Alex21121988 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 28/1/2023 στις 1:33 ΠΜ, kostiger είπε Σε single player παιχνίδια ναι ακόμα και τα 90 fps δίνουν πολύ ωραία εμπειρία.. Σε competitive καταστάσεις γίνονται αντιληπτά τα παραπάνω καρε, συνεπώς υπάρχει σημαντική μερίδα του κοινού που δεν την αφήνουν αδιαφορη. Σε άλλα νέα τωρα άρχισαν τα όργανα με burn in στα νέα qd oled monitors διαβάζω.. Σε πρώτη ανάγνωση, δεν αναφέρεται πάντως ποιο firmware φορούσε το monitor όπως επίσης τις συνθήκες που το είχε εκτεθειμένο. To αναφέρω αυτό γιατί θυμάμαι έναν άλλον τυπά που είχε ποστάρει (πάλι reddit) ότι του έκανε burn in. Aλλά μετά από αρκετά σχόλια παραδέχτηκε ότι το χτυπούσε o ;ήλιος στο σημείο που το είχε τοποθετήσει στο δωμάτιό του. Για αυτό κρατάω μια πισινή, όχι τίποτα άλλο, επειδή κάποιοι νομίζουν πως τα products είναι άτρωτα or sth. Φυσικά και υπάρχουν αυτοί που πρόσεξαν αλλά τελικά και αυτοί την έπαθαν. Και φυσικά καταρρίπτεται σιγά σιγά ο μύθος ότι τα QDLED είναι ντεμέκ πιο ανθεκτικά από τα OLED που μάλλον ούτε αυτό ισχύει εν τέλει. Και λέω μάλλον γιατί και εγώ έχω το εν λόγω monitor όπως και μια LG OLED C1 (tv 1.5 χρόνο, monitor μήνα του μέλιτος) και το προσέχω όσο δεν πάει αλλά θα δείξει όταν περάσουμε την περίοδο που δίνει ο κατασκευαστής την εγγύηση του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα OLED/QDLED θέλουν φροντίδα από τον εκάστοτε χρήστη αλλιώς σε ''αφήνουν'' σχετικά σύντομα. *Παρατηρήστε σε αυτό που έστειλε ο συμφορουμήτης με την ανάρτηση για το AW3423DW, ότι αυτές οι σκιές που έχουν γίνει πλέον burn in είναι τα desktop icons. O φίλος μας μπορεί να χρησιμοποιούσε high peak brightness 24/7 HDR ενεργοποιημένο για browsing χρήση, να το ξεχνούσε συνέχεια σε στατική εικόνα etc. Είναι άμεσο αποτέλεσμα το burn in σε OLED/QDLED αν κάνεις χρήση χωρίς την απαραίτητη φροντίδα. Eίναι δυστυχώς το κουσούρι της συγκεκριμένης τεχνολογίας. In other news. https://www.digitaltrends.com/computing/samsung-first-qd-oled-gaming-monitor-oled-g8/ Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από Alex21121988 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Σε πρώτη ανάγνωση, δεν αναφέρεται πάντως ποιο firmware φορούσε το monitor όπως επίσης τις συνθήκες που το είχε εκτεθειμένο. To αναφέρω αυτό γιατί θυμάμαι έναν άλλον τυπά που είχε ποστάρει (πάλι reddit) ότι του έκανε burn in. Aλλά μετά από αρκετά σχόλια παραδέχτηκε ότι το χτυπούσε o ;ήλιος στο σημείο που το είχε τοποθετήσει στο δωμάτιό του. Για αυτό κρατάω μια πισινή, όχι τίποτα άλλο, επειδή κάποιοι νομίζουν πως τα products είναι άτρωτα or sth. Φυσικά και υπάρχουν αυτοί που πρόσεξαν αλλά τελικά και αυτοί την έπαθαν. Και φυσικά καταρρίπτεται σιγά σιγά ο μύθος ότι τα QDLED είναι ντεμέκ πιο ανθεκτικά από τα OLED που μάλλον ούτε αυτό ισχύει εν τέλει. Και λέω μάλλον γιατί και εγώ έχω το εν λόγω monitor όπως και μια LG OLED C1 (tv 1.5 χρόνο, monitor μήνα του μέλιτος) και το προσέχω όσο δεν πάει αλλά θα δείξει όταν περάσουμε την περίοδο που δίνει ο κατασκευαστής την εγγύηση του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα OLED/QDLED θέλουν φροντίδα από τον εκάστοτε χρήστη αλλιώς σε ''αφήνουν'' σχετικά σύντομα. *Παρατηρήστε σε αυτό που έστειλε ο συμφορουμήτης με την ανάρτηση για το AW3423DW, ότι αυτές οι σκιές που έχουν γίνει πλέον burn in είναι τα desktop icons. O φίλος μας μπορεί να χρησιμοποιούσε high peak brightness 24/7 HDR ενεργοποιημένο για browsing χρήση, να το ξεχνούσε συνέχεια σε στατική εικόνα etc. Είναι άμεσο αποτέλεσμα το burn in σε OLED/QDLED αν κάνεις χρήση χωρίς την απαραίτητη φροντίδα. Eίναι δυστυχώς το κουσούρι της συγκεκριμένης τεχνολογίας. In other news. https://www.digitaltrends.com/computing/samsung-first-qd-oled-gaming-monitor-oled-g8/ Αδικαιολογητα ακριβη εναντι του Alienware ανταγωνισμου η G8.. Δυο Oled εχουν περασει απο τα χερια μου χωρις το παραμικρο ιχνος burn-in, η 1η μαλιστα, μια 55Β7 του '19, συνεχιζει την καριερα της σαν pc monitor μαλιστα, στο σαλονι του αδερφου μου, με καθημερινη χρηση και εξακολουθει να κραταει γερα. Ειναι και να μη σου τυχει. Σε καθε περιπτωση κανω δευτερες σκεψεις, αν παρω καποια απο αυτες σκεφτομαι να μην τη φυλαξω καθολου, να της πιω το αιμα και οτι ειναι να συμβει ας συμβει. Mini-led 34αρα δεν βλεπω δυστυχως να ερχεται αμεσα, που θα μπορουσε να αποτελεσει μια αξιολογη εναλλακτικη αποστερημενη απο το αγχος του burn-in. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christarass Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostiger είπε Αδικαιολογητα ακριβη εναντι του Alienware ανταγωνισμου η G8.. Δυο Oled εχουν περασει απο τα χερια μου χωρις το παραμικρο ιχνος burn-in, η 1η μαλιστα, μια 55Β7 του '19, συνεχιζει την καριερα της σαν pc monitor μαλιστα, στο σαλονι του αδερφου μου, με καθημερινη χρηση και εξακολουθει να κραταει γερα. Ειναι και να μη σου τυχει. Σε καθε περιπτωση κανω δευτερες σκεψεις, αν παρω καποια απο αυτες σκεφτομαι να μην τη φυλαξω καθολου, να της πιω το αιμα και οτι ειναι να συμβει ας συμβει. Mini-led 34αρα δεν βλεπω δυστυχως να ερχεται αμεσα, που θα μπορουσε να αποτελεσει μια αξιολογη εναλλακτικη αποστερημενη απο το αγχος του burn-in. Αδικαιολογητα ακριβες ειναι και οι 2. Η G8 ειναι η μονη που εχει 4κ 240hz (χωρις το φοβο του burn in, που υπαρχει δεν σημαινει οτι θα το παθουν ολες)σε φωτεινο περιβαλλον βλεπεις καλυτερα, επισης απευθυνονται σε διαφορετικο κοινο. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από christarass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, christarass είπε Αδικαιολογητα ακριβες ειναι και οι 2. Η G8 ειναι η μονη που εχει 4κ 240hz (χωρις το φοβο του burn in, που υπαρχει δεν σημαινει οτι θα το παθουν ολες)σε φωτεινο περιβαλλον βλεπεις καλυτερα, επισης απευθυνονται σε διαφορετικο κοινο. 175Hz refresh rate εχει η OLED G8 γιατρε, δεν μιλουμε για το 4Κ mini-led G8 που κυκλοφορει εδω και καποιο καιρο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christarass Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, christarass είπε ειναι η μονη που εχει 4κ 240hz και χωρις το φοβο του burn in οπως και φωτεινοτητα για κανονικο hdr. Λουκανικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 54 λεπτά πριν, christarass είπε Λουκανικο? Φρανκφούρτης 34 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν αντεξα το παρηγγειλα και εγω το AW3423DW.. Kαλη και η C2 αλλα πολλες φορες εχω ορεξη και για ultrawide gaming. Ελπιζω μονο να μου κατσει καποιο με το τελευταιο firmware. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από optimus prime 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, kostiger είπε Αδικαιολογητα ακριβη εναντι του Alienware ανταγωνισμου η G8.. Δυο Oled εχουν περασει απο τα χερια μου χωρις το παραμικρο ιχνος burn-in, η 1η μαλιστα, μια 55Β7 του '19, συνεχιζει την καριερα της σαν pc monitor μαλιστα, στο σαλονι του αδερφου μου, με καθημερινη χρηση και εξακολουθει να κραταει γερα. Ειναι και να μη σου τυχει. Σε καθε περιπτωση κανω δευτερες σκεψεις, αν παρω καποια απο αυτες σκεφτομαι να μην τη φυλαξω καθολου, να της πιω το αιμα και οτι ειναι να συμβει ας συμβει. Mini-led 34αρα δεν βλεπω δυστυχως να ερχεται αμεσα, που θα μπορουσε να αποτελεσει μια αξιολογη εναλλακτικη αποστερημενη απο το αγχος του burn-in. Τα miniLED ισως ειναι η χρυση τομη αλλα θελουν προσοχη στην υλοποιηση γιατι αλλιως εχουν θεματακια με flicker. Οπως και να εχει το τελειο panel δεν υπαρχει και αναλογα κανεις την επιλογη. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από mtifosi 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 όσα και leds να βάλουν στον οπίσθιο φωτισμό, η OLED θα υπερτερεί της IPS/VA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε όσα και leds να βάλουν στον οπίσθιο φωτισμό, η OLED θα υπερτερεί της IPS/VA Φυσικά και θα υπερτερεί αλλά έχει και αυτή τα κουσούρια για αυτό και βάζουν και ένα σωρό προστασίες για το burn-in. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, optimus prime είπε Δεν αντεξα το παρηγγειλα και εγω το AW3423DW.. Kαλη και η C2 αλλα πολλες φορες εχω ορεξη και για ultrawide gaming. Ελπιζω μονο να μου κατσει καποιο με το τελευταιο firmware. Δεν μπορεί να μην σου κάτσει με το latest. Ότι ήρθε στην Ελλάδα από την Dell ήταν με το MOB103. Εγώ και άλλος ένας φίλος το πήραμε από το exclusivestores και ήταν και τα δυο με τo ΜΟΒ103. Ακόμα και αν για κάποιο λόγο σου έρθει κάτι που έχει ξεμείνει θα φοράει στην χειρότερη το MOB102. Που θα είναι εξαιρετικά περίεργο να έχει ξεμείνει σε stock καθώς δεν βρίσκαμε το monitor αυτό εδώ και μήνες πριν έρθει η γερή παρτίδα τον Ιανουάριο. Αυτοί που έκαναν το Beta Testing πάντως ήταν αυτοί με το MOB101, εκεί είχε πανηγύρι η ιστορία. 39 λεπτά πριν, mtifosi είπε Φυσικά και θα υπερτερεί αλλά έχει και αυτή τα κουσούρια για αυτό και βάζουν και ένα σωρό προστασίες για το burn-in. Έτσι είναι. Βάζει ο κατασκευαστής, αλλά πρέπει να φροντίσει και ο χρήστης αν θέλει να συνεχίσει να έχει ένα σωστό panel. Για κάποιους ακούγεται καταναγκαστικό έργο αλλά στην δική μου περίπτωση σε Monitor και Tv, παίζει πάντα pure black Desktop Background, καθόλου εικονίδια, (αυτό ανέκαθεν το είχα, δικό μου OCD) και transparent taskbar. Browsing πάντα σε SDR mode, όχι πολυ φωτεινότητα που ούτως ή άλλως δεν την αντέχω σε μικρή απόσταση, και autohidemouse. Δεν αφήνω στατικές εικόνες ποτέ ξεχασμένες επίσης πολύ βασικό. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, αλλά ότι μπορούμε κάνουμε. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από Alex21121988 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Ολοι δικιο εχετε.. Καπου χανεις καπου κερδιζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Προσωπικά δεν θα ξανά πάρω monitor αν δεν δω glossy. Μέχρι τότε μόνο TV 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Εγώ και άλλος ένας φίλος το πήραμε από το exclusivestores και ήταν και τα δυο με τo ΜΟΒ103. Και εγώ από το exclusive store το πηρα άρα λογικά θα φοράει το τελευταίο firmware. 18 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Προσωπικά δεν θα ξανά πάρω monitor αν δεν δω glossy. Μέχρι τότε μόνο TV Glossy panels προτεινω συνέχεια και εγω αλλά αυτό που φοράει το allienware δεν πρέπει να είναι άσχημο. όταν το δω και από κοντά και το συγκρίνω με την C2 θα έχω καλύτερη άποψη. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από optimus prime 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Corsair Xeneon Flex 45WQHD240 Bendable OLED Review: Curved or Flat, Your Choice Corsair’s 45-inch 21:9 OLED monitor with a bendable screen and 3440x1440 resolution. https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-xeneon-flex-45wqhd240-bendable-oled-review Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα