mtifosi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Το ips alienware στεκεται αξιοπρεπεστατα και μαλιστα σε μερικα θεματα υπερτερει κιολας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, mtifosi είπε Το ips alienware στεκεται αξιοπρεπεστατα και μαλιστα σε μερικα θεματα υπερτερει κιολας. Νομίζω ότι η επόμενη γενιά qd oled καθαρών monitor θα βελτιώσει τα μειονέκτηματα που έχουν σήμερα, κυρίως όσον αφορά τη χρήση τους ως μονιτορ εργασίας. Προς το παρόν τα κορυφαία ips έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα και επειδή είναι ταχύτατα χωρίς ghosting τα πάνε άψογα σε όλα εκτός από το hdr στο οποίο αν το μονιτορ είναι κατηγορίας hdr600 είναι αξιοπρεπές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 https://www.techspot.com/review/2564-lg-32gq950/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.coolermaster.com/catalog/setup/monitors/tempest-gp27u/ Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από Armoral 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Στις 9/11/2022 στις 10:54 ΠΜ, Armoral είπε Λοιπόν την έβαλα αρχικά στο PC του υιού γιατί το δικό μου ακόμη δεν είναι έτοιμο. Με 3060 επάνω εντάξει τα έβγαλε πέρα στο horizon zero dawn σε 4k και dlss quality ή balanced γύρω στα 50 με 55 fps. Στο elden ring δεν την παλεύει. 35 με 40 fps max. Η τηλεόραση σαν οθόνη ειναι άριστη. Ποιότητα εικόνας, μαύρο, αντίθεση, ταχύτητα από άλλο πλανήτη όπως μας έχουν συνηθίσει οι oled. Ακόμη και στον τομέα της φωτεινότητας υπερευχαριστημενος. Από τεχνικά χαρακτηριστικά έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ότι και να ζητήσεις υπάρχει και υποστηρίζει όλα τα φορμάτ εικόνας και ήχου εκτός από HDR10+. Στα gaming χαρακτηριστικά έχει τα πάντα, το game optimizing μενου είναι πολύ όμορφη προσθήκη για γρήγορες επιλογές η πληροφορίες σχετικά με τα fps, το gsync/freesync, την επιλογή dark room mode κτλ. Ακόμη και τα ηχεία της είναι άνω του μέσου όρου για χρήση σε PC αν δεν υπαρχουν ηχεια η ηχόμπαρα. Το μενού της πολύ καλό και εύχρηστο και νομίζω καλύτερο από αυτό της 65άρας BX6. Πραγματικά εκπληκτικό και κορυφαίο προϊόν. Το να το έχεις μπροστά σου σε γραφείο γεμίζει το οπτικό σου πεδίο και όταν παίζεις single player games το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό Η απόδοση σε hdr απλά απίστευτη ακόμη και για OLED. Σίγουρα υπάρχουν μονιτορ που πάνε ψηλότερα αλλά δε νομίζω να έχει χρήση, ειδικά σε τόσο κοντινή απόσταση.. Σε σχέση με την οθόνη ειναι προφανές ότι αν το δωμάτιο σου είναι φωτεινό απλά τράβηξε τις κουρτίνες για να σκοτεινιάσει λίγο. Η οθόνη ειναι καθρέφτης. Σε σκοτεινότερο δωμάτιο δεν έχεις κανένα πρόβλημα εκεί δίνει τα ρέστα της. Όσον αφορά τη χρήση. Τα γραφεία μας αποτελούνται ουσιαστικά από πάγκους της IKEA βάθους 64 εκατοστών οπότε θα μιλήσω για αυτό το μέγεθος. Δεν ξέρω αν βιάζομαι η άν απλά πρέπει να συνηθίσω αλλά πρέπει να καταγράψω συτό που αποκόμισα σαν πρώτη εντύπωση. Θα πρέπει λοιπον να αναφέρω ότι στη δική μου περίπτωση η οθόνη φαίνεται απλά υπερβολικά μεγάλη για τη χρήση που προορίζεται. Ειδικά αν κάθεσαι στο πληκτρολόγιο όπως όλος ο κόσμος. Σε single player παιχνίδια τα πράγματα ειναι καλύτερα, με χρήση χειριστηρίου ισως και αν ο χρήστης έχει τραβήξει την καρέκλα λίγο προς τα πίσω τα πραγματα βελτιώνονται. Το Horizon Zero Dawn για παράδειγμα ειναι απόλαυση. Πολύ μεγάλη διαφορά με VA/IPS monitors. Για multi-player παιχνίδια δεν την προτείνω. Ειτε αυτά είναι moba η rts, είτε fast paced 1st/3rd person shooters. Και εξηγούμαι. Είναι πολύ μεγάλη η οθόνη για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Είναι υπερβολικά μεγάλη η ποσότητα της πληροφορίας και σε συνδυασμό με το ότι πρέπει να βλέπεις και διάφορα στατιστικά νομίζω ότι έπειτα από κάποιες ώρες θα καταντά κουραστικό και θα εξηγήσω στο τέλος γιατί. Το LOL ας πούμε δεν παίζεται παρά μόνο με custom resolution 3440χ1440 η μικρότερο παράθυρο σε μικρότερη ανάλυση. Φυσικά δε θα πάρεις τέτοια οθόνη για να παίζεις LOL, αλλά αν θελήσεις να παίξεις απλά δεν παίζεται γιατί όλα μπροστά σου είναι τεράστια. Για τα υπόλοιπα δε δοκίμασα καθώς μου ζητήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες να τη βγάλω από το γραφείο και να επαναφέρω την 32άρα. Για χρήση productivity δεν τσέκαρα. Φαντάζομαι το timeline θα είναι τεράστιο σε Vegas/Premiere/DaVinci και το μέγεθος θα είναι ιδανικό. Εκεί λοιπόν που κάπου καταλήγω και εγώ σαν πρώτη εντύπωση είναι ότι η οθόνη είναι υπερβολικά μεγάλη για χρήση σε PC. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι φίλοι με τη 48αρα, εγώ κάθομαι μπροστά της βλέποντας περιεχόμενο εκστασιαμένος βέβαια από την εικόνα της ακόμη και αυτή τη στιγμή για να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω κάτι λάθος και νομίζω πως δεν κάνω λάθος. Η πρόταση μου είναι για χρήση σε PC 27 έως 32 ίντσες μέγιστο και νομίζω ότι οι 32άρες OLED θα ειναι το λεγόμενο sweet spot για οποιον χρειάζεται μεγαλύτερο μέγεθος. Το πρόβλημα που έχεις όταν μπροστά σου κάθεται μια τόσο μεγάλη οθόνη είναι πρώτον ότι μπορεί να σου δημιουργήσει motion sickness και δεύτερον ότι αναγκάζεσαι σε υπερβολικά πολλές κινήσεις των ματιών και του κεφαλιού σου για να μπορέσεις να καταγράψεις όλη την πληροφορία. Κινήσεις αχρείαστες όταν κάθεσαι στο PC που σε ένα μικρότερο μονιτορ και ιδιαίτερα αυτά των 27-28 ιντσών απλά δεν τις κάνεις. Αυτό σε συνδυασμό με τα διάφορα εφέ η κάτι κουφά υπερυψηλά επίπεδα φωτεινότητας που υπάρχουν σε κάποια παιχνίδια σε κάποιες στιγμές (Ubisoft είσοδος έξοδος από σπηλιές, τούνελ σπίτια, Black Mesa) θα οδηγήσει σε κούραση και δεν ξέρω αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στα μάτια του καθενός απο εμάς. Στο τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κατανάλωση. 117 watt είναι τα διπλάσια περίπου από πολλές οθόνες και σχεδόν τετραπλάσια από τις 27άρες 4k 144hz. Νομίζω ότι σε αυτή την τιμή Samsung Neo G7 και LG 32GQ950 ειναι οι καλύτερες επιλογές με τη Neo G7 να έχει την κοντινότερη σε OLED απόδοση σε μαύρο και αντίθεση και φυσικά πολύ υψηλότερη φωτεινότητας λόγω των 1000 local dimming zones και την LG καλύτερη απόδοση σε χρώματα και επίπεδο panel λόγω IPS Η κορυφαία επιλογή είναι η Neo G8, παλι ομως με κυρτό πανελ. Σε oled νομίζω οτι η 34ρα της Dell είναι ότι πρέπει για το σήμερα και κάτι αποδεκτό σε μέγεθος, αν και η κατανάλωση και εκεί είναι υψηλή σε σχέση με τις συμβατικές. Όσον αφορά τις κλασσικές IPS λύσεις η FI32U της Gigabyte και οι 27αρες 28αρες από LG, Gigabyte, Sony είναι πολύ δυνατές επιλογές με τους περιορισμούς που έχει το IPS panel. Ειναι πολυ λιγα τα 64 cm που είσαι. Εγω ειμαι περίπου 90 με 100 εκατοστα. Και παλι για τα multi βαζω custom resolution, απο 3840x1600 εως 3840x1800. Νομίζω το πρόβλημα ειναι το ύψος κυριως, σε πλατος είναι 93 cm, κλαιν, το τερας που ειχα πριν ηταν 120cm 😂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Herald είπε Ειναι πολυ λιγα τα 64 cm που είσαι. Εγω ειμαι περίπου 90 με 100 εκατοστα. Και παλι για τα multi βαζω custom resolution, απο 3840x1600 εως 3840x1800. Νομίζω το πρόβλημα ειναι το ύψος κυριως, σε πλατος είναι 93 cm, κλαιν, το τερας που ειχα πριν ηταν 120cm 😂 Ναι, είναι πολύ μικρή στο ύψος η 49αρα και βολεύει. Το ύψος της και το γεγονός ότι δε σχέση με τα μονιτορ δεν έχει καθόλου δυνατότητα προσαρμογής ύψους, κλίσης κτλ είναι κάποιοι από τους παράγοντες που δυσκολεύουν το πράγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Gigabyte M32U vs Dell G3223Q ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Warlord1981 είπε Gigabyte M32U vs Dell G3223Q ? FI32U. Η Dell έρχεται καλιμπραρισμένη από το εργοστάσιο με τέλεια ρύθμιση στα χρώματα με το που τη βγάλεις από το κουτί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, Armoral είπε FI32U. Η Dell έρχεται καλιμπραρισμένη από το εργοστάσιο με τέλεια ρύθμιση στα χρώματα με το που τη βγάλεις από το κουτί. H FI32U είναι ακριβότερη ενω οι αλλες 2 πανω κατω στα ίδια λεφτα.. μεταξύ M32U και G3223Q ποια θα επέλεγες; 13 ώρες πριν, Armoral είπε Καλή αλλα HDR χωρίς VRR = Dealbreaker Ίσως φτιαχτει με κανα firmware update.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε H FI32U είναι ακριβότερη ενω οι αλλες 2 πανω κατω στα ίδια λεφτα.. μεταξύ M32U και G3223Q ποια θα επέλεγες; Καλή αλλα HDR χωρίς VRR = Dealbreaker Ίσως φτιαχτει με κανα firmware update.. Fi32u παίζει χαμηλότερα στα amazon και έχει λίγο καλύτερη απόδοση σε HDR. Μεταξύ των δύο θα διάλεγα αυτήν με την καλύτερη τιμή. Σε HDR και οι δύο είναι μέτριες. Πάντως τη δουλειά τους την κάνουν και με τη Dell γλιτώνεις και το calibration. Περίμενε να δεις πως θα πάνε τσ πραγμστα στο BF και κάνεις την κίνηση τότε. Όσο για την Coolernaster δε διαφωνώ, θα συμφωνήσεις όμως ότι αν το ελάττωμα αυτό εκλείψει είναι πολυ εντυπωσιακό σαν monitor. Λένε ότι θα το διορθώσουν με ενημέρωση στο firmware. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από Armoral 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 https://www.samsung.com/uk/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g85sb-34-inch-175hz-curved-ultra-wqhd-ls34bg850suxxu/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Armoral είπε Fi32u παίζει χαμηλότερα στα amazon και έχει λίγο καλύτερη απόδοση σε HDR. Μεταξύ των δύο θα διάλεγα αυτήν με την καλύτερη τιμή. Ακριβότερα είναι και στα Αμαοζν η FI32U.. Παρακάτω η κάθε μια στο πιο φτηνο Amazon: https://www.amazon.de/dp/B09BQY8J6G?psc=1&language=en_GB https://www.amazon.it/dp/B09HL425SN?psc=1 https://www.amazon.fr/dp/B09WNG9QWR?psc=1 9 ώρες πριν, Armoral είπε Περίμενε να δεις πως θα πάνε τσ πραγμστα στο BF και κάνεις την κίνηση τότε. BF? 3 ώρες πριν, Armoral είπε https://www.samsung.com/uk/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g85sb-34-inch-175hz-curved-ultra-wqhd-ls34bg850suxxu/ Εντυπωσιακη! Για 38αρα OLED έχει ακουστεί κάτι? Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από Warlord1981 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε Ακριβότερα είναι και στα Αμαοζν η FI32U.. Παρακάτω η κάθε μια στο πιο φτηνο Amazon: https://www.amazon.de/dp/B09BQY8J6G?psc=1&language=en_GB https://www.amazon.it/dp/B09HL425SN?psc=1 https://www.amazon.fr/dp/B09WNG9QWR?psc=1 BF? Εντυπωσιακη! Για 38αρα OLED έχει ακουστεί κάτι? Bf = Black Friday. Για 38αρα τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Τα νέα ips μοντέλα της Samsung σε αντικατάσταση της Samsung 28 G70A. Samsung G70B 32 ιντσών Samsung G70B 28 ιντσών 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα