτι της πυροσβεστικης χρειαζεται γιατι το ζητανε απο την διευθυνση γεωργιας μιας και ειναι προυποθεση ωστε να παρεις αδεια για τα φαρμακα.

Ουσιαστικα η μεγαλυτερη μανουρα ειναι να παρεις την αδεια για τα φαρμακα. Το ΚΕΠΠΥΕΛ αν εχεις την αδεια για φαρμακα τσακ μπαμ θα σου δωσει την αδεια.

Και εννοειται για την αδεια για φαρμακα πρεπει να διαμορφωσεις ειδικο χωρο για αυτα με εξαερισμο κλπ. Ψαξε βρες το ΦΕΚ για τις προδιαγραφες που απαιτουνται.

Μολις τελειωσεις θα ερθουν και για επιτοπιο ελεγχο και κατοπιν παιρνεις την αδεια.

Οπως ειπα επομενως η αδεια για τα φαρμακα εχει λιγο μανουρα και χαρτουρα (αδεια οικοδομης, κατοψεις, αδεια πυροσβετικης, να διαμορφωσεις τον χωρο, εξαερισμους κλπ). Αν ολοκληρωσεις βεβαια ειδικους χωρους, εξαερισμους κλπ, και τους πας ολα τα χαρτια που θα ζητησουν δεν θα σε καθυστερησουν. Εμενα τουλαχιστον μολις τους ειπα πως ειμαι ετοιμος ηρθαν πολυ αμεσα, σε 2-3 μερες, να κανουν τον επιτοπιο.

22 ώρες πριν, panos0121 είπε

Ουτε σπορους μπορεις να βαλεις, ουτε λιπασματα...

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
9 ώρες πριν, crom251 είπε

Εχουν περασει καποια χρονια, αλλα οτι θυμαμαι θα σου πω.

Οπως σωστα ειπες θες αδεια για τα φαρμακα με κοστος 700 ευρω περιπου. Χρειαζεται επισης αδεια για λιπασματα και πολλαπλασιαστικο υλικο που βγαινει απο τα κατα τοπους ΚΕΠΠΥΕΛ. Το κοστος και για τα 2 ειναι γυρω στα 800 ευρω.

Θελει επισης και χαρτι απο την πυροσβεστικη. Θα χρειαστει και μελετη απο μηχανικο ωστε να παρεις την υπογραφη απο πυροσβεστικη. Εγω τουλαχιστον ειχα κανει ωστε να παρω την τζιφρα... Ουσιαστικα βεβαια το χαρτι της πυροσβεστικης χρειαζεται γιατι το ζητανε απο την διευθυνση γεωργιας μιας και ειναι προυποθεση ωστε να παρεις αδεια για τα φαρμακα.

Ουσιαστικα η μεγαλυτερη μανουρα ειναι να παρεις την αδεια για τα φαρμακα. Το ΚΕΠΠΥΕΛ αν εχεις την αδεια για φαρμακα τσακ μπαμ θα σου δωσει την αδεια.

Και εννοειται για την αδεια για φαρμακα πρεπει να διαμορφωσεις ειδικο χωρο για αυτα με εξαερισμο κλπ. Ψαξε βρες το ΦΕΚ για τις προδιαγραφες που απαιτουνται.

Μολις τελειωσεις θα ερθουν και για επιτοπιο ελεγχο και κατοπιν παιρνεις την αδεια.

Οπως ειπα επομενως η αδεια για τα φαρμακα εχει λιγο μανουρα και χαρτουρα (αδεια οικοδομης, κατοψεις, αδεια πυροσβετικης, να διαμορφωσεις τον χωρο, εξαερισμους κλπ). Αν ολοκληρωσεις βεβαια ειδικους χωρους, εξαερισμους κλπ, και τους πας ολα τα χαρτια που θα ζητησουν δεν θα σε καθυστερησουν. Εμενα τουλαχιστον μολις τους ειπα πως ειμαι ετοιμος ηρθαν πολυ αμεσα, σε 2-3 μερες, να κανουν τον επιτοπιο.

Ουτε σπορους μπορεις να βαλεις, ουτε λιπασματα...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου ,

σχετικά με τια άδειες από το  κεπυελ για λιμάσματα και πολλαπλασιαστικό υλικό έχεις υπόψιν σου εάν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός στο ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό .

Δηλαδή εάν τα προϊόντα λιπασης και τα φυτα για ερασιτεχνική χρήση δεν χεριάζετε άδεια κτλ.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...