music_lover Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε Δυστυχώς όμως, μόνο σε τηλεοράσεις. Απ' όσο ξέρω τουλάχιστον Εγώ σκέφτομαι να στήσω ένα gaming PC και να το τοποθετήσω κάτω από την τηλεόραση κρατώντας τον παλιό μου υπολογιστή με την ταπεινή IPS οθόνη για δουλειά γραφείου και web serfing. Safe επιλογή που συνδιάζει ασφάλεια από άποψη burn in και καλύτερη απόδοση ως tv panel σε games και movies. Όλα τα υπόλοιπα όπως ms office, web browsing, video editing, desktop use κτλ που θεωρητικά είναι περισσότερο επικίνδυνα να κάνουν ζημιά θα παίζουν σε γραφείο στην IPS. Δεν με προβληματίζει τόσο ο φόβος της ζημιάς γιατί ξέρω πως να προστατευτώ αλλά η απογοητευτική φωτεινότητα των OLED monitor και η μεγάλη διαφορά απόδοσης που έχουν όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας σε σχέση με τις τηλεοράσεις. Δεν ξέρω, θα το αποφασίσω μέχρι την άνοιξη. Περιμένω να δω τα νέα μοντέλα και μετά.
pirmen56 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 20 ώρες πριν, Arkin είπε Εκεινο το σημειο λεω που σιγουρα φαινεται να ειναι πανω απο 10% peak εγω τυφλωθηκα εκει αλλα βλεπεις την εικονα και λες δεν μπορει να βγαζει τοσο φωτεινη εικονα μια oled που λενε οτι δεν ειναι και η πιο φωτεινη σε υψηλο ABL. Και ομως. Και εννοειται αλλο 3 μετρα αποσταση αλλο 80 εκατοστα που καθομαστε οι περισσοτεροι στα monitors. Εγω παιζει να ειμαι και στα 60-65 εκατοστα στο gaming μιας και εχω στενο γραφειο οποτε ειμαι πολυ κοντα. Καποτε ναι παντα ελεγαν για φως απο πανω η απο πισω αλλη και η ακτινοβολια τοτε στις CRT. Θεμα δεν εχει το ματι οχι εχει μερες ειμαι 12 13 ωρες στην οθονη και δεν με κουραζει καθολου ενω στο κινητο βραδυ ειδικα μπορει στη 1 ωρα να με ρημαξει παρολο την τερμα χαμηλη φωτεινοτητα. Αλλες τεχνολογιες η καθε μια και ας ειναι oled και οι 2. Το θεμα ειναι να σου αρεσει αυτο που βλεπεις παντα θα υπαρχει το καλυτερο παντα θα υπαρχει το χειροτερο αν ο κατοχος απολαμβανει αυτο που βλεπει και λεει οτι επιασαν τοπο τα χρηματα του τοτε δεν πειραζει αν η οθονη ειναι 100nits η 10000nits. Spoiler Έβαλα CP77 πριν από λίγο. Τα games φαίνεται να παρακάμπτουν εντελώς το calibration των Windows. Πρώτα με όριο τα 1150 και μετά με τεχνητό περιορισμό στα 400. Δηλαδή, σχετικά κοντά στο μέγιστο μετρημένο highlight των τωρινών OLED monitors σε real scene βάσει rtings. Σε ημέρα(in-game) αλλά και με σημεία υπό σκιά. Απλά καμία σχέση. Και στις δύο περιπτώσεις βλέπεις καθαρά τα πάντα με το παράθυρο του δωματίου από πίσω ανοικτό. Ούτε κεριά να φωτίζουν την οθόνη, ούτε τίποτα. Στη δεύτερη όμως είναι κλασικό SDR. Όλα τα αντικείμενα πλην σκιών είναι σχεδόν το ίδιο. Ένα άτονο πράγμα. Στην πρώτη βλέπεις τμήματα της οθόνης να ακτινοβολούν, όπως και στην πραγματικότητα, διευρύνοντας την αντίθεση και με την σκιά. Δεν ξέρω αν μπορώ να αποτυπώσω τη διαφορά σε φωτό. Έχω ήδη δείξει το πρώτο μέσα από διαφορετικά exposures*. Ό,τι βλέπεις φωτεινό αλλά όχι καμμένο(λόγω κάμερας) είναι κοντά στα όριο. Δεν ξέρω πώς το χειρίζεται αυτό το OLED monitor αλλά τουλάχιστον σε mini LED τέτοιο ταβάνι καταστρέφει τα open world. Δεν είναι ένα δύο αντικείμενα αλλά η συνολική αίσθηση όταν κινείσαι μέσα στο game, χωρίς το μάτι να εστιάζει κάπου και να κουράζεται. Αντίθετα, στις ταινίες δεν έχω συναντήσει τίποτα παρόμοιο. Ακόμα και οι εξωτερικές τους σκηνές είναι τυπικό SDR με ένα-δύο αντικείμενα(π.χ. ήλιος) μόνο να σε στραβώνουν. Τα ειρωνικά σχόλια περί ήλιου και 1 δις nits του prefuse(και άλλων) μου δίνουν την εντύπωση ότι ίσως να μην έχει δει μέχρι στιγμής open world HDR game ή να μην το έχει δει σε καλό πάνελ. Γιατί ο εκτυφλωτικός ήλιος ή μια αντανάκλαση στο νερό είναι το τελευταίο πράγμα που θα προσέξεις. *
akoinonitos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Έβαλα CP77 πριν από λίγο. Τα games φαίνεται να παρακάμπτουν εντελώς το calibration των Windows. Πρώτα με όριο τα 1150 και μετά με τεχνητό περιορισμό στα 400. Δηλαδή, σχετικά κοντά στο μέγιστο μετρημένο highlight των τωρινών OLED monitors σε real scene βάσει rtings. Σε ημέρα(in-game) αλλά και με σημεία υπό σκιά. Απλά καμία σχέση. Και στις δύο περιπτώσεις βλέπεις καθαρά τα πάντα με το παράθυρο του δωματίου από πίσω ανοικτό. Ούτε κεριά να φωτίζουν την οθόνη, ούτε τίποτα. Στη δεύτερη όμως είναι κλασικό SDR. Όλα τα αντικείμενα πλην σκιών είναι σχεδόν το ίδιο. Ένα άτονο πράγμα. Στην πρώτη βλέπεις τμήματα της οθόνης να ακτινοβολούν, όπως και στην πραγματικότητα, διευρύνοντας την αντίθεση και με την σκιά. Δεν ξέρω αν μπορώ να αποτυπώσω τη διαφορά σε φωτό. Έχω ήδη δείξει το πρώτο μέσα από διαφορετικά exposures*. Ό,τι βλέπεις φωτεινό αλλά όχι καμμένο(λόγω κάμερας) είναι κοντά στα όριο. Δεν ξέρω πώς το χειρίζεται αυτό το OLED monitor αλλά τουλάχιστον σε mini LED τέτοιο ταβάνι καταστρέφει τα open world. Δεν είναι ένα δύο αντικείμενα αλλά η συνολική αίσθηση όταν κινείσαι μέσα στο game, χωρίς το μάτι να εστιάζει κάπου και να κουράζεται. Αντίθετα, στις ταινίες δεν έχω συναντήσει τίποτα παρόμοιο. Ακόμα και οι εξωτερικές τους σκηνές είναι τυπικό SDR με ένα-δύο αντικείμενα(π.χ. ήλιος) μόνο να σε στραβώνουν. Τα ειρωνικά σχόλια περί ήλιου και 1 δις nits του prefuse(και άλλων) μου δίνουν την εντύπωση ότι ίσως να μην έχει δει μέχρι στιγμής open world HDR game ή να μην το έχει δει σε καλό πάνελ. Γιατί ο εκτυφλωτικός ήλιος ή μια αντανάκλαση στο νερό είναι το τελευταίο πράγμα που θα προσέξεις. * Spoiler Εδω βλεπου oled hdr στο cp = με sdr οπως λες και με κουρτινα ανοιχτη εχουμε σκοτεινο sdr Βεβαια το παιχνιδι εχει και νυχτα ,για βαλε καμια φωτο νυχτα με τα μικρα φωτα απο τα παραθυρα εκει που το oled θα φτασει σχεδον 1000 και το miniled δεν θα ξερει τι να κανει για να μην ξεθωριασει τα μαυρα. Επεξ/σία πριν από 17 λεπτά από akoinonitos
thanosAIAS Δημοσ. πριν από 6 λεπτά Δημοσ. πριν από 6 λεπτά 3 ώρες πριν, music_lover είπε Εγώ σκέφτομαι να στήσω ένα gaming PC και να το τοποθετήσω κάτω από την τηλεόραση κρατώντας τον παλιό μου υπολογιστή με την ταπεινή IPS οθόνη για δουλειά γραφείου και web serfing. Safe επιλογή που συνδιάζει ασφάλεια από άποψη burn in και καλύτερη απόδοση ως tv panel σε games και movies. Όλα τα υπόλοιπα όπως ms office, web browsing, video editing, desktop use κτλ που θεωρητικά είναι περισσότερο επικίνδυνα να κάνουν ζημιά θα παίζουν σε γραφείο στην IPS. Δεν με προβληματίζει τόσο ο φόβος της ζημιάς γιατί ξέρω πως να προστατευτώ αλλά η απογοητευτική φωτεινότητα των OLED monitor και η μεγάλη διαφορά απόδοσης που έχουν όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας σε σχέση με τις τηλεοράσεις. Δεν ξέρω, θα το αποφασίσω μέχρι την άνοιξη. Περιμένω να δω τα νέα μοντέλα και μετά. Το έχω ψάξει, δε μπορεί η TV να αντικαταστήσει το Monitor, δυστυχως. Ψάξτο λίγο. https://qasimk.io/screen-ppd/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα