thanosAIAS Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου 4 ώρες πριν, pirmen56 είπε 1,5% window για τα 1500 nits. 02:24. Αν τα miniLED στερούνταν νοήματος ύπαρξης απέναντι στην ανυπέρβλητη OLED τεχνολογία, όπως γράφουν οι OLED influencers και οι buyers-cultists, τότε δεν θα είχαν πρόβλημα να τα επιτρέψουν/φέρουν στις ευρωπαϊκές αγορές σε χαμηλότερες τιμές όπως ΗΔΗ κάνουν στις ασιατικές. Εκεί δλδ είναι μακάκες οι πωλητές και θέλουν να τα βλέπουν απούλητα στο ράφι; Για του λόγου το αληθές: https://www.compcomm.hk/en/practices/what_is_comp/cartels.html Λέει στο 2:47 ότι πιστεύει πως το 10% παράθυρο θα είναι τουλάχιστον 1000 και ίσως να τα ξεπερνά, υπολογίζει ότι θα φτάνει 1300 nits. Γι'αυτό είπα αν αυτά που λέει είναι αλήθεια. Θα δούμε.
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Received the AOC Q27G4ZMN Αναφορά σε κείμενο Pictures don't do it justice, but the combination of 1152-zone miniled and VA panel just works so well. There is minor black smearing at 240 with the 2nd strongest overdrive. Max overdrive pretty much eliminates smearing but with significant overshoot, at least on the unit i received. There are options for English in the OSD so pretty clear these are coming to international markets soon. Edit: got this for about 290 USD including shipping via sea from taobao. There were a bunch of coupons which really brought the price down. 1
tolisrx8 Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου Εχοντας περιπου 2 μηνες την Alienware AW3225QF, ας επισημάνω και εγω καποιες εντυπωσεις μου. Καταρχην θεωρω αν και curved ,οτι ειναι ενα απο τα πιο εντυπωσιακα και ομορφα monitor που κυκλοφορουν. Το curved εαν και με "χαλουσε" αρχικα, ειναι ελαχιστο και συνηθιζεται ευκολα ... απο ποιοτητα την περιμενα λιγο καλυτερη ,μιας και οταν λειτουργει ακουγονται καποια πλαστικα μεχρι να πιασει την φυσιολογικη θερμοκρασια. Μεγαλη εκλπηξη οτι οι αντανακλασεις ειναι ελαχιστες,ισως βοηθαει το curved . το pixel density ειναι αψογο και γενικα η οθονη ειναι ευκρινεστατη. Απο τα προφιλ της οθονης προς το παρον χρησιμοποιω το srgb mode μιας και εχει τα πιο αξιοπιστα χρωματα(εαν και εχει ελαχιστο κοκκινο tint),ειδικα οταν σερφαρεις και θελεις αξιοπιστα χρωματα. Το stadard mode για οσους αρεσουν τα ζωντανα χρωματα ειναι εντυπωσιακο,αλλα μερικα games οπως π.χ το cyberpunk η χρωματικη παλετα το κανει να φαινεται πιο "ψευτικο". Στο DCI-P3 απο χρωματικης αποψης ειναι κατι" αναμεσα σε srgb και stadard mode",αλλα προστετει ενα green tint ,που το κανει κουραστικο.Θα ηταν το ιδανικο mode ,εαν δεν ειχε αυτο τοελάττωμα... Οι ρυθμισεις που χρησημοποιω ειναι 50% brightness και 75% contrast(δεν εχω ασχοληθει με λοιπες ρυθμισεις) Εδω θα ηθελα την βοηθεια σας μηπως γνωριζει κανεις πως μπορουμε να ξεφορτωθουμε αυτο το green tint μιας και πιστευω χωρις αυτο θα ηταν το καλυτερο DCI-P3 mode... Hdr δεν εχω δικιμασει μιας και ειμαι σε windows 10... H οθονη με το που περνουν 4 ωρες,οταν μπει σε standby mode,το λαμπακι πρασινιζει και κανει το γνωστο pixel refresh.Oταν κλεινεις το pc,το power buttom αναβοσβήνει(ισως ενοχλησει καποιους εαν την εχουν στο υπνοδωματιο). Tελος απο θεμα αξιοπιστιας ,μιας και εχω μια tv sony a80j (w-oled με 5000 ωρες ),χωρις ιχνος burn in,ελπιζω και τα qd-oled με λιγο προσοχη να ειναι εξισου αξιοπιστα.. Ξεχασα να αναφερω οτι κατεβαζοντας τους drivers,για τα profil ,παρατηρησα οτι π.χ οταν εισαι σε srgb mode,και περασεις το αντιστοιχο προφιλ ,τα χρωματα ξεθωριαζουν περισσοτερο (να το πω απλα,το ενα "παταει" πανω στο αλλο???). θα εκτιμουσα εαν εχει καποιος λυση για το dci-p3 προφιλ,γιατι ενω ειναι η πρωτη μου επιλογη,δυστυχως αυτο το green tint το κανει κουραστικο... 1
Arkin Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 1 ώρα πριν, tolisrx8 είπε Εχοντας περιπου 2 μηνες την Alienware AW3225QF, ας επισημάνω και εγω καποιες εντυπωσεις μου. Καταρχην θεωρω αν και curved ,οτι ειναι ενα απο τα πιο εντυπωσιακα και ομορφα monitor που κυκλοφορουν. Το curved εαν και με "χαλουσε" αρχικα, ειναι ελαχιστο και συνηθιζεται ευκολα ... απο ποιοτητα την περιμενα λιγο καλυτερη ,μιας και οταν λειτουργει ακουγονται καποια πλαστικα μεχρι να πιασει την φυσιολογικη θερμοκρασια. Μεγαλη εκλπηξη οτι οι αντανακλασεις ειναι ελαχιστες,ισως βοηθαει το curved . το pixel density ειναι αψογο και γενικα η οθονη ειναι ευκρινεστατη. Απο τα προφιλ της οθονης προς το παρον χρησιμοποιω το srgb mode μιας και εχει τα πιο αξιοπιστα χρωματα(εαν και εχει ελαχιστο κοκκινο tint),ειδικα οταν σερφαρεις και θελεις αξιοπιστα χρωματα. Το stadard mode για οσους αρεσουν τα ζωντανα χρωματα ειναι εντυπωσιακο,αλλα μερικα games οπως π.χ το cyberpunk η χρωματικη παλετα το κανει να φαινεται πιο "ψευτικο". Στο DCI-P3 απο χρωματικης αποψης ειναι κατι" αναμεσα σε srgb και stadard mode",αλλα προστετει ενα green tint ,που το κανει κουραστικο.Θα ηταν το ιδανικο mode ,εαν δεν ειχε αυτο τοελάττωμα... Οι ρυθμισεις που χρησημοποιω ειναι 50% brightness και 75% contrast(δεν εχω ασχοληθει με λοιπες ρυθμισεις) Εδω θα ηθελα την βοηθεια σας μηπως γνωριζει κανεις πως μπορουμε να ξεφορτωθουμε αυτο το green tint μιας και πιστευω χωρις αυτο θα ηταν το καλυτερο DCI-P3 mode... Hdr δεν εχω δικιμασει μιας και ειμαι σε windows 10... H οθονη με το που περνουν 4 ωρες,οταν μπει σε standby mode,το λαμπακι πρασινιζει και κανει το γνωστο pixel refresh.Oταν κλεινεις το pc,το power buttom αναβοσβήνει(ισως ενοχλησει καποιους εαν την εχουν στο υπνοδωματιο). Tελος απο θεμα αξιοπιστιας ,μιας και εχω μια tv sony a80j (w-oled με 5000 ωρες ),χωρις ιχνος burn in,ελπιζω και τα qd-oled με λιγο προσοχη να ειναι εξισου αξιοπιστα.. Ξεχασα να αναφερω οτι κατεβαζοντας τους drivers,για τα profil ,παρατηρησα οτι π.χ οταν εισαι σε srgb mode,και περασεις το αντιστοιχο προφιλ ,τα χρωματα ξεθωριαζουν περισσοτερο (να το πω απλα,το ενα "παταει" πανω στο αλλο???). θα εκτιμουσα εαν εχει καποιος λυση για το dci-p3 προφιλ,γιατι ενω ειναι η πρωτη μου επιλογη,δυστυχως αυτο το green tint το κανει κουραστικο... Για το λαμπακι μπορεις να το κλεισεις τελειως να μην αναβει δηλαδη ουτε οταν ειναι ανοιχτη ουτε οταν ειναι κλειστη. Μονο το πρασινο οταν κανει το pixel refresh η το κοκκινο σε Panel refresh καθε 1500 ωρες. Για τα πλαστικα ενω ακουγονταν σε μενα τους πρωτους μηνες μετα απο πολυωρη χρηση οταν την εκλεινα λογο θερμοκρασιας συστολη διαστολη εχω σιγουρα 4-5 μηνες να την ακουσω το παραμικρο δεν κανει. Για το DCI-P3 επειδη αυτο δουλευω μονιμα σε SDR δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις θεωρω οτι ειναι το καλυτερο προφιλ με την καλυτερη αντιθεση. Το srgb δειχνει ξεθωριασμενο μπροστα του. Επισης βαλε windows 11 το HDR σε ταινιες ειδικα ειναι κορυφη και γυρναει αυτοματα με MPC οταν βρει αρχειο με HDR και ξανα γυρναει σε SDR μολις το κλεισεις. Και σε παιχνιδια ειναι δυνατο αλλα λογο οτι δεν μπορεις να βγαλεις σωστα screenshots το εχω σε SDR P3 και ειναι αψογο απλα χανεις τα highlights του HDR οπως ειναι λογικο. 1
tolisrx8 Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 57 λεπτά πριν, Arkin είπε Για το λαμπακι μπορεις να το κλεισεις τελειως να μην αναβει δηλαδη ουτε οταν ειναι ανοιχτη ουτε οταν ειναι κλειστη. Μονο το πρασινο οταν κανει το pixel refresh η το κοκκινο σε Panel refresh καθε 1500 ωρες. Για τα πλαστικα ενω ακουγονταν σε μενα τους πρωτους μηνες μετα απο πολυωρη χρηση οταν την εκλεινα λογο θερμοκρασιας συστολη διαστολη εχω σιγουρα 4-5 μηνες να την ακουσω το παραμικρο δεν κανει. Για το DCI-P3 επειδη αυτο δουλευω μονιμα σε SDR δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις θεωρω οτι ειναι το καλυτερο προφιλ με την καλυτερη αντιθεση. Το srgb δειχνει ξεθωριασμενο μπροστα του. Επισης βαλε windows 11 το HDR σε ταινιες ειδικα ειναι κορυφη και γυρναει αυτοματα με MPC οταν βρει αρχειο με HDR και ξανα γυρναει σε SDR μολις το κλεισεις. Και σε παιχνιδια ειναι δυνατο αλλα λογο οτι δεν μπορεις να βγαλεις σωστα screenshots το εχω σε SDR P3 και ειναι αψογο απλα χανεις τα highlights του HDR οπως ειναι λογικο. To DCI-P3 στις ρυθμίσεις που ανέφερα έχει ένα τικ πρασινο-κίτρινη απόχρωση . π.χ εκτός από το λευκό , πρόσεξε το γκρι χρώμα πόσο πιο αληθινό φαίνεται σε SRGB (παρόλο που έχει και αυτό red tint),ακόμη και στο standard mode ,σε σχέση με το P3 .Δεν το έχω ψάξει εάν με κάποια ρύθμιση , όπως gamma ή contrast, βελτιώνεται. Πάντως όντως σε games σε σχέση με τα “ξεθωριασμένα” αλλά αληθινά χρώματα του SRGB και τα υπερκορεσμένα του standard ,είναι η καλύτερη λύση Προς το παρόν μέχρι να βάλω τα 11 θα δουλεύω SRGB σε σερφάρισμα και P3 σε games. Πάντως μου προκάλεσε εντύπωση που το SRGB profile σε SRGB mode “ξεθωριάζει” τα χρώματα , τα κάνει στην ουσία πιο ανοικτά . Δεν ξέρω εάν προτείνεις κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις, μήπως στρώσει το P3;
Arkin Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 19 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε To DCI-P3 στις ρυθμίσεις που ανέφερα έχει ένα τικ πρασινο-κίτρινη απόχρωση . π.χ εκτός από το λευκό , πρόσεξε το γκρι χρώμα πόσο πιο αληθινό φαίνεται σε SRGB (παρόλο που έχει και αυτό red tint),ακόμη και στο standard mode ,σε σχέση με το P3 .Δεν το έχω ψάξει εάν με κάποια ρύθμιση , όπως gamma ή contrast, βελτιώνεται. Πάντως όντως σε games σε σχέση με τα “ξεθωριασμένα” αλλά αληθινά χρώματα του SRGB και τα υπερκορεσμένα του standard ,είναι η καλύτερη λύση Προς το παρόν μέχρι να βάλω τα 11 θα δουλεύω SRGB σε σερφάρισμα και P3 σε games. Πάντως μου προκάλεσε εντύπωση που το SRGB profile σε SRGB mode “ξεθωριάζει” τα χρώματα , τα κάνει στην ουσία πιο ανοικτά . Δεν ξέρω εάν προτείνεις κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις, μήπως στρώσει το P3; Δεν εχω παρατηρησει κατι αναλογα σε γκρι χρωμα με το P3 δουλευω την οθονη ομως μονιμα με night light στο 20% απο τα windows γιατι το blue light ειναι πολυ ζορικο για τα ματια και η πιο θερμη εικονα με το night light κανει πολυ πιο ξεκουραστη την ολη θεαση της οθονης. Το srgb δεν μου αρεσει και στις ταινιες μιας και το banding σε μαυρα σκηνικα ειναι εντονο ενω με το P3 εξαλειφεται τελειως. Σε παιχνιδια ναι το P3 για SDR ειναι το απολυτο δινει μια αρκετα ρεαλιστικη προσεγγιση σε ολο το ευρος χρωματων και οταν πας σε windows 11 και δεις HDR 1000 ειτε σε ταινιες ειτε σε σωστα παιχνιδια ειτε youtube θα δεις κατι ακομα ανωτερο απο το P3 του SDR.
John_on_PC Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) On 05/01/2025 at 07:31, akoinonitos said: dell aw2725df Σκέφτομαι να αγοράσω αυτή την οθόνη για την 7800xt. Σου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα όσο την έχεις ή γενικά έχει κάποιο αρνητικό; Έχω να ασχοληθώ με monitors από το 2019, οπότε έχω μήνει πίσω. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από John_on_PC
akoinonitos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 2 ώρες πριν, John_on_PC είπε Σκέφτομαι να αγοράσω αυτή την οθόνη για την 7800xt. Σου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα όσο την έχεις ή γενικά έχει κάποιο αρνητικό; Έχω να ασχοληθώ με monitors από το 2019, οπότε έχω μήνει πίσω. Μου ειχε βγαλει ενα θεμα με λεπτες καθετες γραμμες και μου την αλλαξαν. 1
John_on_PC Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 5 minutes ago, akoinonitos said: Μου ειχε βγαλει ενα θεμα με λεπτες καθετες γραμμες και μου την αλλαξαν. Αυτό; Είδα πως το αναφέρουν στο reddit μερικοί. Λες είναι γενικό θέμα μετά από μήνες χρήσης ή συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένα units;
akoinonitos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, John_on_PC είπε Αυτό; Είδα πως το αναφέρουν στο reddit μερικοί. Λες είναι γενικό θέμα μετά από μήνες χρήσης ή συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένα units; Ναι καπως ετσι, ισως ηταν της πρωτης φουρνιας? Δεν μπορει κανεις να το ξερει σιγουρα. Στα θετικα ειναι οτι το αλλαξαν χωρις πολλα πολλα , δλδ Πεμπτη τους εστειλα να τους πω το θεμα , Δευτερα ειχα το καινουριο. Δες και το 27αρι woled της asus.
John_on_PC Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, akoinonitos said: Ναι καπως ετσι, ισως ηταν της πρωτης φουρνιας? Δεν μπορει κανεις να το ξερει σιγουρα. Στα θετικα ειναι οτι το αλλαξαν χωρις πολλα πολλα , δλδ Πεμπτη τους εστειλα να τους πω το θεμα , Δευτερα ειχα το καινουριο. Δες και το 27αρι woled της asus. Το θέμα είναι πως πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο από πλαίσιο, και 1440p για να την σηκώνει η 7800xt. Μάλλον ενδιάμεσα στην LG 27GR83Q-B και την Dell AW2527DF, αν και με ψιλοφοβήζει το burn in και αυτό με τις γραμμές για την OLED. Μόνο αυτές βλέπω άξιες από εκείνες που έχει το πλαίσιο. Μάλλον και η Samsung LS27DG602SUXEN, αλλά έχει 1 χρόνο λιγότερο εγγύηση από την Alienware. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από John_on_PC
akoinonitos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, John_on_PC είπε Το θέμα είναι πως πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο από πλαίσιο, και 1440p για να την σηκώνει η 7800xt. Μάλλον ενδιάμεσα στην LG 27GR83Q-B και την Dell AW2527DF, αν και με ψιλοφοβήζει το burn in και αυτό με τις γραμμές για την OLED. Μόνο αυτές βλέπω άξιες από εκείνες που έχει το πλαίσιο. Μάλλον και η Samsung LS27DG602SUXEN, αλλά έχει 1 χρόνο λιγότερο εγγύηση από την Alienware. 3 χρονια πρεπει να εχει ρε και η samsnug ,2 χρονια λεει για τον προμυθευτη , προσωπικα διαλεγω dell απο dell store για την εγγυηση. 1
John_on_PC Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 2 minutes ago, akoinonitos said: 3 χρονια πρεπει να εχει ρε και η samsnug ,2 χρονια λεει για τον προμυθευτη , προσωπικα διαλεγω dell απο dell store για την εγγυηση. Ναι, στη σελίδα του πλαισίου λέει 2 χρόνια εγγύηση προμηθευτή, με βάση αυτό πάω. Όποια πάρω θα είναι με τη προσφορά του πλαισίου που δίνει -50% στο δεύτερο προϊόν, που εδώ είναι η οθόνη. Για αυτό λέω πλαίσιο συγκεκριμένα. Άρα 250€ η LG με το 240hz IPS, 400€ η Samsung 360hz QD-OLED, και 435€ η Alienware 360hz QD-OLED.
akoinonitos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, John_on_PC είπε Ναι, στη σελίδα του πλαισίου λέει 2 χρόνια εγγύηση προμηθευτή, με βάση αυτό πάω. Όποια πάρω θα είναι με τη προσφορά του πλαισίου που δίνει -50% στο δεύτερο προϊόν, που εδώ είναι η οθόνη. Για αυτό λέω πλαίσιο συγκεκριμένα. Άρα 250€ η LG με το 240hz IPS, 400€ η Samsung 360hz QD-OLED, και 435€ η Alienware 360hz QD-OLED. Να σου πω και το αλλο βεβαια ,δεν ξερω ποσα hz οθονη εχεις τωρα ,αλλα τα πολλα hz ειναι παγιδα μολις τα δεις γλυκαινεσαι ,αυτος ηταν και ο κυριος λογος που αλλαξα την 7800xt , εκει στα 200+ ειναι απολαυση. Της dell προμηθευτης ειναι η oktabit η οποια στην εχει και το dell store ,δλδ απευθυνεσαι απευθειας στην dell για οτιδηποτε Επεξ/σία 16 Μαρτίου από akoinonitos 2
John_on_PC Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, akoinonitos said: Να σου πω και το αλλο βεβαια ,δεν ξερω ποσα hz οθονη εχεις τωρα ,αλλα τα πολλα hz ειναι παγιδα μολις τα δεις γλυκαινεσαι ,αυτος ηταν και ο κυριος λογος που αλλαξα την 7800xt , εκει στα 200+ ειναι απολαυση Ξέρω :D. Τώρα έχω εκείνη την Xiaomi VA 3440x1440p 144hz που είχε βγει στα 300 γύρω στο 2021 νομίζω. Αλλά με την 7800xt συχνά είναι ίσα ίσα λιγότερα από τα fps που θέλω για ultrawide γιατί την σκόπευα για σκέτο 2560x1440p όταν την πήρα. Λογικά θα πάρω και νέα κάρτα όταν βγει η UDNA ή το PS6. Και λέω μιας και βολεύει με την προσφορά που βγαίνουν πολύ φθηνές οι οθόνες, να γυρίσω πίσω σε 2560x1440p και να διώξω και το black smearing που με ενοχλεί αρκετά. Με το FG που χρησιμοποιώ στα singleplayer, μπορώ να ξεπεράσω τα 144hz στα περισσότερα παιχνίδια χωρίς ultrawide και θέλω πάνω από 144 για κάτι Battlefield κτλ, που φτάνουν 240+. Δεν βλέπω να πέφτουν στα ~400 οι OLED σύντομα κιόλας, ακόμα στα 800 είναι, για αυτό το θεωρώ πολύ καλή ευκαιρία να κάνω upgrade. Θα έπαιρνα 9070 αλλά δεν την συμπεριλαμβάνουν στην προσφορά 😕. Από τις τρεις οθόνες που είπα, ποιά λες είναι η καλύτερη αγορά στις αντίστοιχες τιμές; Επεξ/σία 16 Μαρτίου από John_on_PC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα