Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, music_lover said:

Ας φροντίσουν πρώτα να βελτιώσουν τις οθόνες τους όσον αφορά την προστασία από burn in και μετά ας ανεβάσουν τα nits γιατί με τόση πολύ φωτεινότητα θα γίνει πανωλεθρία στο Μιλάνο στα panel μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

στις τηλεοράσεις δεν υπαρχει κάνενα απολυτως πρόβλημα, υπαρχουν δεκατετια+ τωρα διχως αναφορες για προβλήματα. Μόνο μεμονωμένα με torture test και χρήστες με ιδία torture χρήση.

στα μονιτορ τα δεδομενα ειναι σαφως λιγότερα αφου ειναι 4-5 ετων αλλα και εκει δεν δειχνουν αποκλίσεις απο την συμπεριφορά των tv

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
1 ώρα πριν, prefuse είπε

στις τηλεοράσεις δεν υπαρχει κάνενα απολυτως πρόβλημα, υπαρχουν δεκατετια+ τωρα διχως αναφορες για προβλήματα. Μόνο μεμονωμένα με torture test και χρήστες με ιδία torture χρήση.

στα μονιτορ τα δεδομενα ειναι σαφως λιγότερα αφου ειναι 4-5 ετων αλλα και εκει δεν δειχνουν αποκλίσεις απο την συμπεριφορά των tv

Τα monitor όμως καταπιέζονται περισσότερο λόγω πολλών στατικών εικόνων από το λειτουργικό σύστημα πχ windows, κάτι που στις τηλεοράσεις είναι πολύ λιγότερο λόγω μεικτού περιεχομένου (τηλεοπτικό, σειρές, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια). Την ζημιά την κάνει κυρίως το λειτουργικό σύστημα με μπάρες πέρα δώθε, διάφορα μενού, συντομεύσεις κτλ αν και σε sdr περιεχόμενο σαφώς το ρίσκο είναι μικρότερο. Επειδή όμως είναι γνωστό ότι η φωτεινότητα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην εμφάνιση του burn-in, η εμφάνιση panel με μεγαλύτερη φωτεινότητα αυξάνει το ρίσκο. Η LG βέβαια έκανε το ανάποδο γιατί από ότι φαίνεται κατά κάποιο τρόπο βελτίωσε την αντοχή των woled panel της αφού και μεγαλύτερη φωτεινότητα έδωσε στα νεότερα μοντέλα της πχ G3,G4 και 5 έτη εγγύηση για burn-in κάτι αν μη τι άλλο αξιόλογο εκ μέρους της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, music_lover said:

Τα monitor όμως καταπιέζονται περισσότερο λόγω πολλών στατικών εικόνων από το λειτουργικό σύστημα πχ windows, κάτι που στις τηλεοράσεις είναι πολύ λιγότερο λόγω μεικτού περιεχομένου (τηλεοπτικό, σειρές, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια). Την ζημιά την κάνει κυρίως το λειτουργικό σύστημα με μπάρες πέρα δώθε, διάφορα μενού, συντομεύσεις κτλ αν και σε sdr περιεχόμενο σαφώς το ρίσκο είναι μικρότερο. Επειδή όμως είναι γνωστό ότι η φωτεινότητα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην εμφάνιση του burn-in, η εμφάνιση panel με μεγαλύτερη φωτεινότητα αυξάνει το ρίσκο. Η LG βέβαια έκανε το ανάποδο γιατί από ότι φαίνεται κατά κάποιο τρόπο βελτίωσε την αντοχή των woled panel της αφού και μεγαλύτερη φωτεινότητα έδωσε στα νεότερα μοντέλα της πχ G3,G4 και 5 έτη εγγύηση για burn-in κάτι αν μη τι άλλο αξιόλογο εκ μέρους της.

Γι'αυτό θα πάρεις Woled lg με εγγύηση* και σιωπή...

*από την ίδια την lg και όχι πειραματισμούς με τρίτοδεύτερα ακοινωνητα πάνελ. :P

Και μετά, σιωπή.

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1
Δημοσ.

1080p... μιεχ. Νομίζω πλέον ούτε οι tryhards competitive gamers (με πετσέτα στο μέτωπο) δεν μένουν εύκολα σε Full HD. 

Δημοσ.
Στις 31/12/2024 στις 9:26 ΜΜ, music_lover είπε

Έλεγα και εγω παλαιότερα ότι είναι amd friendly αλλά είναι ίσως οι μοναδικοί που κάνουν σοβαρά review χωρίς να κρύβουν πράγματα κάτω από το χαλί και το διαπίστωσα ο ίδιος με το Coolermaster Gp27q miniled ips όταν όλοι το αποθέωναν και ήταν οι μοναδικοί που έλεγαν τα πράγματα όπως έχουν . Όπως αναμένονταν κυριαρχία των oled και μοναδική εξαίρεση το AOC VA miniled για budget λύση. Μακάρι να είναι το ίδιο καλό και το ips miniled που έχουν .

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

1080p... μιεχ. Νομίζω πλέον ούτε οι tryhards competitive gamers (με πετσέτα στο μέτωπο) δεν μένουν εύκολα σε Full HD. 

Για όλα υπάρχει αγορά αδερφέ. Οποιος θέλει πολλά frames στα online παιχνίδια του, μια χαρά θα κοιτάξει και ένα τέτοιο monitor.

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι φαίνεται με την νεα χρονιά θα δούμε επιτέλους 27αρες 4k 240hz OLED οθόνες κάτι που αρκετοί περιμένουν. Αμφιβάλλω όμως για το πως θα πάνε σε πωλήσεις λόγω τις αυξημένης τιμής της. Αν οι 27αρες 1440p κοστίζουν  σήμερα γύρω στα 800€ και οι 32αρες 4k γύρω στα 1200€, δεν αναμένεται τιμή χαμηλότερη από τα 1000€ για αυτές τις νέες οθόνες. Οι τιμές των OLED πρέπει να πιεστούν προς τα κάτω γιατί 1000€ για 27αρι monitor είναι τρέλα.

• Like 1
Δημοσ.

Ήρθαν οι νέες 27άρες 4k 240hz OLED με 4ης γενιάς QD-OLED. 

Θετικά: Βελτίωση στο text clarity λόγω αυξημένου PPI. Εμφάνιση αισθητήρα παρουσίας.

Αρνητικά: Ίδιο brightness με τα 32άρια. Ίδια απόδοση σε HDR. 

Για μένα το να θεωρείς αυτό το panel "4ης γενιάς" είναι υπερβολικό, από θέμα αλμάτων στην τεχνολογία. Δεν είναι παρά ένα συρρικνωμένο 32άρη πάνελ. Τεχνολογία με το σταγονόμετρο μας παρέχουν...

Μένει να δούμε πόσο θα κοστολογήσει η Asus το αυξημένο PPI και τον αισθητήρα.

Δημοσ.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το PG32UCDM κοστίζει 1500€+ τότε δύσκολα θα δούμε το PG27UCDM κάτω από τα 1200€.

Για χρήση PC gaming όμως θεωρώ την ανάλυση 4k βαριά και ασήκωτη. Νομίζω ότι είναι προτιμότερη η ανάλυση 2k και ας έχει χειρότερο text clarity. Είτε boost στα γραφικά να θέλεις, είτε σε πολλά frames να παίζεις, στα 2k μπορείς να τα πετύχεις αυτά πολύ ευκολότερα από ότι σε 4k. Γενικά βλέπω μια τάση να διαφημίζονται οι 4k οθόνες αλλά ρε φίλε, πες και τι hardware χρειαζόμαστε για να πιάσουμε, όχι πολλά, 60fps του λαού σε τέτοια ανάλυση. Ναι ok βοηθάει το DLSS αλλά και πάλι θέλεις δύναμη.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, music_lover είπε

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το PG32UCDM κοστίζει 1500€+ τότε δύσκολα θα δούμε το PG27UCDM κάτω από τα 1200€.

Για χρήση PC gaming όμως θεωρώ την ανάλυση 4k βαριά και ασήκωτη. Νομίζω ότι είναι προτιμότερη η ανάλυση 2k και ας έχει χειρότερο text clarity. Είτε boost στα γραφικά να θέλεις, είτε σε πολλά frames να παίζεις, στα 2k μπορείς να τα πετύχεις αυτά πολύ ευκολότερα από ότι σε 4k. Γενικά βλέπω μια τάση να διαφημίζονται οι 4k οθόνες αλλά ρε φίλε, πες και τι hardware χρειαζόμαστε για να πιάσουμε, όχι πολλά, 60fps του λαού σε τέτοια ανάλυση. Ναι ok βοηθάει το DLSS αλλά και πάλι θέλεις δύναμη.

Συμφωνώ απολύτως για το 4k. Έχω μια LG 27GP850 και ψάχνω εδώ και καιρό να κάνω αναβάθμιση (τεχνολογικά). Όχι ότι έχω παράπονο από την LG, ίσα-ίσα που την γουστάρω. Δεν θέλω OLED, θέλω να παραμείνω στα 2k 27in, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι τεχνολογικά πιο προηγμένο από αυτό που έχω, που να μην είναι OLED... Υπάρχει κάτι;

Και αν κρίνω και από την Asus παραπάνω, οι βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια γίνονται με το σταγονόμετρο και είναι δυσανάλογες του κόστους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...