Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sstav είπε

με την c2 ; τι έγινε; είσαι ευχαριστημένος;

Λοιπόν την έβαλα αρχικά στο PC του υιού γιατί το δικό μου ακόμη δεν είναι έτοιμο. Με 3060 επάνω εντάξει τα έβγαλε πέρα στο horizon zero dawn σε 4k και dlss quality ή balanced γύρω στα 50 με 55 fps. Στο elden ring δεν την παλεύει. 35 με 40 fps max.

Η τηλεόραση σαν οθόνη ειναι άριστη. Ποιότητα εικόνας, μαύρο, αντίθεση, ταχύτητα από άλλο πλανήτη όπως μας έχουν συνηθίσει οι oled.

Ακόμη και στον τομέα της φωτεινότητας υπερευχαριστημενος.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ότι και να ζητήσεις υπάρχει και υποστηρίζει όλα τα φορμάτ εικόνας και ήχου εκτός από HDR10+.

Στα gaming χαρακτηριστικά έχει τα πάντα, το game optimizing μενου είναι πολύ όμορφη προσθήκη για γρήγορες επιλογές η πληροφορίες σχετικά με τα fps, το gsync/freesync, την επιλογή dark room mode κτλ.

Ακόμη και τα ηχεία της είναι άνω του μέσου όρου για χρήση σε PC αν δεν υπαρχουν ηχεια η ηχόμπαρα.

Το μενού της πολύ καλό και εύχρηστο και νομίζω καλύτερο από αυτό της 65άρας BX6.

Πραγματικά εκπληκτικό και κορυφαίο προϊόν.

Το να το έχεις μπροστά σου σε γραφείο γεμίζει το οπτικό σου πεδίο και όταν παίζεις single player games το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό

Η απόδοση σε hdr απλά απίστευτη ακόμη και για OLED. Σίγουρα υπάρχουν μονιτορ που πάνε ψηλότερα αλλά δε νομίζω να έχει χρήση, ειδικά σε τόσο κοντινή απόσταση..

Σε σχέση με την οθόνη ειναι προφανές ότι αν το δωμάτιο σου είναι φωτεινό απλά τράβηξε τις κουρτίνες για να σκοτεινιάσει λίγο. Η οθόνη ειναι καθρέφτης. Σε σκοτεινότερο δωμάτιο δεν έχεις κανένα πρόβλημα εκεί δίνει τα ρέστα της.

Όσον αφορά τη χρήση.

Τα γραφεία μας αποτελούνται ουσιαστικά από πάγκους της IKEA βάθους 64 εκατοστών οπότε θα μιλήσω για αυτό το μέγεθος.

Δεν ξέρω αν βιάζομαι η άν απλά πρέπει να συνηθίσω αλλά πρέπει να καταγράψω συτό που αποκόμισα σαν πρώτη εντύπωση. Θα πρέπει λοιπον να αναφέρω ότι στη δική μου περίπτωση η οθόνη φαίνεται απλά υπερβολικά μεγάλη για τη χρήση που προορίζεται. Ειδικά αν κάθεσαι στο πληκτρολόγιο όπως όλος ο κόσμος.

Σε single player παιχνίδια τα πράγματα ειναι καλύτερα, με χρήση χειριστηρίου ισως και αν ο χρήστης έχει τραβήξει την καρέκλα λίγο προς τα πίσω τα πραγματα βελτιώνονται. 

Το Horizon Zero Dawn για παράδειγμα ειναι απόλαυση. Πολύ μεγάλη διαφορά με VA/IPS monitors.

Για multi-player παιχνίδια δεν την προτείνω. Ειτε αυτά είναι moba η rts, είτε fast paced 1st/3rd person shooters.

Και εξηγούμαι. Είναι πολύ μεγάλη η οθόνη για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Είναι υπερβολικά μεγάλη η ποσότητα της πληροφορίας και σε συνδυασμό με το ότι πρέπει να βλέπεις και διάφορα στατιστικά νομίζω ότι έπειτα από κάποιες ώρες θα καταντά κουραστικό και θα εξηγήσω στο τέλος γιατί.

Το LOL ας πούμε δεν παίζεται παρά μόνο με custom resolution 3440χ1440 η μικρότερο παράθυρο σε μικρότερη ανάλυση. Φυσικά δε θα πάρεις τέτοια οθόνη για να παίζεις LOL, αλλά αν θελήσεις να παίξεις απλά δεν παίζεται γιατί όλα μπροστά σου είναι τεράστια.

Για τα υπόλοιπα δε δοκίμασα καθώς μου ζητήθηκε  με συνοπτικές διαδικασίες να τη βγάλω από το γραφείο και να επαναφέρω την 32άρα.

Για χρήση productivity δεν τσέκαρα. Φαντάζομαι το timeline θα είναι τεράστιο σε Vegas/Premiere/DaVinci και το μέγεθος θα είναι ιδανικό.

Εκεί λοιπόν που κάπου καταλήγω και εγώ σαν πρώτη εντύπωση είναι ότι η οθόνη είναι υπερβολικά μεγάλη για χρήση σε PC. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι φίλοι με τη 48αρα, εγώ κάθομαι μπροστά της βλέποντας περιεχόμενο εκστασιαμένος βέβαια από την εικόνα της ακόμη και αυτή τη στιγμή για να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω κάτι λάθος και νομίζω πως δεν κάνω λάθος.

Η πρόταση μου είναι για χρήση σε PC 27 έως 32 ίντσες μέγιστο και νομίζω ότι οι 32άρες OLED θα ειναι το λεγόμενο sweet spot για οποιον χρειάζεται μεγαλύτερο μέγεθος.

Το πρόβλημα που έχεις όταν μπροστά σου κάθεται μια τόσο μεγάλη οθόνη είναι πρώτον ότι μπορεί να σου δημιουργήσει motion sickness και δεύτερον ότι αναγκάζεσαι σε υπερβολικά πολλές κινήσεις των ματιών και του κεφαλιού σου για να μπορέσεις να καταγράψεις όλη την πληροφορία. Κινήσεις αχρείαστες όταν κάθεσαι στο PC που σε ένα μικρότερο μονιτορ και ιδιαίτερα αυτά των 27-28 ιντσών απλά δεν τις κάνεις.

Αυτό σε συνδυασμό με τα διάφορα εφέ η κάτι κουφά υπερυψηλά επίπεδα φωτεινότητας που υπάρχουν σε κάποια παιχνίδια σε κάποιες στιγμές (Ubisoft είσοδος έξοδος από σπηλιές, τούνελ σπίτια, Black Mesa) θα οδηγήσει σε κούραση και δεν ξέρω αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στα μάτια του καθενός απο εμάς.

Στο τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κατανάλωση. 117 watt είναι τα διπλάσια περίπου από πολλές οθόνες και σχεδόν τετραπλάσια από τις 27άρες 4k 144hz.

image.png.fa9f78997e55acded321198010059e5d.png

Νομίζω ότι σε αυτή την τιμή Samsung  Neo G7 και LG 32GQ950 ειναι οι καλύτερες επιλογές με τη Neo G7 να έχει την κοντινότερη σε OLED απόδοση σε μαύρο και αντίθεση και φυσικά πολύ υψηλότερη φωτεινότητας λόγω των 1000 local dimming zones και την LG καλύτερη απόδοση σε χρώματα και επίπεδο panel λόγω IPS

Η κορυφαία επιλογή είναι η Neo G8, παλι ομως με κυρτό πανελ.

Σε oled νομίζω οτι η 34ρα της Dell είναι ότι πρέπει για το σήμερα και κάτι αποδεκτό σε μέγεθος, αν και η κατανάλωση και εκεί είναι υψηλή σε σχέση με τις συμβατικές.

Όσον αφορά τις κλασσικές IPS λύσεις η FI32U της Gigabyte και οι 27αρες 28αρες από LG, Gigabyte, Sony είναι πολύ δυνατές επιλογές με τους περιορισμούς που έχει το  IPS panel.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 9
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην CES θα δούμε 27άρια και 32άρια OLED panels απ' ότι λένε, ένα 32άρι OLED 4K θα είναι το ιδανικό μέγεθος για απολαυστικό gaming σε γραφείο.

• Like 4

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Στην CES θα δούμε 27άρια και 32άρια OLED panels απ' ότι λένε, ένα 32άρι OLED 4K θα είναι το ιδανικό μέγεθος για απολαυστικό gaming σε γραφείο.

Αυτό ακριβώς περιμένω, 32άρι oled 4k. Η πληρέστατη άποψη του Armoral με έκανε να επιβεβαιώσω τις αντιλήψεις μου, ότι δηλ. μετά την 27 LGGP850 που έχω, η επόμενη αναβάθμιση θα είναι στις 32in μάξιμουμ, και ας έχω γραφείο με βάθος 1m.

Η καταπόνηση του νεύρου των ματιών λόγω του αυξημένου όγκου πληροφορίας που οι 42in συνεπάγονται και η ανεπαίσθητη κίνηση του κεφαλιού δεξιά-αριστερά (ας φανταστούμε την θέαση αγώνα τένις), νομίζω πρέπει να απασχολούν τον καθένα μας. Θέλω να κοιτάω το μόνιτορ στο κέντρο και χωρίς να κουνάω μάτια (ή κεφάλι), να μπορώ να λαμβάνω όσο το δυνατόν περισσότερες περιφερειακές πληροφορίες, πράγμα το οποίο το επιτυγχάνω τώρα με τις 27in.

Μόλις τώρα, camel555 είπε

Αυτό ακριβώς περιμένω, 32άρι oled 4k. Η πληρέστατη άποψη του Armoral με έκανε να επιβεβαιώσω τις αντιλήψεις μου, ότι δηλ. μετά την 27 LGGP850 που έχω, η επόμενη αναβάθμιση θα είναι στις 32in μάξιμουμ, και ας έχω γραφείο με βάθος 1m.

Η καταπόνηση του νεύρου των ματιών λόγω του αυξημένου όγκου πληροφορίας που οι 42in συνεπάγονται και η ανεπαίσθητη κίνηση του κεφαλιού δεξιά-αριστερά (ας φανταστούμε την θέαση αγώνα τένις), νομίζω πρέπει να απασχολούν τον καθένα μας. Θέλω να κοιτάω το μόνιτορ στο κέντρο και χωρίς να κουνάω μάτια (ή κεφάλι), να μπορώ να λαμβάνω όσο το δυνατόν περισσότερες περιφερειακές πληροφορίες, πράγμα το οποίο το επιτυγχάνω τώρα με τις 27in.

32άρι max τώρα και sweet spot παραμένει το 27άρι γι' αυτό που θες.

• Like 2

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Αλλά τιμές φαρμάκι. Πάλι φθηνότερα θα βγαίνει μια 42 και ας κάτσουμε πιο πίσω 

Εδώ η Asus έξυπνα έχει ενσωματώσει λειτουργία προσομοίωσης 24, 27 και 34 ιντσών.

Συν το γεγονός ότι έχει επικάλυψη για να μην αντανακλώνται τα πάντα στην οθόνη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...