Tambas91 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Razor333 είπε @Tambas91 για να μιλάς για 4 χρόνια και πας λογικά για 5, μιλάς για TV και λογικά μιλάς για WOLED, οπότε κάτι σε C1 ή κάτι με παρόμοιο πανελ? Αν ναι, μόνο έγω δεν έχω τυφλωθεί με αυτό το TV monitor μάλλον, πιο πολύ έχω τυφλώθει με το 27αρι mini led από το 55αρι WOLED παλιότερης γενιάς, εκτός και αν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να την σπρώξεις κάπως την φωτεινότητα κανά δυο φορές πάνω σε φωτεινές σκηνές. Να διευκρινίσω ότι μιλάω πάντα για σκοτεινό δωμάτιο χωρίς καθόλου φως και σε απόσταση περίπου λιγότερο από 2 μετρα... Αφού δε σε καλύπτει η φωτεινότητα του μεγάλου μια χαρά τότε κρατάς το miniled 27αρι και είσαι κομπλέ! 1 λεπτό πριν, music_lover είπε Την χρησιμοποιείς αποκλειστικά ως pc monitor όμως ή κάνεις περιστασιακή χρήση? Δεν ξέρουμε τι χρήση κάνεις. Έχω και εγώ την G1 αλλά δεν χρησιμοποιείται καθόλου ως pc monitor, μόνο τηλεοπτικό παίζει, netflix και κονσόλες. την πρώτη χρονια που την είχα αγοράσει έκανα συντηρητική χρήση με αυτά που άκουγα και είχα και ένα monitor διπλα που χρησιμοποιούσα κυρίως εκείνο... μετά που ξεθάρρεψα την χρησιμοποιώ αποκλειστικά σα πρώτο monitor και εννοείτε netflix και ταινίες. όσες ώρες κάτσω στο pc είτε είναι 1 είτε είναι 8 δεν κλείνει η τηλεόραση, gaming έχω λιώσει ακόμα και ολόκληρα σαββατοκύριακα χωρίς σταματημό γενικά τις συμπεριφέρομαι ακριβώς σαν οποιοδήποτε άλλο monitor... τηλεόραση δε βλέπω καθόλου ούτως η άλλος δεν έχει καν κεραία πάνω 2
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, Razor333 said: Έχει διαφορά να μην γίνεται σωστό calibration, με το αλλάζει συνέχεια το monitor σε ένα preset που δεν το διάλεξες και επιπλέον δεν υπάρχει στην λίστα και να το διαλέξεις, δεν ξέρω που πάει και το βρίσκει, γιαυτό λέμε ότι είναι bug. Στο HDR δεν έχει καν άλλο preset να αλλάξεις και να ξεκολήσει από το bugged state, μένεις με κάτι που έχει έντονο το κόκκινο κανάλι και κόβει κάπως και το μπλε, κανένας δεν είπε το δικό μου ήρθε με έντονο πράσινο ή μπλε, όλοι βλέπουμε την κοκκινίλα, αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό με το SDR bugged state, οπότε εδώ μπορείς να πεις ότι είναι απλά κακό calibration, αλλά δεν είμαι απολύτα σίγουρος, ότι είναι απλά αυτό. Θεωρώ ότι σε επόμενο version αν φύγει αυτό το bugged state, θα είναι καλύτερα τα πράγματα, χωρίς να λέω ότι θα έχει calibration per monitor με άριστο delta Ε, απλά να μην είναι ξεκάθαρα πολύ λάθος, έχει διαφορά η τελειότητα για video/photo editing με το good enough για gaming/content consumption, με το "για τα πανυγήρια" που είναι τώρα, ιδίως στο SDR, χωρίς να αλλάξεις πάλι από το menu μεταξύ των presets. @Tambas91 για να μιλάς για 4 χρόνια και πας λογικά για 5, μιλάς για TV και λογικά μιλάς για WOLED, οπότε κάτι σε C1 ή κάτι με παρόμοιο πανελ? Αν ναι, μόνο έγω δεν έχω τυφλωθεί με αυτό το TV monitor μάλλον, πιο πολύ έχω τυφλώθει με το 27αρι mini led από το 55αρι WOLED παλιότερης γενιάς, εκτός και αν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να την σπρώξεις κάπως την φωτεινότητα κανά δυο φορές πάνω σε φωτεινές σκηνές. Πρέπει να διαπιστώσετε αν είναι tint στο λευκό ή αν απλά το μόνιτορ μένει σε native colorspace αντί πχ για sRGB. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματά με διαφορετικές λύσεις. Περί Woled, το θεμιτό είναι να έχουμε σωστή εικόνα (gamma/eotf) με επαρκή φωτεινότητα και καλό balance σε όλα τα άλλα, συν τα gaming χαρακτηριστικά που επιθυμούμε. Γι'αυτό και καλό είναι να ενημερωνόμαστε μόνο από πηγές που παρέχουν μετρήσεις αλλά αυτό απαιτεί να έχουμε τις γνώσεις να τις ερμηνεύσουμε αλλά και να τις εξακριβώσουμε από άλλες πηγές, αν τυχόν χρειαστεί, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα τους. Αν έχεις συνηθίσει σε λάθος gamma/eotf με υπερφωτισμενα πάνελ (σε συγκεκριμένα πλάνα γιατί σε άλλα θα είναι πιο σκοτεινά ανάλογα τα λάθη του eotf) συνήθως Samsung αλλά και αρκετά άλλα gaming μόνιτορ, τότε καλύτερα να ξανά προτιμήσεις αυτα. Δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει ποτέ, one size fits all λύση. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, prefuse είπε Πρέπει να διαπιστώσετε αν είναι tint στο λευκό ή αν απλά το μόνιτορ μένει σε native colorspace αντί πχ για sRGB. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματά με διαφορετικές λύσεις. Το native και γενικα τα αλλα modes ειναι μια χαρα μονο στο srgb το κανει. Απλα το native ειναι υπερβολικα oversaturated και δεν ειναι να την αφησεις εκει. Αν κανεις την αλλαγη απο srgb σε native και παλι srgb φευγει το red tint και ειναι χρωματικα σωστη ,δλδ ειναι σαν να βλεπω το srgb του dell πανω κατω. Εγω αυτο που παρατηρησα και δεν ξερω αν το εχουν προσεξει τα παιδια ειναι οτι αν απο srgb με red tint το γυρισεις σε dcip3 τα χρωματα μενουν τα ιδια τουλαχιστον στο wallpaper (δεν δοκιμασα να κοιταξω και σε content η αλλες φωτο) και σκεφτομαι μηπως παει και μπαινει μονο του σε dcip3. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, akoinonitos said: Το native και γενικα τα αλλα modes ειναι μια χαρα μονο στο srgb το κανει. Αλλο πράγμα γράφω να διαπιστώσετε ρε.. αν μένει σε native mode ακόμα και αν επιλέξετε sRGB Αν δεν αλλάζουν τα patches στο Photoshop σημαίνει ότι μένει. Αν αλλάζει μόνο το λευκό (κάνε και ένα λευκό με 255 σε όλα) τότε είναι tint. Δοκίμασε σε SDR και HDR. Μαζί με εσάς εχω χάσει και εγώ ώρες για να γράφουμε για το Xiaomi .. 😛 Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, prefuse είπε Αλλο πράγμα γράφω να διαπιστώσετε ρε.. αν μένει σε native mode ακόμα και αν επιλέξετε sRGB Αν δεν αλλάζουν τα patches στο Photoshop σημαίνει ότι μένει. Αν αλλάζει μόνο το λευκό (κάνε και ένα λευκό με 255 σε όλα) τότε είναι tint. Δοκίμασε σε SDR και HDR. οχι δεν μενει γτ το native ειναι oversaturated και ξεχωριζει με την μια btw δες εδω διαφορα τα δυο dell ,το αριστερα ειναι το δευτερο της αντικαταστασης και το δεξια το πρωτο. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, akoinonitos said: οχι δεν μαινει γτ το native ειναι oversaturated και ξεχωριζει με την μια Αν θέλεις βάλτο σε box now, έχει και εκπτώσεις αυτή την περίοδο. Αν δεν σου κάνει κόπο, βαφτώ μπλε πριν το στείλεις. Από εδώ που είμαι βλέπω το Θερμαϊκό... 29 minutes ago, akoinonitos said: οχι δεν μενει γτ το native ειναι oversaturated και ξεχωριζει με την μια btw δες εδω διαφορα τα δυο dell ,το αριστερα ειναι το δευτερο της αντικαταστασης και το δεξια το πρωτο. εχει το serial number του δικου σου μονιτορ πανω στις σελίδες; αν οχι το πιο πιθανο ειναι να βλεπεις το report ενος τυχαίου δείγματος απο το συγκεκριμένο batch.. βαλε και τις αλλες σελιδες Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
Razor333 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Να διευκρινίσω ότι μιλάω πάντα για σκοτεινό δωμάτιο χωρίς καθόλου φως και σε απόσταση περίπου λιγότερο από 2 μετρα... Αφού δε σε καλύπτει η φωτεινότητα του μεγάλου μια χαρά τότε κρατάς το miniled 27αρι και είσαι κομπλέ! την πρώτη χρονια που την είχα αγοράσει έκανα συντηρητική χρήση με αυτά που άκουγα και είχα και ένα monitor διπλα που χρησιμοποιούσα κυρίως εκείνο... μετά που ξεθάρρεψα την χρησιμοποιώ αποκλειστικά σα πρώτο monitor και εννοείτε netflix και ταινίες. όσες ώρες κάτσω στο pc είτε είναι 1 είτε είναι 8 δεν κλείνει η τηλεόραση, gaming έχω λιώσει ακόμα και ολόκληρα σαββατοκύριακα χωρίς σταματημό γενικά τις συμπεριφέρομαι ακριβώς σαν οποιοδήποτε άλλο monitor... τηλεόραση δε βλέπω καθόλου ούτως η άλλος δεν έχει καν κεραία πάνω Δεν είναι για την ίδια χρήση το ένα και το άλλο, δεν θα κάτσω να δω streaming/ταινίες στο 27αρι, προφανέστατα θα πάω στην TV. Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα οπτικής, τόσα χρόνια με IPS monitors / SDR και χαμηλό brightness, ακόμα και η C1 μπροστά σε αυτό ήταν εντυπωσιακή, πέρα από το μαύρο και στην φωτεινότητα, τώρα μου φαίνεται ότι είναι σκοτεινή, όχι απαράδεκτα σκοτεινή προς θεού, αλλά παίρνει πολύ βελτίωση και από αυτά που βλέπω, οι QD-OLED, ιδίως οι TV παίζει να είναι πολύ πιο φωτεινές, με σαφώς πιο εντυπωσιακό HDR, πιθανότατα και κάποιες high end mini led, δεν βλέπω όμως κάποιο λόγο αγοράς mini led για TV που παίζει steaming. Τώρα σχετικά με το burn in, χωρίς static elements δεν θα πάθει ποτέ burn in, ούτε καν οθόνες του 16-17 πάθαιναν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παθαίνουν burn down και μειώνεται η φωτεινότητα τους σταδιακά στο σύνολο του πάνελ, αλλά πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να μειωθεί σε αισθητό βαθμό. Ως PC monitor θεωρητικά μπορεί να πάθει και burn in και αρκετά σύντομα, αλλά θέλει προυποθέσεις και yolo συμπεριφορά, αλλοί θα σου πούνε δεν έκανα και τίποτα και το πρόσεχα, δεν θα βγάλεις ποτέ πραγματικά άκρη. 11 λεπτά πριν, prefuse είπε Πρέπει να διαπιστώσετε αν είναι tint στο λευκό ή αν απλά το μόνιτορ μένει σε native colorspace αντί πχ για sRGB. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα με διαφορετικές λύσεις. Περί Woled, το θεμιτό είναι να έχουμε σωστή εικόνα (gamma/eotf) με επαρκή φωτεινότητα και καλό balance σε όλα τα άλλα, συν τα gaming χαρακτηριστικά που επιθυμούμε. Αν έχεις συνηθίσει σε λάθος gamma/eotf με υπερφωτισμενα πάνελ (σε συγκεκριμένα πλάνα γιατί σε άλλα θα είναι πιο σκοτεινά ανάλογα τα λάθη του eotf) συνήθως Samsung αλλά και αρκετά άλλα gaming μόνιτορ, τότε καλύτερα να ξανά προτιμήσεις αυτα. Ότι και να συμβαίνει και όπου και να αποφασίζει να γυρίσει από μόνο του κάθε φορά που το ανοίγεις, εφόσον διαλέγεις κάτι πρέπει να το κρατάει, αυτό από μόνο του είναι bug. Σε HDR δεν έχω ιδέα σε τι colorspace δουλεύει, το μενού είναι κλειδωμένο, ίσως ξέρει ο @pirmen56 Τώρα για την φωτεινότητα, το υπερφωτισμένο είναι σχετικό, δεν μιλάω ότι βλέπω στο ένα καμμένα highlights και λέω τι φοβερό που είναι, δείχνει σωστά (εκτός από Dolby Vision content, που μπορεί να δεις καμένα highlights, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), στην τελική αν δεν κάνω λάθος το Xiaomi κάνει λάθη στα χαμηλά της καμπύλης (και φαίνεται), ενώ η C1 από την άλλη έχει hard cut off σε σχετικά χαμηλά nits, που επίσης φαίνεται, σε αυτό αναφέρομαι, έχει γράψει πλέον και καμιά 10.000 ώρες σιγά μην έχει την ίδια φωτεινότητα έτσι και αλλιώς. 1
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, prefuse είπε Αν θέλεις βάλτο σε box now, έχει και εκπτώσεις αυτή την περίοδο. Αν δεν σου κάνει κόπο, βαφτώ μπλε πριν το στείλεις. Από εδώ που είμαι βλέπω το Θερμαϊκό... εχει το serial number πανω, αν οχι το πιο πιθανο ειναι να βλεπεις το report του batch.. βαλε και τις αλλες σελιδες δεν θυμαμαι δεν ειμαι σπιτι τωρα , εχω φωτο στο κινητο δεν θυμαμαι ομως ποιο ειναι ποιο Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, akoinonitos said: δεν θυμαμαι δεν ειμαι σπιτι τωρα βρε πιες τον καφε σου ησυχος σαν ακοινωνητος που εισαι.. 😛 καλα κανει και εχει report αλλα ειναι λιγο γενικα και αφηρημενα, σαν τα περίφημα διαγραμματα της apple καλα εισαι, πανε μίλας της.
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, prefuse είπε βρε πιες τον καφε σου ησυχος σαν ακοινωνητος που εισαι.. 😛 καλα κανει και εχει report αλλα ειναι λιγο γενικα και αφηρημενα, σαν τα περίφημα διαγραμματα της apple καλα εισαι, πανε μίλας της. Σε ποια να μιλησω ρε? 29 λεπτά πριν, Razor333 είπε Δεν είναι για την ίδια χρήση το ένα και το άλλο, δεν θα κάτσω να δω streaming/ταινίες στο 27αρι, προφανέστατα θα πάω στην TV. Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα οπτικής, τόσα χρόνια με IPS monitors / SDR και χαμηλό brightness, ακόμα και η C1 μπροστά σε αυτό ήταν εντυπωσιακή, πέρα από το μαύρο και στην φωτεινότητα, τώρα μου φαίνεται ότι είναι σκοτεινή, όχι απαράδεκτα σκοτεινή προς θεού, αλλά παίρνει πολύ βελτίωση και από αυτά που βλέπω, οι QD-OLED, ιδίως οι TV παίζει να είναι πολύ πιο φωτεινές, με σαφώς πιο εντυπωσιακό HDR, πιθανότατα και κάποιες high end mini led, δεν βλέπω όμως κάποιο λόγο αγοράς mini led για TV που παίζει steaming. Τώρα σχετικά με το burn in, χωρίς static elements δεν θα πάθει ποτέ burn in, ούτε καν οθόνες του 16-17 πάθαιναν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παθαίνουν burn down και μειώνεται η φωτεινότητα τους σταδιακά στο σύνολο του πάνελ, αλλά πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να μειωθεί σε αισθητό βαθμό. Ως PC monitor θεωρητικά μπορεί να πάθει και burn in και αρκετά σύντομα, αλλά θέλει προυποθέσεις και yolo συμπεριφορά, αλλοί θα σου πούνε δεν έκανα και τίποτα και το πρόσεχα, δεν θα βγάλεις ποτέ πραγματικά άκρη. Ότι και να συμβαίνει και όπου και να αποφασίζει να γυρίσει από μόνο του κάθε φορά που το ανοίγεις, εφόσον διαλέγεις κάτι πρέπει να το κρατάει, αυτό από μόνο του είναι bug. Σε HDR δεν έχω ιδέα σε τι colorspace δουλεύει, το μενού είναι κλειδωμένο, ίσως ξέρει ο @pirmen56 Τώρα για την φωτεινότητα, το υπερφωτισμένο είναι σχετικό, δεν μιλάω ότι βλέπω στο ένα καμμένα highlights και λέω τι φοβερό που είναι, δείχνει σωστά (εκτός από Dolby Vision content, που μπορεί να δεις καμένα highlights, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), στην τελική αν δεν κάνω λάθος το Xiaomi κάνει λάθη στα χαμηλά της καμπύλης (και φαίνεται), ενώ η C1 από την άλλη έχει hard cut off σε σχετικά χαμηλά nits, που επίσης φαίνεται, σε αυτό αναφέρομαι, έχει γράψει πλέον και καμιά 10.000 ώρες σιγά μην έχει την ίδια φωτεινότητα έτσι και αλλιώς. Ρε δοκιμασε μια να βαλεις srgb(με το red tint) και dcip3 να δεις αν υπαρχουν διαφορες στα χρωματα η ειναι ακριβως το ιδιο. Αλλα χωρις τις ρυθμισεις στο nvcp. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
pirmen56 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, prefuse είπε Στην οικονομική κατηγορία, ΔΕΝ γίνεται calibration στο συγκεκριμένο μόνιτορ που αγόρασες ρε.. αλλά παίρνουν (αν παίρνουν) ένα από το batch Κάνε στο Photoshop ένα patch 255 στο red, ένα άλλο 255 στο green και ένα στο blue 255.. άστα ανοιχτά και δες τι γίνεται.. Αν κάτι λειτουργεί ανορθόδοξα τότε είναι bug, αλλά εδώ θεωρώ ότι δεν γίνεται τίποτα. Calibration έχει γίνει σε 6500K. Το έχουν επιβεβαιώσει αρκετοί reviewers. Υπάρχει calibration report για κάθε xiaomi. Αλλά αν αλλάξεις color temp τότε γίνεται μετατόπιση όλων των χρωμάτων προς μια κατεύθυνση και φυσικά μετράς λάθη. Όταν γίνεται calibration σε ένα μόνιτορ κόβονται οι υπερκορεσμοί που συνήθως έχουν τα τυπικά sRGB monitors σε κάποιο ή όλα τα βασικά χρώματα. Έτσι σε sRGB και DCI-P3 βλέπεις καθόλου έως ελάχιστους υπερκορεσμούς αντίστοιχα σε σχέση με το xύμα native. Και redditor επιβεβαίωσε μέσα από λογισμικό ανάγνωσης firmware ότι το μόνιτορ αλλάζει θερμοκρασίες ενώ δεν θα έπρεπε: www.reddit.com/r/Monitors/comments/1h0zip8/comment/m3v1ti0/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button The monitor shows unstable color temperature management - whenever display settings are changed, the VCP logs show the color temperature (0x12) fluctuating between values ranging from 0x2B to 0x64. What's particularly interesting is that the color gain values (VCP 0x14) drop from 0x0C to 0x05 and remain there, suggesting the monitor isn't properly handling color profile transitions. This behavior appears to cause the red channel push, resulting in the pink tint.
dimoskoutr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Επιβεβαιώνω και εγώ ότι στο calibration report το serial number είναι της κάθε οθόνης. Τώρα αν το report είναι από τυχαία οθόνη της φουρνιάς δεν το ξέρω. 1
pirmen56 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Razor333 είπε Σε HDR δεν έχω ιδέα σε τι colorspace δουλεύει, το μενού είναι κλειδωμένο, ίσως ξέρει ο @pirmen56 Τώρα για την φωτεινότητα, το υπερφωτισμένο είναι σχετικό, δεν μιλάω ότι βλέπω στο ένα καμμένα highlights και λέω τι φοβερό που είναι, δείχνει σωστά (εκτός από Dolby Vision content, που μπορεί να δεις καμένα highlights, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), στην τελική αν δεν κάνω λάθος το Xiaomi κάνει λάθη στα χαμηλά της καμπύλης (και φαίνεται), ενώ η C1 από την άλλη έχει hard cut off σε σχετικά χαμηλά nits, που επίσης φαίνεται, σε αυτό αναφέρομαι, έχει γράψει πλέον και καμιά 10.000 ώρες σιγά μην έχει την ίδια φωτεινότητα έτσι και αλλιώς. Ούτε και γω ξέρω αλλά μάλλον είναι το DCI-P3 που στοχεύει ούτως ή άλλως το μόνιτορ. Σχετικά με φωτεινότητα. Σκηνές όπως τα πρώτα δευτερόλεπτα που παρέλειψε ο akoinonitos στο HDR miami video* καθώς και στο 00:35** και στο 01:56** είναι γνήσια high APL και όχι κάποιο τρυκ. Γιατί αν τις τρέξεις σε SDR τέρμα(κάπου 800nits χιλιομετρημένα για το xiaomi), ειδικά στο δεύτερο vid, χωρίς να σε φρενάρει το FALD, θα πάρεις αποτέλεσμα παρόμοιο και σε HDR. Στο CP77 οταν περπατάς σε υπόγεια τούνελ π.χ. γεμάτα με φωτεινά πάνελ διαφημίσεων ή την ημέρα είναι παρόμοια κατάσταση. Οι αντιθέσεις είναι φοβερές. Φυσικά, αν τρέχεις το xiaomi στα default ή με suboptimal settings και σε μέτρια φωτεινές σκηνές, τότε θα μοιάζει με HDR400 μόνιτορ και το OLED με HDR1000. * Spoiler ** Spoiler Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 23 minutes ago, pirmen56 said: Calibration έχει γίνει σε 6500K. Το έχουν επιβεβαιώσει αρκετοί reviewers. Υπάρχει calibration report για κάθε xiaomi. Αλλά αν αλλάξεις color temp τότε γίνεται μετατόπιση όλων των χρωμάτων προς μια κατεύθυνση και φυσικά μετράς λάθη. Όταν γίνεται calibration σε ένα μόνιτορ κόβονται οι υπερκορεσμοί που συνήθως έχουν τα τυπικά sRGB monitors σε κάποιο ή όλα τα βασικά χρώματα. Έτσι σε sRGB και DCI-P3 βλέπεις καθόλου έως ελάχιστους υπερκορεσμούς αντίστοιχα σε σχέση με το xύμα native. Και redditor επιβεβαίωσε μέσα από λογισμικό ανάγνωσης firmware ότι το μόνιτορ αλλάζει θερμοκρασίες ενώ δεν θα έπρεπε: www.reddit.com/r/Monitors/comments/1h0zip8/comment/m3v1ti0/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button The monitor shows unstable color temperature management - whenever display settings are changed, the VCP logs show the color temperature (0x12) fluctuating between values ranging from 0x2B to 0x64. What's particularly interesting is that the color gain values (VCP 0x14) drop from 0x0C to 0x05 and remain there, suggesting the monitor isn't properly handling color profile transitions. This behavior appears to cause the red channel push, resulting in the pink tint. Quote Calibration έχει γίνει σε 6500K. αν γινοταν calibration σε D65 δεν θα ειχατε color tint... Quote Όταν γίνεται calibration σε ένα μόνιτορ κόβονται οι υπερκορεσμοί matrix 3x3... αλλο το color space αλλο το calibration Quote που συνήθως έχουν τα τυπικά sRGB monitors σε κάποιο ή όλα τα βασικά χρώματα. ολα τα μονιτορ ειναι σε native, με λαθος matrix αν υπαρχουν υπερκορεσμοί ή υποκορεσμοί.. Quote Αλλά αν αλλάξεις color temp τότε γίνεται μετατόπιση όλων των χρωμάτων προς μια κατεύθυνση και φυσικά μετράς λάθη. καμια σχεση, αλλο το color temperature αλλο το color space. αφου παιδευεσαι με αυτα, δεν παιρνεις και ενα colorimeter και software, να αρχίσεις να λερώνεις τα χέρια σου για να δεις καποια πράγματα και πρακτικά; 31 minutes ago, dimoskoutr said: Επιβεβαιώνω και εγώ ότι στο calibration report το serial number είναι της κάθε οθόνης. Τώρα αν το report είναι από τυχαία οθόνη της φουρνιάς δεν το ξέρω. ανεβαστε μερικοι που τα εχετε να δουμε και να συγκρίνουμε. ψιλοαπιθανο να γινεται σοβαρο calibration σε καθε μονιτορ στην budget κατηγορια γιατι κοστιζει πολυ σε χρόνο και χρήμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα