Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ε κάνε λίγο υπομονή και εσύ. Είναι σχετικά νέα η μόδα των OLED, mini led, qd-oled και οι εταιρείες επιδιώκουν το μεγαλύτερο κέρδος/ξεζουμισμα ειδικά σε χώρες όπως εμείς που η αγοραστική δύναμη είναι η χειρότερη από όλες τις χώρες της Ευρώπης ακόμα και της Βουλγαρίας γιατί αυτοί έχουν ανοδική πορεία στην αγοραστική δύναμη, ενώ εμείς αρνητική.

Απόκρυψη περιεχομένων

Του χρόνου θέλω να αλλάξω την 65/G1 με την 65/G5 που έρχεται με ακόμα μεγαλύτερη φωτεινότητα και εγγύηση με το νέο panel. Θα κοστίζει σίγουρα κανένα 2000€ αλλά τουλάχιστον εκεί πιάνουν τόπο τα λεφτά σου οπότε ναι μάλλον θα περιμένω μέχρι την επόμενη black friday. Τι 10 χρόνια με την Dell U2515H που έχω τώρα, τι 11 χρόνια 😅

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

το hdmi το θες για κονσολα? 

Ναι, τώρα έχω και PS5 και Series X και σκοπεύω να συνεχίζω να αγοράσω κονσόλες και την επόμενη γενιά, είναι απίστευτα βολικές στο plug and play.

Υ.Γ. Είχα μια κρυφή ελπίδα μήπως βελτιωθεί η κατάσταση με τις νέες 27/4k που έρχονται μέσα στην άνοιξη αλλά σύμφωνα με τα πρώτα reviews είναι το ίδιο ακριβώς panel με τα τωρινά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, music_lover είπε

Του χρόνου θέλω να αλλάξω την 65/G1 με την 65/G5 που έρχεται με ακόμα μεγαλύτερη φωτεινότητα και εγγύηση με το νέο panel. Θα κοστίζει σίγουρα κανένα 2000€ αλλά τουλάχιστον εκεί πιάνουν τόπο τα λεφτά σου οπότε ναι μάλλον θα περιμένω μέχρι την επόμενη black friday. Τι 10 χρόνια με την Dell U2515H που έχω τώρα, τι 11 χρόνια 😅

Ναι, τώρα έχω και PS5 και Series X και σκοπεύω να συνεχίζω να αγοράσω κονσόλες και την επόμενη γενιά, είναι απίστευτα βολικές στο plug and play.

Υ.Γ. Είχα μια κρυφή ελπίδα μήπως βελτιωθεί η κατάσταση με τις νέες 27/4k που έρχονται μέσα στην άνοιξη αλλά σύμφωνα με τα πρώτα reviews είναι το ίδιο ακριβώς panel με τα τωρινά.

κονσολα καναπεδακι και αγιος ο θεος ρε ,χεσε το μονιτορ με κονσολα

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 minute ago, music_lover said:

Μετά τα 10 χρόνια οι dell γίνονται OLED με απόλυτο μαύρο χρώμα..στο πλαίσιο της οθόνης 😛 

Αν δεν βγάλει κανένα τεχνολογικό θαύμα η Sony σε λίγους μήνες που θα παρουσιάσει τις νέες σειρές, η g5 ή η νέα Panasonic (εγώ θα πόνταρα σε pany, εκτός και αν παίζουν παιδικες ασθένειες) παίζει να είναι η best performance tv για το 2025. Αλλά για games σίγουρα η lg είναι πιο gaming friendly ενώ η pany πιο σινεφίλ ανέκαθεν..

• Like 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Can you believe that over one fifth of PC gaming monitors sold today are OLED panels? So, says no less an authority on the subject than LG.

To be more precise, LG told YouTube channel HDTVTest that OLED now has 22% of the PC gaming monitor market. LG notes that market share has been achieved within just two years of the launch of its first OLED-based PC gaming monitor.
https://www.pcgamer.com/hardware/gaming-monitors/its-hard-to-believe-but-22-percent-of-pc-gaming-monitors-are-now-oled-panels/

Samsung και LG έχουν αφήσει άλλες επιλογές στον καταναλωτή πέρα από OLED ή edge lit IPS/VA και κάτι δικά τους mini LED σε στρατοσφαιρικές τιμές;

Η LG εν τω μεταξύ ετοιμάζει meta OLED και ύστερα ίσως meta+ OLED οθόνες. Τουτέστιν MLA με ανώτερο peak και sustained brightness. Να φανταστώ ότι το κάνει γιατί η φωτεινότητα δεν μετράει στο HDR; Να φανταστώ ότι οι κάτοχοι των τωρινών δεν θα αλλάξουν έχοντας ήδη το απόλυτο;

υ.γ.: Ερώτηση κρίσεως για color scientists. Ας πούμε βλέπουμε μια εικόνα που δεν έχει ούτε ένα πίξελ τέρμα μαύρο. Το σκοτεινότερο σημείο της είναι π.χ. 0,5 nit. Εξακολουθεί να ισχύει το άπειρο κοντράστ και dynamic range;

Οι άλλοι μην προσπαθήσουν απαντήσουν γιατί απαιτεί βαθιά επιστημονική γνώση. Μελέτη πολλών τόμων. Η κοινή λογική νηπίου δεν αρκεί για να το σκεφτείς.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κονσολα καναπεδακι και αγιος ο θεος ρε ,χεσε το μονιτορ με κονσολα

Επειδή είναι σαλόνι, πολλές φορές είναι πιασμένη και είπα μήπως πάρω κάτι σε OLED monitor για διπλή χρήση PC και κονσόλα. Σκέφτηκα και το 42αρι OLED C4 της LG αλλά είναι πολύ μεγάλο για γραφείο. Το κακό είναι ότι "έφαγε τα ψωμιά της" η Dell U2515H που έχω τώρα και θέλει αντικατάσταση, έβγαλε κάτι σκιές στο panel πέρα δώθε, άγνωστο γιατί, ε 10 χρόνια τώρα παίζει όλη μέρα, πόσο να αντέξει και αυτή. Κοιτάω και κάτι IPS 27k/4k αλλά κρατάνε σταθερά τιμές στα 600€, δεν δίνω τόσα για τέτοια panel. Πχ ωραίο το Dell AW2725QF αλλά στα 616€

https://www.exclusivestores.gr/products/detail/209-80-DEMSAW2725QF/dell-monitor-alienware-aw2725qf-27-dual-resolution-4k-fhd-ips-hdmi-dp-usb-c-height-adjustable-3yearsw/

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Επειδή είναι σαλόνι, πολλές φορές είναι πιασμένη και είπα μήπως πάρω κάτι σε OLED monitor για διπλή χρήση PC και κονσόλα. Σκέφτηκα και το 42αρι OLED C4 της LG αλλά είναι πολύ μεγάλο για γραφείο. Το κακό είναι ότι "έφαγε τα ψωμιά της" η Dell U2515H που έχω τώρα και θέλει αντικατάσταση, έβγαλε κάτι σκιές στο panel πέρα δώθε, άγνωστο γιατί, ε 10 χρόνια τώρα παίζει όλη μέρα, πόσο να αντέξει και αυτή. Κοιτάω και κάτι IPS 27k/4k αλλά κρατάνε σταθερά τιμές στα 600€, δεν δίνω τόσα για τέτοια panel. Πχ ωραίο το Dell AW2725QF αλλά στα 616€

https://www.exclusivestores.gr/products/detail/209-80-DEMSAW2725QF/dell-monitor-alienware-aw2725qf-27-dual-resolution-4k-fhd-ips-hdmi-dp-usb-c-height-adjustable-3yearsw/

το να τρεχεις custom  resolution σαν ultra wide σε 42 αρι δεν το σκεφτεσαι?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δλδ? Δεν το έπιασα αυτό..

Φτιαχνεις custom resolution ultra wide  και αντι να εχεις ολη την οθονη εχεις ενα τμημα της με σβηστο  το πανω κατω μερος.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, prefuse είπε

Μετά τα 10 χρόνια οι dell γίνονται OLED με απόλυτο μαύρο χρώμα..στο πλαίσιο της οθόνης 😛 

Αν δεν βγάλει κανένα τεχνολογικό θαύμα η Sony σε λίγους μήνες που θα παρουσιάσει τις νέες σειρές, η g5 ή η νέα Panasonic (εγώ θα πόνταρα σε pany, εκτός και αν παίζουν παιδικες ασθένειες) παίζει να είναι η best performance tv για το 2025. Αλλά για games σίγουρα η lg είναι πιο gaming friendly ενώ η pany πιο σινεφίλ ανέκαθεν..

Εγώ ήμουν πάντα μεγάλος φαν της Sony λόγω της φυσικότητας που βγάζουν ακόμα και σήμερα οι τηλεοράσεις της και σε επεξεργασία και σε χρώματα. Μετά πήγα προς LG κυρίως λόγω των gaming χαρακτηριστικών της και της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών κάτι που η Sony ήθελε χρόνο να κάνει. Με Panasonic η αλήθεια είναι πως δεν έχω πρότερη εμπειρία..

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Φτιαχνεις custom resolution ultra wide  και αντι να εχεις ολη την οθονη εχεις ενα τμημα της με σβηστο  το πανω κατω μερος.

Σε 42αρι panel? Είναι μεγάλο για το γραφείο μου, αυτό έχει διαστάσεις 1.20cm x 0.60cm, κλασικό μέγεθος γραφείου δλδ. Δεν έχω πρόβλημα με την ανάλυση όσο με το μέγεθος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prefuse είπε

Άμα την βρεις σε τιμή το πολύ 100€ πάνω από LG μπορεί να αξίζει η Panasonic, αλλιώς θα είναι πολύ ακριβή, μιας και η LG έχει ανέβει πολύ επεξεργασία εικονας/factory calibration.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, music_lover said:

Εγώ ήμουν πάντα μεγάλος φαν της Sony λόγω της φυσικότητας που βγάζουν ακόμα και σήμερα οι τηλεοράσεις της και σε επεξεργασία και σε χρώματα. Μετά πήγα προς LG κυρίως λόγω των gaming χαρακτηριστικών της και της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών κάτι που η Sony ήθελε χρόνο να κάνει. Με Panasonic η αλήθεια είναι πως δεν έχω πρότερη εμπειρία..

Σε 42αρι panel? Είναι μεγάλο για το γραφείο μου, αυτό έχει διαστάσεις 1.20cm x 0.60cm, κλασικό μέγεθος γραφείου δλδ. Δεν έχω πρόβλημα με την ανάλυση όσο με το μέγεθος.

panasonic (plasma/oled) παλιότερα γιατι ειχε αποχωρήσει απο την αμερικανικη αγορα και φετος επανήλθε..και πλεον η lg (oled), ειναι τα πανελ που χρησιμοποιουν ως client monitors σε hollywood ενω μερικά (κυριως μικροτερα, indie) studio τα χρησιμοποιούνται ακομα και ως reference monitors. καποια ελαχιστα εχουν sony tv αλλα μονο ως client monitor λογο οτι δεν διαθετουν 3d lut. αν αυτα σου λένε κάτι ως προς την ποιοτητα/πιστοτητα που προσφέρουν.

βεβαια ολα τα παραπάνω αδιαφορουν επιδεικτικά για games και high framerates και δινουν σημασία στην απόλυτη ποιότητα αναπαραγωγής και πιστότητα.

αυτο που σου εγραψε ο ακοινωνητος γιατρος μπορει να σε θεραπεύσει, εκτος απο την άριστη γνώση που εχει στην κλασική επιστήμη της ιατρικής, φαινεται οτι γνωρίζει πολύ καλά και εναλλακτικους τρόπους θεραπείας με εξειδίκευση στις θεραπείες ημικρανίας. εμενα με έσωσε! τωρα αναμένω να ανέβει συμπρωτεύουσα και να κατεβεί απο το υπερσύχρονα χαλασμένο μετρό, για να τον αναμείψω..

Spoiler

25 minutes ago, Jts said:

Άμα την βρεις σε τιμή το πολύ 100€ πάνω από LG μπορεί να αξίζει η Panasonic, αλλιώς θα είναι πολύ ακριβή, μιας και η LG έχει ανέβει πολύ επεξεργασία εικονας/factory calibration.

ας βγουν πρωτα τα review και βλέπουμε. οντως ανέβηκε η lg αλλα η pany ηταν πάντα πολυ καλή σε επεργασία οπως και η sony.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Αν ήταν καλό το matte στις OLED, θα το είχαμε και στα κινητά μας. Κάποιοι reviewers λένε ότι στις QD-OLED βοηθάει στο να φαίνεται λιγότερο έντονα το purple tint σε περίπτωση εξωτερικού φωτισμού και άντε ας πούμε ότι το επέλεξε για αυτόν τον λόγο η Samsung.

Εκείνη η LG γιατί το έκανε και πόσο δύσκολο της είναι να διαπιστώσει ότι το matte φέρνει έναν κόκκο στις οθόνες της? Και φυσικά LG OLED και black crash που ήταν ο συνδυασμός φωτιά που υπήρχε στις τηλεοράσεις της προ του 2020 έχει επιστρέψει σε ένα βαθμό και στα WOLED panels της. Επίσης ενώ πρωτοπορεί όσον αφορά το Dolby Vision στις τηλεοράσεις της, στις οθόνες είναι άφαντο ενώ το δίνει η Asus και η Dell πράμα που αν μην τι άλλο προκαλεί έκπληξη. Και χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο κοστολογεί τα WOLED panel της ακριβότερα από τα QD-OLED πχ 1500€ η 32gs95ue και 1000€ η 27gs95ue, κάτι πίνουν δεν εξηγείται.

Σε άλλα νέα, η Dell που πωλεί χαμηλότερα από όλες τις εταιρείες τα μοντέλα της, πήγε και μου έκανε 32αρι panel 16:9 curved αντί για flat (στο aw3225qf αναφέρομαι) πίνετε μάλλον το ίδιο πράγμα με την LG εκεί στην Dell ρε παιδιά, δώστε μας και εμάς λίγο. Το curved έχει νόημα στις ultrawide, οπουδήποτε αλλού πρέπει να αποφεύγεται. Ξέχασε επίσης να βάλει 3.5mm jack και για να βγάλεις ήχο από αυτές πρέπει να κάνεις τάμα σε κανέναν άγιο. Επίσης κλείδωσε την πλειοψηφία των ρυθμίσεων στις οθόνες της γιατί μάλλον δεν μας εμπιστεύεται ενώ εμείς εμπιστευόμαστε τα λεφτά μας σε αυτήν. Τέλος χρεώνει 150€ αν θέλεις επέκταση εγγύησης για burn in στα 5 έτη. 

Έχω και για την γούνα των υπολοίπων κράξιμο αλλά βαριέμαι να γράφω εγκυκλοπαίδεια τώρα. 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, music_lover said:

Αν ήταν καλό το matte στις OLED, θα το είχαμε και στα κινητά μας. Κάποιοι reviewers λένε ότι στις QD-OLED βοηθάει στο να φαίνεται λιγότερο έντονα το purple tint σε περίπτωση εξωτερικού φωτισμού και άντε ας πούμε ότι το επέλεξε για αυτόν τον λόγο η Samsung.

Εκείνη η LG γιατί το έκανε και πόσο δύσκολο της είναι να διαπιστώσει ότι το matte φέρνει έναν κόκκο στις οθόνες της? Και φυσικά LG OLED και black crash που ήταν ο συνδυασμός φωτιά που υπήρχε στις τηλεοράσεις της προ του 2020 έχει επιστρέψει σε ένα βαθμό και στα WOLED panels της. Επίσης ενώ πρωτοπορεί όσον αφορά το Dolby Vision στις τηλεοράσεις της, στις οθόνες είναι άφαντο ενώ το δίνει η Asus και η Dell πράμα που αν μην τι άλλο προκαλεί έκπληξη. Και χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο κοστολογεί τα WOLED panel της ακριβότερα από τα QD-OLED πχ 1500€ η 32gs95ue και 1000€ η 27gs95ue, κάτι πίνουν δεν εξηγείται.

Σε άλλα νέα, η Dell που πωλεί χαμηλότερα από όλες τις εταιρείες τα μοντέλα της, πήγε και μου έκανε 32αρι panel 16:9 curved αντί για flat (στο aw3225qf αναφέρομαι) πίνετε μάλλον το ίδιο πράγμα με την LG εκεί στην Dell ρε παιδιά, δώστε μας και εμάς λίγο. Το curved έχει νόημα στις ultrawide, οπουδήποτε αλλού πρέπει να αποφεύγεται. Ξέχασε επίσης να βάλει 3.5mm jack και για να βγάλεις ήχο από αυτές πρέπει να κάνεις τάμα σε κανέναν άγιο. Επίσης κλείδωσε την πλειοψηφία των ρυθμίσεων στις οθόνες της γιατί μάλλον δεν μας εμπιστεύεται ενώ εμείς εμπιστευόμαστε τα λεφτά μας σε αυτήν. Τέλος χρεώνει 150€ αν θέλεις επέκταση εγγύησης για burn in στα 5 έτη. 

Έχω και για την γούνα των υπολοίπων κράξιμο αλλά βαριέμαι να γράφω εγκυκλοπαίδεια τώρα. 😅

Γράψε γράψε

Αλλά αυτό με τον κόκκο δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεσαι.

Αν βλέπεις πχ ταινίες και έχει κόκκο είναι γιατί ο σκηνοθέτης επέλεξε να έχει και είναι θεμιτό.

Τι Dolby vision ρε; Γνωρίζεις πως παίζει το Dolby σε Asus/dell?

Ισως είναι προτιμότερο να μην ζητάμε features που απλα θα συμπληρώνουν την checklist μας, αλλά να ζητάμε features που θα παίζουν και σωστά.

Εδώ λεμε ότι υπάρχει θέμα στο HDR γενικά καθώς όλα τα μόνιτορ έχουν πολύ χειρότερο calibration από τις τηλεοράσεις λόγου του παράγοντα windows/Mac, κάρτας γραφικών κ.α.

Όσο περισσότερα πράγματα έχεις να ελέγξεις, τόσο πιο δύσκολο να υπάρχει σωστό αποτέλεσμα. Στις tv είναι ο ίδιος που "παράγει/ελέγχει" το λειτουργικό και φτιάχνει και όλα τα υπόλοιπα της tv. Στα μόνιτορ εμπλέκονται τουλάχιστον 3-4 διαφορετικοί παράγοντες οπότε είναι σαφές πιο δύσκολο να έχεις σωστό αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από prefuse

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...