Angalan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Προσπαθώ να υπολογίσω αυτήν την αντίσταση αλλά η τρίτη λουρίδα που είναι ασημί , μου τα χαλάει ... Ξέρει κανείς κάτι να βοηθήσει;;;
eyw Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) το 3ο χρώμα μπερδεύει, αν είναι silver είναι /100, αν είναι grey είναι * 100M, μάλλον είναι 500 MΩ. Που την πέτυχες? μέτρα την, το πολύμετρο μπορεί να δείξει open circuit ή short. Electronic color code Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από eyw
eyw Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, NikosKallithea said: .05 Ωμ ειναι ναι αν το 3ο χρώμα είναι ασημί. Πολύμετρο ή μπαταρία+λαμπάκι/ραδιάκι για σιγουριά. Που υπάρχουν ή χρειάζονται discrete αντιστάσεις 0.05 Ω? μήπως είναι ασφαλοαντίσταση? edit: μάλλον όχι. Πάντως οι αγωγοί σύνδεσης μπορεί να είναι παραπάνω σε Ω από το εξάρτημα. edit: συνήθως τέτοιες τιμές αντιστάσεων είναι shunt σε αμπερόμετρα. Πάντως το θέμα της ακρίβειας παραμένει. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από eyw σχόλιο
Angalan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 13 ώρες πριν, eyw είπε ναι αν το 3ο χρώμα είναι ασημί. Πολύμετρο ή μπαταρία+λαμπάκι/ραδιάκι για σιγουριά. Που υπάρχουν ή χρειάζονται discrete αντιστάσεις 0.05 Ω? μήπως είναι ασφαλοαντίσταση? edit: μάλλον όχι. Πάντως οι αγωγοί σύνδεσης μπορεί να είναι παραπάνω σε Ω από το εξάρτημα. edit: συνήθως τέτοιες τιμές αντιστάσεων είναι shunt σε αμπερόμετρα. Πάντως το θέμα της ακρίβειας παραμένει. Να προσθέσω σε αυτό το σημείο ότι η (μάλλον) αντίσταση ήταν στην έξοδο από ένα τροφοδοτικό 48v 3A και όταν καταλάθος βραχυκυκλωσα την εξόδου ,κάηκε αυτή η αντίσταση... Την άλλαξα και έβαλα μια τρίχα από ένα καλώδιο και ξανά βραχυκύκλωσα το σύστημα και κεγόταν η τρίχα του καλωδίου που έβαζα στο ίδιο σημείο.... Οπότε μπορεί να είναι απλά βραχυκηκλωτικη.... αλλά και πάλι δεν ξέρω 12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Μήπως είναι πηνίο Δεν ξέρω τι εννοείς .....
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Angalan είπε Δεν ξέρω τι εννοείς ..... Κάτι τέτοιο: https://www.actuellelectronics.gr/el/470mi-pinio-adistasis-44519
eyw Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 12 minutes ago, Angalan said: Να προσθέσω σε αυτό το σημείο ότι η (μάλλον) αντίσταση ήταν στην έξοδο από ένα τροφοδοτικό 48v 3A και όταν καταλάθος βραχυκυκλωσα την εξόδου ,κάηκε αυτή η αντίσταση... ή είναι ασφαλοαντίσταση ή σένσορας, 3A*0.05Ω=0.15V Πάντως 0.05Ω φτιάχνεις και μόνος σου από σύρμα, χαλκού ή άλλο με γνωστό resistivity. Στα πόσα Amp πρέπει να καίγεται και τι ακριβώς και πως προστατεύει, δες (ή βρες) σχέδιο. Καλύτερα μέχρι να επαναφέρεις το τροφοδοτικό μην ξαναβραχυκυκλώσεις την εξοδο. . 13 minutes ago, Angalan said: ... Οπότε μπορεί να είναι απλά βραχυκυκλωτικη.... αλλά και πάλι δεν ξέρω κάτι σαν crowbar protection, μπορεί. Ούτε εγω ξέρω, ας πει και άλλος πιο έμπειρος με συνδεσμολογίες και προστασίες.
Invader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Ασφαλειοαντίσταση είναι.Αν έβαλες συρματάκι και το εκαψε πιθανό να έχει φάει κάτι παραμέσα.Δες πρωτα τι έχει για ισχύος και ξεκίνα από κει που είναι το εύκολο.Ανέβασε και καμιά φωτογραφία μπας και φανεί κάτι.
snbblp Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 0, 5, /100 (δηλαδή 0,05 ohm), με 5% ανοχή (+/-) Αν δεν βρεις ίδια, μπορείς να βάλεις δυο 0,1R παράλληλα. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από snbblp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα