Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, music_lover said:

Τα επαγγελματικά reviews, όσο αναλυτικά και να είναι δεν μπορούν να αποδώσουν την ακριβή εικόνα που θα δουν τα μάτια μας όταν κοιτάξουν τη οθόνη γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει το καθετί και πως ακριβώς αυτό επιδρά στην ποιότητα της εικόνας. Το να καθόμαστε να διαβάζουμε νούμερα πέρα δώθε μπορεί να μας δίνει μεν μια εικόνα του τι να περιμένουμε αλλά άλλο πράγμα αυτό και άλλο να το βλέπεις μπροστά σου. Τα YouTube videos βοηθούν λοιπόν ως προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν πρέπει να απαξιώνονται γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο να δούμε συγκεκριμένα monitor εκτός αν τα αγοράσουμε αλλά τότε θα είναι αργά γιατί θα τα έχουμε ήδη πληρώσει. Και άντε, αν είσαι Ευρώπη και ψωνίζεις από amazon και το μετάνιωσες, τα πακετάρεις και τα στέλνεις πίσω αλλά στην Ελλάδα τα παντρεύεσαι και άντε μετά να τα πουλήσεις χωρίς δόσεις φυσικά..

Δεν είναι έτσι, όπως σε όλα τα πράγματα, αν αρχίσεις να γίνεσαι απαιτητικός και μάθεις τι αναζητάς, είναι μονόδρομος ότι θα πρέπει να μάθεις την γλώσσα που "μιλάνε" για να μπορείς να συνεννοηθείς.

Διαφορετικά ακούς την γνώμη των διαφόρων άσχετων που δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε, είτε στο YouTuber, είτε σε forum.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις όταν κάποιος αρχίζει και γίνεται απαιτητικός.

Το πώς επιδράει το κάθε τι το εξηγούν σε κάποια βίντεο τους και στις ιστοσελίδες τους, οι περισσότεροι σοβαροί reviewers. Το rtings έχει info για κάθε τεχνικό όρο τι σημαίνει και πως μετράνε, γράφουν τα πάντα; Φυσικά και όχι και θα πρέπει να το αγαπάμε και να ψάχνουμε διαφορετικές πηγές για να μάθουμε περισσότερα.

O Caleb έχει το you ask που απαντάει σε απλές ερωτήσεις που ρωτάει ο average Joe.

Ξέρω είναι πολλά...και πολλές φορές δυσνόητα.. άλλα χωρίς αγάπη για διάβασμα και τα σωστά εγχειρίδια, πηγές δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη/ενημέρωση.

Τα νούμερα από μόνα τους δεν λένε τίποτα αν δεν γνωρίζουμε βασικά πράγματα όπως πχ ότι τα μάτια μας δεν λειτουργούν linear όπως τα όργανα μετρήσεων που έχουμε και όπως είναι στην πραγματικότητα το φως.

Πχ ένα μόνιτορ που έχει 2000nits sustain brightness δεν είναι άμεσα αντιληπτό, ότι έχει διπλάσια nits από ένα που είναι 1000nits. Η ανθρώπινη όραση αντιλαμβάνεται περισσότερο τις σκοτεινές περιοχές παρά τις πολύ φωτεινές που από ένα επίπεδο και μετά, δεν αντιλαμβανόμαστε διάφορες.

Αντιθέτως ένα μόνιτορ που είναι 100nits, με ένα που είναι 50nits, η διαφορά στην φωτεινότητα είναι άμεσα αντιληπτή.

Αν θέλουμε απλές συμβουλές, το rtings είναι μια καλή και safe επιλογή, βλέπουμε μερικά μόνιτορ με το μεγαλύτερο σκορ σε αυτό που μας ενδιαφέρει πχ gaming και επιλέγουμε κάτι από αυτά.

Εκτός και αν θέλετε να πειραματίστειτε με μη δοκιμασμένες επιλογές, οπου μπορεί να πετύχετε κελεπουρι αλλά τις περισσότερες φορές..there is a Κατς 😺 

ΥΓ όλα αυτά τα returned μόνιτορ από Amazon που λες να καταλήγουν; Και αυτό που θα αγοράσεις τι πιθανότητες δίνεις να είναι ένα από αυτά; Πέρα από το ότι τις περισσότερες φορές έχει μεγάλο κόστος μεταφορικών για μόνιτορ και φυσικά δεν υπάρχουν δόσεις από Amazon. Καλό είναι όπου μπορούμε να στηρίζουμε τους μικρότερους εμπόρους με προϋπόθεση ότι έχουν λογικές τιμές.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Ναι, δεν γίνεται όμως καθένας από εμάς για να επιλέξει κάτι απλό όπως πχ μια οθόνη υπολογιστή να χρειαστεί να κάνει εντατικά μαθήματα στην τεχνολογία των μέσων απεικόνισης για να καταλάβει το τι κάνει το καθετί λες και είναι το επάγγελμα μας αυτό ή θα βγάλουμε χρήματα από αυτήν την γνώση. Η τεχνολογία οφείλει πέρα από εύκολη στην χρήση της να είναι και εύκολη στην κατανόηση της να να συμβαδίζει με το επίπεδο γνώσεων του μέσου καταναλωτή. Αν ήταν να αγοράσω σπίτι ή αυτοκίνητο, προϊόντα δλδ μεγάλης αξίας ok πρέπει να κάνω μια καλύτερη έρευνα ή να κάτσω να διαβάσω να μάθω κάποια πράγματα αλλά για πράγματα χαμηλής αξίας όπως πχ μια οθόνη, βρίσκω περιττή την εμβάθυνση γνώσεων. Κάποια βασικά πράγματα ναι αλλά τεχνικές γνώσεις εις βάθος που πιο πολύ μπερδεύουν παρά βοηθούν δεν νομίζω ότι χρειάζονται. Πιο εύκολα αποφασίζω να αγοράσω μια οθόνη έχοντας την μπροστά μου παρά διαβάζοντας ένα κάρο reviews, εγώ που είμαι ο average Joe.

Υ.Γ. Τα επιστρεφόμενα monitor καταλήγουν σε πελάτες που γνωρίζουν ότι είναι από επιστροφή και θα τα αγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή, αυτή ξέρω ότι είναι η πολιτική του amazon και είναι εμφανής κατά την παραγγελία. Τώρα όσον αφορά τα μικρά καταστήματα ναι μεν συμφωνώ αλλά έχω αμφιβολίες για την εγγύηση που αυτά μπορούν να προσφέρουν σε περίπτωση βλάβης, αντικατάστασης κτλ ενώ πχ το amazon φημίζεται γενικά για το after sales support του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, music_lover said:

Ναι, δεν γίνεται όμως καθένας από εμάς για να επιλέξει κάτι απλό όπως πχ μια οθόνη υπολογιστή να χρειαστεί να κάνει εντατικά μαθήματα στην τεχνολογία των μέσων απεικόνισης για να καταλάβει το τι κάνει το καθετί λες και είναι το επάγγελμα μας αυτό ή θα βγάλουμε χρήματα από αυτήν την γνώση. Η τεχνολογία οφείλει πέρα από εύκολη στην χρήση της να είναι και εύκολη στην κατανόηση της να να συμβαδίζει με το επίπεδο γνώσεων του μέσου καταναλωτή. Αν ήταν να αγοράσω σπίτι ή αυτοκίνητο, προϊόντα δλδ μεγάλης αξίας ok πρέπει να κάνω μια καλύτερη έρευνα ή να κάτσω να διαβάσω να μάθω κάποια πράγματα αλλά για πράγματα χαμηλής αξίας όπως πχ μια οθόνη, βρίσκω περιττή την εμβάθυνση γνώσεων. Κάποια βασικά πράγματα ναι αλλά τεχνικές γνώσεις εις βάθος που πιο πολύ μπερδεύουν παρά βοηθούν δεν νομίζω ότι χρειάζονται. Πιο εύκολα αποφασίζω να αγοράσω μια οθόνη έχοντας την μπροστά μου παρά διαβάζοντας ένα κάρο reviews, εγώ που είμαι ο average Joe.

Γι'αυτό υπάρχουν site σαν το rtings, TFT central και monitors unboxed για εύκολη επιλογή χωρίς να γνωρίζεις πολλα.

Εξάλλου οτι οθόνη και να πάρεις την δουλειά σου θα την κάνεις, ειδικά αν είναι gaming που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις πέρα από την ευχαρίστηση και δεν θα χάσεις πχ δουλειές.

εδώ κάποιοι χάνουν χιλιάδες ώρες με κάρτες γραφικών, CPU κτλ για 5-10fps παραπάνω και όλα αυτά για gaming, που για πολλούς θεωρείτε ήδη χαμένος χρόνος και φυσικά δεν κερδίζεις χρήματα από αυτή την ασχολία αλλά αντιθέτως χάνεις, αγοραζοντας ακριβό hardware. εκτός και αν είσαι επαγγελματίας gamer eSports. (Αν αυτοσκοπός μας είναι κάθε τι που αφιερώνουμε χρόνο να μας αποφέρει χρήματα.)

Αν κάποιον τον ενδιαφέρει η σωστή απεικόνιση γιατί να μην αφιερώσει τον χρόνο που απαιτείται για να μάθει 5-10 πράγματα αφού υποτίθεται τον ενδιαφέρει το θέμα;

Και τι ακριβώς θα δεις αν την έχεις μπροστά σου, αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης και αν πχ δεν έχει πάρει μετρήσεις κάποιος στο ίντερνετ, για να σου πει πιο preset είναι το λιγότερο λάθος, για να το επιλέξεις, ώστε να έχεις τουλάχιστον μία αξιοπρεπή εικόνα σε όλες τις σκηνές είτε σκοτεινές ειτε φωτεινές;

Το θέμα είναι πλέον υπάρχει αρκετή ενημέρωση και αρκετές τεχνολογίες πάνελ που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Και εύκολη επιλογή μπορεί να γίνει, αλλά και πιο αναλυτική, όταν κατανοούμε τι μας λένε οι μετρήσεις και τα σχεδιαγράμματα.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Πίστεψε με ότι θεωρώ εξίσου περιττή και την υπερβολική ενασχόληση με GPU, CPU, RAM κλτ για να πάρεις αυτό το 5%-10% παραπάνω. Απλά εκεί σου λέει ο άλλος ότι το κάνω από χόμπι, με εξιτάρει ο πειραματισμός κτλ κτλ κάτι που καταλαβαίνω γιατί το έκανα και εγώ στα νιάτα μου. Απλά στις οθόνες το βλέπω υπερβολικό να μάθω κάθε τεχνολογικό όρο από την στιγμή που από την φθηνότερη μέχρι την ακριβότερη OLED πάνω κάτω 5%-10% την ίδια εμπειρία θα αποκομίσω, εγώ ο average Joe. Πόση διαφορά θα καταλάβουν τα μάτια μου μεταξύ μιας WOLED και μιας QD-OLED αν δεν τις έχω δίπλα δίπλα? Βλέπουμε reviews που προσπαθούν όντως να εξηγήσουν με απλό τρόπο τι αξιολογούν αλλά μετά για να καταλάβουμε σε τι διαφέρουν καθόμαστε και βλέπουμε videos στο YouTube (έστω αυτά τα ερασιτεχνικά) για να εντοπίσουμε όσα μας λένε τα reviews ότι διαπίστωσαν. Πως αλλιώς θα καταλάβουμε το μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων μιας QD-OLED από την στιγμή που δεν την έχουμε μπροστά μας και μάλιστα δίπλα δίπλα από μια WOLED? Διαβάζοντας απλά ότι η μία καλύπτει ένα Α% εύρος χρωμάτων και η άλλη ένα Β% δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε την διαφορά αν δεν την δούνε τα μάτια μας. Τι θα πει πρακτικά κάλυψη 98% dci-p3 vs 88% dci-p3? Φέξε μου και γλίστρησα..Οι μεγαλύτερες διαφορές στην ουσία είναι στο επίπεδο του εξοπλισμού τους παρά στην ποιότητα της εικόνας για αυτό και οι περισσότεροι reviewers λένε πάρτε την φθηνότερη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, music_lover said:

Πίστεψε με ότι θεωρώ εξίσου περιττή και την υπερβολική ενασχόληση με GPU, CPU, RAM κλτ για να πάρεις αυτό το 5%-10% παραπάνω. Απλά εκεί σου λέει ο άλλος ότι το κάνω από χόμπι, με εξιτάρει ο πειραματισμός κτλ κτλ κάτι που καταλαβαίνω γιατί το έκανα και εγώ στα νιάτα μου. Απλά στις οθόνες το βλέπω υπερβολικό να μάθω κάθε τεχνολογικό όρο από την στιγμή που από την φθηνότερη μέχρι την ακριβότερη OLED πάνω κάτω 5%-10% την ίδια εμπειρία θα αποκομίσω, εγώ ο average Joe. Πόση διαφορά θα καταλάβουν τα μάτια μου μεταξύ μιας WOLED και μιας QD-OLED αν δεν τις έχω δίπλα δίπλα? Βλέπουμε reviews που προσπαθούν όντως να εξηγήσουν με απλό τρόπο τι αξιολογούν αλλά μετά για να καταλάβουμε σε τι διαφέρουν καθόμαστε και βλέπουμε videos στο YouTube (έστω αυτά τα ερασιτεχνικά) για να εντοπίσουμε όσα μας λένε τα reviews ότι διαπίστωσαν. Πως αλλιώς θα καταλάβουμε το μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων μιας QD-OLED από την στιγμή που δεν την έχουμε μπροστά μας και μάλιστα δίπλα δίπλα από μια WOLED? Διαβάζοντας απλά ότι η μία καλύπτει ένα Α% εύρος χρωμάτων και η άλλη ένα Β% δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε την διαφορά αν δεν την δούνε τα μάτια μας. Τι θα πει πρακτικά κάλυψη 98% dci-p3 vs 88% dci-p3? Φέξε μου και γλίστρησα..Οι μεγαλύτερες διαφορές στην ουσία είναι στο επίπεδο του εξοπλισμού τους παρά στην ποιότητα της εικόνας για αυτό και οι περισσότεροι reviewers λένε πάρτε την φθηνότερη..

Δες το και έτσι, αν μάθεις τα βασικά θα καταλάβεις ότι το 90% των βίντεο δεν έχουν ιδέα γιατί μιλάνε οπότε αναλογισου πόσο χρόνο κέρδισες που δεν θα δεις τα βίντεο τους.

Γενικά.. Είτε OLED είτε Woled που έχουν pixel level control και για το ευρύ κοινό, έχουν μικρές έως αμελητέες διάφορες. Οπότε ότι και να πάρεις θα είσαι ευχαριστημένος.

Και mini led να πάρεις ευχαριστημένος θα είσαι, αρκεί να αποδέχεσαι τα μείον της τεχνολογίας αυτής, όπως βέβαια και στις παραπάνω, απλά οι πρώτες έχουν αντικειμενικά καλύτερη εικόνα λόγο ακριβώς του πως λειτουργούν, pixel level control.

Ειδικά.. αν ψάχνεις και θεωρείς σημαντικές τις μικροδιαφορές τους τότε δεν υπάρχει shortcut και αναγκαζόμαστε να μάθουμε τους όρους.

Αξίζει και βρίσκεις ενδιαφέρον σε αυτά που θα μάθεις; Τοτε διαβάζεις και μαθαίνεις με χαρά

Δεν έχεις χρόνο και θεωρείς περιττο το διάβασα, εφόσον θέλεις να παίξεις κάνα παιχνίδι τις ελάχιστες ώρες που έχεις; Τότε δεν τα μαθαίνεις και αγοράζεις βάσει κάποιον site που αξιολογούν τα μόνιτορ ή ακούς κάνα φίλο γνωστό που εμπιστεύεσαι. Στο κάτω κάτω δεν θα πάρουν κάποια ζωή, μια απλή αγορά είναι και να μην μας αρέσει την αλλάζουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, prefuse είπε

Τεσπά πίστευε ότι θέλεις αλλά και εδώ έχεις και πάλι λάθος καθώς μιλάς για απόλυτο μαύρο που δεν μας ενδιαφέρει γιατί δεν αγόρασες tv για να βλέπεις patterns..

Και κυρίως μας ενδιαφέρει το μαύρο που μπορεί να έχει κάποιο πάνελ, σε πραγματικές σκηνές, όπου πολλές φορές υπάρχουν δύο διπλανες περιοχές, που θα πρέπει μερικά pixel να είναι όσο πιο μαύρα γίνεται και τα άλλα από δίπλα λευκά..

Εκεί το μαύρο δεν είναι αυτό που βλέπεις στα pattern σε μια mini led.

Το έχω βάλει 4-5 φορές αλλά ανάθεμα αν το είδε κάνεις και αν κατάλαβε τι λέει αυτός ο άμοιρος Caleb.

Ακριβώς αυτά που λέει ο tech influencer(επηρεαστής κοινής γνώμης) Caleb στο 11:00 για ανώτερο micro level contrast των OLED είναι ο ορισμός του τεχνολογικού μάρκετινγκ. Δηλαδή, η χρήση τεχνικά σωστής πληροφορίας, που όμως δεν λαμβάνει υπόψη τις αδυναμίες της ανθρώπινης όρασης, προς εξαπάτηση του αγοραστικού κοινού και στήριξη του LG-Samsung OLED cartel. Όπως ο 24bit ήχος που πρακτικά δεν έχει κανένα όφελος.

Ας δούμε τι λέει η επιστήμη για φυσικές σκηνές με αρκετό φως. Όπως το τοπίο με τα δέντρα που ο Caleb χρησιμοποιεί σαν παράδειγμα. Το πόσταρα και πριν αλλά δεν σε συνέφερε και το άφησες ασχολίαστο:

Graph credit: A Model of Local Adaptation, Vangorp et. al. Comparison of physical and visible dynamic range for a few selected scenes from the Southampton-York Natural Scenes (SYNS) dataset.

img_0345-1.png

Όσο περισσότερο φως και glare(αντικείμενα με λάμψη) υπάρχει σε μια σκηνή τόσο χάνει το ανθρώπινο μάτι την ικανότητα να διακρίνει λεπτομέρεια στο σκοτάδι. Όπως και την ικανότητα να ξεχωρίζει το απόλυτο μαύρο από elevated μαύρο. Γι αυτό και η δυναμική περιοχή που βλέπουν(κόκκινες γραμμές) οι άνθρωποι συγκεντρώνεται στο φως και όχι στις σκιές και το σκοτάδι.

Μόνο σε ένα έχει δίκιο ο Caleb. Σε test patterns με μαύρα και λευκά τετράγωνα* ή σε έναστρους ουρανούς το miniLED πάσχει σοβαρά μέχρι να ξεπεράσουμε τις ~10.000 ζώνες για 27"(πολύ παραπάνω για 65"). Με το budget που είχε η Sony μπορούσε άνετα να βάλει 10.000 ζώνες και να έχει καλύτερο αποτέλεσμα με χειρότερο engineering. Όμως θέλουν να γδάρουν τον πελάτη και δεν του τα δίνουν όλα μονομιάς.

*εξαιρετικά σπάνιο στη φύση και όχι όπως το διαστρεβλώνεις. Ότι δήθεν στις φυσικές σκηνές έχουμε ακραίες αντιθέσεις με απόλυτο μαύρο δίπλα σε απόλυτο λευκό .

Δημοσ.

Tελικα τι εγινε αλανια μου? Να τις πεταξουμε τις qd-oled δεν κανουν να παμε ολοι σε mini led η τιποτα ips/va παλι? Πειτε να ξερουμε και τι να κανουμε ετσι μην πανε τοσες σελιδες χαμενες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος πιστεύει ότι έχει το απόλυτο δεν νοιάζεται για γνώμες άλλων ούτε το αλλάζει ποτέ. Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Να μην βλέπεις κάθε λίγα χρόνια αγγελίες. Γιατί κάτι πήρε το μάτι μου το τελευταίο διάστημα αλλά δεν θα δώσω έκταση.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Όποιος πιστεύει ότι έχει το απόλυτο δεν νοιάζεται για γνώμες άλλων ούτε το αλλάζει ποτέ. Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Να μην βλέπεις κάθε λίγα χρόνια αγγελίες. Γιατί κάτι πήρε το μάτι μου το τελευταίο διάστημα αλλά δεν θα δώσω έκταση.

Καλά οποίος αγοράσει μεταχειρισμένο OLED monitor χωρίς να έχει ιδέα πως το μεταχειρίστηκε ο προηγούμενος κάτοχος του, πρέπει να του δίνεται δώρο και μια κούπα με το logo: "tech hero" 😄 

Δυστυχώς η μεταπωλητική τους αξία τίθεται εν αμφιβόλω λόγω του κινδύνου για burn in, ή νέα ή τίποτα για μένα. Σκέψου τώρα να θέλεις να πουλήσεις OLED monitor λίγο μετά τα 3 έτη της εγγύησης τους..

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Καλά οποίος αγοράσει μεταχειρισμένο OLED monitor χωρίς να έχει ιδέα πως το μεταχειρίστηκε ο προηγούμενος κάτοχος του, πρέπει να του δίνεται δώρο και μια κούπα με το logo: "tech hero" 😄 

Δυστυχώς η μεταπωλητική τους αξία τίθεται εν αμφιβόλω λόγω του κινδύνου για burn in, ή νέα ή τίποτα για μένα. Σκέψου τώρα να θέλεις να πουλήσεις OLED monitor λίγο μετά τα 3 έτη της εγγύησης τους..

Αυτός που πουλάει OLED monitor μπορεί και να πηγαίνει σε OLED TV. Με βάση ό,τι έχω δει σε μαγαζιά και στο rtings είναι σίγουρα αρκετά πιο HDR. Δυστυχώς είναι τεράστιες.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αυτός που πουλάει OLED monitor μπορεί και να πηγαίνει σε OLED TV. Με βάση ό,τι έχω δει σε μαγαζιά και στο rtings είναι σίγουρα αρκετά πιο HDR. Δυστυχώς είναι τεράστιες.

Και όσες είναι μικρές πχ 42άρες, υστερούν σε φωτεινότητα σε σχέση με τις μεγαλύτερες. Έχουμε δρόμο ακόμα στα PC monitor γιατί δυστυχώς οι κατασκευαστές μας πουλάνε τεχνολογία με το σταγονόμετρο. Πρώτα θα αγοράσουμε τις Vesa HDR 400, μετά ενδεχομένως τις Vesa HDR 600 και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε σε επίπεδα Vesa HDR 1000 όπως τις TV. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς, αυτοί που τις παράγουν, αυτοί αποφασίζουν οπότε χορεύουμε στον ρυθμό τους..και αν θες να τους πεις όχι πρέπει να πας στις σάπιες IPS και VA..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, music_lover said:

Και όσες είναι μικρές πχ 42άρες, υστερούν σε φωτεινότητα σε σχέση με τις μεγαλύτερες. Έχουμε δρόμο ακόμα στα PC monitor γιατί δυστυχώς οι κατασκευαστές μας πουλάνε τεχνολογία με το σταγονόμετρο. Πρώτα θα αγοράσουμε τις Vesa HDR 400, μετά ενδεχομένως τις Vesa HDR 600 και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε σε επίπεδα Vesa HDR 1000 όπως τις TV. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς, αυτοί που τις παράγουν, αυτοί αποφασίζουν οπότε χορεύουμε στον ρυθμό τους..και αν θες να τους πεις όχι πρέπει να πας στις σάπιες IPS και VA..

Μια χαρα ειναι η φωτεινοτητα των 42" oled, σε average brightness μιας σκηνης και ουτε θα αλλαξει αυτο συντομα γιατι οι ταινιες τουλαχιστον εχουν συγκεκεριμένα target φωτεινοτητας και μονο τα blockbuster κανουν hdr σε 4000nits (ειναι gimmick για οσους ασχολουνται λιγο πιο σοβαρα με τον κινηματογράφο και δεν παρακολουθουν μονο blockbuster, ενω το hdr δεν προσθέτει κατι ιδιαιτερο στην κινηματογραφική αφηγηση στην πλειονότητα των ταινιων.

οσο δεν αγοράζετε, περα απο αυτοτιμωρία, τοσο πιο πολύ θα αργουν να σας δώσουν αυτο που θέλετε για games. οχι γιατι εχουν στοκ και θελουν να ξεφορτωθουν panel, αλλα γιατι δεν θα δινουν τα ιδια λεφτά για r&d οποτε ειναι λογικό να υπάρχει μικρότερη εξέλιξη.

ουτε πιο ποιοτικά θα γινουν τα παιχνιδια σε HDR1000 και 2000, οπως και με 5090 και τελευταία cpu.

οποτε αγοράστε οτι νομιζεται οτι σας εξυπηρετεί καλυτερα, συνήθως την πιο φθηνή oled, woled, miniled..

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Μια χαρα ειναι η φωτεινοτητα των 42" oled, σε average brightness μιας σκηνης και ουτε θα αλλαξει αυτο συντομα γιατι οι ταινιες τουλαχιστον εχουν συγκεκεριμένα target φωτεινοτητας και μονο τα blockbuster θα κανουν hdr σε 4000nits (ειναι gimmick για οσους ασχολουνται λιγο πιο σοβαρα με τον κινηματογράφο και δεν προσθέτει κατι ιδιαιτερο στην κινηματογραφική αφηγηση)

οσο δεν αγοράζετε, περα απο αυτοτιμωρία, τοσο πιο πολύ θα αργουν να σας δώσουν αυτο που θέλετε για games. οχι γιατι εχουν στοκ και θελουν να ξεφορτωθουν panel, αλλα γιατι δεν θα δινουν τα ιδια λεφτά για r&d.

ουτε πιο ποιοτικά θα γινουν τα παιχνιδια σε HDR1000 και 2000, οπως και με 5090 και τελευταία cpu.

οποτε αγοράστε οτι νομιζεται οτι σας εξυπηρετεί καλυτερα, συνήθως την πιο φθηνή oled, woled, miniled..

Τι εννοείς δεν αγοράζουμε? Αγοράζουμε αλλά εκεί όπου χρειαστεί να κράξουμε, θα κράξουμε. Προσωπικά από το 2016 που πήρα την πρώτη μου OLED δεν αγόρασα κάτι άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να στρουθοκαμηλίζω κιόλας επειδή έδωσα ένα κάρο λεφτά.. έχουν κουσούρια και τα επισημαίνουμε περισσότερο από τις υπόλοιπες γιατί ζητάνε και περισσότερα χρήματα για την απόκτηση τους. Δεν γίνεται πχ να μου ζητάς 1600€ για την Asus PG32UCDM και να μου λες πάρε Vesa HDR 400 και να μην σε κράξω. Και τα 3 έτη εγγύησης για αυτό το εύρος τιμής είναι οριακά ανεκτά, ιδανικά θα έπρεπε να είναι 5.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Lg c4 και έκλεισες pirmen... άσε τα δευτοροτριτα qd oled, mini-led να μαλώνουν μεταξύ τους

• Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, music_lover said:

Τι εννοείς δεν αγοράζουμε? Αγοράζουμε αλλά εκεί όπου χρειαστεί να κράξουμε, θα κράξουμε. Προσωπικά από το 2016 που πήρα την πρώτη μου OLED δεν αγόρασα κάτι άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να στρουθοκαμηλίζω κιόλας επειδή έδωσα ένα κάρο λεφτά.. έχουν κουσούρια και τα επισημαίνουμε περισσότερο από τις υπόλοιπες γιατί ζητάνε και περισσότερα χρήματα για την απόκτηση τους. Δεν γίνεται πχ να μου ζητάς 1600€ για την Asus PG32UCDM και να μου λες πάρε Vesa HDR 400 και να μην σε κράξω. Και τα 3 έτη εγγύησης για αυτό το εύρος τιμής είναι οριακά ανεκτά, ιδανικά θα έπρεπε να είναι 5.

εγω ελεγα για τα φθηνα oled qdoled των 600-800€ οχι για αυτα των 1600€.

και πολυ κανετε και κράζετε. ακομα ενας λογος να παρετε lg woled 42", δινει 5 ετη εγγυηση απο το official lg site, δεν θυμαμαι αν καλυπτει burn in. και ειναι και 16x9 που ειναι καλύτερο για ταινιες, ps5, xbox κτλ.. βεβαια και το ultrawide για εσας έχει και την χάρη του αλλα με μεγάλες θυσίες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...