Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, prefuse είπε

εγω ελεγα για τα φθηνα oled qdoled των 600-800€ οχι για αυτα των 1600€.

και πολυ κανετε και κράζετε. ακομα ενας λογος να παρετε lg woled 42", δινει 5 ετη εγγυηση απο το official lg site, δεν θυμαμαι αν καλυπτει burn in. και ειναι και 16x9 που ειναι καλύτερο για ταινιες, ps5, xbox κτλ.. βεβαια και το ultrawide για εσας έχει και την χάρη του αλλα με μεγάλες θυσίες.

Μια διευκρινιση για σειρες ειναι καλυτερο το 16:9 οι ταινιες επι το πλειστον εδω και χρονια βγαινουν σε 2:35:1 η 2:40:1 οποτε γεμιζεις το ultrawide ratio οπως πρεπει χωρις μπαρες. Ενω στις 16:9 υποχρεωτικα θα εχεις μπαρες πανω κατω στις περισσοτερες ταινιες. 

• Like 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αριστερα aw2725df δεξια xiaomi g pro 27i σε hdr ,η αποδοση των χρωματων δεν ειναι σωστη απο την καμερα ,κοιταμε μονο φωτεινοτητα, το μαυρο του xiaomi με το local dimming στο high ειναι πολυ καλο.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, akoinonitos said:

Αριστερα aw2725df δεξια xiaomi g pro 27i σε hdr ,η αποδοση των χρωματων δεν ειναι σωστη απο την καμερα ,κοιταμε μονο φωτεινοτητα, το μαυρο του xiaomi με το local dimming στο high ειναι πολυ καλο.

ναι μας λές και ποια ειναι αριστερά και δεξιά τρομάρα σου

μπραβο ρε bro! με τις ρυθμίσεις που σου έδωκα, καταφερες το ακατόρθωτο, εκανες τo καντηλι, την qd oled "και καλά" να ειναι πιο φωτεινή απο την mini led, ενω το eotf της qdoled χάνει λεπτομέρειες στα peak highlight!! τα χρωματα να ειναι πιο oversaturate στην qdoled, ενω η mini led φαινεται να ειναι λιγότερο oversaturate ενω  κρατάει καλυτερα λέπτομέρειες στα λευκά πχ στα σύννεφα!

Μάστορα, με αυτην την καλίμπρα περάσαμε στην εποχή του ουάου! μεγάλος μαέστρος!

βεβαια σε κλεβς..  έκανες focus στην mini led οπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ με τους τίτλους τέλους.

βαρεθήκαμε με τις μέδουσες, τις καλυβες και τα ποτάμια.. καμια ροζ ταινια θα βάλς; ελα πέρασε η ωρα, τα παιδιά κοιμήθηκαν..

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Όσο περισσότερο κόβεις φωτεινότητα από τα χρώματα τόσο περισσότερο πρέπει να αναπληρώνεις με gamma. Τα settings φαίνονται πολύ ακραία(π.χ. red στο 42).

Αν θες τρέχεις το παρακάτω(λέει ότι είναι HDR2000) με 1.10 gamma από το nvcp και τα χρώματα default. Με ενδιαφέρει πιο πολύ το 01:55:

Spoiler

Αντικειμενικά η μόνη διαφορά του ASUS ROG SWIFT PG32UQX από το xiaomi σε φωτεινότητα μέχρι τα 1000nits είναι το σκοτεινότερο gamma για το xiaomi. Αυτός έβγαζε τεράστιες διαφορές με το Samsung QDOLED.

Σε νορμάλ σκηνές, miniLED και OLED πρέπει να είναι περίπου το ίδιο και σε πιο σκοτεινές καλύτερο το OLED. Όμως σε τέρμα φωτεινές σκηνές οι διαφορές που δείχνεις είναι μικρές. Καμία σχέση με αυτές που βλέπω π.χ. σε σχέση το παλιό μου VA στα 300nits. Το aw2725df θα' πρεπε να' χει στο τσεπάκι πιστοποίηση HDR800 το λιγότερο. Τέλος, για να δίνεις τιμές στο win calibration 1300 και πάνω για να φύγουν τα patterns κάτι φαίνεται να αφαιρεί φωτεινότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Arkin said:

Μια διευκρινιση για σειρες ειναι καλυτερο το 16:9 οι ταινιες επι το πλειστον εδω και χρονια βγαινουν σε 2:35:1 η 2:40:1 οποτε γεμιζεις το ultrawide ratio οπως πρεπει χωρις μπαρες. Ενω στις 16:9 υποχρεωτικα θα εχεις μπαρες πανω κατω στις περισσοτερες ταινιες. 

Το 16x9 είναι για χρόνια τώρα, η καλύτερη μέση λύση για όλο το περιεχόμενο σε όλα τα aspect ratio, εξού και η ευρύτερη χρήση του στις τηλεοράσεις.

Οτιδήποτε τηλεοπτικό, ολες οι σειρές, αθλητικά, είναι σε 16x9 και μόνο κάποιες νέες ταινίες είναι 2:35:1/2:40:1. Αν βάλεις και τις παλιότερες ταινίες, είναι πολύ περισσότερο το περιεχόμενο που θα έχεις μαύρες μπάρες δεξιά αριστερά.

Μπορείς όμως να εκτυπώσεις και να κολλήσεις στις μαύρες μπάρες δεξιά αριστερά τα avatar του @akoinonitos
και tambas αντίστοιχα, ώστε να ζωντανέψουν λίγο τα ψόφια χρώματα των qd-oled, θα ανεβάσει αρκετά peak brightness, θα γίνει πιο τρισδιάστατη και τρομακτικά ρεαλιστική. πάνω από όλα, θα γίνει ανθεκτικη στο burn in

@Tambas91 16Χ9 Ακόμα ένας λόγος για LG Συ(μ)φορ(α) που μας βρήκε, ζημειώνς; :P

Επεξ/σία από prefuse
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Όσο περισσότερο κόβεις φωτεινότητα από τα χρώματα τόσο περισσότερο πρέπει να αναπληρώνεις με gamma. Τα settings φαίνονται πολύ ακραία(π.χ. red στο 42).

Αν θες τρέχεις το παρακάτω(λέει ότι είναι HDR2000) με 1.10 gamma από το nvcp και τα χρώματα default. Με ενδιαφέρει πιο πολύ το 01:55:

Απόκρυψη περιεχομένων

Αντικειμενικά η μόνη διαφορά του ASUS ROG SWIFT PG32UQX από το xiaomi σε φωτεινότητα μέχρι τα 1000nits είναι το σκοτεινότερο gamma για το xiaomi. Αυτός έβγαζε τεράστιες διαφορές με το Samsung QDOLED.

Σε νορμάλ σκηνές, miniLED και OLED πρέπει να είναι περίπου το ίδιο και σε πιο σκοτεινές καλύτερο το OLED. Όμως σε τέρμα φωτεινές σκηνές οι διαφορές που δείχνεις είναι μικρές. Καμία σχέση με αυτές που βλέπω π.χ. σε σχέση το παλιό μου VA στα 300nits. Το aw2725df θα' πρεπε να' χει στο τσεπάκι πιστοποίηση HDR800 το λιγότερο. Τέλος, για να δίνεις τιμές στο win calibration 1300 και πάνω για να φύγουν τα patterns κάτι φαίνεται να αφαιρεί φωτεινότητα.

Μην κοιτατε ειπα τα χρωματα ρε ,μονο για την φωτεινοτητα ειναι το βιντεο και εχω κεντραρει στην xiaomi. 

Το gama 1.07 ειναι ρε ,πανω απο 42% το κοκκινο μου την κοκκινιζει , σε νρομαλ σκηνες το xiaomi ειναι πιο σκοτεινο ,θα πρεπει να εχεις λευκα κτηρια σε ολη την οθονη  για να ειναι πιο φωτεινο το xiaomi και μην νομιζεις οτι ειναι πολυ πιο φωτεινο. 

Παιδια εγω εδω τις εχω οποιος θελει κερναω καφε και ερχεται και τις βλεπει απο κοντα 

θα το τρεξω το μεσημερακι αυτο που ζητησες

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, prefuse είπε

ναι μας λές και ποια ειναι αριστερά και δεξιά τρομάρα σου

μπραβο ρε bro! με τις ρυθμίσεις που σου έδωκα, καταφερες το ακατόρθωτο, εκανες τo καντηλι, την qd oled "και καλά" να ειναι πιο φωτεινή απο την mini led, ενω το eotf της qdoled χάνει λεπτομέρειες στα peak highlight!! τα χρωματα να ειναι πιο oversaturate στην qdoled, ενω η mini led φαινεται να ειναι λιγότερο oversaturate ενω  κρατάει καλυτερα λέπτομέρειες στα λευκά πχ στα σύννεφα!

Μάστορα, με αυτην την καλίμπρα περάσαμε στην εποχή του ουάου! μεγάλος μαέστρος!

βεβαια σε κλεβς..  έκανες focus στην mini led οπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ με τους τίτλους τέλους.

βαρεθήκαμε με τις μέδουσες, τις καλυβες και τα ποτάμια.. καμια ροζ ταινια θα βάλς; ελα πέρασε η ωρα, τα παιδιά κοιμήθηκαν..

Μην κοιτας τις λεπτομεριες απο το βιντεο αυτο ,δεν φαινονται εκει που χανεται η λεπτομερια σημαινει οτι ειναι μεγαλυτερη η φωτεινοτητα.

Το αστειο ειναι οτι για το aw2725df ολοι οι youtuberαδες προτεινουν το hdr1000 που ειναι εντελως off και η φωτεινοτητα ειναι καλη μονο στα πολυ μικρα high lights  ,αντιθετα ειναι λιγοι αυτοι που προτεινουν το native display hdr  που ακολουθει την eotf σωστα και το μονιτορ στην ουσια  ειναι πιο φωτεινο σε real scene.

Αλλα κατα τα αλλα κανoυν και comparisons τρομαρα τους. Ειναι αυτο που λεω οτι αν ενα μονιτορ εχει κακες ρυθμισεις βγαζεις λαθος συμπερασματα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Μην κοιτας τις λεπτομεριες απο το βιντεο αυτο ,δεν φαινονται εκει που χανεται η λεπτομερια σημαινει οτι ειναι μεγαλυτερη η φωτεινοτητα.

Το αστειο ειναι οτι για το aw2725df ολοι οι youtuberαδες προτεινουν το hdr1000 που ειναι εντελως off και η φωτεινοτητα ειναι καλη μονο στα πολυ μικρα high lights  ,αντιθετα ειναι λιγοι αυτοι που προτεινουν το native display hdr  που ακολουθει την eotf σωστα και το μονιτορ στην ουσια  ειναι πιο φωτεινο σε real scene.

Αλλα κατα τα αλλα κανoυν και comparisons τρομαρα τους. Ειναι αυτο που λεω οτι αν ενα μονιτορ εχει κακες ρυθμισεις βγαζεις λαθος συμπερασματα.

Δυστυχώς από τα νούμερα που δίνει ο καθένας δεν θα βγάλεις άκρη, αν συγκρίνω τα νούμερα που διαβάζω για το monitor σου και για την C1, δεν φαίνεται διαφορά 2-3 stop αν κρίνω τουλάχιστον από το πώς στέκεται σε σχέση με την Xiaomi και στα φωτεινά, αλλά κυρίως στις μέσης φωτεινότητας σκηνές και φαίνεται να είναι αρκετά πιο φωτεινή και στα σκοτεινά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, akoinonitos said:

Μην κοιτας τις λεπτομεριες απο το βιντεο αυτο ,δεν φαινονται εκει .

Αυτό έπρεπε να το καταλάβεις πολύ νωρίτερα και να μην βλέπεις βίντεο τραχανοπλαγιαδων τελεμεδων, μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που αξίζει να πάρεις στα σοβαρά. Οι άλλοι είναι pure entertainment ή για ASMR.

