Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, malakudi είπε

X370 + Ryzen 1700 + 4 DIMMS δε νομίζω να παίξουν πάνω από 2933. Και εκεί που παίζουν θαύμα είναι. Για 4 single rank μνήμες ο πρώτος Zen επίσημα υποστηρίζει μέχρι 2133.

Εσύ δεν κατάφερες με 4 DIMMs να φτάσεις 3466 σε Χ370;

Με 2700Χ θα πεις. Ε, σιγά τη διαφορά που έχει ο IMC 2700X με 1700.

Ο Sheogorath τις έχει στα 3400 σε 1700 με 2 x dual rank DIMMS σε X370 CH VI . Καλύτερη μητρική θα μου πεις αλλά αυτό που θέλει να κάνει το παλικάρι είναι θεωρητικά πολύ πιο εύκολο.

Απλά έχει αρχαίο BIOS...

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, malakudi είπε

X370 + Ryzen 1700 + 4 DIMMS δε νομίζω να παίξουν πάνω από 2933. Και εκεί που παίζουν θαύμα είναι. Για 4 single rank μνήμες ο πρώτος Zen επίσημα υποστηρίζει μέχρι 2133.

ddr4-memory-support.jpg

Αυτό το ξέρω, τον είχα τον 1700 πάνω στην X370 Taichi.

Δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει όμως και αν δεν δουλέψει, τις αφήνει στα 2933.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kkatzos είπε

Ο Sheogorath τις έχει στα 3400 σε 1700 με 2 x dual rank DIMMS σε X370 CH VI . Καλύτερη μητρική θα μου πεις αλλά αυτό που θέλει να κάνει το παλικάρι είναι θεωρητικά πολύ πιο εύκολο.

Απλά έχει αρχαίο BIOS...

Δε νομίζω πως είναι θέμα BIOS. Η Prime X370 Pro και η CH VI είναι T-Topology κατ' αρχάς. Δε ξέρω η μητρική του φίλου τι είναι. Από κει και πέρα σε XMP δε δούλευε 3200 ούτε σε μένα. Ήθελε manual ρύθμιση των αντιστάσεων. Και τέλος εγώ είχα Crucial Ballistix που γενικά είναι πιο εύκολες από τις Hynix που έχει ο φίλος.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, malakudi είπε

Δε νομίζω πως είναι θέμα BIOS. Η Prime X370 Pro και η CH VI είναι T-Topology κατ' αρχάς. Δε ξέρω η μητρική του φίλου τι είναι. Από κει και πέρα σε XMP δε δούλευε 3200 ούτε σε μένα. Ήθελε manual ρύθμιση των αντιστάσεων. Και τέλος εγώ είχα Crucial Ballistix που γενικά είναι πιο εύκολες από τις Hynix που έχει ο φίλος.

Και η Χ370 Taichi που είχα ήταν T-Topology και μου είχε βγάλει την πίστη για να δουλέψουν σωστά οι άτιμες αλλά χαλάλι μάθαμε πολλά!

7 ώρες πριν, kkatzos είπε

Απλά έχει αρχαίο BIOS...

Σε πληροφωρώ πως ο 2700Χ έχει πολύ καλύτερο IMC από τον 1700 non X. Το πρόβλημα του παιδιού είναι λογικά στο παλιό bios και ότι απλά με XMP σχεδόν καμιά Χ370 με τον 1700 δεν έπεζαν στα 3200 με απλές μνήμες. Ήθελαν πολύ σκάλισμα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, malakudi είπε

Δε νομίζω πως είναι θέμα BIOS. Η Prime X370 Pro και η CH VI είναι T-Topology κατ' αρχάς. Δε ξέρω η μητρική του φίλου τι είναι. Από κει και πέρα σε XMP δε δούλευε 3200 ούτε σε μένα. Ήθελε manual ρύθμιση των αντιστάσεων.

Νόμιζα ότι οι περισσότερες X370 ήταν T-Topology αλλά από ότι βλέπω τώρα μάλλον μοιρασμένες ήταν.

Οι MSI Χ370 φαίνεται να είναι daisy-chain. Οπότε έχεις δίκιο, θα είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να δουλέψουν 4x8 στα 3200.

5 ώρες πριν, malakudi είπε

Και τέλος εγώ είχα Crucial Ballistix που γενικά είναι πιο εύκολες από τις Hynix που έχει ο φίλος.

Τα AFR/MFR τείνουν προς εξαφάνιση οπότε οι συγκεκριμένες παίζει να έχουν CJR ή και Rev E. Ακόμα και έτσι παραμένει δύσκολο το εγχείρημα.

2 ώρες πριν, STORM1978 είπε

Σε πληροφωρώ πως ο 2700Χ έχει πολύ καλύτερο IMC από τον 1700 non X. Το πρόβλημα του παιδιού είναι λογικά στο παλιό bios και ότι απλά με XMP σχεδόν καμιά Χ370 με τον 1700 δεν έπεζαν στα 3200 με απλές μνήμες. Ήθελαν πολύ σκάλισμα.

Αν άλλαξες από 1700 --> 2700Χ έχεις σίγουρα καλή εμπειρία αλλά μην ξεχνάς πόσο ωρίμασαν τα BIOS ενδιάμεσα...

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Νόμιζα ότι οι περισσότερες X370 ήταν T-Topology αλλά από ότι βλέπω τώρα μάλλον μοιρασμένες ήταν.

Οι MSI Χ370 φαίνεται να είναι daisy-chain. Οπότε έχεις δίκιο, θα είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να δουλέψουν 4x8 στα 3200.

Τα AFR/MFR τείνουν προς εξαφάνιση οπότε οι συγκεκριμένες παίζει να έχουν CJR ή και Rev E. Ακόμα και έτσι παραμένει δύσκολο το εγχείρημα.

Αν άλλαξες από 1700 --> 2700Χ έχεις σίγουρα καλή εμπειρία αλλά μην ξεχνάς πόσο ωρίμασαν τα BIOS ενδιάμεσα...

Τα bios ωρίμασαν ναι αλλά όχι και ο IMC του 1700.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...