SB_1957 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 9 λεπτά πριν, vags21 είπε Ευχαριστω ολους για τις χρησιμες πληροφοριες. Στη δικη μου περιπτωση εχω ευδαθ. Στο gsis που πρεπει να κανω την διαδικασια ακυρωσης του μισθωτηριου; Εχετε βρει καποιον οδηγο γιατι εγω δεν εχω πετυχει Μπαίνεις στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο που έχεις κάνει και θα δεις ότι υπάρχει κουτάκι που λέει ΛΥΣΗ. Αλλά όπως σου είπαν, το κάνεις αφού φύγει, έχεις πάρει τα κλειδιά, είναι όλα οκ από οικονομική άποψη και κατάσταση σπιτιού και καλό είναι να κάνετε και ένα συμβόλαιο, όπου θα λέτε ότι δεν έχει κανείς καμιά απαίτηση από κανέναν. Άλλωστε γι' αυτό δίνει περιθώριο η ΑΑΔΕ ένα μήνα μετά την αποχώρηση του ενοικιαστή να κάνεις τη δήλωση ότι λύθηκε η μίσθωση.
29gk Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Metal Heart είπε Αυτό που αναφέρεις αφορά την ΕΥΑΘ και όχι την ΕΥΔΑΠ. Η ΕΥΔΑΠ ακόμα και όταν έκανε αίτηση αλλαγής ονόματος ο ενοικιαστής, στο λογαριασμό εξακολουθούσε να είναι το όνομα του ιδιοκτήτη. Μάλιστα ο Συνήγορος του Πολίτη είχε ζητήσει να μπορεί η σύνδεση να μπαίνει στο όνομα του ενοικιαστή όπως έκανε και η ΕΥΑΘ. Εξακολουθεί να φαίνεται το όνομά σου στο λογαριασμό; Αν όχι, τότε έχει αλλάξει πολιτική η ΕΥΔΑΠ και πλέον δεν είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης. Ναι εξακολουθει. Αλλα.... Οπως με πληροφορησαν, μπορει ο ενοικιαστης ή ο ιδιοκτητης, να ζητησουν το αναγραφομενο ονομα να ειναι του ενοικιαστη. Αυτο που συμβαινει ομως, ειναι πως θα πρεπει και ο ενοικιαστης ή μονον βασικα ο ενοικιαστης να ειναι αυτος που θα κανει τον κοπο να παει μεχρι την ΕΥΔΑΠ και να το ζητησει, πραγμα που σημαινει χαμενο χρονο και ταλαιπωρια. Για παραδειγμα το καταστημα της ΕΥΔΑΠ που εξυπηρετει το Αιγαλεω βρισκεται στη Νικαια, σε αλλο Δημο δηλαδη και καμια 15αρια στασεις λεωφορειου αποσταση συν τις αναμονες στα αρμοδια γραφεια. Και τελικα εαν ο λογαριασμος μεινει εντελως απληρωτος για ενα διαστημα, το οποιο μαλλον ειναι καπου 2-3 λογαριασμοι, το χρεος ειναι στο ακινητο που "φοραει" το ρολοι, δηλαδη του ιδιοκτητη. Απο αυτον τα απαιτει η εταιρεια. Και μια σημειωση που μαλλον εξηγει και εν μερει την γενικη πολιτικη της ΕΥΔΑΠ. Ενας ιδιοκτητης ΔΕΝ μπορει να ζητησει την διακοπη της υδροδοτησης, οταν το ακινητο ειναι μισθωμενο για λογους υγιεινης και ασφαλειας. Αυτο ειναι μια εικασια λανθασμενη οπως και κακιστη πρακτικη και καρα-παρανομη, που εχουν αρκετοι ιδιοκτητες οι οποιοι μαλιστα δεν τα πανε καλα για τον οποιο λογο με τον νοικαρη τους. Και τα παραπανω, αφορουν παντα οικιακες μισθωσεις και οχι επαγγελματικες οπου ειναι εντελως αλλο ζητημα. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από 29gk
efkola Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλες/όλους! Νοικιάζουμε ένα διαμέρισμα από το Σεπτέμβριο του 2021 σε μια κυρία η οποία είναι πιθανό να φύγει από το σπίτι και γενικότερα από την Αττική λόγω σοβαρού προβλήματος της μητέρας της. Προχθές λοιπόν που ήταν η μέρα που έπρεπε να πληρώσει το ενοίκιο για το διάστημα 14/4 έως 14/5, μου είπε ότι δε θα το πληρώσει και θα με ενημερώσει μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα για το αν αν θα μείνει ή αν θα φύγει. Αν μείνει, προφανώς θα καταβληθεί το ενοίκιο. Αν όμως φύγει,και ενώ δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους μας να ζητήσουμε αποζημίωση για τους υπόλοιπους 16 μήνες του συμβολαίου, κανονικά δεν πρέπει τουλάχιστον να μας πληρώσει το ενοίκιο του τρέχοντος μηνός και να αφήσει πίσω την εγγύηση; Όλα αυτά φυσικά ελπίζοντας ότι δε θα υπάρχουν ζημιές. ΥΓ:Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομά της, ευτυχώς. Ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ θα πληρωθεί, άλλωστε είναι μικρό το ποσό. Κοινόχρηστα δεν υπάρχουν. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από efkola
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 14/10/2020 στις 4:29 ΜΜ, 29gk είπε Αυτο που συμβαινει ομως, ειναι πως θα πρεπει και ο ενοικιαστης ή μονον βασικα ο ενοικιαστης να ειναι αυτος που θα κανει τον κοπο να παει μεχρι την ΕΥΔΑΠ και να το ζητησει, πραγμα που σημαινει χαμενο χρονο και ταλαιπωρια. Για λόγους πληρότητας του νήματος (αν και παλιό το πόστ) θέλω να αναφέρω ότι προφανώς και δεν ισχύει αυτό που αναφέρεται εδώ, είναι ανακρίβεια. Ίδια διαδικασία ολοκλήρωσα εγώ (ως ενοικιαστής), μέσω της πλατφόρμας eydap και καταθέτοντας ηλεκτρονικά το σε ισχύ μισθωτήριο συμβόλαιο. Με τον τρόπο αυτό, απέκτησα πρόσβαση στην παροχή μου (ως ενοικιαστής) ηλεκτρονικά. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από MauroPaltoudias 1
Joshua21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, efkola είπε Καλημέρα σε όλες/όλους! Νοικιάζουμε ένα διαμέρισμα από το Σεπτέμβριο του 2021 σε μια κυρία η οποία είναι πιθανό να φύγει από το σπίτι και γενικότερα από την Αττική λόγω σοβαρού προβλήματος της μητέρας της. Προχθές λοιπόν που ήταν η μέρα που έπρεπε να πληρώσει το ενοίκιο για το διάστημα 14/4 έως 14/5, μου είπε ότι δε θα το πληρώσει και θα με ενημερώσει μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα για το αν αν θα μείνει ή αν θα φύγει. Αν μείνει, προφανώς θα καταβληθεί το ενοίκιο. Αν όμως φύγει,και ενώ δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους μας να ζητήσουμε αποζημίωση για τους υπόλοιπους 16 μήνες του συμβολαίου, κανονικά δεν πρέπει τουλάχιστον να μας πληρώσει το ενοίκιο του τρέχοντος μηνός και να αφήσει πίσω την εγγύηση; Όλα αυτά φυσικά ελπίζοντας ότι δε θα υπάρχουν ζημιές. ΥΓ:Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομά της, ευτυχώς. Ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ θα πληρωθεί, άλλωστε είναι μικρό το ποσό. Κοινόχρηστα δεν υπάρχουν. Καλημέρα Κανονικά έτσι όπως τα περιγράφεις είναι, το τρέχον ενοίκιο θα έπρεπε να στο είχε δώσει ήδη αλλιώς θα έπρεπε να στο είχε παραδώσει από τις 13/04, εκτός και αν στο μισθωτήριο προβλέπεται κάτι διαφορετικό. Όσο για την εγγύηση απαγορεύεται να συμψηφίζεται με ενοίκια και δίνεται για την εξασφάλιση της τήρησης των όρων της μίσθωσης, συνεπώς δεν τη δικαιούται πίσω επειδή δεν τηρεί τουλάχιστον έναν από τους όρους της μίσθωσης (να μείνει ακόμα 16 μήνες). Και εδώ πρέπει να κοιτάξεις αν στο μισθωτήριο προβλέπεται κάτι διαφορετικό.
efkola Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Σ'ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει κάποιος νόμος που να μπορώ να επικαλεστώ σε περίπτωση εμπλοκής; Αν ναι και αν φυσικά το έχεις πρόχειρο, κάνε μια παράθεση τον αντίστοιχο νόμο
Joshua21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, efkola είπε Σ'ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει κάποιος νόμος που να μπορώ να επικαλεστώ σε περίπτωση εμπλοκής; Αν ναι και αν φυσικά το έχεις πρόχειρο, κάνε μια παράθεση τον αντίστοιχο νόμο Ο νόμος δεν γνωρίζει τους όρους της μίσθωσης που έχετε συμφωνήσει, αυτοί περιγράφονται στο μισθωτήριο, αυτό θα επικαλεστείς
29gk Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Για λόγους πληρότητας του νήματος (αν και παλιό το πόστ) θέλω να αναφέρω ότι προφανώς και δεν ισχύει αυτό που αναφέρεται εδώ, είναι ανακρίβεια. Ίδια διαδικασία ολοκλήρωσα εγώ (ως ενοικιαστής), μέσω της πλατφόρμας eydap και καταθέτοντας ηλεκτρονικά το σε ισχύ μισθωτήριο συμβόλαιο. Με τον τρόπο αυτό, απέκτησα πρόσβαση στην παροχή μου (ως ενοικιαστής) ηλεκτρονικά. Προφανως και ενα ετος μετα οπως και με την εξαπλωση του ευρους των ηλεκτρονικων συναλλαγων αυτο αποτελει μια εξελιξη, ομως η προυποθεση του να ασχοληθει και ο ιδιος ο ενοικιαστης, προφανως δεν αναιρειται. Παραδειγμα - καθαρα συγκριτικο φυσικα - ο ογκος του κοινου ολων οσων ακομα εξακολουθουν να χρησιμοποιουν τον χωρο της τραπεζας ή και των ΑΤΜ για να κανουν τις συναλλαγες τους και οχι το online banking. Και σε οτι αφορα τα υπολοιπα του σχολιου μου, του προ ενος ετους, ακομα ισχυουν.
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, 29gk είπε Προφανως και ενα ετος μετα οπως και με την εξαπλωση του ευρους των ηλεκτρονικων συναλλαγων αυτο αποτελει μια εξελιξη, Προφανώς η εξέλιξη αυτή, υπήρξε περίπου έναν χρόνο πριν (τουλάχιστον) από το δημοσιευμένο σχόλιο (30/10/2019 η ημερομηνία του email, 14/10/2020 το δημοσιευμένο σχόλιο εδώ). Επομένως και σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο απόσπασμα που επισημάνθηκε και στο προηγούμενο ποστ μου το οποίο και σχολίασα, εξακολουθεί να περιλαμβάνει ανακρίβειες. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από MauroPaltoudias
efkola Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ο νόμος δεν γνωρίζει τους όρους της μίσθωσης που έχετε συμφωνήσει, αυτοί περιγράφονται στο μισθωτήριο, αυτό θα επικαλεστείς Δεν έχει συνταχθεί μισθωτήριο, το μόνο που κάναμε στην αρχή της μίσθωσης ήταν να δηλωθεί στο taxis για δύο χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση είμαστε ακάλυπτοι ως ιδιοκτήτες και δεν μπορούμε να ζητήσουμε να μη "χρησιμοποιηθεί" εκ μέρους της η εγγύηση; Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από efkola
Joshua21 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, efkola είπε Δεν έχει συνταχθεί μισθωτήριο, το μόνο που κάναμε στην αρχή της μίσθωσης ήταν να δηλωθεί στο taxis για δύο χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση είμαστε ακάλυπτοι ως ιδιοκτήτες και δεν μπορούμε να ζητήσουμε να μη "χρησιμοποιηθεί" εκ μέρους της η εγγύηση; Εφόσον δεν υπάρχει κάτι που να απαγορεύει τον συμψηφισμό της εγγύησης με μισθώματα, τότε δεν μπορείτε να το απαιτήσετε (να το ζητήσετε μπορείτε). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα