Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, pirmen56 said:

Δεν σε ενδιαφέρουν τόσο τα μαύρα. Εκτός αυτού, όταν παρακολουθείς youtube videos η υψηλή φωτεινότητα είναι που τα κάνει να δείχνουν ρεαλιστικά και ζωντανά.

Αντίθετα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα σε κοντράστ, φωτεινότητα και gamut την θες σε games/ταινίες με σβηστά φώτα. Και το HDR σαν φορμά είναι πολύ ανώτερο από το SDR. Τι συζητάμε τώρα όταν υπάρχει πλέον software μετατροπής SDR->HDR;

Πάμε μια τελευταία φορά.

Το βασικό πρόβλημα της ποιοτικής εικόνας ήταν ανέκαθεν η απόδοση του μαύρου, καθώς είναι άμεσα αντιληπτό όταν κάτι είναι γκρι αντί για πραγματικό μαύρο. Αυτός είναι ο λόγος που σε έναν σωστά ρυθμισμένο προβολέα ή τηλεόραση, το πρώτο ζητούμενο είναι η σωστή απόδοση του contrast και του μαύρου.

Η υψηλή φωτεινότητα δεν βελτιώνει από μόνη της την ποιότητα της εικόνας. Αντίθετα, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, υπερβολική φωτεινότητα μπορεί να είναι ενοχλητική και να μειώσει την αντίληψη της αντίθεσης. Ωστόσο, σε έναν φωτεινό χώρο, η αυξημένη φωτεινότητα είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί το περιβάλλον και να παραμείνει η εικόνα ευδιάκριτη.

Όσον αφορά το HDR και το SDR, δεν μπορούμε να μιλάμε για απόλυτη ανωτερότητα του ενός έναντι του άλλου. Πρόκειται για διαφορετικές τεχνολογίες και καλλιτεχνικές επιλογές που εξαρτώνται από το περιεχόμενο και την πρόθεση του δημιουργού. Η μετατροπή SDR σε HDR μέσω software μπορεί να προσθέσει φωτεινότητα και κορεσμό, αλλά δεν αποδίδει απαραίτητα την εικόνα όπως προοριζόταν να προβληθεί και δεν έχει καμία σχέση με ρεαλιστική εικόνα.

Τέλος, είναι σημαντικό να ξεχωρίζουμε τις έννοιες "ρεαλιστική εικόνα" και "εντυπωσιακή εικόνα". Αν το ζητούμενο είναι η μέγιστη πιστότητα στην απεικόνιση, τότε η βαθμονόμηση (calibration) και η θέαση κινηματογραφικού ή ντοκιμαντερίστικου περιεχομένου είναι πιο σημαντικά από τις υπερβολικά κορεσμένες και φωτεινές ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά για να κάνουν την εικόνα πιο εντυπωσιακή.

Το βασικό είναι να γνωρίζει κανείς τι θέλει: αν προτιμά μια "ζωντανή", ψεύτικη, υπερκορεσμένη εικόνα με υψηλή φωτεινότητα, δεν υπάρχει πρόβλημα – αρκεί να μην συγχέονται οι όροι και να μην γίνονται λάθος συγκρίσεις.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
40 minutes ago, prefuse said:

Όσον αφορά το HDR και το SDR, δεν μπορούμε να μιλάμε για απόλυτη ανωτερότητα του ενός έναντι του άλλου. Πρόκειται για διαφορετικές τεχνολογίες και καλλιτεχνικές επιλογές που εξαρτώνται από το περιεχόμενο και την πρόθεση του δημιουργού.

Ενώ συμφωνώ με όλα τα άλλα που έγραψες αυτή την πρόταση σου απλά δεν την καταλαβαίνω. Το HDR είναι ένα ανώτερο format. Αν υπάρχουν και τα metadata μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες της οθόνης. Η μόνη πιθανότητα να είναι χειρότερο το HDR είναι αν η πηγή που φτιάχτηκε ήταν SDR όμως σήμερα τα περισσότερα παιχνίδια έχουν native support όπως και όλες οι ακριβές παραγωγές. Πολύ σύντομα θα έχουν όλες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, elpenor said:

1. Καλύτερο native contrast από το 95% των IPS.

Όχι, αυτό σου γράφω με την σύγκριση των οικονομικών dell ips. Ότι είτε dell (είτε οπουδήποτε άλλη μάρκα) των 200 είτε το συγκεκριμένο Xiaomi minied σε sRGB είναι ίδια ή και καλύτερα πχ το G2724 είναι λίγο καλύτερο στις μετρήσεις του rtings. Σε κανονική χρήση κάνεις δεν θα πολυκαταλάβει τις διαφορές μεταξύ τους πχ το  καλύτερο contrast του G2724 σε σχέση με το Xiaomi.

2. Επιλογή sRGB mode και επιλογή Adobe RGB mode

Αυτά λύνονται με clamp, ψάξε ψάξε και θα το βρεις.

Σίγουρα όμως είναι πολύ καλό που τα έχει το Xiaomi και μακάρι να τα έχουν σε όλα τα μοντέλα τους. +1 για την Xiaomi

3. Ποιοτικά πλαστικά και καλή βάση.
4. RGB ring στο πίσω μέρος της οθόνης.

Δεν έχω τα μόνιτορ, οποτε δεν ξέρω δεν απαντώ. Η σύγκριση έγινε μόνο με βάση τις μετρήσεις του rtings και αυτές σχολιάζω. Ότι δηλ και με 200€ μπορείτε να έχετε το ίδιο ή ελάχιστα καλύτερο μόνιτορ σε SDR. Για το HDR τα αναλύσαμε.

6. Φοβερή φωτεινότητα. Αν βάλεις SDR σειρά/game σε δύο ίδιες οθόνες δίπλα δίπλα κατά τη διάρκεια της μέρας και βάλεις τη μία στα 350 nits και την άλλη στα 450nits δεν θα πιστεύεις πόσο καλύτερα θα φαίνεται η 450nits. Αν μπαίνει και ο ήλιος μέσα μόνο με την Xiaomi μπορείς να μην κλείσεις την κουρτίνα (Βέβαια αν είναι βράδυ και κλείσεις όλα τα φώτα θα σε τυφλώνει το 450nits).

Ρωτά τον άοκνο πολεμιστή oledιστη  @akoinonitos  ποια βρήκε  φωτεινότερη, αφού του έγραφα ότι τσάμπα θα μπει στον κόπο να κάνει την σύγκριση. Έχεις πιει τον αμπακο..δεν εξηγείται η φωτεινότητα αυτή σε νορμάλ άτομο.

Σε game ok εκεί γίνεται το έλα να δεις τι δεν πρόκειται να δεις.. αλλά στις σειρές, κρατάνε λίγο τα πρότυπα. Όχι σε sit com αλλά σε πιο κινηματογραφικές παραγωγές.

SDR = 100 nits gamma 2.4

Άντε επειδή εισαι τζαναμπετης  χουχλεντες, να πας 200 nits 2.2 επειδή ζεις με τον Μόγλη κάτω από τον ήλιο, που ήδη εχεις χαλάσει οτιδήποτε κινηματογραφικό.

12 minutes ago, elpenor said:

Ενώ συμφωνώ με όλα τα άλλα που έγραψες αυτή την πρόταση σου απλά δεν την καταλαβαίνω. Το HDR είναι ένα ανώτερο format. Αν υπάρχουν και τα metadata μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες της οθόνης. Η μόνη πιθανότητα να είναι χειρότερο το HDR είναι αν η πηγή που φτιάχτηκε ήταν SDR όμως σήμερα τα περισσότερα παιχνίδια έχουν native support όπως και όλες οι ακριβές παραγωγές. Πολύ σύντομα θα έχουν όλες.

Αναφέρεσε μόνο σε όρους τεχνικούς παρακάμπτοντας ότι είναι καλλιτεχνική επιλογή και ένα ακόμα εργαλείο (από τα πολλά) στην παλέτα εργαλείων των δημιουργών.

Αναφέρομαι τόσο στους τεχνικούς όρους, οσο και στην εικαστική δημιουργία. Αυτά τα 2 είναι αλληλένδετα. Πχ στο color grading που είναι δημιουργική εργασία, υπάρχουν πολλά looks που μειώνουν αισθητά το contrast, προσθέτουν grain, milky whites, raised blacks και πολλά άλλα.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
13 minutes ago, prefuse said:

SDR = 100 nits gamma 2.4

Άντε επειδή εισαι τζαναμπετης  χουχλεντες, να πας 200 nits 2.2 επειδή ζεις με τον Μόγλη κάτω από τον ήλιο, που ήδη εχεις χαλάσει οτιδήποτε κινηματογραφικ

Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες, έχω OLED TV στο υπνοδωμάτιο για το βράδυ και βλέπω με όλα τα φώτα κλειστά αλλά τη μέρα το σπίτι μου είναι φωτεινό για αυτό έχω mini led TV (και οθόνη) στο σαλόνι. Σου φαίνονται πολλά τα 350 και 450 nits αλλά πίστεψέ με σε φωτεινό σπίτι κατά τη διάρκεια της μέρας δεν είναι καν αρκετά.

Όσο αφορά αυτό που είπες πριν για την G2725D με τα 200 ευρώ πιστεύω ότι έχεις άδικο, δεν υπάρχει σύγκριση με την Xiaomi ούτε στο SDR, αν θέλεις δες τη σύγκριση του rtings ξανά και αυτά που γράφω. Αν θέλεις απλά να πεις ότι η G2725D είναι μια χαρά SDR οθόνη για τον περισσότερο κόσμο δεν θα διαφωνήσω, αλλά η Xiaomi είναι καλύτερη στα πάντα εκτός από το native contrast και αυτά που προσφέρει παραπάνω εγώ τα χρειάζομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, elpenor said:

τη μέρα το σπίτι μου είναι φωτεινό για αυτό έχω mini led TV (και οθόνη) στο σαλόνι

Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες, έχω OLED TV στο υπνοδωμάτιο για το βράδυ και βλέπω με όλα τα φώτα κλειστά αλλά τη μέρα το σπίτι μου είναι φωτεινό για αυτό έχω mini led TV (και οθόνη) στο σαλόνι. Σου φαίνονται πολλά τα 350 και 450 nits αλλά πίστεψέ με σε φωτεινό σπίτι κατά τη διάρκεια της μέρας δεν είναι καν αρκετά.

Όσο αφορά αυτό που είπες πριν για την G2725D με τα 200 ευρώ πιστεύω ότι έχεις άδικο, δεν υπάρχει σύγκριση με την Xiaomi ούτε στο SDR, αν θέλεις δες τη σύγκριση του rtings ξανά και αυτά που γράφω. Αν θέλεις απλά να πεις ότι η G2725D είναι μια χαρά SDR οθόνη για τον περισσότερο κόσμο δεν θα διαφωνήσω, αλλά η Xiaomi είναι καλύτερη στα πάντα εκτός από το native contrast και αυτά που προσφέρει παραπάνω εγώ τα χρειάζομαι.

Μην το παίρνεις προσωπικά για την Xiaomi, μια χαρά θα είναι όπως και η dell που έτυχε να δω σε φίλο τις προάλλες αλλά για κάποιον που δεν χρειάζεται HDR gaming, ας μην ξοδέψει τα διπλά, καθώς δεν θα δει καμία διαφορά σε SDR.

Αυτό τονίζω. Εσύ παίζεις HDR οπότε και καλά την επέλεξες. Δεν κρίνω αποφάσεις αγορών προσωπικά απλά τόνισα τι είδα στις μετρήσεις για SDR.

τη μέρα το σπίτι μου είναι φωτεινό για αυτό έχω mini led TV (και οθόνη) στο σαλόνι.

Εδώ είσαι...και αυτό το αψηλό αγόρι mini led Πολωνό TCL κομάντος, να τον ακούτε με στρατιωτική προσοχή γιατί αυτός κάνει κουμάντο στις καρδιές των κομάντο, στην ΕU

Επιτέλους έγιναν άνθρωποι και άκουσαν τον Vincent και έβαλαν filmmaker mode και αυτοί!

Αν πιεζατε και εσείς ως gamer τους game dev κάποια στιγμή θα ακολουθούσαν πρότυπα και θα σας πρόσφεραν και σωστό HDR και γενικά καλύτερη συνολική εμπειρία gaming και ίσως και οι κατασκευαστές οθονών πιο ποιοτικά προϊόντα πχ με καλύτερο panel uniformity, αντί για απλό εντυπωσιασμό που συνήθως υποβιβάζει την ποιότητα εικόνας. Αλλά πέρα βρέχει και στον μέσο gamer και στους game Dev/κατασκευαστές που φυσικά δεν θέλουν να κάνουν έξτρα δουλειές, ειδικά όταν δεν θα αυξηθεί το κέρδος τους.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/03/2025 at 00:53, prefuse said:

Παρακαλώ μην το παίρνεις προσωπικά για την Xiaomi, μια χαρά θα είναι όπως και η dell που έτυχε να δω σε φίλο τις προάλλες αλλά για κάποιον που δεν χρειάζεται HDR gaming, ας μην ξοδέψει τα διπλά, καθώς δεν θα δει καμία διαφορά σε SDR.

Αυτό τονίζω. Εσύ παίζεις HDR οπότε και καλά την επέλεξες. Δεν κρίνω αποφάσεις αγορών προσωπικά απλά τόνισα τι είδα στις μετρήσεις για SDR.

Spoiler

Σε καμία περίπτωση δεν το παίρνω προσωπικά, έχω κάνει αρκετές λάθος αγορές σε αυτή τη ζωή (όπως με την 7800XT που τσιγκουνεύτηκα και έχασα το RT όπως και με τις Dell που η μεν φτηνή 4Κ ήταν ακατάλληλη για τη δουλειά μου λόγω gamma και οι Ultrasharp που ήταν πεταμένα τόσα χρήματα χωρίς αντίκρισμα σε αντίθεση με τις LG) και το αναγνωρίζω.

Απλά προσπαθώ να σου μεταδώσω τι βλέπω. Έκανα τώρα ένα πείραμα έψαξα βρήκα ένα SDR παιχνίδι, το Sonic X Generations. Το δοκίμασα με sRGB LD Off, sRGB LD High, Native LD Off και Native LD High. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα πει αμέσως ότι το LD High δείχνει πολύ καλύτερα, πιο κοντά στην OLED παρά στην απλή IPS. Πιστεύω επίσης ότι το 99% θα προτιμήσει και το native με τα vibrant colors. Αυτά δεν τα έχεις στην Dell, όπως δεν έχεις και το sRGB mode για τη δουλειά και τις κινηματογραφικές ταινίες. Όσο για την ποιότητα το λέει και το rtings.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΎΣΤΟΥ

ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑΣ

ΑΡΑ ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΎΣΤΟΥ

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΩΣΤΟΎ ή ΛΑΘΟΥΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΊΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

ΝΤΑΛΙΚΕΡΕΣ, ΝΤΑΛΙΚΕΡΗΔΕΣ, Μ' ΑΚΟΥΤΕ;

ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΤΟΝ ΠΑΙΖΑΜΕ. ΤΟΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΑΣ!

52 minutes ago, elpenor said:

Σε καμία περίπτωση δεν το παίρνω προσωπικά, έχω κάνει αρκετές λάθος αγορές σε αυτή τη ζωή (όπως με την 7800XT που τσιγκουνεύτηκα και έχασα το RT όπως και με τις Dell που η μεν φτηνή 4Κ ήταν ακατάλληλη για τη δουλειά μου λόγω gamma και οι Ultrasharp που ήταν πεταμένα τόσα χρήματα χωρίς αντίκρισμα σε αντίθεση με τις LG) και το αναγνωρίζω.

Απλά προσπαθώ να σου μεταδώσω τι βλέπω. Έκανα τώρα ένα πείραμα έψαξα βρήκα ένα SDR παιχνίδι, το Sonic X Generations. Το δοκίμασα με sRGB LD Off, sRGB LD High, Native LD Off και Native LD High. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα πει αμέσως ότι το LD High δείχνει πολύ καλύτερα. Πιστεύω επίσης ότι το 99% θα προτιμήσει και το native με τα vibrant colors. Αυτά δεν τα έχεις στην Dell, όπως δεν έχεις και το sRGB mode για τη δουλειά και τις κινηματογραφικές ταινίες. Όσο για την ποιότητα το λέει και το rtings.

Μικρέ πιτσιρικά, μην παίζεις τον φανταράκο, τα πιστόλια και οι καραμπίνες δεν είναι παιχνιδάκια.

Αυτόν, αυτό να το ξέρεις... αυτά τα πράματα να στα πω εγώ.. εγώ που είμαι παπουλης, να στα πω.. κάτσε αγόρι μου.

Αυτά καταφέρνετε με το να βάζετε λάθος colorspace native ή rec2020 σε υλικό rec709

Ηλιοκαμμενα skin tones και χάσιμο πληροφορίας σε διάφορες επιφάνειες. Μετά λέτε ότι ενδιαφέρεστε για την ποιότητα εικόνας ή ακόμα πιο οξύμωρα, για την ρεαλιστική ποιότητα εικόνας;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Screenshot_2025-03-31-04-45-12-23_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg

Screenshot_2025-03-31-04-45-37-96_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg

Screenshot_2025-03-31-04-46-36-88_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@prefuse 

Spoiler

Κακογουστιά υποθέτω ότι εννοείς το Native γιατί και άνθρωπος με καταράχτη μπορεί να δει ότι τα games δείχνουν καλύτερα με LD High.

Όλα έχουν να κάνουν με την πηγή, δώσε μου μία σοβαρή παραγωγή από HBO, Apple, Paramount, MGM+ ακόμα και BBC και θα δεις ότι είμαι πιο purist και από τον Vincent, σκοτεινό δωμάτιο, filmmaker, disable όλα από Audyssey στον ήχο και ένταση cinema.

Δώσε μου να δω μία σειρά χωρίς σοβαρή σκηνοθεσία, σιγά μην κλείσω το δωμάτιο, τέρμα φωτεινότητα, μην σου πω και dynamic constrast, audyseey με τα φίλτρα όλα για να ακούω και να βλέπω χωρίς να κουράζομαι. Ή βάλε μου να ακούσω μία dance μουσική, +9db το subwoofer και θα κάτσω όπου με βολεύει όχι στο σωστό σημείο για τα ηχεία μου. Βάλε μου να παίξω ένα παιχνιδάκι, native αν δεν έχει HDR και αν είναι μέρα τέρμα τα nits.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
6 ώρες πριν, prefuse είπε

Όχι, αυτό σου γράφω με την σύγκριση των οικονομικών dell ips. Ότι είτε dell (είτε οπουδήποτε άλλη μάρκα) των 200 είτε το συγκεκριμένο Xiaomi minied σε sRGB είναι ίδια ή και καλύτερα πχ το G2724 είναι λίγο καλύτερο στις μετρήσεις του rtings. Σε κανονική χρήση κάνεις δεν θα πολυκαταλάβει τις διαφορές μεταξύ τους πχ το  καλύτερο contrast του G2724 σε σχέση με το Xiaomi.

Αυτά λύνονται με clamp, ψάξε ψάξε και θα το βρεις.

Σίγουρα όμως είναι πολύ καλό που τα έχει το Xiaomi και μακάρι να τα έχουν σε όλα τα μοντέλα τους. +1 για την Xiaomi

Δεν έχω τα μόνιτορ, οποτε δεν ξέρω δεν απαντώ. Η σύγκριση έγινε μόνο με βάση τις μετρήσεις του rtings και αυτές σχολιάζω. Ότι δηλ και με 200€ μπορείτε να έχετε το ίδιο ή ελάχιστα καλύτερο μόνιτορ σε SDR. Για το HDR τα αναλύσαμε.

Ρωτά τον άοκνο πολεμιστή oledιστη  @akoinonitos  ποια βρήκε  φωτεινότερη, αφού του έγραφα ότι τσάμπα θα μπει στον κόπο να κάνει την σύγκριση. Έχεις πιει τον αμπακο..δεν εξηγείται η φωτεινότητα αυτή σε νορμάλ άτομο.

Σε game ok εκεί γίνεται το έλα να δεις τι δεν πρόκειται να δεις.. αλλά στις σειρές, κρατάνε λίγο τα πρότυπα. Όχι σε sit com αλλά σε πιο κινηματογραφικές παραγωγές.

SDR = 100 nits gamma 2.4

Άντε επειδή εισαι τζαναμπετης  χουχλεντες, να πας 200 nits 2.2 επειδή ζεις με τον Μόγλη κάτω από τον ήλιο, που ήδη εχεις χαλάσει οτιδήποτε κινηματογραφικό.

Αναφέρεσε μόνο σε όρους τεχνικούς παρακάμπτοντας ότι είναι καλλιτεχνική επιλογή και ένα ακόμα εργαλείο (από τα πολλά) στην παλέτα εργαλείων των δημιουργών.

Αναφέρομαι τόσο στους τεχνικούς όρους, οσο και στην εικαστική δημιουργία. Αυτά τα 2 είναι αλληλένδετα. Πχ στο color grading που είναι δημιουργική εργασία, υπάρχουν πολλά looks που μειώνουν αισθητά το contrast, προσθέτουν grain, milky whites, raised blacks και πολλά άλλα.

Δεν βαρεθηκατε ρε :lol:

Την προσωπικη μου εμπειρια με το  xiaomi την εχω εκφρασει ,και εχω βαλει και βιντεο με τα δυο μονιτορ διπλα διπλα

Ειναι λογικο να dimαρει το xiomi σε περιεχομενο σκοτεινο για να αποφυγει το blooming.

Περιμεντε κανα χρονο ακομα μπας και φερει η lg το tandem panel  στα μονιτορς αν ειστε φαν του μαυρου και της φωτεινοτητας.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/03/2025 at 06:36, akoinonitos said:

Περιμεντε κανα χρονο ακομα μπας και φερει η lg το tandem panel  στα μονιτορς αν ειστε φαν του μαυρου και της φωτεινοτητας.

Περιμένω πως και πως να τα χαζέψω αλλά είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα που θα ζητάνε θα είναι παράλογα πολλά.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, akoinonitos said:

Δεν βαρεθηκατε ρε :lol:

Την προσωπικη μου εμπειρια με το  xiaomi την εχω εκφρασει ,και εχω βαλει και βιντεο με τα δυο μονιτορ διπλα διπλα

Ειναι λογικο να dimαρει το xiomi σε περιεχομενο σκοτεινο για να αποφυγει το blooming.

Δε μου λες;

Αυτά τα Tantric pansex άκουσα είναι 4 stack, πως ακριβώς λειτουργούν;

Φορτίζει ο ένας τον άλλο από πίσω με σειρά προτεραιότητας; Και έτσι αυξάν η φωτεινότητα; Ην καλά; Μήπως τα είδες από κοντά; 

θελει Sony και καλά 4 ή και με 3 γίνεται δουλειά;

Δε μου λες.. εγώ είμαι φαν των τριών κοριτσιών (Audrey, Donna, Shelly) από twin peaks,  στα season 1 και 2. Γίνεται τίποτα; Αυξάνν τη φωτεινότητα;

Καλά τα γράφεις. Συμφωνώ, Ας περιμένουν κάνα χρόνο ακόμα να βγουν σε μονιτορς, στην αρχή θα είναι ακριβά αλλά μετά από 2-3 χρόνια θα πέσουν. Οπότε ας περιμένουν κάνα 2-3 χρόνια, μέχρι τότε ίσως βγουν και τα Qdel που θα είναι end game, αλλά στην αρχή θα έχουν παιδικές ασθένειες και θα είναι ακριβά, οπότε ας περιμένουν λίγο, 5-6 χρόνια. Αλλά μετά θα βγουν και τα micro led όπου έχουν ασύγκριτη φωτεινότητα και θα είναι το πραγματικό end game. Αλλά στην αρχή θα είναι ακριβά και με παιδικές ασθένειες, οπότε ας περιμένουν 8-9 χρόνια. Αλλά τότε θα πάρουν κελεπουρι και θα το κατευχαριστηθουν, στην άλλη ζωή, ίσως. Αλλά θα είναι το πραγματικό end game, με απόλυτο μαύρο, ασύλληπτη φωτεινότητα και σε πλήρη σιωπή.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει ήδη η LG G5 για να δει κάποιος απόλυτο μαύρο με μεγάλη φωτεινότητα και 83% BT2020.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
21 minutes ago, elpenor said:

Υπάρχει ήδη η LG G5 για να δει κάποιος απόλυτο μαύρο με μεγάλη φωτεινότητα και 83% BT2020.

Είναι ακριβή

Έχει παιδικές ασθένειες που αν είδες review τα αναφέρουν οι 2 σοβαροί reviewer.

Και πάνω από όλα, έχει burn in

Ας περιμένετε μερικά χρόνια, νέος δεν είστε, μη βιάζεστε βλ. μήνυμα παραπάνω

Πάντως έχει σοβαρό θέμα η LG G5 όπου αν δεν λυθεί με firmware να μην την πάρει κανείς. Θυμάστε τους τραχανοπλαγιαδες που  έτρεχαν να αγοράσουν Sony με υπόσχεση μελλοντικής αναβάθμισης που θα έλυνε το πρόβλημα του vrr που δεν ήρθε ποτέ και πήραν το 3 το καλύτερο.

Πάντα αγοράζουμε ένα προϊόν για το τι προσφέρει την ημέρα αγοράς, όχι τι θα μπορεί να κάνει μελλοντικά και αν θα λυθούν τα προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που αν είσαι τραχανοπλαγιάς gamer ή γιακουμής cinefil που χρησιμοποιείς το HDR λάθος όπως οι περισσότεροι, χάνεις και σε shadow details και σε highlights, δημιουργείς banding και artifacts και έχεις unatural χρώματα.

Κοινώς υποβαθμίζεις την εικόνα για χάρη των υπέρ κορεσμένων χρωμάτων.

Που σε ένα 2D games με vector graphics όπως πχ τα υπέροχα.. μπορεί να μην έχει και τόσο σημασία

• Cuphead
  • Ori and the Blind Forest
  • Hollow Knight
  • Limbo
  • Braid
  • Celeste
  • Hyper Light Drifter
  • Grim Fantangno,
  • Inside

Αλλά σε οτιδήποτε άλλο που υποτίθεται προσπαθεί να έχει ρεαλιστική εικόνα, ουσιαστικά πετυχαίνετε το αντίθετο. 

Το αν σας αρέσει έτσι, δεκτό και σεβαστό αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υποτίθεται ότι λέτε ότι ενδιαφέρεστε, ρεαλιστική και ποιοτική εικόνα.

Για αυτά που ουσιαστικά ενδιαφέρεστε είναι βαθύ μαύρο, υπερκορεμενα χρώματα και φωτεινότητα. Η ρεαλιστική και ποιοτική εικόνα όμως δεν αποτελείται ΜΟΝΟ από αυτά.

Το ποσό σωστες είναι οι πληροφορίες που παρέχει αυτό το shader εργαλείο, θέλει γνώσεις και αρκετά τεστ για εξακρίβωση ποσό αξιόπιστο είναι.

Αλλά...και να μην είναι ακριβές, είναι ένα ωραίο εργαλείο και αξιέπαινη προσπάθεια.

Το reshade είναι ένα υπέροχο εργαλείο και πολύ κρίμα που δεν του δίνετε σημασία. Ο arkin είναι ο άνθρωπος σας για μια εισαγωγή.

Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι ρωτήσετε τον akoinonito τον elpenor για τις νέες τεχνικές των Tantric πάνελς και πως θα τα αξιοποιήσετε. 😛

There were no HDR camera in 1899, what do you expect?

Elpenor ακούει.. βάζε εσύ automatic SDR σε HDR... 😛 

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@prefuse 

Spoiler

Στο minecraft που βάζω Auto HDR είναι optimized από τη Microsoft. Στα παιχνίδια του switch δεν το βάζω αλλά βάζω LD High και Native colorspace. Άλλα SDR παιχνίδια δεν έχω στο PC. Όπως επίσης δεν έχω και κανένα παιχνίδι με "ρεαλιστική εικόνα".

Πάντως πλέον ξέρω τι μου αρέσει και δεν θα βάλω κάποιο mode επειδή κάποιος λέει ότι είναι το "σωστό", θα τα συγκρίνω και θα επιλέξω μόνος μου.

Πέρα από αυτά πολύ ωραίο το tool στο video πάνω.

Btw τι εννοείς "ή γιακουμής cinefil που χρησιμοποιείς το HDR λάθος όπως οι περισσότεροι", τι ακριβώς είναι το λάθος;

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...