Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ είμαι νέος εδώ και θα ήθελα τι γνώμη σας αλλά και άποψη σας.

Επιχείρησα να κάνω μια σύνθεση με parts τα οποία πιστεύω είναι καλά για πρώτο build μη έχοντας πάρα πολλές γνώσεις σε αυτό το τομέα και βασισμένο σε αξιολόγησης τον parts. 

Το semi/build θα είναι ενδιάμεσα στα 600-750€

Με μελλοντική αναβαθμίσει υπάρχον οθόνης 

(AOC CQ32G1) 144hz

Case υπάρχει ήδη είναι το azza apollo 430

Parts :

Μητρική : MSI B450 Tomahawk Max

επεξεργαστής : Amd ryzen 5 3400g box

Μνήμη : Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz

Τροφοδοτικό : Corsair RMx Series RM550x (2018)

Υδροψυξη : CoolerMaster MASTERLIQUID ML240L V2 RGB

Καρτα γραφικόν : Sapphire Radeon RX 580 8GB Pulse

Sdd : Crucial MX500 500GB

hdd : Western Digital Blue 1TB (7200rpm)

Το ερώτημα μου αυτά τα parts θα δουλέψουν αρμονικά μεταξύ τους η έχετε  να συστήσεται κάποια αλλαγή  σε αυτό το εύρος τιμης.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας δέκτες όλες η απόψεις για αλλαγές και γνώμες για το build. 

Επεξ/σία από DevChronusS
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Leleouras είπε

για τι χρήση είναι το pc;

και τι οθόνη έχεις ήδη;

Εχω την AOC CQ32G1 144hz freesync 

Ποιο πολυ gaming και ισως render.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Telumetar είπε

Το ισως στο render θα κοστίσει όμως, γιατι αν θελεις render ,πας αναγκαστικά στα 32 mb RAM

Αυτό είναι σίγουρο γι'αυτό και είπα ίσως render και σίγουρα δεν θα είναι μόνο αυτό που θα θελει. Ωπος είπα τι σύνθεση τιν έκανα ποιο πολύ βασι αξιολογήσεων. Δεν ξέρω καν αν θα δουλέψουν σωστά όλα μαζί και τι αποδόσεις θα έχουν 😂

Γι'αυτό και άνοιξα τι συζήτηση μπας και μάθω 2-3 πράγματα παραπάνω 😁

Δημοσ.

3 ώρες πριν, DevChronusS είπε

Αυτό είναι σίγουρο γι'αυτό και είπα ίσως render και σίγουρα δεν θα είναι μόνο αυτό που θα θελει. Ωπος είπα τι σύνθεση τιν έκανα ποιο πολύ βασι αξιολογήσεων. Δεν ξέρω καν αν θα δουλέψουν σωστά όλα μαζί και τι αποδόσεις θα έχουν 😂

Γι'αυτό και άνοιξα τι συζήτηση μπας και μάθω 2-3 πράγματα παραπάνω 😁

Εφόσον βάζεις κάρτα γραφικών αφού θέλεις και gaming ξεχνάς τον 3400g. Επίσης ξεχνάς και την 580, είναι παλιά πλέον. Τροφοδοτικό μπορείς να πας και σε φθηνότερο, ενώ δεν χρειάζεται και υδρόψυξη αν είναι να σου στερήσει καλύτερα parts.

Δες ενδεικτικά τα παρακάτω κάποια parts που θεωρούνται value for money αυτή τη στιγμή, έχω βάλει g δίπλα στις επιλογές που ταιριάζουν πιο πολύ σε ένα gaming focused build με δευτερεύον το rendering, και r δίπλα από τις επιλογές που έχουν το αντίστροφο focus. Οι μητρικές είναι συμβατές με όλα τα cpu, αλλά καλό είναι αν θα πας στον 3700 πχ να βάλεις κάτι παραπάνω από την vdh.

Οι ryzen 5 έχουν 6 πυρήνες και 12 threads, οι ryzen 7 έχουν 8/16. Το rendering θέλει πυρήνες και ραμ, το gaming όχι τόσο αλλά θέλει να πάνε χρήματα στην gpu.

Οποιοδήποτε σετάκι cpu/gpu και να διαλέξεις θα σου κάνει ικανοποιητικά και τις 2 δουλειές, απλά είναι καλύτερο για τη μία από τις 2 χρήσεις. Πχ το σετάκι 3600-5600xt-16gb ram είναι καλύτερο σε gaming αλλά χειρότερο σε rendering από το σετάκι 3700x-1650s-32gb ram.

Εγώ θα έκανα σύνθεση διαλέγοντας από τα παρακάτω ανάλογα με τη χρήση και το αν μπορώ να ανέβω λίγο σε budget για να χωρέσουν κάποιες ακριβότερες επιλογές:

MSI B450 A PRO MAX 85€ / MSI B450M Pro-VDH Max  70€ / MSI B550-A Pro  120€

AMD Ryzen 5 3600 185€ (G) / AMD Ryzen 5 2600X  135€ (G) /  AMD Ryzen 7 3700X 275€ (R) / AMD Ryzen 7 2700X 175€ (R)

Corsair TX-M Series TX550M 75€ (Ανάλογα με το κατάστημα που θα πάρεις, μπορείς να πας και σε φθηνότερο τροφοδοτικό στα 55-60€)

G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz 60€ (G) / G.Skill RipjawsV 32GB DDR4-3200MHz 150€ (R)

Sapphire Radeon RX 5600 XT 6GB 285€ (G) / Palit GeForce GTX 1660 Super 6GB 225€ (R-G) / MSI GeForce GTX 1650 Super 4GB  160€ (R) Έβαλα R και στις κάρτες με τη λογική ότι είναι φθηνότερες και αφήνουν budget για cpu κλπ.

Crucial P1 500GB 55€

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...