music_lover Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες The New MSI Firmware Update Properly Fixes the Peak 1000 HDR Mode for Many of Their QD-OLED Monitors Πολλά μπράβο στην MSI για την αναβάθμιση και τον κόπο της και κίτρινη κάρτα στην Dell για την τεμπελιά της γενικότερα και την αστεία δικαιολογία ότι έτσι ήθελε η Samsung να λειτουργεί το συγκεκριμένο HDR 1000 mode: Dell told us that this was the “intended configuration by Samsung Display” (the panel manufacturer) and that they wouldn’t be providing any update for their monitor.
dimoskoutr Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 14 ώρες πριν, prefuse είπε Αν γράφεις βλακείες θα στο γράψω ευγενικά με χαβαλε χαρακτηρισμούς ή δεν θα ασχοληθώ καν. Δεν απαιτώ να έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι απόλυτα μετρήσιμα και αντικειμενικά. Σε αυτά αναφέρθηκα κυρίως. Κάποια άλλα είναι υποκειμενικά και προσωπικά για τον καθένα. Προσωπικά κάνω χαβαλε και έδωσα έναν αντίλογο από την απέναντι πλευρά των αντικειμενικών μετρήσεων και μια πιο "επαγγελματική" προσέγγιση, με μετρήσεις, κανάλια που θεωρούνται και είναι αξιόπιστα και προσπάθησα (πλήρως αποτυχημένα όπως φαίνεται και από τα ποστ σας) να εξηγήσω κάποια πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε. Αλλά όποιον επαγγελματία και αν τον ρωτήσεις τι γνώμη έχει πχ για gamer θα γελάσει και θα προσπεράσει. Και δυστυχώς όχι άδικα, αφού και εγώ αυτή την εμπειρία είχα από την εδώ ενασχόληση. Δυστυχώς η παραπληροφόρηση είναι ίδιας εμβέλειας με τα ΜΜΕ. Ας επεξεργαστεί ο καθένας τις πληροφορίες αυτές όπως επιθυμεί. Ελπίζω ίσως να έμαθε κάτι ελάχιστο κάποιος ή έστω να γέλασε λιγάκι, γιατί η πραγματικότητα, τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα και η κατάθλιψη εκεί έξω είναι μεγάλη. Δεν θεωρώ την ips black ιδανική λύση για όλους. Αλλά ίσως μια καλή εναλλακτική στην budget κατηγορία και προτείνα την αγορά μοντέλων για τα οποία έχει γίνει review από τα γνωστά κανάλια και όχι να τρέχει κάποιος να πάρει ένα monitor γιατί ένας άλλος στο Reddit έγραψε ότι είναι πολύ καλό... Ίσως εγώ πήρα πιο σοβαρά τους χαρακτηρισμούς τότε. Πάντως αν κάποιος έχει μια decent ips με οκ χρωματική ακρίβεια τότε για δεύτερο μόνιτορ και stop gap μέχρι μια από τις δύο τεχνολογίες να ωριμάσει καλύτερα, είναι εξαιρετική επιλογή η xiaomi στα χρήματα της και για gaming και για content. Το δικό μου setup έχει μια 27 lg 4k για desktop χρήση και το xiaomάκι για video ταινίες gaming. Θεωρητικά πάντα γιατί να πω την αλήθεια μου εγώ ξεχνιέμαι και όταν βγω από το εκάστοτε game σερφάρω παρά πολύ άνετα και στην xiaomi χωρίς να με ενοχλεί κάτι. Μάλιστα όταν γυρνάω στην lg μου φαίνεται και μουντή λόγω μεγαλύτερου color space της κινεζιάς. Μην αφορίζετε λοιπόν οθόνες, όλα εξαρτώνται από τη χρήση.
pirmen56 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 14 ώρες πριν, Arkin είπε Δεν ξερω ποσα nits εχει εκεινη η σκηνη που ανεφερα εγω ξερω οτι δεν μπορεσα να τη δω δευτερη φορα με ανοιχτα ματια απο το τεραστιο φως που με τυφλωνε. Ηταν πανω απο 10% πιστευω φωτεισμενη οποτε να ηταν 400 nits και να μου φαινοταν τοσο πολυ φωτεινη? Αν την δοκιμασεις πιστευω θα βγαλεις καλυτερα συμπερασματα απο μενα μιας και εχει απο τα καλυτερα mastered σε HDR που εχουμε δει μεχρι σημερα σε ταινια. Εγω λογικα με 45% brightness στο SDR που παιζω πρεπει να ειμαι στα 150nits συνολο οθονης? Η πιο κατω? Που και παλι μου φαινεται αψογο για SDR παντα με σωστα μαυρα χρωματα κτλ αλλα το σωστο HDR ειναι σε τελειως αλλο επιπεδο με σωστη υλοποιηση. Τις έχω δει τις σκηνές που λες στο King of Monsters. Μόνο στο σημείο που φωτίζεται όλη η οθόνη γίνεται κουραστικό αλλά δεν κρατάει ούτε δευτερόλεπτο. Είδα να γράφεται πάντως ότι άλλο οι τηλεοράσεις στα 3 μέτρα και άλλο η οθόνη στα 80cm π.χ. Απλά θυμίζω ότι παλιότερα με τις CRT(100-200 nits οι νορμάλ) υπήρχε σύσταση να μην παρακολουθούνται στο σκοτάδι χωρίς κάποιο φως από πίσω. Άλλες εκείνες οι εποχές που η οθόνη ήταν το 5% του οπτικού σου πεδίου και άλλο σήμερα. Όσο μεγαλύτερο οπτικό πεδίο πιάνει το μόνιτορ τόσο τείνει να γίνει το ambient light σου. Οπότε τα highlights ειδικά σε μη εντελώς σκοτεινή σκηνή δεν κουράζουν ιδιαίτερα. Όσο για την υγεία του αμφιβληστροειδούς δεν τίθεται θέμα όταν έξω το οδόστρωμα, ας πούμε, μπορεί να ξεπεράσει τα 30.000 nits. Όπως καταλαβαίνεις αν θες να αποτυπώσεις τέτοιες αντιθέσεις στο 1/10 της αληθινής ζωής για ασφαλή θέαση σε σκοτεινό δωμάτιο το HDR3000 δεν είναι καθόλου ακραίο.
thanosAIAS Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 15 ώρες πριν, music_lover είπε Ήταν περίπου αναμενόμενο ότι δεν είχες πρότερη εμπειρία από OLED tv γιατί θα είχες και διαφορική οπτική όσον αφορά τα monitors και μπράβο σου που το ανέφερες. Όσον αφορά την φωτεινότητα, εγώ αναφέρθηκα στο real scene HDR, στο μέσο όρο δλδ φωτεινότητας που θα δούμε στην πλειοψηφία του χρόνου που θα αναπαράγουμε HDR περιεχόμενο και όχι σε συγκεκριμένες συνθήκες χαμηλού ποσοστού % φωτός όπου εμφανίζονται ελάχιστο χρονικό διάστημα και εκεί τα monitors όντως μπορούν να κρατήσουν 1000nits. Αν πχ παίξω 60 δευτερόλεπτα ένα HDR παιχνίδι ή ταινία και από αυτά τα 60 δευτερόλεπτα δω 1000nits τα 10 δευτερόλεπτα και στα υπόλοιπα 50 δευτερόλεπτα βλέπω 400nits θα λέω ότι βλέπω σωστό HDR περιεχόμενο? Για αυτό μίλησα για real scene HDR. Όσον αφορά την δυνατότητα των QD-OLED οθονών να εμφανίζονται γενικά φωτεινότερες επειδή έχουν υψηλότερο color luminance, ισχύει μεν αλλά αυτό δεν καλύπτει μια διαφορά 300nits (400 vs 700). Θα το δούμε αυτό καλύτερα όταν έρθουν με το καλό QD-OLED monitors με Vesa HDR 600, πόσο καλύτερα δλδ θα βλέπουμε HDR περιεχόμενο. Ίσως μάλιστα μας φανεί side by side σκοτεινή η τωρινή γενιά panel..που είναι αλλά τέλος πάντων, εγώ πάντως δεν αμφιβάλλω 😁 https://tftcentral.co.uk/articles/the-new-msi-firmware-update-properly-fixes-the-peak-1000-hdr-mode-for-many-of-their-qd-oled-monitors Το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι υπάρχει πρόβλημα....είναι σκοτεινά για hdr τουλάχιστον. 1
music_lover Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 4 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε https://tftcentral.co.uk/articles/the-new-msi-firmware-update-properly-fixes-the-peak-1000-hdr-mode-for-many-of-their-qd-oled-monitors Το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι υπάρχει πρόβλημα....είναι σκοτεινά για hdr τουλάχιστον. Το πόσταρα λίγο πιο πίσω. You know what they say..the numbers don't lie..it is what it is. Κοίτα, είναι οι πρώτες προσπάθειες των εταιρειών σε τόσο μικρά μεγέθη. Με τον καιρό θα στρώσουν. Όπως έστρωσαν και οι τηλεοράσεις χρόνο με τον χρόνο. Πχ η φετινή G5 έρχεται με τρελό boost σε φωτεινότητα. Για να δούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα