Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Κάβουρας είπε

To παραγγέλνω λοιπόν. Από που είναι καλύτερα plaisio ή απευθείας samsung?

Πλαίσιο λόγο καλύτερης εγγύησης (2 vs 5 ετη).

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Με βάση όσα έγραψες, δεν υπάρχει καν δίλημμα για σένα. Πας καρφί για LG OLED 42 C4. Μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη φωτεινότητα, δυνατότητα θέασης τηλεοπτικού σήματος, smart features μέσω webos, σωστό Dolby Vision και Atmos, ενσωματωμένο media player, ενσωματωμένα ηχεία, τι άλλο να ζητήσεις? Ειδικά από την στιγμή που όπως λες δεν πρόκειται να συνδέσεις επάνω PC, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις monitor.

Αν δεν προτιμάς τόσο πολύ ένα glossy panel τότε δεν βλέπω τον λόγο να πας στην Dell. Η κυρία διάφορα τους είναι αυτή. Για μένα πάντως ενώ είναι σημαντική, δεν την θεωρώ τόση ώστε να αξίζει τα 200€ ευρώ διαφορά. Άλλες διαφορές είναι στα έτη εγγύησης και καλύτερη συμβατό της Dell με κονσόλες παρότι δεν έχει HDMI v2.1

Ενα θεμα εχω απο αποψη χωρου γιατι θα μπει σε γραφειο γι αυτο σκεφτομαι την dell. Δεν ξερω το σκεφτομαι γιατι η τιμη ειναι παρομοια οποτε μαλλον θα το τρεναρω και η καλυτερη τιμη θα κερδίσει.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

η sasmung δινει 5 ετη με 66 ευρω το πλαισιο δινει 5 ετη με 85 ευρω.

Την έχει δωρεάν το πλαίσιο μέχρι 26.01.2025

38 λεπτά πριν, ison είπε

Ενα θεμα εχω απο αποψη χωρου γιατι θα μπει σε γραφειο γι αυτο σκεφτομαι την dell. Δεν ξερω το σκεφτομαι γιατι η τιμη ειναι παρομοια οποτε μαλλον θα το τρεναρω και η καλυτερη τιμη θα κερδίσει.

Εγώ στην θέση σου θα περίμενα μέχρι την άνοιξη που έρχονται οι 27/4k. Σε ένα μικρομεσαίο γραφείο ακόμα και οι 32 ίντσες είναι πολλές.

45 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

η sasmung δινει 5 ετη με 66 ευρω το πλαισιο δινει 5 ετη με 85 ευρω.

Τώρα θυμήθηκα ότι όταν ρώτησα την Samsung αν η επέκταση εγγύησης περιλαμβάνει burn in μου είπαν όχι ενώ του πλαίσιο λένε ότι τάχα το περιλαμβάνει. Δεν δίνουν όμως γραπτή διαβεβαίωση για αυτό..απλά πιστέψτε μας επειδή είμαστε το πλαίσιο. Άντε βγάλε άκρη δλδ μετά τα 3 έτη που θα κάνουν στο σέρβις τους Κινέζους αν και Έλληνες 😆

• Like 1
Δημοσ.

Έχω από το 2018 oled tv παίζει κάθε μέρα burn in δεν είδα ποτέ. Μόνο όταν την κρατούσα πάνω από 24 ώρες ανοιχτή έβγαζε μήνυμα να κλείσει για 10 λεπτά. Σαν αστικός μύθος μου ακούγεται.
Επίσης αυτά που λένε το text clarity, και για μωβ μαύρα χρώματα είναι για μένα υπερβολές. Πολλοί θα τα δουν λίγοι θα τα καταλάβουν. Όταν βλέπεις την oled σε σχέση με απλά ips και va τα ξεχνάς όλα. Το μόνο πρόβλημα είναι η μέγιστη συνεχόμενη φωτεινότητα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με το burn in είναι υπαρκτό, είναι δεκάδες οι αναφορές στο διαδίκτυο. Εξαρτάται από το μοντέλο και την χρήση του. Όσον αφορά το text clarity, σε 4k όντως είναι μια χαρά, σε 2k όμως υστερεί ελάχιστα σε σχέση με τις IPS. Απλά τα ψειρίζουμε γιατί δίνουμε πολλά χρήματα.

• Haha 1
Δημοσ.

Πιο πιθανό να έχετε καμμένα pixel(που για κάποιο λόγο δεν το αναφέρουν τα reviews) μετά από λίγα χρόνια παρά ορατό σε κανονική χρήση burn-in. Αυτό λογικά θα το καλύπτουν οπότε αξίζει η έξτρα εγγύηση.

Αν δεν έχετε burn-in σε 2-3 χρόνια σοβαρής χρήσης που φαίνεται έστω σε τεστ pattern, εγώ είμαι ο πάπας.

Σε κανονική χρήση μπορεί να μην φαίνεται όμως, η tv μου που σου τεστ patterns έχει σε 2-3 σημεία μόνο στο 1 φαίνεται σε κανονική χρήση και σε πολύ συγκεκριμένες αποχρώσεις.

Δημοσ.
Στις 13/1/2025 στις 7:48 ΜΜ, firepc είπε

άλλη μια χρονιά χωρίς glossy monitors..

Μάλλον όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε για 42", 43" TV

Ολα τα gd oled ειναι glossy ειδικα σε asus , alienware και msi

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, john9 είπε

Ολα τα gd oled ειναι glossy ειδικα σε asus , alienware και msi

semi glossy είναι

Βάλτα δίπλα σε μια LG TV και θα δεις την διαφορά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, firepc είπε

αυτο ναι

Και ενα άλλο που ξερω είναι της dough

π@π@ρια ,με antiglare matte ειναι και αυτο και εχουν πεταξει απο πανω ενα gorilla glass, δεν νομιζω οτι θα δουμε glossy φαση tv στα qd oled. Εχεις δει απο κοντα qd oled μονιτορ? 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

π@π@ρια ,με antiglare matte ειναι και αυτο και εχουν πεταξει πανω ενα gorilla glass

βγάλαν ενα νεο 32αρι τωρα, δες το βιντεο

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εχεις δει απο κοντα qd oled μονιτορ? 

οχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, firepc είπε

Δες ολο το βιντεο του display guy ,σε καποια φαση το λεει ,το εχω δει.

17 λεπτά πριν, firepc είπε

οχι

Δεν εχει και καμια μεγαλη διαφορα απο πανελ τηλεορασης ,σιγουρα δεν ειναι το ιδιο αλλα διαχειριζεται λιγο καλυτερα τον αντικατοπτρισμο χωρις να χανεις την αισθηση του glossy panel.

Αν εχεις κοντα σου κανα μαγαζι που εχει qd oled  μονιτορ ,ριξτου μια ματια.

@firepc δες την ενοτητα reflection το λεει αλλα δεν φαινεται να ειναι προβλημα

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...