1 hour ago, Razor333 said:

Δυστυχώς από τα νούμερα που δίνει ο καθένας δεν θα βγάλεις άκρη, αν συγκρίνω τα νούμερα που διαβάζω για το monitor σου και για την C1, δεν φαίνεται διαφορά 2-3 stop αν κρίνω τουλάχιστον από το πώς στέκεται σε σχέση με την Xiaomi και στα φωτεινά, αλλά κυρίως στις μέσης φωτεινότητας σκηνές και φαίνεται να είναι αρκετά πιο φωτεινή και στα σκοτεινά.

Απόλυτα λογικό είναι να είναι πιο σκοτεινή σε μέσες και σκοτεινές σκηνές αφού ρίχνει φωτεινότητα για να έχει καλο μαύρο που είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα.

Αυτά φαινόταν ξεκάθαρα και στα βίντεο του HDR test που κάνει ο Vincent ενώ ανέφερε κιόλας ότι στην σκηνή του matrix που είναι το 80-90% της σκηνής με λευκό, κυρίως μόνο σε τέτοια σενάρια υπερέχει σε φωτεινότητα η Sony mini led.

Σε όλες τις άλλες σκηνές η qd-oled δείχνει φωτεινότερη λόγο .... Το έχω γράψει τόσες φορές που μπορείτε να το συμπληρώσετε.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Razor333 είπε

οι περισσοτεροι μετρανε φωτεινοτητα σε λευκο παραθυρο ,ετσι βγαζουν τα 2% ,5%,10%.... 100% ελα μου ομως που αυτο ειναι η μιση αληθεια γτ σε content σπανια θα δεις σκηνη που θα ειναι ολολευκη ,μονο σε χιονια και παλι αν υπαρχουν λεπτομεριες αναγκαστικα ακομα και εκει το mini led θα ριξειβκαιβαυτο την φωτεινοτητα  λογω του local dimming ,ειναι ξεκαθαρο οτι το μονιτορ σε sdr  ειναι τρομερα φωτεινο ,αυτο ομως δεν μεταφερεται και στο hdr γτ για να κρατησει το contrast ριχνει την φωτεινοτητα. 

Η c1 εχει 100% sustained 150 πειριπου nits  ,το dell  εχει περιπου 250nits οποτε το βρισκω απολυτως λογικο να ειναι πιο σκοτεινη η c1. 

Δυστυχως αν δεις στο rtings δεν εχουν μετρησει real scene brightness που ειναι και το πιο ουσιωδες στην c1 ,ενω στο dell  που εχουν μετρησει ειναι καπου στα 400nits

Οι woled εχουν το λευκο sub pixel που στην ουσια "κλεβει" λιγο  στις μετρησεις του white window  αφου μολις βρει μια σκηνη με χρωμα θα κατεβεθ αμεσως η φωτεινοτητα του λευκου γιατι αλλιως θα ξεπλυνει τα αλλα χρωματα.

Και εννοειται δεν υποτιμω το xiaomi ,για τα λεφτα του ειναι υπεραρκετα αυτα που προσφερει 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, akoinonitos said:

Μην κοιτατε ειπα τα χρωματα ρε ,μονο για την φωτεινοτητα ειναι το βιντεο και εχω κεντραρει στην xiaomi. 

Το gama 1.07 ειναι ρε ,πανω απο 42% το κοκκινο μου την κοκκινιζει , σε νρομαλ σκηνες το xiaomi ειναι πιο σκοτεινο ,θα πρεπει να εχεις λευκα κτηρια σε ολη την οθονη  για να ειναι πιο φωτεινο το xiaomi και μην νομιζεις οτι ειναι πολυ πιο φωτεινο. 

Παιδια εγω εδω τις εχω οποιος θελει κερναω καφε και ερχεται και τις βλεπει απο κοντα 

θα το τρεξω το μεσημερακι αυτο που ζητησες

Τι καφέ; Τι μηχανές έχεις; Έτσι ξεροσφυρι πάλι; Τίποτα να φάμε δεν θα βγάλεις;

Με τόση φωτεινότητα πρέπει να στρώσεις τραπέζι.

Αυτό με τα κτήρια και τη φωτεινότητα με προβληματίζει

Μήπως να βάλεις άλλα κτήρια;

Τι σκέφτεσαι να κάνεις;

15 minutes ago, akoinonitos said:

Και εννοειται δεν υποτιμω το xiaomi ,για τα λεφτα του ειναι υπεραρκετα αυτα που προσφερει 

Σε ποιον τα λες αυτά;  Πηγές πήρες επίτηδες την Xiaomi για να την συγκρίνεις. Ούτε εγώ δεν τα κάνω αυτά. :P

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, prefuse είπε

Αυτό έπρεπε να το καταλάβεις πολύ νωρίτερα και να μην βλέπεις βίντεο τραχανοπλαγιαδων τελεμεδων, μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που αξίζει να πάρεις στα σοβαρά. Οι άλλοι είναι pure entertainment ή για ASMR.

Απόλυτα λογικό είναι να είναι πιο σκοτεινή σε μέσες και σκοτεινές σκηνές αφού ρίχνει φωτεινότητα για να έχει καλο μαύρο που είναι το holy grail της εικόνας αφού σε αυτό δίνουμε βάση πρώτα.

Αυτά φαινόταν ξεκάθαρα και στα βίντεο του HDR test που κάνει ο Vincent ενώ ανέφερε κιόλας ότι στην σκηνή του matrix που είναι το 80-90% της σκηνής με λευκό, κυρίως μόνο σε τέτοια σενάρια υπερέχει σε φωτεινότητα η Sony mini led.

Σε όλες τις άλλες σκηνές η qd-oled δείχνει φωτεινότερη λόγο .... Το έχω γράψει τόσες φορές που μπορείτε να το συμπληρώσετε.

Άσε στην άκρη λίγο την Xiaοmi, μου κάνει εντύπωση πόσο πιο φωτεινή είναι από την C1, η οποία σε μέσες σκηνές μένει πίσω 2ev σε matrix μετρηση φωτεινότητας, ενώ η QD-OLED του akoinonitou είναι 1-2ev πάνω τουλάχιστον, που την κάνει πρακτικά στο σύνολο 3ev-4ev πάνω από την C1, που μου φαίνεται απίστευτη διαφορά, δεν ξέρω πως μεταφράζεται σε nits, αλλά δεν είναι μικρή.

Πάντως θεωρώ ότι δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να ρίξει τόσο την φωτεινότητα η Xiaomi, κάνει υπερβολικό suppression στα φωτεινά όταν το σύνολο της σκηνής είναι μαύρο, χωρίς να χρειάζεται, πρέπει να πουσάρεις υπερβολικά το mid point στα games για να γίνει ενοχλητικό το blooming, το ίδιο και στην ταινίες, αυτό δυστηχώς μαζί με το bug είναι το τίμημα για τα 300€, αλλά και πάλι αν βάλει ο akoinonitos και μία σύγκριση χωρίς LD και HDR on, θα δούμε τι ακριβώς αγοράζεις από άλλους στα 300€, ακόμα και σήμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, Razor333 said:

Άσε στην άκρη λίγο την Xiaοmi, μου κάνει εντύπωση πόσο πιο φωτεινή είναι από την C1, η οποία σε μέσες σκηνές μένει πίσω 2ev σε matrix μετρηση φωτεινότητας, ενώ η QD-OLED του akoinonitou είναι 1-2ev πάνω τουλάχιστον, που την κάνει πρακτικά στο σύνολο 3ev-4ev πάνω από την C1, που μου φαίνεται απίστευτη διαφορά, δεν ξέρω πως μεταφράζεται σε nits, αλλά δεν είναι μικρή.

Πάντως θεωρώ ότι δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να ρίξει τόσο την φωτεινότητα η Xiaomi, κάνει υπερβολικό suppression στα φωτεινά όταν το σύνολο της σκηνής είναι μαύρο, χωρίς να χρειάζεται, πρέπει να πουσάρεις υπερβολικά το mid point στα games για να γίνει ενοχλητικό το blooming, το ίδιο και στην ταινίες, αυτό δυστηχώς μαζί με το bug είναι το τίμημα για τα 300€, αλλά και πάλι αν βάλει ο akoinonitos και μία σύγκριση χωρίς LD και HDR on, θα δούμε τι ακριβώς αγοράζεις από άλλους στα 300€, ακόμα και σήμερα.

Οι c1 από τις c2 αν θυμάμαι καλά έχουν ένα 10% ή και 20% αύξηση φωτεινότητας λόγο Evo panel που ουσιαστικά είναι το ίδιο panel απλά με πιο χαλαρά ABL. Μετά ήρθε το MLA.

Με c2 και πάνω δεν θα έχουν αισθητές διαφορές. Και ανάλογα και ποια γενιά qd-oled συγκρίνεις.

ο Caleb σε ένα βίντεο 1-2 χρόνια πριν, σύγκρινε την καλύτερη qd-oled με την καλύτερη Woled και επέλεξε την Woled αλλά συνεχώς έλεγε ότι πραγματικά we split hairs και ότι άμα δεν τις είχε δίπλα δίπλα δεν θα του έλειπε τίποτα απολύτως και από τις 2.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Ρε σε sdr με ld off δεν υπαρχει συγκριση δεν το συζηταμε ,αλλα δεν εχει νοημα ομως η τοση φωτεινοτητα του xiaomi εκτος αν παιζεις εξω στη βεραντα με την ανατολη του ηλιου να βαραει το μονιτορ . 

Ερωτηση εσυ πως συγκρινες την c1 με το xiaomi ? τα συνδεσες και τα δυο στο πισι και τα εβαλες διπλα διπλα η εστω κοντα?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Μόλις τώρα, prefuse είπε

Οι c1 από τις c2 αν θυμάμαι καλά έχουν ένα 10% ή και 20% αύξηση φωτεινότητας λόγο Evo panel.

Με c2 και πάνω δεν θα έχουν αισθητές διαφορές. Μάλιστα ο Caleb σε ένα βίντεο 1-2 χρόνια πριν που σύγκρινε την καλύτερη qd-oled με την καλύτερη Woled επέλεξε την Woled αλλά συνεχώς έλεγε ότι πραγματικά we split hairs και ότι άμα δεν τις είχε δίπλα δίπλα δεν θα του έλειπε τίποτα και από τις 2.

Στο σκηνικό με τους αμμόλοφους σε blue hour φωτισμό είναι 1-2ev υποφωτισμένη η Xiaomi σε σχέση με την QD-OLED του akoinonitou, αλλά σε σχέση με την C1 είναι περίπου στα ίδια, αυτό δεν είναι αύξηση 10-20% στο brightness, επίσης αυτό είναι πρακτικά το break-even point μεταξύ Xiaomi και C1, στα πιο φωτεινά η Xiaomi φτάνει μέχρι και 3ev διαφορά, ενώ μένει πίσω 2ev π.χ. σε σκηνικά με το βόρειο σέλας.

Στους καταράκτες ας πούμε είναι πολύ πιο σκοτεινή η LG σε σχέση με την Xiaomi, αλλά η Dell είναι ακόμα πιο φωτεινή, αυτό είναι τεράστια διαφορά στην φωτεινότητα.

LG πάνω, Xiaomi κάτω, φαίνεται και από την διαφορά στην ανάλυση 2160p-1440p, πολύ πιο crisp η LG.

LG.jpg.83a39476a81c8204118f28eae5edb70f.jpg

XIAOMI.JPG.c53753d3206cfa7d510afa9765e57daf.JPG

15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ρε σε sdr με ld off δεν υπαρχει συγκριση δεν το συζηταμε ,αλλα δεν εχει νοημα ομως η τοση φωτεινοτητα του xiaomi εκτος αν παιζεις εξω στη βεραντα με την ανατολη του ηλιου να βαραει το μονιτορ . 

Ερωτηση εσυ πως συγκρινες την c1 με το xiaomi ? τα συνδεσες και τα δυο στο πισι και τα εβαλες διπλα διπλα η εστω κοντα?

Τραβάω τις φωτογραφίες με τα ίδια manual settings στην φωτογραφική,  με αρχική μέτρηση φωτεινότητας (multi point, όχι spot) στα 0ev στην πιο φωτεινή και locked σε συγκεκριμένο WB, σε neutral color profile και κλειστή την λειτουργία που ανεβάζει τις σκιες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...