akoinonitos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, music_lover είπε Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το PG32UCDM κοστίζει 1500€+ τότε δύσκολα θα δούμε το PG27UCDM κάτω από τα 1200€. Για χρήση PC gaming όμως θεωρώ την ανάλυση 4k βαριά και ασήκωτη. Νομίζω ότι είναι προτιμότερη η ανάλυση 2k και ας έχει χειρότερο text clarity. Είτε boost στα γραφικά να θέλεις, είτε σε πολλά frames να παίζεις, στα 2k μπορείς να τα πετύχεις αυτά πολύ ευκολότερα από ότι σε 4k. Γενικά βλέπω μια τάση να διαφημίζονται οι 4k οθόνες αλλά ρε φίλε, πες και τι hardware χρειαζόμαστε για να πιάσουμε, όχι πολλά, 60fps του λαού σε τέτοια ανάλυση. Ναι ok βοηθάει το DLSS αλλά και πάλι θέλεις δύναμη. Συμφωνω εν μερει , αλλα καποιος που θα δωσει πανω απο 1000 για οθονη ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα εχει και το αναλογο hw. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από akoinonitos 2
music_lover Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Συμφωνω ναι μεν αλλα καποιος που θα δωσει πανω απο 1000 για οθονη ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα εχει και το αναλογο hw. Όντως, εκτός από αυτούς που θέλουν να βάλουν επάνω κονσόλες για gaming οπότε κάνουν μεικτή χρήση. Από την άλλη, πρόσφατα είδα ένα στατιστικό του steam που δίνει ως ποσοστό των παικτών που παίζουν σε 4k οθόνη μόλις στο 4%, ενώ σε 2k είναι 20% και 1080p 56%! https://store.steampowered.com/hwsurvey Και βλέπεις από την μια έναν χαμούλη με τις νέες 4k OLED οθόνες και από την άλλη το 56% του steam να παίζει σε 1080p.. 11 λεπτά πριν, camel555 είπε Συμφωνώ απολύτως για το 4k. Έχω μια LG 27GP850 και ψάχνω εδώ και καιρό να κάνω αναβάθμιση (τεχνολογικά). Όχι ότι έχω παράπονο από την LG, ίσα-ίσα που την γουστάρω. Δεν θέλω OLED, θέλω να παραμείνω στα 2k 27in, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι τεχνολογικά πιο προηγμένο από αυτό που έχω, που να μην είναι OLED... Υπάρχει κάτι; Και αν κρίνω και από την Asus παραπάνω, οι βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια γίνονται με το σταγονόμετρο και είναι δυσανάλογες του κόστους. Όχι δυστυχώς δεν υπάρχει. Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα. Ψάχνω κάτι τεχνολογικά καλύτερο από το Dell 2k ips που έχω εδώ και 10 χρόνια και τα μόνα monitor που έρχονται μπροστά μου είναι τα OLED με τα γνωστά τους θέματα. Δεν υπάρχει δυστυχώς και κάτι αξιόλογο σε mini LED (η Xiaomi δεν..) τα οποία θέλουν ακόμα χρόνο για την εξέλιξη τους, οπότε είτε θα κάτσουμε στα αυγά μας, είτε θα κάνουμε το επόμενο βήμα σε OLED, δεν βλέπω άλλη λύση.. 1
akoinonitos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, music_lover είπε Όντως, εκτός από αυτούς που θέλουν να βάλουν επάνω κονσόλες για gaming οπότε κάνουν μεικτή χρήση. Από την άλλη, πρόσφατα είδα ένα στατιστικό του steam που δίνει ως ποσοστό των παικτών που παίζουν σε 4k οθόνη μόλις στο 4%, ενώ σε 2k είναι 20% και 1080p 56%! https://store.steampowered.com/hwsurvey Και βλέπεις από την μια έναν χαμούλη με τις νέες 4k OLED οθόνες και από την άλλη το 56% του steam να παίζει σε 1080p.. Φανταζομαι ειναι και τα laptops σε αυτα αλλα ειναι και λογικο ρε συ. Βαση κοστους και μονο. 1
music_lover Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Κατά πόσο αληθεύει ότι στις OLED οθόνες χρειάζεσαι πάνω από 150fps για να εξαφανίσεις το motion blur? Το διάβασα σε ένα review και μου φάνηκε μεγάλο το νούμερο.
akoinonitos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, music_lover είπε Κατά πόσο αληθεύει ότι στις OLED οθόνες χρειάζεσαι πάνω από 150fps για να εξαφανίσεις το motion blur? Το διάβασα σε ένα review και μου φάνηκε μεγάλο το νούμερο. Στα αλλα πανελ που εξαφανιζεται το motion blur λεει? 1
music_lover Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Στα αλλα πανελ που εξαφανιζεται το motion blur λεει? Όχι δεν αναφέρει, στο toms hardware το διάβασα, δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι..
prefuse Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 14 minutes ago, akoinonitos said: Στα αλλα πανελ που εξαφανιζεται το motion blur λεει? Τα icc profiles που προτείνατε για το Alienware στο διπλανό νήμα μήπως γνωρίζετε τι ακριβώς είναι και τι κάνουν;
akoinonitos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, prefuse είπε Τα icc profiles που προτείνατε για το Alienware στο διπλανό νήμα μήπως γνωρίζετε τι ακριβώς είναι και τι κάνουν; Nα διαβασεις να μαθεις 😛
prefuse Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 8 minutes ago, akoinonitos said: Nα διαβασεις να μαθεις 😛 Λέγε ρε.. δυστυχώς δεν βρήκα πληροφορίες
akoinonitos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 12 λεπτά πριν, music_lover είπε Όχι δεν αναφέρει, στο toms hardware το διάβασα, δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι.. Στα χαμηλα Hz ειναι πανω κατω τα ιδια οσο ανεβαινουν τοσο γινονται καλυτερες οι Oled πχ 144hz oled 144hz fast ips 360hz oled 360hz fast ips 6 λεπτά πριν, prefuse είπε Λέγε ρε.. δυστυχώς δεν βρήκα πληροφορίες Σε εφαρμογες που τα ακολουθουνε ,πχ στον ff τα χρωματα της εφαρμογης ακουνε το icc ,τωρα το content δεν ξερω. 1
prefuse Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 21 minutes ago, akoinonitos said: Στα χαμηλα Hz ειναι πανω κατω τα ιδια οσο ανεβαινουν τοσο γινονται καλυτερες οι Oled πχ 144hz oled 144hz fast ips 360hz oled 360hz fast ips Σε εφαρμογες που τα ακολουθουνε ,πχ στον ff τα χρωματα της εφαρμογης ακουνε το icc ,τωρα το content δεν ξερω. Τι ακούνε; Αν μπορείς εξήγησε το λίγο γιατί δεν καταλαβαίνω. ff = Firefox? Από εκεί που τα κατέβασες δίνουν και κάποια settings?
akoinonitos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, prefuse είπε Τι ακούνε; Αν μπορείς εξήγησε το λίγο γιατί δεν καταλαβαίνω. ff = Firefox? Από εκεί που τα κατέβασες δίνουν και κάποια settings? Εχεις ορεξουλες βλεπω Απο το rtings ειναι, απο τα review του aw2725df και του aw2523hf
prefuse Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 20 minutes ago, akoinonitos said: Εχεις ορεξουλες βλεπω Απο το rtings ειναι, απο τα review του aw2725df και του aw2523hf Όχι ειλικρινά ρωτάω για να μάθω. Τι ακριβώς έκανες; τα κατέβασες τα έκανες install και μετά; Πέρασες και κάποια settings? Έχουν κανένα οδηγό; Τί και πώς;
akoinonitos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, prefuse είπε Όχι ειλικρινά ρωτάω για να μάθω. Τι ακριβώς έκανες; τα κατέβασες τα έκανες install και μετά; Πέρασες και κάποια settings? Έχουν κανένα οδηγό; Τί και πώς; Ποια να κατεβασω ρε τα icc? Απο τον driver της οθονης ειναι μονα τους περνιουνται. Μετα επιλεγεις απο το ddm οταν αλλαζεις color space στην οθονη να αλλαζουν τα windows το icc απο το color space που επιλεγεις η να αλλαζεις icc στα windows και να αλλαζει το monitor στο αναλογο color space. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 21 minutes ago, akoinonitos said: Ποια να κατεβασω ρε τα icc? Απο τον driver της οθονης ειναι μονα τους περνιουνται. Μετα επιλεγεις απο το ddm οταν αλλαζεις color space στην οθονη να αλλαζουν τα windows το icc απο το color space που επιλεγεις η να αλλαζεις icc στα windows και να αλλαζει το monitor στο αναλογο color space. Διάβασες τις οδηγίες πώς λειτουργούν; Είναι κλειδωμένα τα settings όταν αλλάζεις colorspace? Αν δεν βαριέσαι βγάλε καμία φωτό τα colorspace και τι menu έχει. Δοκίμασες το icc profile του rtings ή κάποιου άλλου και δεν σου άρεσε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα