Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτηση αρχάριου.

Έπεσε στα χέρια μας μία lg 27gp850-b 

Έχουμε κάποια πρόταση σε ρυθμίσεις;

Κατά την εγκατάσταση - σύνδεση χρειάζεται να κατεβάσουμε κάτι (drivers, profile κτλ);

Update χρειάζεται σε καινούργιο firmware κατευθείαν;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξουμε εύκολα για θέματα με καμμένα - κολλημένα pixel;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα παραλαβή της οθόνης και στήσιμο. Ρυθμίσεις έβαλα το sRGB mode που ήταν άψογο αλλά δοκίμασα και τα settings από Rtings που σαν να είναι καλύτερα. Το κομμάτι που μου έκατσε είναι καλό σε θέμα Bleeding κτλ. Display port σύνδεση φυσικά με την κάρτα. Με απασχολεί όμως ότι default έχει επιλέξει 8 bit χρώμα. Αξίζει να βάλω 10 bit από Nvidia Control Panel; 

Την οθόνη την πείρα από γνωστό 280€ σφραγισμένη. Ο ίδιος πήγε σε Asus ROG Swift PG27AQDM OLED. 

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 2

1 ώρα πριν, liakinen είπε

Σήμερα παραλαβή της οθόνης και στήσιμο. Ρυθμίσεις έβαλα το sRGB mode που ήταν άψογο αλλά δοκίμασα και τα settings από Rtings που σαν να είναι καλύτερα. Το κομμάτι που μου έκατσε είναι καλό σε θέμα Bleeding κτλ. Display port σύνδεση φυσικά με την κάρτα. Με απασχολεί όμως ότι default έχει επιλέξει 8 bit χρώμα. Αξίζει να βάλω 10 bit από Nvidia Control Panel; 

Την οθόνη την πείρα από γνωστό 280€ σφραγισμένη. Ο ίδιος πήγε σε Asus ROG Swift PG27AQDM OLED. 

Tο αν θα ενεργοποιείς το HDR θα το κρινεις κατά περίπτωση οπου υπάρχει καλη ενσωμάτωση του...

Η ενεργοποίηση γίνεται από τα windows, θα πας system και μετά display settings..

Καλόριζικη η νέα οθόνη σου. Καλή επιλογή.

Υ.γ: Οι προτεινομενες ρυθμίσεις του Rtings συνήθως είναι πολύ καλές.. 

• Thanks 1

22 ώρες πριν, liakinen είπε

Ερώτηση αρχάριου.

Έπεσε στα χέρια μας μία lg 27gp850-b 

Έχουμε κάποια πρόταση σε ρυθμίσεις;

Κατά την εγκατάσταση - σύνδεση χρειάζεται να κατεβάσουμε κάτι (drivers, profile κτλ);

Update χρειάζεται σε καινούργιο firmware κατευθείαν;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξουμε εύκολα για θέματα με καμμένα - κολλημένα pixel;

Καλορίζικη η οθόνη σου!

Στην δικιά μου έχω επιλέξει το sRBG στα πάντα (gaming, etc), brightness 45, contrast 70, smart energy saving Off, automatic standby Off, DisplayPort Version 1.4.

ICC profile κατέληξα τελικά στο default της LG. Παλιότερα είχα κατεβάσει και το On Screen Control της LG αλλά το έβγαλα.

Εγώ έχω AMD και ενεργοποίησα τα 10-bit από εκεί.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, camel555 είπε

Καλορίζικη η οθόνη σου!

Στην δικιά μου έχω επιλέξει το sRBG στα πάντα (gaming, etc), brightness 45, contrast 70, smart energy saving Off, automatic standby Off, DisplayPort Version 1.4.

ICC profile κατέληξα τελικά στο default της LG. Παλιότερα είχα κατεβάσει και το On Screen Control της LG αλλά το έβγαλα.

Εγώ έχω AMD και ενεργοποίησα τα 10-bit από εκεί.

10-bit από Nvidia εγώ και δουλεύει μια χαρά. Πήγα με τις ρυθμίσεις του Rtings και νομίζω για αρχή είμαι ευχαριστημένος. Φωτεινότητα πάντα έχω χαμηλή (20 - 25) στις οθόνες γιατί κάθομαι βραδυνές ώρες με χαμηλό φωτισμό και δεν θέλω να κουράζω τα μάτια μου. 

Κατεβάζουμε τίποτα drivers από το site της LG ή ότι έχουν τα Windows; 

Επίσης με Firmware τι παίζει; 

Profile κατέβασες από κάπου της LG ή υπάρχει αυτόματα με την εγκατάσταση; 

Αν βλέπω σωστά εμένα είναι άδεια η καρτέλα. 

Είναι απαραίτητο; 

Εγώ που έχω τις ρυθμίσεις από το Rtings δεν θα ήταν καλύτερα να βάλω το δικό τους profile; 

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά το θέμα οθόνη με δυσκολεύει. 

Ευτυχώς που έπεσα σε Panel καλό και δεν έχω θέμα με Pixel και τρελό Bleeding. 

Επεξ/σία από liakinen

18 ώρες πριν, liakinen είπε

10-bit από Nvidia εγώ και δουλεύει μια χαρά. Πήγα με τις ρυθμίσεις του Rtings και νομίζω για αρχή είμαι ευχαριστημένος. Φωτεινότητα πάντα έχω χαμηλή (20 - 25) στις οθόνες γιατί κάθομαι βραδυνές ώρες με χαμηλό φωτισμό και δεν θέλω να κουράζω τα μάτια μου. 

Κατεβάζουμε τίποτα drivers από το site της LG ή ότι έχουν τα Windows; 

Επίσης με Firmware τι παίζει; 

Profile κατέβασες από κάπου της LG ή υπάρχει αυτόματα με την εγκατάσταση; 

Αν βλέπω σωστά εμένα είναι άδεια η καρτέλα. 

Είναι απαραίτητο; 

Εγώ που έχω τις ρυθμίσεις από το Rtings δεν θα ήταν καλύτερα να βάλω το δικό τους profile; 

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά το θέμα οθόνη με δυσκολεύει. 

Ευτυχώς που έπεσα σε Panel καλό και δεν έχω θέμα με Pixel και τρελό Bleeding. 

Καλησπέρα, αν θυμάμαι καλά, είχα κατεβάσει τους drivers από εδώ https://www.lg.com/hk_en/support/product/lg-27GP850-B.AEU

Κανονικά στο icc profile, θα έπρεπε να σου γράφει του rtings, εάν έχεις εγκαταστήσει αυτό σωστά (type 'Colour Management' into the 'Search Bar' on the taskbar).

Για το firmware που ρωτάς, δεν νομίζω να είχα βρεί κάτι, αλλά δες και εδώ https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/qqcj1j/need_firmware_file_for_lg_27gp850baus/                                                                                                                                              Και εγώ βραδυνές ώρες κάθομαι στον υπολογιστή, με σχεδόν ανύπαρκτο φωτισμό και έχω βάλει σχεδόν την διπλή φωτεινότητα από εσένα. Η όραση/οπτική αντίληψη είναι αρκετά υποκειμενική, για αυτό θα σου πρότεινα να μην πολυασχοληθείς με τους αριθμούς αυτούς καθ' εαυτούς αλλά να κοιτάξεις να ευχαριστηθείς την οθόνη σου! Και φυσικά να δώσεις χρόνο προσαρμογής στα μάτια σου.

• Like 1

@camel555

Είχα βάλει μόνο τις ρυθμίσεις από Rtings (φωτεινότητα, contrast κτλ) δεν είχα κατεβάσει το profile τους. Χθες το κατέβασα και έκανα λίγες ρυθμίσεις που διάβασα εδώ https://pcmonitors.info/articles/using-icc-profiles-in-windows/.

Χθες έστειλα mail στο support της LG και σε δύο ώρες με πήραν τηλέφωνο. Drivers και Firmware δεν χρειάζεται τίποτα μου είπε ο άνθρωπος που μιλήσαμε. 3 χρόνια εγγύηση από LG και αλλαγή με το που δω pixel με πρόβλημα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/8/2023 στις 6:35 ΜΜ, camel555 είπε

Εγώ προσωπικά κατάφερα αντικατάσταση με σφραγισμένη S2721DGFA, μιας και αρχικά μου έστειλαν refurbished (γδαρμένο πάνελ, μέχρι και πούπουλα βρήκα μέσα...) ΑΦΟΥ έστειλα εξώδικη δήλωση όχι μόνο στα κεντρικά, αλλά μέχρι και στο Board of Directors της εταιρείας στην Αμερική... Και δεν αφορούσε καμμένα/κολλημένα pixels το θέμα μου.

Αφιέρωσα απίστευτο χρόνο για την υπόθεσή μου, τυγχάνω δικηγόρος και δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω έτσι το θέμα μιας και είχα το δίκιο με το μέρος μου. Μόνο για το χρόνο που σπατάλησα, είπα ποτέ ξανά Dell.

Και έτσι κατέληξα η επόμενη αγορά να γίνει από Amazon. Το οποίο μου αντικατέστησε την LG 27GP850 που παρουσίασε ένα κολλημένο pixel, σε χρόνο dt μετά από ένα chat ολίγων λεπτών...

Είμαι για αγορά νέας οθόνης και στο skroutz λέει παράδοση 10-30 ημέρες. Τη βρήκα στο Γερμανικό Amazon ετοιμοπαράδοτη και πιό φθηνή. Να προχωρήσω άφοβα? (Δεν έχω ξανακάνει αγορά απο Amazon και κολλάω στο τι θα γίνει σε περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση).

https://www.skroutz.gr/s/30668221/Iiyama-G-Master-GB3271QSU-B1-IPS-HDR-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-165Hz.html

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B096G7LHGC/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1S3RHLEMR9UVD&psc=1

Επεξ/σία από vasilis_ts
  • Like 1

16 ώρες πριν, vasilis_ts είπε

Είμαι για αγορά νέας οθόνης και στο skroutz λέει παράδοση 10-30 ημέρες. Τη βρήκα στο Γερμανικό Amazon ετοιμοπαράδοτη και πιό φθηνή. Να προχωρήσω άφοβα? (Δεν έχω ξανακάνει αγορά απο Amazon και κολλάω στο τι θα γίνει σε περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση).

https://www.skroutz.gr/s/30668221/Iiyama-G-Master-GB3271QSU-B1-IPS-HDR-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-165Hz.html

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B096G7LHGC/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1S3RHLEMR9UVD&psc=1

Από Amazon γερμανίας την πήρα και εγώ. Υποδειγματικό customer care, η αντικατάσταση ήταν θέμα λεπτών μέσω chat. Αφού δεν το πίστευα και ρώτησα αν η νέα θα είναι σφραγισμένη κλπ, έχοντας πικρή εμπειρία με τα refurbished της dell...

Αν χρειαστεί αντικατάσταση, θα το λύσεις στο chat όμορφα, γρήγορα και ωραία😀 Αν θυμάμαι καλά, δεν ζήτησαν ούτε φωτογραφία με το κολλημένο pixel... Για μένα προχώρα άνετα, βεβαιώσου ότι πωλητής είναι το ίδιο το Amazon.

Τώρα είδα το link σου, ο πωλητής δεν είναι το Amazon, οπότε όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Στην θέση σου δεν θα αγόραζα από ιδιώτη...

1 λεπτό πριν, camel555 είπε

Από Amazon γερμανίας την πήρα και εγώ. Υποδειγματικό customer care, η αντικατάσταση ήταν θέμα λεπτών μέσω chat. Αφού δεν το πίστευα και ρώτησα αν η νέα θα είναι σφραγισμένη κλπ, έχοντας πικρή εμπειρία με τα refurbished της dell...

Αν χρειαστεί αντικατάσταση, θα το λύσεις στο chat όμορφα, γρήγορα και ωραία😀 Αν θυμάμαι καλά, δεν ζήτησαν ούτε φωτογραφία με το κολλημένο pixel... Για μένα προχώρα άνετα, βεβαιώσου ότι πωλητής είναι το ίδιο το Amazon.

Τώρα είδα το link σου, ο πωλητής δεν είναι το Amazon, οπότε όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Στην θέση σου δεν θα αγόραζα από ιδιώτη...

Ναί, είναι μεταπωλητής. Μεγάλο κατάστημα βέβαια αλλά αν δεν ξέρεις τι πολιτική έχει...

Μάλλον θα την κάνω παραγγελία μέσω skroutz και όποτε έρθει.

6 λεπτά πριν, vasilis_ts είπε

Ναί, είναι μεταπωλητής. Μεγάλο κατάστημα βέβαια αλλά αν δεν ξέρεις τι πολιτική έχει...

Μάλλον θα την κάνω παραγγελία μέσω skroutz και όποτε έρθει.

Από άλλο Amazon, πχ Ισπανίας?

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Χτύπησα την παρακάτω για το PC για 4K/120Hz με HDR, πολύ δυνατή. Φοράει το LG C2 panel και η Panasonic έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το calibration out of the box.

Ξεκάθαρα το καλύτερο VFM για όποιον θέλει 42άρα και 4K/120Hz με HDR.

https://www.skroutz.gr/s/42916364/Panasonic-Smart-Tileorasi-42-4K-UHD-OLED-TX-42LZ800E-HDR-2022.html

• Like 8

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 19/10/2023 στις 2:15 ΜΜ, Psycho_Warhead είπε

Χτύπησα την παρακάτω για το PC για 4K/120Hz με HDR, πολύ δυνατή.

Την χτύπησα κι εγώ, πρώτες εντυπώσεις μετά από λίγο D4 κ το 5ο επ της Ahsoka, φοβερή εικόνα, πραγματικό μαύρο + HDR με εντυπωσιακά highlights. Και το coating συμπαθητικό, έχει αντανακλάσεις σε φωτεινό δωμάτιο, αλλά με σχετικά χαμηλό φωτισμό είναι μπόμπα κ μου φαίνεται λίγο καλύτερο από το coating της AW3423DWF που είχα δει στο exclusive store.

Σαν desktop monitor δε λέει με τπτ όμως, για τους ~80 πόντους που κάθομαι εγώ, είναι πολύ μεγάλη κ κουραστική. Out of the box έχει θεματάκια με blurry text και πρέπει να έχει κ κάποιο auto brightness adjustment που είναι ενοχλητικό.

Θα της δόσω λίγο χρόνο ακόμα, αλλά δεν βλέπω να την κρατάω στο PC.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...