Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Razor333 said:

Στο σκηνικό με τους αμμόλοφους σε blue hour φωτισμό είναι 1-2ev υποφωτισμένη η Xiaomi σε σχέση με την QD-OLED του akoinonitou, αλλά σε σχέση με την C1 είναι περίπου στα ίδια, αυτό δεν είναι αύξηση 10-20% στο brightness, επίσης αυτό είναι πρακτικά το break-even point μεταξύ Xiaomi και C1, στα πιο φωτεινά η Xiaomi φτάνει μέχρι και 3ev διαφορά, ενώ μένει πίσω 2ev π.χ. σε σκηνικά με το βόρειο σέλας.

Στους καταράκτες ας πούμε είναι πολύ πιο σκοτεινή η LG σε σχέση με την Xiaomi, αλλά η Dell είναι ακόμα πιο φωτεινή, αυτό είναι τεράστια διαφορά στην φωτεινότητα.

LG πάνω, Xiaomi κάτω, φαίνεται και από την διαφορά στην ανάλυση 2160p-1440p, πολύ πιο crisp η LG.

LG.jpg.83a39476a81c8204118f28eae5edb70f.jpg

XIAOMI.JPG.c53753d3206cfa7d510afa9765e57daf.JPG

Τραβάω τις φωτογραφίες με τα ίδια manual settings στην φωτογραφική,  με αρχική μέτρηση φωτεινότητας (multi point, όχι spot) στα 0ev στην πιο φωτεινή και locked σε συγκεκριμένο WB, σε neutral color profile και κλειστή την λειτουργία που ανεβάζει τις σκιες.

τι ακριβώς θέλεις να συγκρινεις; αυτα που βλεπεις ειναι τα settings που εχεις επιλέξει στην καθε μια και αν ειναι σωστο το εργοστασιακο calibration στο καθε preset.

δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλή συμπεράσματα αν δεν τις βάλεις και τις 2 στο πιο σωστο mode που εχουν για sdr και hdr ή αν δεν γινει και στις 2 σωστό calibration οχι icc. αλλιως συγκρίνεις τραχανά με παστές αντζούγιες.

και παλι παίζουν ρόλο η κάρτα γραφικών, metadata σε hdr, ακόμα και τα καβλώδια..

Επεξ/σία από prefuse
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

τι ακριβλώς θέλεις να συγκρινεις; αυτα που βλεπεις ειναι τα settings που εχεις επιλέξει στην καθε μια και αν ειναι σωστο το εργοστασιακο calibration στο καθε preset.

δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλή συμπεράσματα αν δεν τις βάλεις και τις 2 στο πιο σωστο mode που εχουν για sdr και hdr ή αν δεν γινει και στις 2 σωστό calibration οχι icc. αλλιως συγκρίνεις τραχανά με παστές αντζούγιες.

και παλι παίζουν ρόλο η κάρτα γραφικών, metadata σε hdr, ακόμα και τα καβλώδια..

Όπου μας έχει βγει το αφήγημα είναι όλα σωστά, τώρα συγκρίνουμε αντζούγιες με τραχανά.

Τσάμπα καίμε χρόνο γιαυτό και δεν μπαίνω πλέον σε ανούσια vs.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, Razor333 said:

Όπου μας έχει βγει το αφήγημα είναι όλα σωστά, τώρα συγκρίνουμε αντζούγιες με τραχανά.

Τσάμπα καίμε χρόνο γιαυτό και δεν μπαίνω πλέον σε ανούσια vs.

τι vs ρε φιλε.

εχεις κατανόησει τι ακριβως βλέπεις και πως λειτουργούν ολα αυτα που προσπαθείς να συγκρίνεις;

αν καταλάβαινες δεν θα μπαιναμε καν σε κουβέντα ή vs οπως το αποκαλείς.

ή θεωρείς οτι το συγκριτικό του akoinonitou ειναι απόλυτα σωστό;

αυτα που βλέπεις στο συγκριτικό ειναι τα εγγενή χαρακτηριστικά της κάθε τεχνολογίας και τα προβλήματα/προτεραιότητες που εχει το συγκεκριμένο preset αλλα διχως κόπο να κατανοήσετε βασικές αρχες, προσπαθείτε να βγαλετε ασφαλή συμπεράσματα. καλη τύχη.

γινεται να βγάλω εγω ασφαλή συμπεράσματα, που δεν εχω μελετήσει ουτε τα βασικά και δεν εχω και τα κατάλληλα όργανα, για ενα θέμα στατικής επάρκειας ενος κτηρίου;

δεν εχω μπει σε διπλανα θεματα tv παρα μονο εδω, ελπιζω (υπεραισιόδοξος μαλλον) πως εκει δεν θα τιθονται θέματα mini led vs qdoled vs woled και θα υπαρχει η κατανοηση των + και - της κάθε τεχνολογίας.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Razor333 είπε

Άσε στην άκρη λίγο την Xiaοmi, μου κάνει εντύπωση πόσο πιο φωτεινή είναι από την C1, η οποία σε μέσες σκηνές μένει πίσω 2ev σε matrix μετρηση φωτεινότητας, ενώ η QD-OLED του akoinonitou είναι 1-2ev πάνω τουλάχιστον, που την κάνει πρακτικά στο σύνολο 3ev-4ev πάνω από την C1, που μου φαίνεται απίστευτη διαφορά, δεν ξέρω πως μεταφράζεται σε nits, αλλά δεν είναι μικρή.

Πάντως θεωρώ ότι δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να ρίξει τόσο την φωτεινότητα η Xiaomi, κάνει υπερβολικό suppression στα φωτεινά όταν το σύνολο της σκηνής είναι μαύρο, χωρίς να χρειάζεται, πρέπει να πουσάρεις υπερβολικά το mid point στα games για να γίνει ενοχλητικό το blooming, το ίδιο και στην ταινίες, αυτό δυστηχώς μαζί με το bug είναι το τίμημα για τα 300€, αλλά και πάλι αν βάλει ο akoinonitos και μία σύγκριση χωρίς LD και HDR on, θα δούμε τι ακριβώς αγοράζεις από άλλους στα 300€, ακόμα και σήμερα.

Με βάση αυτούς που εμπιστεύεται ο prefuse(rtings) το LG C2 φτάνει 622cd μέγιστο highlight σε real scene, ενώ το AW2725DF 407cd. Το επίσης φθηνό AOC Q27G3XMN στα 810cd. Παρόμοιο με το xiaomi αν σεταριστεί το τελευταίο. Λογικά το test scene για τα μόνιτορς είναι το ίδιο. Μέγιστο σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι σκοτεινότερα.

Ο κάτοχος της C2 και του xiaomi ανέβασε φωτό με σταθερό exposure(και gamma 1.10 στο xiaomi) και φαίνεται μεγάλη διαφορά στα open world games πλην των γνωστών σκηνών με highlights στο σκοτάδι όπου οι όροι αντιστρέφονται.

www.reddit.com/r/Monitors/comments/1h0zip8/a_nitpicky_review_of_xiaomi_g_pro_27i_with/

Μετρήσεις δεν μπορώ να κάνω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ειδικά στα games δεν υπάρχει επαφή με το κλασικό 300cd monitor που είχα στο τέρμα. Ειδικά σε εφέ. Από κει και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

υ.γ.: Το bug είναι θέμα ηλιθιότητας, όχι κόστους. Έξω το AOC είναι και φθηνότερο ακόμα με άψογο calibration.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Με βάση αυτούς που εμπιστεύεται ο prefuse(rtings) το LG C2 φτάνει 622cd μέγιστο highlight σε real scene, ενώ το AW2725DF 407cd. Το επίσης φθηνό AOC Q27G3XMN στα 810cd. Παρόμοιο με το xiaomi αν σεταριστεί το τελευταίο. Λογικά το test scene για τα μόνιτορς είναι το ίδιο. Μέγιστο σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι σκοτεινότερα.

Ο κάτοχος της C2 και του xiaomi ανέβασε φωτό με σταθερό exposure(και gamma 1.10 στο xiaomi) και φαίνεται μεγάλη διαφορά στα open world games πλην των γνωστών σκηνών με highlights στο σκοτάδι όπου οι όροι αντιστρέφονται.

www.reddit.com/r/Monitors/comments/1h0zip8/a_nitpicky_review_of_xiaomi_g_pro_27i_with/

Μετρήσεις δεν μπορώ να κάνω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ειδικά στα games δεν υπάρχει επαφή με το κλασικό 300cd monitor που είχα στο τέρμα. Ειδικά σε εφέ. Από κει και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

υ.γ.: Το bug είναι θέμα ηλιθιότητας, όχι κόστους. Έξω το AOC είναι και φθηνότερο ακόμα με άψογο calibration.

Βασικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μάθω αν ο @akoinonitos ολοκλήρωσε σωστά το Windows HDR Calibration, με max ~1100 nits στην φωτεινότητα στο Xiaomi και όχι στα 2000 nits, κάτι που μπορεί να επιρεάσει πολύ αρνητικά την φωτεινότητα στα HDR videos.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

575 εχει στο real scene η c2 

και  678 σε 2% windows  και σε sustained 100% 133nits 

Στα games μπορεις στα περισσοτερο να ανεβασεις την φωτεινοτητα απο το μενου του παιχνιδιου ,εκει μπορει να ειναι πιο φωτεινο το xiaomi αλλα ταυτοχρονα ανεβαζεις τα παντα χαλωντας το αποτελεσμα.

Τωρα παιδες αν νομιζετε οτι σας κοροιδευω κανενα προβλημα παμε παρακατω, εγω την δοκιμη μου την εκανα τις αποριες μου τις ελυσα ,γνωση και γνωμη πλεον εχω αφου τις εχω και τις δυο μπροστα μου. 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, akoinonitos said:

Πες και τι βαθμολογια  δινει στο dell σε hdr  και τι  στην c2

8.9 για την c2 και 9.4 για το dell ,την θεωρεις ψευτικη ας πουμε?

Στα games μπορεις στα περισσοτερο να ανεβασεις την φωτεινοτητα απο το μενου του παιχνιδιου ,εκει μπορει να ειναι πιο φωτεινο το xiaomi αλλα ταυτοχρονα ανεβαζεις τα παντα χαλωντας το αποτελεσμα.

δεν γνωριζω αν εχουν την ιδια μεθοδολογια για tv και μονιτορ, οποτε πρεπει να ερευνησεις και αυτο

μετα το rtings μετραει οπως θα την χρησιμοποιησει ο average joe, που σας ενδιαφέρει περισσότερο με δεδομένο οτι κανενας σας δεν ειναι διαθετιμένος να πληρώσει για calibration.

οσοι ομως σκαμπάζουμε κατι παραπάνω και κανουμε calibration ή προσλαμβάνουμε καποιον αλλο, μπορούμε αν θέλουμε να μπουμε στο service menu και να κάνουμε ωπα το abl και αλλα αντιστοιχα.

αν σε βαστάει, φερε απο δω το καντήλι σου, να δουμε ποια θα φωτίσει περισσότερο το τραπέζι που θα φάμε. κερναω ρέγγες

51 minutes ago, Razor333 said:

Βασικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μάθω αν ο @akoinonitos ολοκλήρωσε σωστά το Windows HDR Calibration, με max ~1100 nits στην φωτεινότητα στο Xiaomi και όχι στα 2000 nits, κάτι που μπορεί να επιρεάσει πολύ αρνητικά την φωτεινότητα στα HDR videos.

εδω ειναι για κλάμματα και για γέλια ταυτόχρονα.

στα windows 10 ηταν μονο για κλάμματα ή γέλια οπως το δεις.

στα windows 11 εγινε λιγο καλυτερη η κατάσταση αλλα σωστο HDR ΜΟΝΟ με calibration ή το αφηνεις στις εργοστασιακες ρυθμίσεις.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Τωρα παιδες αν νομιζετε οτι σας κοροιδευω κανενα προβλημα παμε παρακατω, εγω την δοκιμη μου την εκανα τις αποριες μου τις ελυσα ,γνωση και γνωμη πλεον εχω αφου τις εχω και τις δυο μπροστα μου. 

160cd sustained fullscreen και μέχρι 697 για highlights. Αναλόγως των ρυθμίσεων σε HDR.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled

Σε games στυλ CP77 υπάρχουν σκηνές όπως σκοτάδι με ελάχιστα φώτα σαν αυτές που επικεντρώθηκες. Όπου ακόμα και το C2 είναι τζετ. Καθώς και σκηνές με πολλές neon επιγραφές και billboards να "λούζουν" το χώρο. Ή απλά η ημέρα. Δεν είναι παντού το ίδιο. Με gamma στο 1.10 και default in-game HDR settings βλέπω μεγάλη διαφορά με το παλιό. [Αν και για να περάσω το παρακάτω test χρειάζομαι κάπου 1.17.]

Spoiler

Το προηγούμενο video* που ανέφερα το δοκίμασα και σε SDR maxed out, LD off. Συγκρίνοντας με HDR όντως πουσάρει την εικόνα σε κάτι αρκετά πάνω από 250cd. Δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Δύσκολο να βγει από κλασικό monitor.

*

Spoiler

Νομίζω ότι και εγώ τα έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Άσχετα αν η λήψη με προσαρμοζόμενο ISO μετριάζει κάποιες διαφορές. Δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που ήδη γνώριζα. Πρώτον, όσο πιο χαμηλά κινείσαι τόσο καλύτερα για το OLED. Δεύτερον, υπάρχει σίγουρα λόγος που οι μηχανικοί της VESA δεν δίνουν μεγαλύτερο certification στα QDOLED από το 400, παρόλο που "φαίνεται τούμπανο".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Razor333 είπε

Στο πρωτο βιντεο που ανεβασα με το Miami που μου ειχατε πει δεν ειχα τρεξει το calibration καθολου μετα ετρεξα calibration  και μου εβγαλε τα κουλα 2000+ ,στο καπακι εκανα 2 απανωτα και στα δυο ηθελε 1360  για να φυγουν τα patterns.

Στο dell δεν εχω hdr calibrated profile.

44 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

160cd sustained fullscreen και μέχρι 697 για highlights. Αναλόγως των ρυθμίσεων σε HDR.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled

Σε games στυλ CP77 υπάρχουν σκηνές όπως σκοτάδι με ελάχιστα φώτα σαν αυτές που επικεντρώθηκες. Όπου ακόμα και το C2 είναι τζετ. Καθώς και σκηνές με πολλές neon επιγραφές και billboards να "λούζουν" το χώρο. Ή απλά η ημέρα. Δεν είναι παντού το ίδιο. Με gamma στο 1.10 και default in-game HDR settings βλέπω μεγάλη διαφορά με το παλιό. [Αν και για να περάσω το παρακάτω test χρειάζομαι κάπου 1.17.]

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το προηγούμενο video* που ανέφερα το δοκίμασα και σε SDR maxed out, LD off. Συγκρίνοντας με HDR όντως πουσάρει την εικόνα σε κάτι αρκετά πάνω από 250cd. Δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Δύσκολο να βγει από κλασικό monitor.

*

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Νομίζω ότι και εγώ τα έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Άσχετα αν η λήψη με προσαρμοζόμενο ISO μετριάζει κάποιες διαφορές. Δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που ήδη γνώριζα. Πρώτον, όσο πιο χαμηλά κινείσαι τόσο καλύτερα για το OLED. Δεύτερον, υπάρχει σίγουρα λόγος που οι μηχανικοί της VESA δεν δίνουν μεγαλύτερο certification στα QDOLED από το 400, παρόλο που "φαίνεται τούμπανο".

εσυ βλεπεις την c2 την μεγαλη εγω εβλεπα την c2 την 42αρα

Σχετικα με την  xiaomi εκατσα το μεσημερι να την φερω οπως μπορω πιο κοντα στο dell για να την παω στον ανηψιο μου και τα καλυτερα για εμενα settings που ηταν οσο το δυνατον πιο κοντα χρωματικα στο dell ηταν 47% red ,50% στα αλλα δυο και το gamma στο 1.0 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Στο πρωτο βιντεο που ανεβασα με το Miami που μου ειχατε πει δεν ειχα τρεξει το calibration καθολου μετα ετρεξα calibration  και μου εβγαλε τα κουλα 2000+ ,στο καπακι εκανα 2 απανωτα και στα δυο ηθελε 1360  για να φυγουν τα patterns.

Στο dell δεν εχω calibrated profile καν.

Πάλι πολλά είναι, ιδίως με ανεβασμένο gamma στο nvcp, με το ζόρι θα έπρεπε να μαξάρει στα 1000nits.

Δοκίμασε με display port και άφησε πάνω μόνο το Xiaomi, reference στο nvcp, στους περισσότερους έτσι μαξάρει στα ~1150, εκτός και αν έπεσες σε monitor που το gamma του είναι λάθος και είναι αρκετά πιο σκοτεινό απ' ότι θα έπρεπε.

Δημοσ.
10 minutes ago, akoinonitos said:

Στο dell δεν εχω hdr calibrated profile.

εσυ βλεπεις την c2 την μεγαλη εγω εβλεπα την c2 την 42αρα

Σχετικα με την  xiaomi εκατσα το μεσημερι να την φερω οπως μπορω πιο κοντα στο dell για να την παω στον ανηψιο μου και τα καλυτερα για εμενα settings που ηταν οσο το δυνατον πιο κοντα χρωματικα στο dell ηταν 47% red ,50% στα αλλα δυο και το gamma στο 1.0 

αστα ετσι! ΜΟΝΟ χειρότερα μπορεις να τα κανεις.

ωρε χαρά ο ανηψίος! καλοθέατη! αλλα πες του οτι του πήρες δευτεράντζα, για να στην φέρει στην κεφάλα και να πάρει την δική σου.

θείο εμας τίποτα;

• Haha 1
Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα ο @prefuse υποστηρίζει ότι για να λάβουμε στα σοβαρά υπόψη μας συγκριτικά βίντεο στο YouTube θα πρέπει να βλέπουμε δύο απόλυτα καλομπραρισμενες οθόνες και δεν έχει άδικο. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται να το κάνουμε πάντα αυτό λόγω έλλειψης εργαλείων και γνώσεων και από οικονομικής άποψης γιατί το calibration γενικά κοστίζει οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε σε άλλες λύσεις για να βγάλουμε συμπεράσματα στο περίπου..η απορία μου είναι γιατί κανείς από τους επαγγελματίες reviewers όπως πχ το rtings δεν κάνει βίντεο vs την μια δίπλα στην άλλη αφού τις έχει κάνει όλες calibration για να εντοπίσουμε καλύτερα τις οποίες διάφορες?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Με βάση αυτούς που εμπιστεύεται ο prefuse(rtings)

rtings....μιλαμε για εγκυροτητα

Samsung QN95D

image.png.b2899caa3920450e2116671311bd3531.png

TCL Q5/Q550F QLED

image.png.43ca59afbef5979c7bb93f3818604e29.png

Hisense U7N

image.png.9eee90ec1f87bf98d212948cdc34d0f4.png

Η samsung τρεχει στα χαμηλοτερα hz βαθμος 9,9
Η Tcl με το backlight πανω 34 ειναι flicker free βαθμος 2,2

Η hisense που τρεχει στα 7,800 hz βαθμος 9

μονο στο rtings αυτα....😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Razor333 είπε

Πάλι πολλά είναι, ιδίως με ανεβασμένο gamma στο nvcp, με το ζόρι θα έπρεπε να μαξάρει στα 1000nits.

Δοκίμασε με display port και άφησε πάνω μόνο το Xiaomi, reference στο nvcp, στους περισσότερους έτσι μαξάρει στα ~1150, εκτός και αν έπεσες σε monitor που το gamma του είναι λάθος και είναι αρκετά πιο σκοτεινό απ' ότι θα έπρεπε.

Με dp και μονο του το ετρεξα , τωρα πηγα το εβαλα στον ανηψιο μου ,δεν ετρεξα καν hdr calibration το αφησα οπως ειναι 1030 nits νομιζω εδειχνε στα windows.

Στα 1030 nits μαξαρει το dell ρε στο hdr calibration. Επισης το hdr calibratiin των windows μην νομιζετε οτι ειναι και τπτ σοβαρο ετσι ,εγω εχω καταληξει οτι περισσοτερα χαλαει παρα φτιαχνει.

59 λεπτά πριν, prefuse είπε

αστα ετσι! ΜΟΝΟ χειρότερα μπορεις να τα κανεις.

ωρε χαρά ο ανηψίος! καλοθέατη! αλλα πες του οτι του πήρες δευτεράντζα, για να στην φέρει στην κεφάλα και να πάρει την δική σου.

θείο εμας τίποτα;

ο ανηψιος μου δεν ξερει καν τι ειναι το hdr ρε :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, music_lover said:

Από ότι κατάλαβα ο @prefuse υποστηρίζει ότι για να λάβουμε στα σοβαρά υπόψη μας συγκριτικά βίντεο στο YouTube θα πρέπει να βλέπουμε δύο απόλυτα καλομπραρισμενες οθόνες και δεν έχει άδικο. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται να το κάνουμε πάντα αυτό λόγω έλλειψης εργαλείων και γνώσεων και από οικονομικής άποψης γιατί το calibration γενικά κοστίζει οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε σε άλλες λύσεις για να βγάλουμε συμπεράσματα στο περίπου..η απορία μου είναι γιατί κανείς από τους επαγγελματίες reviewers όπως πχ το rtings δεν κάνει βίντεο vs την μια δίπλα στην άλλη αφού τις έχει κάνει όλες calibration για να εντοπίσουμε καλύτερα τις οποίες διάφορες?

οχι ακριβως..

οποιος δινει ενα σημαντικό* ποσο (* οπως το θεωρεί ο καθένας..) για οθονη για να παρει το 100% απαιτείται calibration.

συμπεράσματα ομως μπορείτε να βγάλετε και αν εχετε καποια αξίοπιστη πηγή, που τα εχει μετρήσει με σοβαρά όργανα και ίδια μέθοδο και ενημερώνει ποιο preset σεβεται τα πρότυπα και ειναι το λιγότερο λάθος..

ολα τα preset ειναι λάθος, (ακομα και το filmakermode/creator mode κτλ) απλα κάποια λιγότερο, ΜΟΝΟ με calibration μπορουν να έρθουν κοντα στο reference

αλλα για games τωρα και το λιγότερο λάθος σας κάνει..

εδω οι περισσότεροι βλέπουν υπερκορεσμένα, με τέρμα οξύτητα και τα γκάζια τέρμα.. ενω αμα τους βαλεις μια balanced σωστή εικόνα, ειναι πιθανό (λογο κακής και λάθος συνήθειας) να τους αρέσουν τα υπερκορεσμένα ραδιενεργά χρώματα και οχι τα φυσικά χρώματα και να σου λένε "να, ωραία χρώματα εχει το λιβάδι αυτό, που ειναι στο chernobyl"

με calibration αφου βεβαιωθούμε οτι ΟΛΑ τα αλλα ειναι σωστά, μπορούμε να τσιμπήσουμε τα χρώματα ωστε να ειναι ευχαριστημένος και ο παραπάνω φιλος.

μετα με της κάμερες δεν ειναι καθόλου εύκολο να καταγραφεί σωστά η πραγματικότητα ειδικά στα χρώματα και λιγότερο στο contrast. κυρίως λογο φασματικων διαφορών που εχουν οι τεχνολογίες πανελ μεταξύ τους και η διαφορετική επιδρασει που έχει το καθε πανελ, με την κάμερα. πχ ειναι δεδομένο οτι αν καλιμπράρουμε μια mini led και μια qd oled ενω το λευκό τους εχει τις ίδιες ακριβώς συντεταγμένες και ειναι σωστό και στις 2, perceptual ειναι τελείως διαφορετικό και το ενα μπορεί να πρασινίζει αρκετά. ας μην επεκταθω γιατι ειναι μεγάλο θέμα. και δεν ειναι μονο αυτά τα προβλήματα.

οποτε μια γενική ιδέα, ναι, μπορούμε να πάρουμε (αν επιτύχουμε ολα τα παραπάνω) αλλα όχι ολη την εικόνα.

ρωτήστε και τον akoinonito τι βλέπει στην πραγματικότητα και τι καταγράφει (λογικά) με το κινητό του (ουτε καν μια σωστή mirrorless με ευρύτερο dynamic range, καταγραφή σε raw, σωστες ρυθμίσεις και color balance/correction)

Και το ότι μπήκε στον κόπο και κατάφερε ότι κατάφερε να κάνει με ένα κινητό, 1000 μπράβο του.

1 hour ago, akiskar123 said:

rtings....μιλαμε για εγκυροτητα

Samsung QN95D

image.png.b2899caa3920450e2116671311bd3531.png

TCL Q5/Q550F QLED

image.png.43ca59afbef5979c7bb93f3818604e29.png

Hisense U7N

image.png.9eee90ec1f87bf98d212948cdc34d0f4.png

Η samsung τρεχει στα χαμηλοτερα hz βαθμος 9,9
Η Tcl με το backlight πανω 34 ειναι flicker free βαθμος 2,2

Η hisense που τρεχει στα 7,800 hz βαθμος 9

μονο στο rtings αυτα....😄

εντωμεταξύ στο γράφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ απο κάτω για την samsung οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ flicker free..

αλλα ναι αν περιμένεις μασημένη τροφή, δεν αντιλαμβάνεσαι τον ανθρώπινο παράγοντα και δεν μπορείς να ερμηνεύσεις το τι βλέπεις στις μετρήσεις και όχι στην βαθμολογία..αυτα παθαίνεις..

αντι για να τα ανεβάζεις εδώ, που ουτε απάντηση θα πάρεις, ουτε κανένας γνωριζει τι ακριβώς έγινε, δεν τα στέλνεις σε αυτούς να στα εξηγησουν; παλιοτερα ηταν samsung bias, αλλα πλεον δεν τους παίρνει γιατι δεν ειναι οι μονοι που παιρνουν μετρησεις...οποτε ευκολα γινεται αντιληπτο. γιαυτο και ειναι καλο να υπαρχουν αρκετοι με καταλληλα οργανα και γνωσεις για σωστή αντικειμενική ενημέρωση. οποτε αντί να τους πολεμάς σε άσχετα φόρουμ, απαίτησε ή γνωστοποίσε σε αυτούς αλλα και δημόσια τα λάθη τους.

αν ομως τα βλέπεις και δεν κάνεις τίποτα για αυτό, πως θέλεις και απαιτείς να κανουν αντικειμενική δουλειά;

αντε την "ειπες" σε μενα.. που αν διάβαζες και προηγούμενα ποστ, ανέφερα οτι και λάθη μπορεί να υπάρξουν αλλα και ολοι ειναι σε συνεχή μάθηση, ειδικά οταν βγαίνουν νέες τεχνολογίες και δεδομένα.

αλλα αν τα παίρνεις ολα ασπρο μαυρο, 1-0 και ψάχνεις με αυτοσκοπό να βρεις το λάθος,  μεσα απο χιλιάδες σωστες πληροφοριες, οχι για να το επισημάνεις και να διορθωθεί, αλλα για να την "πείς" σε εναν τυχαίο στο ιντερνετ τι νόημα εχει και τι κερδίζεις απο αυτό;

1 hour ago, akoinonitos said:

ο ανηψιος μου δεν ξερει καν τι ειναι το hdr ρε :lol:

ακομα ενας λόγος να του το μάθεις του παιδιου και να του δώσεις την δική σου

θειο εμεις κανα δώρο, αι βασίλης έρχεται!

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...