mtifosi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Στις 24/8/2023 στις 10:04 ΜΜ, Psycho_Warhead είπε VA για gaming απλά δεν.. Τα τελευταια VA panel εχουν βελτιωθει πολυ ομως σε response αλλα μεχρι στιγμης αγκαθι ειναι το χαμηλο quality της samsung. Ερχονται και 2 μοντελα 27/1440p με miniLed απο acer και aoc... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δεν θα ανοίξω καινούριο θέμα για αυτό, πιο πολύ το postάρω γιατί δεν μου έχει συμβεί ξανά αυτό (πάντα υπάρχει πρώτη φορά άλλωστε). Alienware 3423dw, πολυαγαπημένο μου μόνιτορ. Πάω να ανοίξω το monitor σήμερα (το κλείνω από τον διακόπτη όταν τελειώσω με ότι κάνω) και ήταν σαν νεκρό. Λέω κλασσικό blackout όπως κάνει κάποιες φορές η τηλεόραση μου, βγάζω το ρεύμα, κάνει το reset της, κομπλέ άνοιξε και μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι στην λειτουργία της. Τι έγινε τώρα και είναι εντελώς κουλό. Έχει καεί (εκτίμηση μου) ότι έχει να κάνει με το κόκκινο χρώμα στο Logo της Alieware που βρίσκεται στο πίσω μέρος της οθόνης. Αυτό το κατάλαβα σήμερα, μπορεί να είχε γίνει από πριν και να μην το είχα προσέξει καθώς όπως ανέφερα είναι το πίσω μέρος της οθόνης που έχω από λίγο εως καθόλου επαφή. Οπότε ότι έχει να κάνει με παράγωγο το κόκκινο όπως το μωβ, πορτοκαλί κτλ, δεν τα προβάλλει το led. Τα άλλα χρώματα μπλε και πράσινο όπως και τις μίξεις τους, οκ. Της έκανα factory reset μήπως έπαθε τα δικά του λόγω software αλλά το θέμα παραμένει. Είμαι εντός εγγύησης, θα επικοινωνήσω με την Dell, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που δεν θέλω να την στείλω καθώς δεν θέλω να μπλέκω (ακόμα και αν απαιτήσω for some reason new one) και προφανώς να περιμένω έναν μήνα μέχρι να μου έρθει πίσω. Είναι κάτι που μπορώ να ζήσω με αυτό. Το έχω ψάξει αλλά δεν βρήκα κάποιον που να έχει κάτι ανάλογο. Το αναφέρω ως πρόβλημα λοιπόν, δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό στο led της, αν έχουν επιλέξει τόσο cheap leds και παρέδωσε πνεύμα. Θα παρακαλέσω όχι υποδείξεις ή συμβουλές στο τι θα κάνω με την επιστροφή του ή όχι, το έχω αποφασίσει πως δεν θα την επιστρέψω για αυτόν τον λόγο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Δεν θα ανοίξω καινούριο θέμα για αυτό, πιο πολύ το postάρω γιατί δεν μου έχει συμβεί ξανά αυτό (πάντα υπάρχει πρώτη φορά άλλωστε). Alienware 3423dw, πολυαγαπημένο μου μόνιτορ. Πάω να ανοίξω το monitor σήμερα (το κλείνω από τον διακόπτη όταν τελειώσω με ότι κάνω) και ήταν σαν νεκρό. Λέω κλασσικό blackout όπως κάνει κάποιες φορές η τηλεόραση μου, βγάζω το ρεύμα, κάνει το reset της, κομπλέ άνοιξε και μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι στην λειτουργία της. Τι έγινε τώρα και είναι εντελώς κουλό. Έχει καεί (εκτίμηση μου) ότι έχει να κάνει με το κόκκινο χρώμα στο Logo της Alieware που βρίσκεται στο πίσω μέρος της οθόνης. Αυτό το κατάλαβα σήμερα, μπορεί να είχε γίνει από πριν και να μην το είχα προσέξει καθώς όπως ανέφερα είναι το πίσω μέρος της οθόνης που έχω από λίγο εως καθόλου επαφή. Οπότε ότι έχει να κάνει με παράγωγο το κόκκινο όπως το μωβ, πορτοκαλί κτλ, δεν τα προβάλλει το led. Τα άλλα χρώματα μπλε και πράσινο όπως και τις μίξεις τους, οκ. Της έκανα factory reset μήπως έπαθε τα δικά του λόγω software αλλά το θέμα παραμένει. Είμαι εντός εγγύησης, θα επικοινωνήσω με την Dell, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που δεν θέλω να την στείλω καθώς δεν θέλω να μπλέκω (ακόμα και αν απαιτήσω for some reason new one) και προφανώς να περιμένω έναν μήνα μέχρι να μου έρθει πίσω. Είναι κάτι που μπορώ να ζήσω με αυτό. Το έχω ψάξει αλλά δεν βρήκα κάποιον που να έχει κάτι ανάλογο. Το αναφέρω ως πρόβλημα λοιπόν, δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό στο led της, αν έχουν επιλέξει τόσο cheap leds και παρέδωσε πνεύμα. Θα παρακαλέσω όχι υποδείξεις ή συμβουλές στο τι θα κάνω με την επιστροφή του ή όχι, το έχω αποφασίσει πως δεν θα την επιστρέψω για αυτόν τον λόγο. Εχω κολλημενο κοκκινο πιξελ και ειμαι σε αναμονη απαντησης για το αν θα υπαρξει αντικ/ση (εδω γελαμε). Εαν υπαρξει θα στειλουν νεο εκεινοι και θα παραλαβουν το παλιο, δεν μενεις χωρις οθονη εν ολιγοις... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 11 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Το αναφέρω ως πρόβλημα λοιπόν, δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό στο led της, αν έχουν επιλέξει τόσο cheap leds και παρέδωσε πνεύμα. Ε συμβαίνουν αυτά, δεν νομίζω ότι είναι θέμα cheap led, εδώ φτηνιάρικες λεντοταινίες και αντέχουν χρόνια, μάλλον απλά έπεσες στην περίπτωση. Πάντως το παλικάρι στο exclusive σε ερώτηση για την DW μου είπε ότι είναι σε αναμονή παραλαβής, με άγνωστο χρόνο παράδοσης, οπότε ίσως χρειαστεί υπομονή σε περιπτώσεις αντικατάστασης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Είναι από τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις και τι θα πάρεις πίσω. Εδώ υπάρχει πιθανότητα για κολλημένο pixel out of the box (ή και στην πορεία), υπάρχει πιθανότητα για flickering όταν ενεργοποιείται το gsync + hdr για κάποιους, είναι το fan noise που διαμαρτύρονται αρκετοί. Όλα αυτά τα έχω διαβάσει από users στο reddit. Και με το προηγούμενο μου μόνιτορ είχα συμβιβαστεί με κάτι που θα μπορούσε να με κάνει να το επιστρέψω. Αναφέρομαι στο Asus PG279Q που είχε σιγουράκι bleeding (ήταν το κουσούρι της) και απλώς παρακαλούσες να έχεις λίγο ώστε να μην ρισκάρεις την αντικατάσταση και ρίξεις ζάρι εν τέλει μην σου έρθει χειρότερη παρτίδα. Δεν τους δικαιολογώ αλλά είναι μικρό το κακό στην δική μου περίπτωση. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα είτε με κάτι που έχει να κάνει με το ίδιο το panel ή να μαζεύω το ξεκολλημένο πλαστικό πλαίσιο της οθόνης όπως κάποιοι users με την G8. Aκόμα πρέπει να το κυνηγάει το παλικάρι, είχε ανοίξει ανάλογο topic εδώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) από ότι βλέπω πολλά προβλήματα τα oled monitor, ευτυχώς δεν έχω κάνει αγορά ακόμη και αν κάνω με βλέπω σε mini led. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2023 από ICE-T Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Εμενα τα δικα μου μεχρι στιγμης δεν εχουν παρουσιασει καποιο προβλημα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Τίποτα δεν είναι άτρωτο. Οκ, εξαιρώ τις μνήμες RAM που θέλει μεγάλο ταλέντο για να τις κάψει κάποιος. Για αυτό και η ισόβια τους εγγύηση. Δεν υπάρχει αυτό το ότι ''καλά έκανα και δεν πήρα τώρα'' λες και έχεις πιει το νέρο της επιτυχίας σε μελλοντικές σου αγορές. Μπορεί να πάρεις το Asus/LG/Samsung το 2028 και πάλι να σου τύχει η στραβή, δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Όσο περισσότερα προϊόντα αγοράζεις, έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα στην στραβή. Σε όλα τα brands, δεν έχεις υπογράψει κανένα συμβόλαιο ότι το προϊόν θα είναι για πάντα μαζί σου και οκ. Επίσης το ότι κάποιο προϊόν είναι ακριβό δεν σημαίνει πως θα πάρεις αυτό που πρέπει. Δεν λέω πως είναι σωστό αυτό, αλλά συμβαίνει. Ωραία, θα περάσουν 5 χρόνια στην oled/qdled τεχνολογία και λογικά θα μειώσουν την πιθανότητα του burn in. Αλλά όπως είπα, ''μειώσουν'' δεν σημαίνει ότι θα το εξαλείψουν ή ότι δεν θα σου παρουσιάσει άλλα θέματα. Καλό είναι να κάνουμε έρευνα αγοράς, προφανώς όταν κάποια brands έχουν αφήσει κακή εντύπωση, το να επενδύσουμε σε αυτά σημαίνει πως ρίχνεις ζάρι αν θα σου κάτσει η στραβή. Εμείς που πήραμε τώρα τα qdled και δεν περιμέναμε 8 χρόνια για να βελτιώσουν, γνωρίζαμε κάποια προβλήματα των εν λόγω monitor. Εγώ πρόσθεσα άλλο ένα στο μενού απλώς. Ακόμα ψάχνω κάποιον που να είχε/έχει ανάλογο θέμα με το rgb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 55 λεπτά πριν, ICE-T είπε από ότι βλέπω πολλά προβλήματα τα oled monitor, ευτυχώς δεν έχω κάνει αγορά ακόμη και αν κάνω με βλέπω σε mini led. Δεν νομίζω, αν ήταν θα είχε βουήξει ο τόπος, απλά δεν είναι τέλεια (όπως κ οτιδήποτε άλλο, είτε οθόνη, είτε... αυτοκίνητο). Το θέμα είναι να επιλέξεις το σωστό μόνιτορ βάσει των δικών σου κριτηρίων κ απαιτήσεων, με τη συνειδοτοποίηση ότι σχεδόν πάντα θα κάνεις και κάποιον συμβιβασμό. Εγώ πχ προτίμησα IPS 32" 4K/144Hz αντί για 34" UWide/165Hz qdoled, γιατί θα είχα αυξημένο ρίσκο burn in λόγω χρήσης και θα βλαστημούσα το (semi?)glossy coating λόγω χώρου, συν ότι δεν ήθελα να αλλάξω ανάλυση/aspect ratio και η εναλλακτική σε oled είναι στις 42". Σε διαφορετικά σενάρια χρήσης (πχ αμιγώς media/gaming ή/και HDR χωρίς halos/bloom ) ή χώρου κι εγώ θα προτιμούσα oled. Και για να μην τα βάφουμε μαύρα, να θυμίσω ότι στην απαρχή των LCD, πληρώναμε 300-400€ για 17-19" 4:3 768p TN panel @ 60Hz κ λέγαμε και ευχαριστώ που έφευγε το μπαούλο η CRT (εκτός από όταν παίζαμε FPS, πχ CounterStrike... ). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Απλά θα πρέπει να αποδεχτεί κάποιος ότι ΟΣΑ λεφτά και να δώσει, το τέλειο monitor ή η τέλεια TV ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δυστυχώς, κάτι θα έχεις, κάτι δεν θα έχεις..Κοιτάς τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζεις με βάση τις ανάγκες σου. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2023 από Psycho_Warhead 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TsAkira Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Απλά θα πρέπει να αποδεχτεί κάποιος ότι ΟΣΑ λεφτά και να δώσει, το τέλειο monitor ή η τέλεια TV ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δυστυχώς, κάτι θα έχεις, κάτι δεν θα έχεις..Κοιτάς τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζεις με βάση τις ανάγκες σου. Με σεβασμό φίλε Psycho, διαφωνώ. Το δικό μου είναι τέλειο! Κάθε φορά που παίζω κάτι με HDR έχω σηκωμάρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
despooked Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Έχει δοκιμάσει κανείς τις mini led οθόνες της Cooler Master; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, despooked είπε Έχει δοκιμάσει κανείς τις mini led οθόνες της Cooler Master; Ειχα δοκιμασει την GP27Q 27/1440p αλλα δεν εμεινα τοσο ικανοποιημενος και την επεστρεψα. Οχι τοσο ως προς το miniLED που λειτουργουσε καλα σε media αλλα κυριως λογω flickering που ειχε και καποιο θεμα με την ποιοτητα ειδικα στις ακρες του panel. Εχουν βγει καποια νεα firmware που δεν ξερω αν το εχουν βελτιωσει αρκετα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 H Dell παντως ωραιοι, 1300 ευρω Alienware οθονη και θελουν να υπαρχουν πανω απο 6 κολλημενα-νεκρα dark subpixel για αντικατασταση εντος εγγυησης, εγω με ενα δεν ειμαι επιλεξιμος. Γελανε οι πετρες. Ετσι σεβονται τους καταναλωτες που τους τα σκανε αδρα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλά γενικά η αγορά των monitor είναι σκέτη κοροϊδία, κοστολογούν ό,τι να 'ναι και το QC είναι για τα κράβαρα..Η Asus ετοιμάζει να φέρει 32άρι 4Κ OLED 240Hz και θα έχει DP 1.4 αντί για DP 2.1. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από Psycho_Warhead Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα