Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε τις τιμές που βλέπω αισθάνομαι καλύτερα που πλήρωσα μόνο τόσα για το 3423AW. Δεν βλέπω κάτι μέχρι στιγμής επίσης να με κάνει να ζηλέψω βρε αδερφέ κάπως ή να μου μπουν σκέψεις για νέα αμαρτία.xD

Επεξ/σία από Alex21121988
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 hours ago, camel555 said:

Την S2721DGFA είχα... 

Ακριβώς. Αν είχες πιο premium σειρά οι πιθανότητες καλύτερης εξυπηρέτησης αυξάνονται λένε. Τουλάχιστον αυτή η εικόνα φαίνεται από άτομα που χρειάστηκαν κάλυψη εγγύησης. 

• Like 1

16 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Ακριβώς. Αν είχες πιο premium σειρά οι πιθανότητες καλύτερης εξυπηρέτησης αυξάνονται λένε. Τουλάχιστον αυτή η εικόνα φαίνεται από άτομα που χρειάστηκαν κάλυψη εγγύησης. 

Έχω και την U2515H, σειρά UltraSharp και δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και πολλά χρόνια. Ως premium σειρά οι πιθανότητες να χρειαστεί service, είναι προφανώς μειωμένες σε σχέση με τις φθηνότερες της Dell. Αυτούς τους διαχωρισμούς ως προς την αντιμετώπιση της εγγύησης δεν μπορώ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Alex21121988 said:

Mε τις τιμές που βλέπω αισθάνομαι καλύτερα που πλήρωσα μόνο τόσα για το 3423AW. Δεν βλέπω κάτι μέχρι στιγμής επίσης να με κάνει να ζηλέψω βρε αδερφέ κάπως ή να μου μπουν για σκέψεις για νέα αμαρτία.xD

Το 2025 θα βγουν δυνατά ultrawide..

Εγώ ένα 32αρι  θα το χτυπήσω για να παροπλισω επιτέλους την 48αρα c2..

Επεξ/σία από optimus prime

46 minutes ago, optimus prime said:

Το 2025 θα βγουν δυνατά ultrawide..

Εγώ ένα 32αρι  θα το χτυπήσω για να παροπλισω επιτέλους την 48αρα c2..

Μέχρι τότε έχουμε μέλλον. Θέλω να δω και περισσότερη υποστήριξη σε UltraWide σκηνικά. Δηλαδή είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμα games εν ετει 2023 (και υπηρεσίες) που πρέπει να κατεβάσω mod για να μην έχω black bars...

Είναι πολύ ''κοντά'' τα ultrawide ρε γαμώτο, ένας λόγος που πάντα προτιμούσα το 16:10 έναντι του 16:9..Συν αυτό που λες με την υποστήριξη από τίτλους με απωθεί απ' το να αγοράσω UW.

Το Asus 32 OLED που θα έρθει θα μου άρεσε αλλά νομίζω θα ξεφύγει σε τιμή και από τη στιγμή που τώρα χτυπάς το Panasonic 42 OLED(Με panel LG C2) στα 650 ευρώ, θα φαίνονται τέρμα κοροϊδία τα 1500+ του Asus..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά τα 42αρια και τα 48αρια αλλά κατά την προσωπική μου εμπειρία είναι κουραστικά στα μάτια,ειδικα όταν κάνεις πολύωρη χρήση.

Μπορεί οι τιμές να έχουν πέσει αλλά εγώ προσωπικά προτιμώ να έχω ένα μικρότερο πάνελ από το να έχω ένα μεγαλύτερο που να με κουράζει..

Από τότε που έβαλα το ultrawide σαν main μετά από τόσα χρόνια με μεγάλες οθόνες βρήκα την υγεία μου..

Το 32αρι θα καλύψει τα παιχνίδια αυτά όπου δεν μπορώ να τα φέρω με κάποιο hex editor η fix σε ultrawide format.

Tα οποία πλεον ειναι λιγα και κάθε χρονιά που περνάει γίνονται λιγότερα.. 

• Like 1

Καλά τα 42+ δεν είναι για browsing κλπ, εδώ το 32άρι μονιτορ που είχα και με κούραζε..Για τέτοια το 27 θεωρώ είναι το sweet spot. Οι πολλές ίντσες είναι για games/movies.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι το 27αρι το θεωρώ πολύ μικρό,ίσως γιατί έχω συνηθίσει σε μεγάλες οθόνες.. 

Δεν υπάρχει και κάποιο  oled 4k σε αυτές τις ίντσες και είναι ακόμα άγνωστο εαν θα βγει τα επόμενα 2 χρόνια κάποιο.. 

Το 32αρι είναι υποφερτο και το θετικό είναι ότι είναι Qd oled..

29 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Καλά τα 42+ δεν είναι για browsing κλπ, εδώ το 32άρι μονιτορ που είχα και με κούραζε..Για τέτοια το 27 θεωρώ είναι το sweet spot. Οι πολλές ίντσες είναι για games/movies.

Είναι και θέμα απόστασης + PPI / text clarity, πχ 32" 4Κ χωρίς scaling είναι πιο κουραστικό από 32/27" 1440p, αλλά πολύ ανώτερο σε image quality, αλλά με scaling είναι ΟΚ - το οποίο scaling δεν είναι πανάκεια, έχει κι αυτό θεματάκια που κ που. Αυτά για browsing-διάβασμα προφανώς, σε YT/Netflix/gaming ποτέ δεν είχα θέμα.

Bλέπω πάντως ότι φτάσαμε σχεδόν 2024 και ακόμα κάνεις συμβιβασμούς στο θέμα οθόνης, αναλόγως την τεχνολογία του panel, παίζεις τζόκερ στο θέμα εγγύησης / 0 dead pixel / burn in / bleed / coating και όλα αυτά για προϊόντα premium με premium τιμές.

Πχ το Dell G3223Q είναι HDR400 (δλδ τίποτα πρακτικά), μετά το Neo G7 έχει FALD 1196 zones, αλλά είναι VA+Samsung (και το G8 έχει scanlines στα 240 Hz😑) και τέλος τα qd-oled που έχουν θέμα με το burn in ακόμα και στο 6μηνο ενίοτε (και αυτό σε gaming χρήση, σε παιχνίδια με πολλά static elements στο UI).

• Like 1

Ναι, δυστυχώς ακόμα κάνεις συμβιβασμούς, όπως κάνεις και στις TVs και δεν παίζει ρόλο πόσα λεφτά θα δώσεις. Κάποια δεν θα 'χει Dolby Vision, κάποια δεν θα ΄χει DTS κλπ..

23 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Ξέχνα την OLED αν πρόκειται να έχει αρκετή χρήση με στατικό περιεχόμενο.

Πήγαινε σε αυτή.

https://www.skroutz.gr/s/35581398/Dell-G3223Q-IPS-HDR-Gaming-Monitor-31-5-4K-3840x2160-144Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Εκεί κατέληξα κ κλασσική Dell δεν έχει θέμα με bleed/glow. Είχαν και την 3423DW δίπλα κ την είδα, φοβερά χρώματα/μαύρα/κίνηση, με έβαλε σε σοβαρό πειρασμό, μέχρι που είπα να γυρίσει λίγο σε desktop και συνειδητοποίησα ότι με το glossy coating που έχει απλά δεν κάνει για εμένα (λόγω χρήσης & χώρου).

Δεν είχα πολύ χρόνο, έτρεξα 2 γρήγορα NMD στο D4 κ holy cow, γιατί έπαιζα με 60 Hz τόσα χρόνια; Έπεσε κ Tempest Roar επιτέλους, οπότε όλα καλά, όλα ανθηρά (με εξαίρεση τα €πουλα του λογαριασμού που φεύγουν γρηγορότερα κι από τα lemmings στους γκρεμούς :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...