music_lover Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Κάνεις λάθος, λίγα post νωρίτερα θίξαμε το θέμα με τις oled οθόνες μιλώντας για τεχνολογία με το σταγονόμετρο από το καρτέλ των κορεατικών κατασκευαστών, πρώτα κράξαμε τους μεγάλους παίκτες και μετά την xiaomi. Είπαμε και γιατί η MiniLed τεχνολογία είναι ακόμα ανώριμη, κάνε ένα κόπο να πας πίσω και θα δεις ότι τα είπαμε.
akoinonitos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, prefuse είπε Μήπως σου είναι εύκολο να ορίσεις τι είναι bug? Και γιατί το θεωρείς bug? Ε το να αλλαζει το color temp η οτι αλλο αλλαζει δεν ειναι bug ρε συ?
prefuse Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 42 minutes ago, akoinonitos said: Ε το να αλλαζει το color temp η οτι αλλο αλλαζει δεν ειναι bug ρε συ? Όχι βέβαια ρε. Κάνε μια αναζήτηση να δεις τι θεωρείται bug. Δεν έχει γίνει κανένα είδους calibration και μάλλον έχουν αφήσει το μόνιτορ στην τύχη (για να μειώσουν το κόστος και να έχουν μεγαλύτερο κέρδος) όπως έρχεται από αυτούς που το αγόρασαν Στις οικονομικές κατηγορίες είναι πολύ σύνηθες πρακτική να υπάρχουν τα μενού αλλά να μην δουλεύουν σωστά. Δεν είναι χαρακτηριστικό της Xiaomi αλλά σχεδόν όλων. Με λίγα λόγια, ενώ μπορεί ένα μόνιτορ/τηλεόραση να παρεχει ρυθμίσεις για gamma CMS, αυτές να μην δουλεύουν σωστά ή και καθόλου. Αφήνω και αυτό εδώ, αναφέρεται στις qd-oled που δεν έχουμε ακόμα μεγάλο δείγμα το πώς συμπεριφέρονται σε βάθος χρόνου. Παραπάνω ίσως μια άλλη φορά γιατί δεν έχω χρόνο τώρα
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, prefuse είπε Όχι βέβαια ρε. Κάνε μια αναζήτηση να δεις τι θεωρείται bug. Δεν έχει γίνει κανένα είδους calibration και μάλλον έχουν αφήσει το μόνιτορ στην τύχη (για να μειώσουν το κόστος και να έχουν μεγαλύτερο κέρδος) όπως έρχεται από αυτούς που το αγόρασαν Στις οικονομικές κατηγορίες είναι πολύ σύνηθες πρακτική να υπάρχουν τα μενού αλλά να μην δουλεύουν σωστά. Δεν είναι χαρακτηριστικό της Xiaomi αλλά σχεδόν όλων. Με λίγα λόγια, ενώ μπορεί ένα μόνιτορ/τηλεόραση να παρεχει ρυθμίσεις για gamma CMS, αυτές να μην δουλεύουν σωστά ή και καθόλου. Αφήνω και αυτό εδώ, αναφέρεται στις qd-oled που δεν έχουμε ακόμα μεγάλο δείγμα το πώς συμπεριφέρονται σε βάθος χρόνου. Παραπάνω ίσως μια άλλη φορά γιατί δεν έχω χρόνο τώρα Στο srgb πχ αν πας απο srgb στις αλλες επιλογες και γυρισεις ξανα στο srgb ερχεται σε σωστη θερμοκρασια. Αν την κλεισεις και την ξανα ανοιξεις επανερχεται το red tint ,αν ξανα κανεις την διαδικασια εχεις παλι σωστα χρωματα. Σε srgb και dcip3 εχει κανονικα calibration report ,δεν ειναι τελειο αλλα υπαρχει. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
Razor333 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Στο srgb πχ αν πας απο srgb στις αλλες επιλογες και γυρισεις ξανα στο srgb ερχεται σε σωστη θερμοκρασια. Αν την κλεισεις και την ξανα ανοιξεις επανερχεται το red tint ,αν ξανα κανεις την διαδικασια εχεις παλι σωστα χρωματα. Σε srgb και dcip3 εχει κανονικα calibration report ,δεν ειναι τελειο αλλα υπαρχει. Σε SDR όντως η οθόνη μπαίνει σε κάποιο λάθος mode και μόλις αλλάξεις modes, βγαίνει από αυτό, το αστείο είναι ότι δεν έχει αυτό το calibration κανένα από τα modes που έχει να επιλέξεις, πραγματικά απορείς που πάει και το βρίσκει. Σε HDR και να μπαίνει σε αυτό το λάθος mode, δεν μπορείς να την κάνεις να βγει, γιατί δεν έχει να αλλάξεις σε άλλο mode. Αν μελλοντικά αγοράσει κάποιος καινούριο version που δεν υφίσταται το θέμα στο SDR και δεν βλέπει αλλάζει σε αυτό το fault mode, αλλά μένει σε ότι έχει επιλέξει, το πιο πιθανό είναι να έχει σωστότερο HDR. Μπορεί μέχρι τότε να έρθει στην Ελλάδα και η TCL 27R83U, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι θα παίξει κάτω από 600€, καθώς είναι ένα σαφώς πιο premium monitor.
dimoskoutr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 23 ώρες πριν, akoinonitos είπε Το xiaomi αν δεν ειχε το θεμα με το red tint ,θα ηταν η καλυτερη αγορα στα λεφτα αυτα. Τα αρνητικα του για εμενα ειναι οτι χανεις το μαυρο σε χρηση desktop ,η διαδικασια να ανοιγεις κλεινεις το local dimming , το matte antiglare που για καποιο λογο χαλαει πολυ την εικονα αν δεν το κοιτας στην ευθεια με φως και το οτι δεν εχεις usb hub με αποτελεσμα να μην μπορει να γινει ευκολα firmware update. Θα μου πεις αν δεν τα ειχε αυτα παιζει να το κοστολογουσαν και ακριβοτερα. Συμφωνώ σε όλα τα αρνητικά εκτός από το μαύρο σε χρήση desktop. Αν αφήσεις μόνιμα hdr με ld high πειράζοντας το nvcp είναι μια χαρά το μαύρο στο desktop στις περισσότερες περιπτώσεις. Και κερδίζεις και το μη άνοιγμα κλείσιμο του ld. Το matte antiglare είναι όντως εντελώς γιουχου και αναρωτιέμαι αν έτσι είναι γενικά τώρα το matte. Η lg μου matte είναι αλλά καμία σχέση δεν χαλάει τίποτα και πλάγια να την κοιτάς. 1
kostiger Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) LG unveils world’s first bendable 5K2K OLED gaming monitor with DisplayPort 2.1... The 45GX990A and 45GX950A are 45-inch, 21:9 gaming monitors featuring ultra-high 5K2K resolution (5,120 x 2,160) – a first for OLED monitors. https://videocardz.com/newz/lg-unveils-worlds-first-bendable-5k2k-oled-gaming-monitor-with-displayport-2-1 Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από kostiger 1
music_lover Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, prefuse είπε Αφήνω και αυτό εδώ, αναφέρεται στις qd-oled που δεν έχουμε ακόμα μεγάλο δείγμα το πώς συμπεριφέρονται σε βάθος χρόνου. Παραπάνω ίσως μια άλλη φορά γιατί δεν έχω χρόνο τώρα Τι ακριβώς είναι αυτή η εικόνα, δεν κατάλαβα.. κάποιο είδος τέστ αντοχής?
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, akoinonitos said: Στο srgb πχ αν πας απο srgb στις αλλες επιλογες και γυρισεις ξανα στο srgb ερχεται σε σωστη θερμοκρασια. Αν την κλεισεις και την ξανα ανοιξεις επανερχεται το red tint ,αν ξανα κανεις την διαδικασια εχεις παλι σωστα χρωματα. Σε srgb και dcip3 εχει κανονικα calibration report ,δεν ειναι τελειο αλλα υπαρχει. Στην οικονομική κατηγορία, ΔΕΝ γίνεται calibration στο συγκεκριμένο μόνιτορ που αγόρασες ρε.. αλλά παίρνουν (αν παίρνουν) ένα από το batch Κάνε στο Photoshop ένα patch 255 στο red, ένα άλλο 255 στο green και ένα στο blue 255.. άστα ανοιχτά και δες τι γίνεται.. Αν κάτι λειτουργεί ανορθόδοξα τότε είναι bug, αλλά εδώ θεωρώ ότι δεν γίνεται τίποτα. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 1
Arkin Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 48 λεπτά πριν, kostiger είπε LG unveils world’s first bendable 5K2K OLED gaming monitor with DisplayPort 2.1... The 45GX990A and 45GX950A are 45-inch, 21:9 gaming monitors featuring ultra-high 5K2K resolution (5,120 x 2,160) – a first for OLED monitors. https://videocardz.com/newz/lg-unveils-worlds-first-bendable-5k2k-oled-gaming-monitor-with-displayport-2-1 Εξαιρετικό. Αν παίξει μέχρι 1500 που δεν πρόκειται φέρνω το μεγάλο γραφείο στο δωμάτιο θα κάτσει τέλεια. 4Κ oled ULTRAWIDE είναι ίσως το τέλος του δρόμου. 1
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 24 minutes ago, music_lover said: Τι ακριβώς είναι αυτή η εικόνα, δεν κατάλαβα.. κάποιο είδος τέστ αντοχής? Όχι απλά μια γνώμη επαγγελματία που συμφωνώ και εγώ, αλλά ταυτόχρονα πειράζω και τον akoinonito για το QD-OLED λευκό χάρακα του Την καλύτερη επιλογή κατεμε την έκανε ο άοκνος μαχητής @Tambas91 Δοκιμασμένη λύση στην αντοχή του χρόνου με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και αν γίνει calibration έχουμε και reference ποιότητα. Τα qd-oled είναι μεν λίγο καλύτερα (τις περισσότερες φορές ανεπαισθητα) αλλά δεν είναι δοκιμασμένη η αντοχή τους στον χρόνο εσείς τι θα διαλέγατε με βάση τα δεδομένα αυτά; Θέλετε την αιχμή της τεχνολογίας με κάποιο ρίσκο όμως ή την ίδια πάνω κάτω εμπειρία (καλύτερη αν γίνει calibration) και aspect ratio που είναι για περισσότερες χρήσεις, χωρίς το ρίσκο; Γενικά θεωρώ ότι η φθηνότερη λύση που θα βρείτε, από τα παραπάνω, είναι μάλλον και η σοφότερη. Ενώ αν δεν θέλετε για τον χψ λόγο αυτά τα πάνελ, ένα λειτουργικό mini led (ή ακόμα και ips) μάλλον είναι ιδανική λύση. Καλές γιορτές και επιλογές! 2
music_lover Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, prefuse είπε Όχι απλά μια γνώμη επαγγελματία που συμφωνώ και εγώ, αλλά ταυτόχρονα πειράζω και τον akoinonito για το QD-OLED λευκό χάρακα του Την καλύτερη επιλογή κατεμε την έκανε ο άοκνος μαχητής @Tambas91 Δοκιμασμένη λύση στην αντοχή του χρόνου με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και αν γίνει calibration έχουμε και reference ποιότητα. Τα qd-oled είναι μεν λίγο καλύτερα (τις περισσότερες φορές ανεπαισθητα) αλλά δεν είναι δοκιμασμένη η αντοχή τους στον χρόνο εσείς τι θα διαλέγατε με βάση τα δεδομένα αυτά; Θέλετε την αιχμή της τεχνολογίας με κάποιο ρίσκο όμως ή την ίδια πάνω κάτω εμπειρία (καλύτερη αν γίνει calibration) και aspect ratio που είναι για περισσότερες χρήσεις, χωρίς το ρίσκο; Γενικά θεωρώ ότι η φθηνότερη λύση που θα βρείτε, από τα παραπάνω, είναι μάλλον και η σοφότερη. Ενώ αν δεν θέλετε για τον χψ λόγο αυτά τα πάνελ, ένα λειτουργικό mini led (ή ακόμα και ips) μάλλον είναι ιδανική λύση. Καλές γιορτές και επιλογές! Ο @Tambas91 από όσο κατάλαβα επέλεξε μια LG C4, μια δοκιμασμένη σίγουρα λύση αλλά η μικρότερη είναι στις 42 ίντσες..σε τι γραφείο να βάλεις τόσο μεγάλη οθόνη? Θα σου βγούνε τα μάτια. Συμφωνώ μαζί σου πάντως ότι η WOLED τεχνολογία είναι πιο δοκιμασμένη από την QD-OLED. Η LG έπαθε και έμαθε όπως γράψαμε παλιότερα. Πχ το 2021 από την σειρά C1 και μετά αντικατέστησε, στις OLED τηλεοράσεις της, το υδρογόνο, με ένα από τα τρία ισότοπα του, το δευτέριο, γιατί διαπίστωσε ότι βοηθά στην προστασία απο burn in. Έχει δλδ κάποια παραπάνω εμπειρία από την Samsung που λανθασμένα για χρόνια επέμενε στην VA τεχνολογία μέχρι που κατάλαβε ότι έμεινε πίσω ειδικά στις πωλήσεις ακριβών panel.
Tambas91 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, prefuse είπε Την καλύτερη επιλογή κατεμε την έκανε ο άοκνος μαχητής @Tambas91 4 χρονια πάμε στα 5 και συνεχίζουμε αδερφέ μου prefuse, και αυτά χωρίς να έχω κάνει εκπτώσεις στη χρήση, της έχω πιει το αίμα κανονικά... τώρα όσοι νομίζουν ότι θα πάθει burn in δεν έχει φωτεινό HDR θα μειωθούν τα χρώματα με τον καιρό και όλα τα ωραία που διαβάζω ας πάρουν VΑ και minileds με πολλές ζώνες... Η φωτεινότητα πάντως εκτος από τα nits μετριέται και με το μέγεθος αν τη βάλεις τη δίκια μου που είναι 48άρα στα τέρματα και κάτσεις απλά θα σε τυφλώσει από ένα σημείο και μετά σε αντίθεση με ένα μικρότερο panel που έχει περισσότερα nits... κάποια περίοδο είχε αγοράσει ο herald και τις είχε βάλει όλες μαζί μπροστά του και έκανε σύγκριση την C του φάνηκε πιο φωτεινή απ όλες 12 λεπτά πριν, music_lover είπε Ο @Tambas91 από όσο κατάλαβα επέλεξε μια LG C4 την c48 έχω την προηγουμενη από c1... ο μονος λόγος να την αλλάξω πραγματικά είναι να βγει κάτι επαναστατικό 2
Razor333 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 33 λεπτά πριν, prefuse είπε Στην οικονομική κατηγορία, ΔΕΝ γίνεται calibration στο συγκεκριμένο μόνιτορ που αγόρασες ρε.. αλλά παίρνουν (αν παίρνουν) ένα από το batch Κάνε στο Photoshop ένα patch 255 στο red, ένα άλλο 255 στο green και ένα στο blue 255.. άστα ανοιχτά και δες τι γίνεται.. Αν κάτι δεν λειτουργεί ανορθόδοξα τότε είναι bug, αλλά εδώ θεωρώ ότι δεν γίνεται τίποτα. Έχει διαφορά να μην γίνεται σωστό calibration, με το αλλάζει συνέχεια το monitor σε ένα preset που δεν το διάλεξες και επιπλέον δεν υπάρχει στην λίστα και να το διαλέξεις, δεν ξέρω που πάει και το βρίσκει, γιαυτό λέμε ότι είναι bug. Στο HDR δεν έχει καν άλλο preset να αλλάξεις και να ξεκολήσει από το bugged state, μένεις με κάτι που έχει έντονο το κόκκινο κανάλι και κόβει κάπως και το μπλε, κανένας δεν είπε το δικό μου ήρθε με έντονο πράσινο ή μπλε, όλοι βλέπουμε την κοκκινίλα, αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό με το SDR bugged state, οπότε εδώ μπορείς να πεις ότι είναι απλά κακό calibration, αλλά δεν είμαι απολύτα σίγουρος, ότι είναι απλά αυτό. Θεωρώ ότι σε επόμενο version αν φύγει αυτό το bugged state, θα είναι καλύτερα τα πράγματα, χωρίς να λέω ότι θα έχει calibration per monitor με άριστο delta Ε, απλά να μην είναι ξεκάθαρα πολύ λάθος, έχει διαφορά η τελειότητα για video/photo editing με το good enough για gaming/content consumption, με το "για τα πανυγήρια" που είναι τώρα, ιδίως στο SDR, χωρίς να αλλάξεις πάλι από το menu μεταξύ των presets. @Tambas91 για να μιλάς για 4 χρόνια και πας λογικά για 5, μιλάς για TV και λογικά μιλάς για WOLED, οπότε κάτι σε C1 ή κάτι με παρόμοιο πανελ? Αν ναι, μόνο έγω δεν έχω τυφλωθεί με αυτό το TV monitor μάλλον, πιο πολύ έχω τυφλώθει με το 27αρι mini led από το 55αρι WOLED παλιότερης γενιάς, εκτός και αν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να την σπρώξεις κάπως την φωτεινότητα κανά δυο φορές πάνω σε φωτεινές σκηνές.
music_lover Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 26 λεπτά πριν, Tambas91 είπε 4 χρονια πάμε στα 5 και συνεχίζουμε αδερφέ μου prefuse, και αυτά χωρίς να έχω κάνει εκπτώσεις στη χρήση, της έχω πιει το αίμα κανονικά... τώρα όσοι νομίζουν ότι θα πάθει burn in δεν έχει φωτεινό HDR θα μειωθούν τα χρώματα με τον καιρό και όλα τα ωραία που διαβάζω ας πάρουν VΑ και minileds με πολλές ζώνες... Η φωτεινότητα πάντως εκτος από τα nits μετριέται και με το μέγεθος αν τη βάλεις τη δίκια μου που είναι 48άρα στα τέρματα και κάτσεις απλά θα σε τυφλώσει από ένα σημείο και μετά σε αντίθεση με ένα μικρότερο panel που έχει περισσότερα nits... κάποια περίοδο είχε αγοράσει ο herald και τις είχε βάλει όλες μαζί μπροστά του και έκανε σύγκριση την C του φάνηκε πιο φωτεινή απ όλες την c48 έχω την προηγουμενη από c1... ο μονος λόγος να την αλλάξω πραγματικά είναι να βγει κάτι επαναστατικό Την χρησιμοποιείς αποκλειστικά ως pc monitor όμως ή κάνεις περιστασιακή χρήση? Δεν ξέρουμε τι χρήση κάνεις. Έχω και εγώ την G1 αλλά δεν χρησιμοποιείται καθόλου ως pc monitor, μόνο τηλεοπτικό παίζει, netflix και κονσόλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα