niktac Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, Εχει κανένας ιδέα τι αρχικό κεφάλαιο χρειάζεται(κατά προσέγγιση) και ποσό χρονοβόρες είναι οι διαδικασίες για έναρξη τέτοιου καταστήματος? Αναφέρομαι σε εμπορικά γεωργικών φαρμάκων, λιμάσματα, σπόρους, φυτά για ερασιτεχνική και επαγγελματική χρήση και λοιπά υλικά.
niktac Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Konstantinos92 είπε Θα έλεγα το 50,000 στο νερό. Από προσωπική εμπειρία το λες? Ή εκτίμηση?
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, niktac είπε Από προσωπική εμπειρία το λες? Ή εκτίμηση? Εγω θα έλεγα ότι λέει πολύ λίγα,τα διπλά τουλάχιστον.Ξεκαθάρισε ποσο μεγάλο το θες. Θα πουλάς πχ πατατόσπορο;Θες και ψυγεία.Και κλαρκ.Και φορτηγό ΘΑ έχεις και σωληνες κλπ;Θες πολύ μεγάλο χώρο. Γλάστρες;Φυτώρια; 1
afantos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χρειάζεσαι (εκτός από όλα τα άλλα που θέλει ένα απλό μαγαζί) και άδεια να πουλάς φυτοφάρμακα (που κοστίζει). Πρέπει να έχεις (για τα φυτοφάρμακα) ειδικό εξαερισμό στα ντουλάπια. Αν πουλάς και φυτά, θέλει χώρο και κάποιον να τα ποτίζει (τουλάχιστον). Για να γεμίσεις στην αρχή το μαγαζί χρειάζεσαι κεφάλαιο (γιατί οι εταιρίες δεν θα σου τα δώσουν τζάμπα). Χρειάζεσαι αποθήκη (για λιπάσματα, εργαλεία και άλλα ογκώδη). Σου προτείνω και 2-3 πράγματα από την (μικρή-20 χρόνια) εμπειρία μου: -Τα φυτά πουλάνε και φέρνουν κόσμο, μέσα στον αστικό ιστό. Ελάχιστα μαγαζιά έχουν μόνο φυτοφάρμακα μέσα στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Φέρε γλάστρες αλλά να είναι περιποιημένος ο χώρος σου, η εγκατάλειψη και ο ερασιτεχνισμός διώχνει τον κόσμο. -Ο κόσμος έχει πρόβλημα με ποντίκια, κατσαρίδες και μυρμήγκια. Μη το σνομπάρεις, μάθε καλά τα φάρμακα και τα δολώματα της απολύμανσης και πως να δίνεις λύσεις. -Μάθε τις βασικές ασθένειες των φυτών και δώσε λύσεις για τις καλλιέργειες ή τα καλλωπιστικά (στις πόλεις). Αυτό είναι το πιο δύσκολο γιατί λύση θέλουν, τώρα τη θέλουν και να είναι και σωστή. -Το γκαζόν είναι ακριβό σπορ και όποιος το έχει, πληρώνει. -Μάθε καλά τα εποχιακά (λουλούδια, βολβούς, σπόρους). Πολλοί πελάτες τα έχουν σαν ιεροτελεστία κάθε χρόνο. -Δώσε εκπτώσεις, τα προϊόντα του γεωπονικού καταστήματος έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους και μπορείς να είσαι ελαστικός. -Μάθε τους προμηθευτές. Ομοειδή προϊόντα μπορείς να πάρεις από πολλές εταιρίες, δες τι εκπτώσεις δίνουν και πόσο αξιόπιστοι είναι. Γενικά είναι δύσκολη δουλειά, αν πετύχεις έχει χρήμα (πολύ). Καλό είναι να έχεις δίπλα σου κάποιον με εμπειρία. Καλή επιτυχία! Πάντως για ποσό, πιο κοντά στα 100k θα έλεγα για καλή δουλειά. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από afantos 3
velociraptoras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Αρχικά είσαι σε μεγάλη πόλη ή επαρχία? Αν είσαι επαρχία εκτός απο φυτοφάρμακα, λιπάσματα κλπ θα έχουν ζήτηση φυτά και σπόροι καλλιέργειας, σωλήνες, λάστιχα, εργαλεία, πριονια, ραβδιστικά, χλοοκοπτικά-θαμνοκοπτικά, και γενικά πάσης φυσεως εφόδια για αγρότες κι ερασιτέχνες. Αν είσαι μεγάλη πόλη ο,τι λέει ο αφαντος. Και μην ξεχνάς, για να κρατήσεις τον πελάτη θα πρέπει να επιβλέπες και την καλλιέργεια και να επισκέπτεσαι κτήματα οπότε ενα αγροτικό 4Χ4 με καρότσα να χωραει πράγματα θα σου χρειαστεί. οπότε για ξεκίημα τουλάχιστο ένα κατοστάρικο. Μετά υπάρχει και η άλλη λύση να ξεκινήσεις μονο με φυτά και σπόρους και στη συνέχεια να επεκτείνεις σε φυτώριο ή να βάζεις κι άλλα προιόντα. το μόνο σίγουρο είναι οτι χρειάζεσαι έναν αρκετά μεγάλο χώρο με ευκολη πρόσβαση και χωρο να παρκάρουν αγροτικά και τρακτέρ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Αν το έχεις σπουδάσει το αντικείμενο , έχεις κάνει την μισή δουλειά. Αν όχι , θα ρίξεις διάβασμα για πολλά χρόνια. Αρχικό κεφάλαιο διαφέρει , γιατί υπάρχουν μικρά μαγαζιά και μεγάλα μαγαζιά. θα έλεγα 2.000 ευρώ το τμ , πχ 100 τμ 200.000 ευρώ όλα μέσα ( εννοώ ασφάλειες για 2 χρόνια , νοίκι για 12 μήνες και πολλά άλλα )
UltimaGriever Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Το πρόβλημα δεν είναι να το ανοιξεις το μαγαζί αλλά το μετά. Αν δουλέυεις με επαγγελματίες αγρότες να ξέρεις οτί το 90% πληρώνουν με πίστωση όταν πουλήσουν τις παραγωγές τους οπότε πρέπει και οι προμηθευτές σου να σε εμπιστέυονται ωστέ να σου δώσουν εμπόρευμα με πίστωση αρκετών μηνών. Και να ξέρεις ότι ένα μικρομεσαίο μαγαζί που οι πελάτες του είναι επαγγελματίες θέλει στοκ σε σπόρους, λιπάσματα, και φάρμακα περίπου 500.000 με 1.000.000 ευρώ. Αν τα έχεις καλώς, αλλιώς θες δάνειο και πολύ καλή σχέση με εταιρίες. Μη νομίζεις πως θα πάρεις εύκολα πίστωση από BASF και Bayer. 1
niktac Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους για τις απατήσεις σας. Αποτι καταλαβαίνω δεν εχει κάποιος προσωπική εμπειρία από Πρώτο Χέρι. Η περιοχή που με ενδιαφέρει είναι περιαστικά της Θεσσαλονίκης και το target group που θέλω να πιάσω είναι 50% ερασιτεχνικό 50% επαγγελματίες αγρότες ιδανικά. Γενικά είμαι στον χώρο και θα έλεγα οτι εχω καλες σχέσεις με αρκετές εταιρείες και ξερω οτι παίζουν πιστώσεις. Βέβαια δεν ξερω σε ενα καινούργιο μαγαζί τι παίζει απο πιστώσεις ... Πάντως τα κόστη που λέτε όλοι τα βλέπω αρκετά υπερβολικά …. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από niktac
velociraptoras Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, niktac είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απατήσεις σας. Αποτι καταλαβαίνω δεν εχει κάποιος προσωπική εμπειρία από Πρώτο Χέρι. Η περιοχή που με ενδιαφέρει είναι περιαστικά της Θεσσαλονίκης και το target group που θέλω να πιάσω είναι 50% ερασιτεχνικό 50% επαγγελματίες αγρότες ιδανικά. Γενικά είμαι στον χώρο και θα έλεγα οτι εχω καλες σχέσεις με αρκετές εταιρείες και ξερω οτι παίζουν πιστώσεις. Βέβαια δεν ξερω σε ενα καινούργιο μαγαζί τι παίζει απο πιστώσεις ... Πάντως τα κόστη που λέτε όλοι τα βλέπω αρκετά υπερβολικά …. οταν πήρα το πτυχίο μου είχα σκεφτεί να ανοίξω ενα μικρό μαγαζί. Το αρχικό κεφαλαιο λοιπον μονο για φυτοφάρμακα, λιπάσματα, σπορους, αδειες, κλπ χωρις τα έξοδα για την κατασκευή του κτιρίου και χωρις εξοδα υπαλλήλου μου εβγαινε γυρω στα 90.000 για περιπου 80 τμ. οι περισσότεροι αγρότες δυστυχως δεν πληρωνουν σχεδον ποτε αμέσως, οπότε τα λειτουργικά θα έπρεπε να βγαίνουν από τους ερασιτέχνες. δεδομένου οτι στην περιοχή υπάρχουν άλλοι 50 με σταθερούς πελάτες που τους κανουν πιστωσεις για μηνες ή χρονια και με τις εταιρείες που μιλησα να δινουν μικρές ποσοτητες (σε οσες τυχαινε να γνωριζω απο πριν τους αντιπροσωπους) ή καθόλου με πίστωση, δεν το ρίσκαρα. δεν τα λέμε υπερβολικά, στην πραγματικότητα ειναι πολύ μεγαλύτερο το κεφάλαιο ειδικά αν θες να ανοιχτεις σε μεγάλη αγορα και σε αγρότες με 500-1000 στρεμματα ο καθένας κι όχι με 20-30 οπως εδω. Στη δική σου περίπτωση , αρχικά το οτι εχεις καλές σχεσεις με εταιρείες είναι καλό γιατι αν σε εμπιστευονται θα σου δώσουν ενα μέρος των προμηθειων με πιστωση, δευτερον η σκέψη σου να απευθυνεσαι και σε ερασιτεχνες αρκετα σωστή γιατι οι επαγγελματιες αγροτες θα σε πληρωνουν κυρίως όταν πουλάνε ή οταν μπαινουν επιδοτήσεις ενω οσοι εχουν χομπι την κηπουρική πληρωνουν κατευθείαν και με λίγο μπλα μπλα και σωστή τοποθετηση των προιοντων μπορεις να τους πουλήσεις πιο πολλά απ οσα ειχαν σκοπό να αγορασουν. *Επίσης να μην ξεχνιόμαστε τον πρώτο χρόνο θα πληρωσεις και προκαταβολή φόρου για τον επόμενο. Οπότε αν εχεις σκοπό να το κάνεις πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα υπολογισμούς 6 ώρες πριν, SchinasN είπε Αν το έχεις σπουδάσει το αντικείμενο , έχεις κάνει την μισή δουλειά. Αν όχι , θα ρίξεις διάβασμα για πολλά χρόνια. Αρχικό κεφάλαιο διαφέρει , γιατί υπάρχουν μικρά μαγαζιά και μεγάλα μαγαζιά. θα έλεγα 2.000 ευρώ το τμ , πχ 100 τμ 200.000 ευρώ όλα μέσα ( εννοώ ασφάλειες για 2 χρόνια , νοίκι για 12 μήνες και πολλά άλλα ) Αν δεν το έχει σπουδάσει απλά πρέπει να προσλάβει γεωπόνο Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από velociraptoras 1
UltimaGriever Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Επίσης επειδή λες ότι θες 50 50 ερασιτεχνικό επαγγελματικό να ξέρεις πως αν κάποιος πελάτης είναι ταυτόχρονα και τα δυο, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις μετρητά 50 η 100 ευρώ για γλάστρες και λουλούδια από τη στιγμή που σου χρωστά πέντε δέκα χιλιάρικα από τα υπόλοιπα εφόδια. Θα σου πει γράψτα κι αυτά. 1
velociraptoras Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, UltimaGriever είπε Επίσης επειδή λες ότι θες 50 50 ερασιτεχνικό επαγγελματικό να ξέρεις πως αν κάποιος πελάτης είναι ταυτόχρονα και τα δυο, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις μετρητά 50 η 100 ευρώ για γλάστρες και λουλούδια από τη στιγμή που σου χρωστά πέντε δέκα χιλιάρικα από τα υπόλοιπα εφόδια. Θα σου πει γράψτα κι αυτά. και αμα ρίξει ενα χαλάζι και καταστραφει η παραγωγή του αγρότη, αυτός θα πάρει μονο κάτι ψιλα απο τον ΕΛΓΑ και την επόμενη χρονιά θα φεσώσει αλλον... μου εδειχνε φιλος τις προάλλες τεφτέρι με κανονια πάνω απο 2 εκατομμυρια ευρω συνολο 25 χρονια στο χωρο, εκλεισε τελικά και περιμένει ακόμα τα χρωστουμενα...
panos0121 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 επειδη μ ενδιαφερει κι εμενα το θεμα.ειπα να μην ανοιξω καινουριο..εχω να κανω μερικες ερωτησεις αν γνωριζει καποιος..κατ αρχην εγω διατηρω ηδη καταστημα με παραπλησιες δραστηριοτητες,το θεμα ειναι οτι η θεση του καταστηματος μου ειναι τετοια που θα ταιριαζε πολυ να προσθεσω και φυτα σπορους λιπασματα και σταγονιδια,λαστιχα και συνδεσμους..επειδη ομως εγω δεν εχω πτυχιο γεωπονιας,τι απο αυτα επιτρεπεται να εμπορευτω και τι οχι?ενταξει λαστιχα δε νομιζω να υπαρχει προβλημα,αλλα λιπασματα?σπορους?φυτα?καλα φαρμακα δεν ρωταω την ξερω την απαντηση..επισης καποιος μου ειπε οτι δεν αρκει να προσλαβω καποιον που απλα θα εχει πτυχιο..θα πρεπει εγω ο ιδιος που ειναι στον ονομα μου η επιχειρηση να εχω πτυχιο..ισχυει?
xrist0s4 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Ρε παιδιά για να ανοίξεις τέτοιο κατάστημα πρέπει να έχεις πτυχίο γεωπονίας και όχι απλά ένα υπάλληλο γεωπόνο.Αλλιως ανοιγεις φυτοριο αλλά δεν μπορείς να πουλάς φάρμακα λιπάσματα κτλ.
GREGOR78 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οπως ειπε κα ενα παιδι πιο πανω αν εχεις πτυχιο γεωπονου εχεις κανει τη μιση δουλεια.. Για να δινεις φυτοφαρμακα θες χαρτι γεωπονου, για τα υπολοιπα (π.χ γλαστρες,λαστιχα,αρδευτικα,σπορους,λουλουδια κτλ κτλ) οχι.. δουλευω σε φυτωριο σαν υπαλληλος,δεν ειμαι γεωπονος,και μπορω να δινω τα παντα απο αυτα που προανεφερα + λιπασμα π.χ για δεντρα,ντοματες,κηπουρικα ειτε βιολογικο ειτε οχι ΑΛΛΑ οχι φυτοφαρμακα,εκει ασχολειτε ο γεωπονος.. Τα κεφαλαια που λετε αλλος 90 αλλος 100 χιλ δεν αντιπροσωπευουν παντα το μαγαζι αν ασχοληθεις με επαγγελματιες ΝΑΙ θελει μεγαλο κεφαλαιο, αν ασχολειθεις με ερασιτεχνες θελει μικρο κεφαλαιο και στην πορεια προσθετεις πραγματα ο επαγγελματιας οπως σωστα ειπωθηκε δεν πληρωνει αμεσως οποτε παιζει πολυ τεφτερι ή αλλιως αρκετη ΤΑΠΑ.. ο ερασιτεχνης πληρωνει επιτοπου,πιο σιγουρα λεφτα πιο δυσκολος πελατης ειναι ο ερασιτεχνης γιατι θελει να βγαλει μεγαλη παραγωγη απο τα κηπικα του διχως να ασχοληθει ή να λιπανει και αν δεν το πετυχει απλα τα ακους...(δυστυχως οι ερασιτεχνες βαζουν περισσοτερα φυτοφαρμακα και χωρις κανενα μετρο απο τους επαγγελματιες) ο επαγγελματιας ξερει τι θελει και ξερει τι θα παρει για λιπανση απλα θα ζητησει αν υπαρχει κατι καλυτερο απο το ηδη υπαρχον π.χ λιπασμα (ασε που οι ορμονες πεφτου συννεφο) ο κραχτης ενος γεωπονικου μαγαζιου ειναι το λιπασμα,οι σποροι,τα λουλουδια και φυσικα τα φυτοφαρμακα τα λουλουδια ειναι και η βιτρινα σε ενα γεωπονικο μαγαζι που θελει να ασχοληθει κυριως με ερασιτεχνες ή με γυναικες τα λουλουδια,οι σποροι και τα λαστιχα δεν ειναι ακριβα μαλιστα μπορεις να τα πληρωνεις και απευθειας γιατι λουλουδια και σπορους θα περνεις για 10-15 μερες οχι παραπανω γιατι δεν θελεις στοκ εμεις περνουμε σπορους πιστοποιημενους και τους συσκευαζουμε και υπαρχει τεραστιο κερδος μονο απο σπορους.. απο κει και περα θελει και αρκετο διαβασμα για να ξερεις απο ασθενειες σε φυτα-δεντρα ή να ξερεις να δινεις φαρμακα για ποντικια-μυγες-κουνουπια-κατσαριδες.. αν δεν εισαι γεωπονος θα χρειαστεις σιγουρα υπαλληλο γεωπονο με καλο μισθο γιατι αυτος θα σου κραταει το 50% του μαγαζιου σε περιοδους ανοιξης-καλοκαιρι που θα χρειαζετε να φυτευουν καλοκαιρινη σπορα και θα υπαρχει ζητηση σε φυτοφαρμακα για μελιγκρα-αφιδες κτλ αλλα και σε χειμερινη περιοδου κατα το μαζεμα πχ των ελιων ή αλλων καρποφορων δεντρων που θα χρειαζετε η λιπανση κτλ.. σαν δουλεια ειναι πολυ ωραια γιατι συνεχεια μαθαινεις ,διαβαζεις,βλεπεις,πειραματιζεσαι και αν σου αρεσει πετυχαινεις το μαγαζι που εργαζομαι ειναι μικρο προς κανονικο και ασχολειτε με 90-95% ερασιτεχνες και ο καθημερινος τζιρος ειναι τεραστιος με 2 υπαλληλους συν τον ιδιοκτητη γεωπονο, δεν εχουμε ψυγεια γιατι δεν ειμαστε ανθοπωλειο αλλα γεωργικο καταστημα με ολα αυτα που προανεφερα λιπασματα-φαρμακα-λουλουδια κτλ κτλ.. σε περιοδους lockdown οπως ετυχε τον μαρτιο και τωρα ο τζιρος εκτοξευετε 4 και 5 φορες παραπανω γιατι ο κοσμος ασχολειτε με κηπους,χωραφια,μπαλκονια,βεραντες κτλ κτλ .. στην ερωτηση σου για αρχικο κεφαλαιο χωρις να σου βαλω ενοικια και υπαλληλους θα ελεγα οτι η βαση ειναι τα 35χιλιαρικα και θα ανεβαινεις αναλογα σε τι ειδους ατομα θα απευθυνεσε (ερασιτεχνη-επαγγελματια) και τι θες να εχεις σαν μαγαζι (μονο σπορο-λουλουδι-λιπασμα-λαστιχα/αρδευτικα ή και φυτοφαρμακα ) αν δεν εισαι γεωπονος νομιζω δεν μπορεις να δινεις φαρμακα ακομα και αν θαχεις υπαλληλο με διπλωμα γεωπονου (αυτο ομως δεν ειμαι σιγουρος οποτε ρωτα καλυτερα),οποτε θα εχεις κατι σαν φυτωριο με αρδευτικα ,χωματα και καποια λιπασματα, καλη επιτυχια σου ευχομαι και καλο διαβασμα Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από GREGOR78 1
crom251 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πραγνματικα οτι ναναι εχει γραφτει εδω. Απο το οτι θα χρειαστει ενα γεωπονικο καταστημα ψυγεια για βαζει τον πατατοσπορο 😆, ως οτι τα γεωπονικα καταστηματα δουλευουν με μεγαλο περιθωριο κερδους 😆😆 (υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις βεβαια που ισχυει π.χ. σε σπορακια για ερασιτεχνες) οταν υπαρχουν προιοντα που τα πουλας με 10% κερδος ή και λιγοτερα σε καποιες περιπτωσεις και ο μεσος ορος του μαγαζιου ειναι χονδρικα γυρω στο 20-35% αναλογως βεβαια και την φυση του καταστηματος, που απευθύνεται και τον ανταγωνισμο. Καταρχην για να πουλαει μια επιχειρηση φαρμακα, λιπασματα και πολλαπλασιαστικο υλικο χρειαζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να απασχολει γεωπονο. Αλλο τι γινεται πολλες φορες στην πραξη και πουλαει πολλαπλασιαστικό υλικο κυριως (παρανομως βεβαια) και ...η κουτση Μαρια. Τωρα οσον αφορα το ερωτημα του φιλου. Εξαρταται απο πολλα πραγματα φιλε μου και κυριως απο το ποσους επαγγελματιες αγροτες θα εχεις. Επισης το εμπορευμα δεν θα το αγορασεις ...μια και εξω αλλα σταδιακα και επομενως θα τζιραρεις ταυτοχρονα. Αν υποθεσουμε πως αρχικα δεν θα εχεις λογικα πολλους επαγγελματιες αγροτες, θα ελεγα για να γεμισεις το μαγαζι με το απαραιτητο εμπορευμα με 30000 εισαι κομπλε. Προσεξε δεν εννοω πως θα βγαλεις ολη την χρονια με αυτο το κεφαλαιο. Σταδιακα θα αγορασεις και αλλα πραγματα, αλλα ταυτοχρονα θα τζιραρεις κιολας. Και επισης σιγουρα θα πρεπει να εχει και μια ...καβατζα χρηματων για οτι μπορει να προκυψει. Τωρα αν εχεις γνωστους ή συντρεχουν αλλοι λογοι (π.χ. καλη τοποθεσια με μακρυα τον ανταγωνισμο) και σου σκασουν με το που ανοιξεις το μαγαζι ...2000 στρεμματα επαγελματιων αγροτων αλλαζει το πραγμα. Προφανως θα χρειαστουν επιπλεον και αλλα εξοδα, αναλογα με την φυση του μαγαζιου και που απευθύνεται, οπως π.χ. κλαρκ ή χωρος αποθηκευσης των λιπασματων εφοσον πας για επαγγελματιες Στις 15/10/2020 στις 3:27 ΜΜ, velociraptoras είπε οταν πήρα το πτυχίο μου είχα σκεφτεί να ανοίξω ενα μικρό μαγαζί. Το αρχικό κεφαλαιο λοιπον μονο για φυτοφάρμακα, λιπάσματα, σπορους, αδειες, κλπ χωρις τα έξοδα για την κατασκευή του κτιρίου και χωρις εξοδα υπαλλήλου μου εβγαινε γυρω στα 90.000 για περιπου 80 τμ. Αν δεν παρερμηνευσα κατι και εννοεις πως χρειαζονται 90000 ευρω (μονο για φυτοφαρμακα, λιπασματα, σπορους μαλιστα!) ωστε να μπεις στο μαγαζι και να αρχισεις να λειτουργεις, απλα δεν εχει ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ επαφη με την πραγματικοτητα. Πραγματικα απορω πως εβγαλες τετοια νουμερα ... Εκτος και αν υπολογισες στοκαρισμα 6-7 φορτηγων με λιπασμα ...ετσι για να υπαρχουν, χωρις να εχεις κανενα πελατη! Για τις σκεψεις σου για υπαλληλο πριν ανοιξεις το μαγαζι και δεις προς τα που παει, απλα ....ασχολιαστο! Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από crom251 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα